• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilişki de anlaşmazlık

Ben de neredeyse hiç içki içmem ama kokusu katlanılamaz değil bence; bi pencere açmaya bi karanfil çiğnemeye bakar. Ben de aynen sizin gibi düşündüm; kendin içmeyebilirsin ama karşındakinin efendice eğlenmesini şimdiden nasıl engellesem nasıl saklasam diye düşünüp geriliyorsan böyle hayat geçmez geçirtilmez
Öyle birsey den ziyade ben ne derece idare edebilirim. Ailem ve esim arasında orta yolu nasil bulabilirim. Yada bulabilir miyim. Nasil olur belirsizligimi dile getirmistim. Mutsuz edecegim veya edilecegim evliligi ben de istemem

Ben de neredeyse hiç içki içmem ama kokusu katlanılamaz değil bence; bi pencere açmaya bi karanfil çiğnemeye bakar. Ben de aynen sizin gibi düşündüm; kendin içmeyebilirsin ama karşındakinin efendice eğlenmesini şimdiden nasıl engellesem nasıl saklasam diye düşünüp geriliyorsan böyle hayat geçmez geçirtilmez
Gecmiyor ya hele ucuz bira kokusu bayık bayık ekşi ekşi ortamın kokması sorun değil de yakınlaşacağın kisinin icki kokması sorun. Ama bu sorun halledilir orta yol bulunur konu sahibi tecrübesiz biraz da muhafazakar olduğu için bizden akıl almak istemiş bu kadar katı bir tutumla elestirmeyelim :KK12:

Öyle birsey den ziyade ben ne derece idare edebilirim. Ailem ve esim arasında orta yolu nasil bulabilirim. Yada bulabilir miyim. Nasil olur belirsizligimi dile getirmistim. Mutsuz edecegim veya edilecegim evliligi ben de istemem
Ailenizle orta yol bulmayın; sizin yolunuz bu onların yolu da o olsun. Sonuçta evlenirseniz eşiniz sizin aileniz geldiğinde illa rakı sofrası kurmayacak değil mi.

Yazarim:KK53:

Kac yıllık ilişki yaşlarınız kac?
Ne kadar sürede yanyana gelebiliyorsunuz?
Yaslarimiz. 27 ve 28. Çocukluk arkadasiyiz. Ama yollar ayrildi kucuk yasta. Yan yana gelme ihtimalimiz en erken yaza. tabi korona engeline takilmazsak. Onun disinda yabanci ap ayri bir insan değil. Ailesini biliriz. Onlar bizi bilir. Vs. Fakat elbetteki bu yeterli bi kriter değil. Önemli olan bizim anlaşmamız. Ya burada bazi kisiler asktan once hesaplamalara girmissin demis ama hayir oyle degil. Guzel seyler hissedip sonrasi tanimaya basladikca kafam karismaya basladi. Ki ben her zaman herseyimi kendim hallettim ve bu bana daima mantik kullanmayi öğretti. Yani onun etkisi de var diye düşünüyorum.

Gecmiyor ya hele ucuz bira kokusu bayık bayık ekşi ekşi ortamın kokması sorun değil de yakınlaşacağın kisinin icki kokması sorun. Ama bu sorun halledilir orta yol bulunur konu sahibi tecrübesiz biraz da muhafazakar olduğu için bizden akıl almak istemiş bu kadar katı bir tutumla elestirmeyelim :KK12:
Evet. Öyle. Duygularıma tercüman olmuşsunuz teşekkür ederim

Gerçekten bazi arkadaslar cok kati ve net yazmislar vz konu da. Bende kendimi sorgulamaya baslamistim fazla mi iyimserim diye
Bence arkadaşların elestirdiği ailemden nasıl gizlerim tutumu olmuş o konuda haklılar. Onun disinda alkol kullanan biriyle kullanmayan birinin tutumu aynı olmuyor. Ben muhafazakar asla değilim ama alkol sevmiyorum eski ev arkadaşım alkolik denebilirdi sürekli şarap içerdi hemen her gün arkadaşlariyla icerdi ama sessiz sakin kendi odasinda içtiği icin beni hic rahatsiz etmemistir bir gün olsun. Gene eski erkek arkadaşım aile yapisi gereği sürekli alkol alirdi ailesi yılbaşında içki alsın diye para gönderirdi düşün artık bir de öğrenci sürekli ucuz içkiler :) ben de bir keresinde yılbaşında arkadaşlarıylayken ona eslik ettim tadini beğenmediğim icin icmedim (hatta arkadaşı kustuğu icin kizin sacini tuttum banyoda ) ne o beni garipsedi ne ben onu alkolik değilse emin ol bu hic önemsenecek bir sey değil

Ucuz bira nedir allasen bir anlatsana bana? O kadar yıllık içiciyim ucuz bira ne bilmiyorum. Zaten bakkalda markette bulunan topu topu iki marka var.

Konu sahibi muhakkak zıt kutuplar olup anlaşanlar, mutlu olanlar vardır. Benim çevremde de var bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar. (Sadece alkol değil mevzu) Ama ben de sizin bu durumun üstesinden gelemeyeceğinizi düşündüm. Sizin de karşınızdaki insanın da kalıplarınız var. Kafanızda belli streotipler var. Okuduklarımdan ben böyle algıladım hatalı da olabilirim. Bu nedenle bana pek mutlu olacakmışsınız gibi gelmedi.

Benim de kalıplarım vardır mesela. Alkol alıp almaması sorun değil ama benimle o masada oturup keyif alabilmesi lazım karşımdaki adamın. Ya da inancı çok umurumda olmaz bana müdahale etmediği sürece. Ama siyasi görüşü zıt olmasa dahi benim çizgimin azıcık dışında bir adamla mümkün değil hayatımı birleştirmezdim. Siyasi görüş eşittir hayata bakış çünkü. Hayata bakışımın aynı olmadığı adamın yanımda sağlam bir yeri olması mümkün değil.

Yaslarimiz. 27 ve 28. Çocukluk arkadasiyiz. Ama yollar ayrildi kucuk yasta. Yan yana gelme ihtimalimiz en erken yaza. tabi korona engeline takilmazsak. Onun disinda yabanci ap ayri bir insan değil. Ailesini biliriz. Onlar bizi bilir. Vs. Fakat elbetteki bu yeterli bi kriter değil. Önemli olan bizim anlaşmamız. Ya burada bazi kisiler asktan once hesaplamalara girmissin demis ama hayir oyle degil. Guzel seyler hissedip sonrasi tanimaya basladikca kafam karismaya basladi. Ki ben her zaman herseyimi kendim hallettim ve bu bana daima mantik kullanmayi öğretti. Yani onun etkisi de var diye düşünüyorum.

ilişkide onun karakterini, uyumunu düşünürsünüz. Düşünmeden nasıl olacak , fuckbuddy adayı değil ki bu:KK53:

Ama ilişkilerde çok mantiksal düşünmek hiç mantıklı değil. Sonuçta o kişiyle beraber bir hayatı paylaşmak isteyeceksiniz. Çekim sevgi iletişim saygi cook daha fazla önemli. Mesela bunların olması benim için mantıksal olarak da tatmin edici duygusal olarak da

Ucuz bira nedir allasen bir anlatsana bana? O kadar yıllık içiciyim ucuz bira ne bilmiyorum. Zaten bakkalda markette bulunan topu topu iki marka var.
Anlaşılan hic merdiven altı üretim yapan yerlerden bira almamışsınız alana da denk gelmemissiniz

Anlaşılan hic merdiven altı üretim yapan yerlerden bira almamışsınız alana da denk gelmemissiniz

Yok almadım, denk gelmedim de. Denk gelsem şikayet ederdim çünkü yasak. Çevremde öyle bir yerden alışveriş yapan olsa önce şikayet edip sonra hayatımdan çıkartırdım. Çünkü yasadışı işlere çanak tutan insanlardan hayır gelmez. Alkolden uzak insanın bu tip şeylere denk gelmesi de enteresan. Diyorum ya o kadar yıllık içiciyim haberim yok, içmiyorum diyenlerin maşallahı var 😉

Bu arada kendi biramı kendim yapıyorum şişesi 2 liraya mal oluyor. Ucuz bira sayılır mı 😂

Yok almadım, denk gelmedim de. Denk gelsem şikayet ederdim çünkü yasak. Çevremde öyle bir yerden alışveriş yapan olsa önce şikayet edip sonra hayatımdan çıkartırdım. Çünkü yasadışı işlere çanak tutan insanlardan hayır gelmez. Alkolden uzak insanın bu tip şeylere denk gelmesi de enteresan. Diyorum ya o kadar yıllık içiciyim haberim yok, içmiyorum diyenlerin maşallahı var 😉

Bu arada kendi biramı kendim yapıyorum şişesi 2 liraya mal oluyor. Ucuz bira sayılır mı 😂
İmanız hoş değil ben alkol sevmiyorum diye seven insanlara laf söylüyormuşum yalan söylüyormusum gibi bir imaj yaratmaya çalışmışsınız. Alkole uzağım insanlara değil bana zararı olmadığı sürece kimsenin hayatını sorgulamam da ev arkadaşımdan daha iyisini bulamayacağım sürece istediği yerden içki alabilir. Bana merdiven altı dediyse kalkıpta sorgulayacak değilim. Evet tarihi geçmiş gibi kokuyorsa sizinki de ucuz biradır.

İmanız hoş değil ben alkol sevmiyorum diye seven insanlara laf söylüyormuşum yalan söylüyormusum gibi bir imaj yaratmaya çalışmışsınız. Alkole uzağım insanlara değil bana zararı olmadığı sürece kimsenin hayatını sorgulamam da ev arkadaşımdan daha iyisini bulamayacağım sürece istediği yerden içki alabilir. Bana merdiven altı dediyse kalkıpta sorgulayacak değilim. Evet tarihi geçmiş gibi kokuyorsa sizinki de ucuz biradır.

Tarihi geçmiş gibi kokan bira 😂😂😂 Çok eğlencelisin karamela. İmamı yanlış anlamışsın ama, alkol almıyorum deyip aldığını ima etmedim başka bişey ima ettim. Neyse ucuz birayla konuyu sabote etmeyeyim kaçayım ben 😂

Ben de mutaassıp bir ailede büyüdüm ,ama ben asla öyle olmadım.Esimi de aileme göre değil de kendime göre seçtim.Yani burada aileme uyum sağlar mı diye düşünmek yerine bana uyar mi diye dusunmelisin. Ben mutluyum ,rakı masası da kuruyoruz ,sahilde bira da içiyoruz ,bize gidince icmiyoruz ,onlarda içiyoruz.Ben de içki içmiyorum ,çok kokuyor diyen biriyle yapamam mesela.Onemli olan yaptığına, yediğine ,ictigine ,dinledigine ,izledigine ,söylediğine nasıl baktığın ,İyyy o ne dediğin adamla kadınla olunmaz .Bu arada ucuz bira mi var piyasada yaw, bana da söyleyin,anca biz gibi evde yaparsanız belki 🙂

1-
Merhaba.

Kendimi herkes gibi mutsuz olmaktan çok korkan ve evlilikte yanlış seçim yapmaktan çekinen biri olarak anlatabilirim. Çok düşünürüm ve fark ediyorum ki düşüncelerim içinde kaybolup bunalıyorum. Çıkış yolunu bulamıyorum. Belki biri bir cümle söyler de biraz aydınlanırım diye buradayim.

Uzunca gel gitli bi süreçten sonra bir ilişkiye başladık. Uzak mesafe ilişkisi. %100 uyumu yakalamak zor elbette. Ama bana sorarsaniz minimum %70lik bir uyum mevcut. Hayır mantik ilişkisinden bahsetmiyorum. En baştan bu yana. Ilk iki hafta icersinde onunla evleneceğimi hissetmistim. O zaman bu zamandir da yeri özel ve farklı. Fakat uzunca gel-gitli bi süreç yaşadık. Onun iş vs konuları oturmadıgi icin o adim atmak istemedi ve kendini geri cekti. Benim de mantiken aklima yatmayan bazi mevzular vardi felan derken olmadı. Ona çok takılmıyorum. Hersey vaktinde olunca güzel.

Şimdi ise. Bir beraberliğe başladık. İşte internetle telefonla ne kadar tanisilirsa o kadar tanismaya çabalıyoruz.

Şimdi. Konuya geliyorum. Icime sinmeyen ve halen bana gel-gitler yaşatan bazi konular var.

1. Hafta da bir alkol alıyor. Dozunu bilen biri. Saga sola zarar veren biri de değil. Aksine alkol alinca çok tatlı bir insan oluyor. Raki balik masasi yapiliyor veya bi aksam bira. Disarda bir yerde de değil. Kendi ortamlarin da bi plan sonrasi gerceklesen bir sey. AMA ben alkolün kötü olduğu anlatilan bir ortam da yetistim. Bizim ailemiz de kimse kullanmaz. Elini bile sürmez. Gençken 40 da bir. Düğün de veya bi sebeple aldığı olmuş babamın ama onu da saysak 5 etmez herhalde. Uyumsuzluğun biri bu. Onun ailesi bu durumu normal görüyor. Benim ailem ise pek hoşlanmayacak. Onun dediği evlenince tabi ki değişecek azalacak ama bırakmayacağım. Bense bu durumda ne hissedeceğim bilmiyorum. Belki zamanla saygimi sevgimi kaybedeceğim. Bilemiyorum. Çok kafa mi kurcaliyor.

2. Desteklediği bir siyasi görüş var. Bana ters mi görüşü. Hayır. AMA ben boyle kutuplaşmis düşünce tarzindan hoşlanmıyorum. Siyaset hizmet icin vardir. Ve doğruya doğru eğriye eğri denir bana göre. Bunu ona sordum sence sorun olur mu bu diye. O da dedi ki kimse hakaret etmedigi sürece kişiliğime sesimi çıkarmam. Herkes istediğini düşünebilir.

3. İnatçı bir kişiliği var. Bazen gerçekten dik kafalı olabiliyor. Şimdi diyeceksiniz ki. E olabilir. Şimdi yukarı da ki iki noktayi kombinlediginiz de buna ilaven bir de dik kafalılık inatçılık belki biraz olani unutmama girince acaba diyorum ileri zaman da aile iliskilerimi de etkiler mi.

Mesajlarınızı bekliyorum. İlişki yi bitirip bitirmemeyi düşünüyorum.
Ne kadar erken o kadar iyi.
1- sizin kırmızı çizgileriniz varmı ben olsam alkol kullanan birini kabul etmezdim. Bana ve aile yapıma uymaz.
Kendi ailesi de rahat insanlar içki içmesini normal görüyorlarsa sen uyum sağlayabilecek misin mesela evlenince içmek istediğinde tek başına içcek değil. Yanına aileneden birini alıp içtiğinde kaldırabilir misin o ortamda olmayı
Çoçugunada içki içmek normal gelecek babadan öyle görünce ilerisi için söylüyorum bunları
Ailesiyle senin ailenin uyuşceğını samimi olçaklarını hiç sanmıyorum bu arada

2-siyasi görüş sorun değil bence herkesin var düşünceleri inandığı şeyler

3-dik kafalı demişsiniz o zaman içkiyi bıraktırırım ben evlenince içtirmem gibi düşünceye kapılma eğer sevgilinin ve ailesini öyle kabul etceksen et

ailenizle niye orta yol bulasınız?
adam içip içip kapılarına dayanıp kavga mı edecekte orta yolu bulacaksınız.
haftada bir keyif aldığı bir şey için ayrılsam mı diye düşünüyorsunuz enteresan..
ama ayrılın hem adamı mutsuz eder hem kendiniz mutsuz olursunuz.

Öncelikle adam alkolik değilse, alkol alınca bambaşka bi insana donusmuyosa,ya da rızkını olduğu gibi alkole yatirmiyosa adamın ne içtiği sizi ilgilendirmez. Siz içme niye iciyosun falan diye adamın kişisel alanını ihlal etmedikçe bu konuda sorun çıkacağını sanmam. Adam gerçekten ölçüsünü biliyorsa tabi. Siyasi konuda ise örneğin siz bı yanlışla ilgili bı yorum yapıyorsunuz, haayiir ne alakası var sen böyle konusamazsin falan gibi bı tepki veriyosa olmaz tabii ki. Öbür türlü benim evli arkadaşlarım var, biri koyu a partili öbürü köyü c partili, birbirlerine saygıları olduğu için musmutlu bı evlilikleri var ben bile şok oluyorum. İnatciligi konusunda bişey diyemiycem karaya illa da ak diyen bı inatciysa sorun olur tabii. Ama bunun üzerine çok da düşünmeyin zira doğru dürüst tanımadığınız adam, siz bunları düşünürken bı bakmışsınız alkol aldığından değil de giydiği tişörtün rengini beğenmediniz diye ayrilirsiniz. Ne ilişkiler ne saçma sebeplerden bitiyor, çok da kafanızı yormayın herşey olacagina varır

Yani açıkçası o değişmez. Keyfine düşkün olan insanlar kolay kolay taviz vermez kendimden biliyorum..Zaten kendisi de rahmetli süleyman demirel gibi "meseleyi mesele etmezsen ortada mesele kalmaz" kafasında belli ki..
Yani ya saygı duyup onun keyif aldığı alanlara karışmayacaksınız, ya da yollarınızı ayıracaksınız. Çünkü size göre ilişkide sıkıntılar var, ona göre yok.

Back