İlişki yapmaktan kaçıyorum

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.418
13.759
Benim konumda bekaretle ilgili aslında ama biraz daha farklı. Ben evlenmeden önce sevdiğim ve sevildiğim biriyle ilişki yaşama taraftarı olmusumdur hep ve yaşadım da çok sevdim çok sevildim ,olduramadik yollarımız ayrıldı ,pişman değilim. 2 yıl oldu ayrılalı o kişiden sonra birliktelik yaşadığım bir sevgilim daha oldu kısa süreli. Üzerinden bir yıl geçti o zamandan beri de sevgilim olmadı. Yani girdiğim her ortamda dikkat çekerim tanışmak isteyen konuşmak isteyen oluyor her ortamda ama birini beğeniyorum, konuşuyorum sonra kendimi geri çekiyorum sebebi de bekaret mevzusundan benim için cinsellik ilişkide çok önemli mutlaka yaşanması gerekiyor ama ya beni olduğum gibi kabul etmezse ya bunu kusur olarak görürde benden ayrılırsa ya da bunu öğrenince benimle sadece bunun için beraber olursa ya da en kötüsü ayrılırsak hakkımda kötü konuşur mu... Sonuçta kimse flört döneminde muhafazakar olduğunu belli etmiyor. Gayet rahat biriymiş gibi davranıyor. Memur olup doğuya gelmeden önce bu mevzuya hiç takilmazdim görüşür konuşurdum ilişki yapmaktan geri durmazdim. Burada memur olmanın getirdiği bir toplumsal baskı var gibi hissediyorum çevremde tanıştığım birçok arkadaşım var sevgilisiyle cinsel anlamda bir şeyler yaşıyorlar ama son aşamaya gelmiyorlar. Bana bu da yanlış geliyor. Veya girdiğim birçok sosyal ortamdaki kadın/erkek arkadaşlarim içten içe hala ataerkil düşünüyorlar bununda etkisi var. Ben nasıl birine guveneceğim birinin muhafazakar olup olmadığını nasıl anlayacağım. Mesela memleketini soruyorum İzmir diyor doğma büyüme İzmir ama hala içten içe o kafada

birçok arkadaşım var sevgilisiyle cinsel anlamda bir şeyler yaşıyorlar ama son aşamaya gelmiyorlar.
Öyle sanın… her işi yapıyorlar sizin gibi kafasında bir düşünce olduğundan yargılanacağını düşündüğünden yaptıklarını söylemiyorlar.
Az çok siz de aynı yargılara sahipsiniz ki (geçmişte beraberlik yaşamanız değiştirmez) yargılanırım gözüyle bakıyorsunuz.

Meslekler maalesef ki sosyolojik sınıf oldu ülkede,erkek memurların çoğu muhafazakar ve bakire kızla evlenme hayallerindeler.
O bölgede belki doktorla tanışırsan bu tabunu yaşamazsın,oda belki yani haliyle fizyoloji,biyoloj,anatomi biliyorlar ya doğal karşılarlar

* ek olarak kendi tabunuz ve yaşama bakış açınızla yaptıklarınız çelişiyor bunuda eklemek isterim.Önce tabunuzdan arının.Kendiniz gibi kişileri çekin.*

Önceden bu tabum yoktu. Hatta gayet rahattım baştan söylerdim bunu sorun edeceksen hiç baslamayalim diye sadece zamanı gelince yaşama taraftarıydim. Buraya ataninca oluştu bu tabularım

Öncelik bakire olmamayı bir kusur olmamak görmekten vazgeçin.

Doğulu arkadaşlar varsa tenzih ederim ama genel olarak Anadolu’da profil bellidir
Çoğu kişi muhafazakar ve genelde buna önem verirler

Kendi değer yargılarınıza uyan kişilerle olursanız sorun olmaz diye düşünüyorum

bunu sorun edeceksen hiç baslamayalim diye
Bunu dahi söyleme gereği duymamanız gerekir. Evlenmeden önce cinsellik yaşamayan insanların belli bir muhafazakarlık seviyesi vardır, bu çiftler öpüşmez de, tutkulu şekilde sarılmaz da. Bu yüzden konuşulmasa da evlenme sonrasına saklandığı belli olur. Öyle bir hayatınız yoksa, cinsel hayatınız da varsa baştan olumsuz başlamak ne size ne de karşınızdakine bir şey katar. O noktada a pardon ben bakire birini istiyorum görüşmeyi keselim diyecek erkek var mıdır? Tabii ki de benim için sorun değil der devam eder. E o zaman kendinizi neden “kullanılmış” bir şey gibi bak benim böyle bir kusurum var ona göre devam edelim diye sunuyorsunuz?

Nereli olduğunun hiçbir önemi yok,erkeklerin çoğu gerçekten içten içe o kafadalar.Lafa söze gelince önem vermem vs derler ama iş ciddiye bindiği zaman bir anda değişirler ve bu bir sorun haline gelir.İstisna olanlarda vardır elbet ama sayılarının az olduğunu düşünüyorum.

*sex yapmak, ilişki yaşamak, sevişmek, birlikte olmak

İş ciddiye bindiğinde de sorun etmeyen çok kişi var tanıdığım ama burada değiller tabi.
Evet benimde korkum bu bunlara meze olmak istemiyorum. Ama artık iyice paranoyak olacağım. 3 senem daha var
Evet doğru ne bileyim o zaman öyle söyleme gereği duymuştum. Devamında da ben bunu sorun olarak görmüyorum sen sorun olarak görüyorsan ayrılalım demiştim.
Buraya gelene kadar görmüyordum hala görmüyorum. Ama çevremdeki çoğu kişi böyle düşününce bende kendimi kusurlu görmeye başladım başkası anlatınca çok normal geliyor ama kendime gelince kusurmuş gibi geliyor. Kendi değer yargima uyan birini nasıl anlayabilirim benim sorunum da o.

Söylemenize gerek bile yok. Onlara ne? Kimse sizi kusurlu göremez, gören varsa lütfen çıkarın hayatınızdan. Bence de haklısınız insanlar evlenmeden önce cinsellik yaşamalı. Sonra ortaya vajinusmus, erken boşalma, isteksizlik gibi sorunlar çıkınca problem oluyor. (Tabi herkesin kendi tercihi) bakın şu an beni çok seven bir erkek var ve bu erkek muhafazakar bir adam bekarete önem veriyor. Ama beni çok sevdiği için umrumda değil dedi. Ben onu istemiyorum düşün artık. Gerçek seven bir adam kabul ediyor bence ( ki etmeme gibi bir hakkı yok onu bağlamaz bence)

Öyle tabi yaşadığımız şehir bile çok etkiliyor. Ankara da çalışırken çok rahattım Mesela bu konuda tüm çalışma arkadaşlarım gece erkek arkadaşımda kaldığımı bilirdi veya başka bir hocamız ilk buluşmada sevgilisyle aynı evde kaldığını öptüğünü anlatırdı çok normaldi güler geçerdik. Onaylamasam da bir tane kapalı hocamızın yurtdışında olduğu için boşanma davası senelerdir sürüyordu onun sevgilisi vardı sonra o sevgilisiyle imam nikahı kıydı falan hepimiz tebrik etmiştik hiç kimse kötü düşünmemişti heyecanını paylaşmıştık.

Uygun ortamlarda bulunmalısınız

Bencede bağlamaz. Ama bunu ilişkiye emek verdikten sonra değil başında farketmek isterim

Bence kaygılarınızda haklısınız. Özgür olmak istiyorsunuz ancak çevreniz, aileniz, ülke buna hazır değil bu gerçeği kabullenmek lazım. Bakire olmadığınız duyulursa karşılaşacağınız tepkileri de tahmin ediyorsunuz. Sırf bu nedenlerle farklı bir hayat yaşamaya çalışmayın, yine istediğiniz gibi yaşayın ancak hayatınıza aldığınız kişilerin gerçekten sizin gibi düşünüp düşünmediğinden emin olmalısınız. Çünkü sorun etmediğini söyleyip sırf beraber olmak için ilişkiyi sürdüren, sonra da bakire bir kızla evlenmek istediğini söyleyen o kadar çok karaktersiz var ki. Bence ayırt etmek çok zor

Bencede çok zor... Banada evlilik öncesi dini yargılar dışında insanın ilişki yaşamaması anormal geliyor. Evlendikten sonra cinselliğin çok önemli olduğunu farkedersen o zaman ne yapacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…