İlişki sonrası

nagishe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2012
71
25
88
İzmir
selam arkadaşlar 3 aydır bebek çalışmalarımız var. Henüz olmadı. Benim sormak istediğim ilişki sonrasında spermin hepsi vajinada kalmıyo ayaga kalktığımda akıyor. Acaba bundan dolayımı bebeğim olmuyo bana yardım edermisiniz?

ondan değil canım hepsinin içine gitmesi mümkün değil zaten sen biraz yat ilişkşden sonra gidecek olan gider zaten gerisi akıyo heerkeste böle merak etme ama biraz uzun süre yatmayı dene ve yatarken belinin altına yastık koy.. 3 ay erken bi zaman merak etme olur benimde 4 ay da tuttu ama boş gebelik yaşadım şimdi bu ay bekliyorum bakalım inşallah sende bende sewiniriz

saol cnm teşekkür ederim.... boş gebelik ne demek o nasıl oluyo ya? 4 aydırmı korunmuyon?

bi defa ilişkiden sonra yatmana bile gerek yok çünkü hareketli spermler daha ilişki esnasında yumurtalığa yerleşiyor diğerleride içinde kalmıcağı için akııyor doğal olarak,,,

tam tersi aslında spermlerin vajinadan ilişkiden sonra 2 dk içerisinde idrarla atmak zorundasın çünkü yoksa enfeksiyonal durum oluyormuş vajinada mantaar gibi vs.
şöyle düşün eğer ilişkiden sonra çocuk için çaba gerektirseydi kazara hamile kalanlar hiç hamile kalmazdı burdan en anlıyoruz zaten senin yumurtalıkların hep aktif e aktif spermlerde gidince yumurta biyolojik olarak onları ilişki sırasında kapıyor daha
yinede bilemicem ama benim bilgilerim bu yönde yani
eğer çocuk olmuyorsa bir jinekologla görüş derim yumurtalıklarda ve ya sperm sayısında sorun olabilir

haydar dümenın yazısında okumustum kadın rahmı cıkmaz sokak gıbıdır dıye yazmıstı eger spermelr cok akıskansa belının altına yastık koyup 10 dk falan yat fazlalıklar akar zaten merak etme bısey olmaz ben oaksam yıkanmıyorum sabaha yıkanıyorum hamılelık ıstedıgımden

"Eğer ilişki sonrası kadın hemen ayağa kalkarsa fazla miktarda meni dışarıya kaçacaktır. Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.

Vajina dışarıdan kulanılan herhangi bir maddeye gereksinim duymadan kendi kendini temizleyebilen ve uygun ortamını yaratan bir organdır. Adet kanaması ve ilişki sonrasında dahi vajina sağlıklı kalabilmek için kendi önlemini alır.(Eğer ilişkiden sonra kötü bir koku duyuluyor ise bu enfeksiyonun belirtisi olabilir ve doktor kontrolü gerekir). Sadece gebelik isteyenlerde değil hiçbir kadında vajinal duş önerilmez.İlşiki öncesi yapılan duş vajen pH'ını değiştireceğinden gebelik şansını olumsuz yönde etkiler. Spermin yaşama şansı tehlikeye girer, ilişkiden hemen sonra yapılan duş ise spermleri ortamdan uzaklaştıracağından, şansı azaltır. Ayrıca duş, bakterileri kadın üreme sistemi içinde yukarılara doğru zorlayarak enfeksiyon ve dolayısı ile infertilite şansını arttırır." (Mumcu A.)

inşallah sağlıklı bir bebeğin olur
sperm sayısı yüzünden o zaman sorun

Daha neler

Konu sahibesi, henuz 3 ay olmus. Sikinti etme. Arladaslarin da soyledigi gibi yastik koymayi dene.
Yastik koymasan bile mutlaka yatakta bir kac dakika dahi olsa sirt ustu yat.
Hemen kalkma.
Eger hemen tuvalete gitmek gerekseydi ya da gidilmese enfeksiyon riski olsaydi ohoooo simdiye saglikli
rahim sahibi bayan nadir olurdu.
Bazilari -arkadasin da soyledigi gibi- iliski sonrasi banyoyu sabaha birakiyor.
Dusuncene bagli.

Ben de zamaninda senin gibi arastirirdim.
İnsaellah bekletmeden Rabbim evlad sahibi eder seni.
Ama simdiden kafana takma... Sperm hareketliliginin az olmasi seni sakin dusuncelere bogmasin.
Cok basit bir durum bu.

benim düşüncem herşeyde bir hayır olduğuddur. zaten daha 3 aylık evlisin oluruna bırak!!! acele etme herşeyin bir zamanı vardır. Allah ım bana,vatana,millete,insanlığa hayırlı olmayacaksa büyüdüğünde ailesine asi olacaksa,gebeliğimde ve doğumumda hayati tehlikeler yaşayacaksam,eşim beni bırakıp gidecekse ihanet edecekse bana evlat verme diye dua ederim her zaman.allah herşeyin hayırlısını versin

saol cnm teşekkür ederim.... boş gebelik ne demek o nasıl oluyo ya? 4 aydırmı korunmuyon?

yok canım ilk gebeliğimde korunmayı bıraktıktan 4 ay sonra hamile kalmıştım ama boş gebelik oldu yani kese oluştu ama embriyo yani bebek oluşmadı onun için kürtaj olmak zorunda kaldım sonra doktor 3 ay korunmam gerektiğini söledi kürtajdan sonra rahim kendini toplasın diye.. işte kürtaj dan sonraki korunma sürem bitti bu ay umutluyum bakalım nolcak :)allah isteyen herkese nasip etsin inşallah ama sen hemen kalkma ilişkiden sonra biraz yat istersen yastık ta koy yani ben yapıyorum

tunemi çok teşekkür ederim cnm... Güzel dileklerin inaşşallh birgün olur.

yumurtlama gününü hesapla ve gün aşırı birlikte olun yataktan heme kalkma belinin altına yastık koy ve ayaklarını havaya doğru kaldır

inş allahım sana en kısa sürede bebek nasip eder

bende ilişkiden hemen sonra ayağa kalkmadan popomun altına bir yastık koyarak bi müddet beklemiştim 3-4 ay sonra hamile kalmıştım bencede hemen ayağa kalkılmamaklı

bizde evliliğimizin ilk senelerinde bebek düşünmemiştik beş sene sonra bebek tedavisi için doktora gittim her türlü tahlilim yapıldı ve doktorum çok sağlıklı olduğumu ve çocuk sahibi olabileceğimi söyledi.fakat hemen olma ihtimali yokmuş çünkü rahim uzun süre bu faaliyeti göstermediği için tembellik yapabiliyormuş.Doktorum bir sene zaman verdi. Ve denemelere başladık ilk beş ay olmadı gerçekten .ilk beş ay olmamasınında ben şöyle tahmin ediyorum yumurtlama günümü hiç takip edememiştik hep kaçırdık. altıncı ayda artık çok düzenli olarak takip ettim ve yumurtlama günümde iki günde bir ilişki ile hemen hamile kaldım .

Bence sende yumurtlama gününü iyi takip et senin sorununda bu olabilir canım...

aynen budur kızlar.

ilişkiden sonra, aslında yatmaya yuvarlanmaya gerek yok. içerde kalmaya niyeti olan spermler zaten çoktan ulaşmış oluyorlar yerlerine. ama tedbir olarak, şansımızı arttırmak için, bi 10 dakika falan kalkmamakta fayda var. bel altına yastık koymaktan öte, öncelikle ilişki pozisyonu önemli. diz-dirsek diye bi pozisyon var, en elverişli pozisyon buymuş. sonra da tabi, yatakta istirahat sırasında belki bi yastıkla popoyu belden daha yüksekte tutmak, bi eğimle yatmak iyi olabilir.

ilişkiden hemen sonra, duş almaya gerek yok, bi yarım saat 1 saat kadar beklenebilir kanımca. sabahı beklemek de olabilir, bu da kendine kalmış. ama ilişki öncesi duş muş sakıncalı. ortamın ph dengesi değişiyor, gebeliğe elverişliliği azaltıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…