- 16 Ocak 2018
- 23
- 4
- 16
- Konu Sahibi karaanfil_
-
Uyumlu değilsiniz
Böyle düşünen biriyle sen mutlu olursun ama o olamaz
O yüzden kendine göre birini bul
yaşlarınız kaç?
Benim eşim de alkol alıyor bazen haftada bir bazen haftada birkac kez bazen 1 ay kullanmıyor, ailem cok muhafazakar ve haberleri yok. Herseyden haberlerinin olmasina gerek yok ailelerin, ikiniz icinde. Icip zarar vermiyor diyorsunuz, o da adamin zevki. 1 hafta boyunca eglenceli hos sohbet bir masanin hayalini kuruyor belki de bunda takilacak birsey yok ki. Onemli olan ailenizin degil sizin ne dusundugunuz. Evlenecek olan sizsiniz bu ailenizi ilgilendirmez.
Tam da bunu anlamakta çok zorlanıyorumBu kişiliklerinizin sivriliği ile ilgili bir durum.
Ailenize ters, peki size ters mi?
Azaltabilir ama azaltmak istemeyebilir hatta zamanla fikri değişip
çoğaltmak isteyebilir de.
Neticede onun doğrusu, bu zamana kadar içinde yetiştiği aile için normal olan bu.
Sizin için normalse, onun o dik, sert, fanatik tutumları sizi rahatsız etmeyecekse sorun olmaz bence.
Yani kararı buradaki yorumlar ya da ailenizin tutumu değil, sizin kişiliğiniz beklentiniz belirler..
Tam da bunu anlamakta çok zorlanıyorum
Eşim benim mutluluğum zarar gormesin diye kendi gizliyor, mesela ailem eve gelecegi zaman dolapta alkol varsa arka raflara koyuyor (acmazlar zaten ama ne olur ne olmaz diye) kendi akil ediyor sagolsun.Öyle söylüyorsunuz ama bunu gizleme gereksinimi duyan biri değil. Hatta erkek kardeşlerim var. Tamamen iyi niyetiyle onlara da bir güzel masa hazırlamaktan bahsetti geçen gün. Siz bu sorunları nasıl aştınız? Biz onunla her konuştuğumuz da sonuç şuna varıyor: Ben bunu sorun olarak görmüyorum. Sen görüyorsun. Böyle kötü düşüncelere girme. Vs vs vs. Ve beni böyle kabul et....
uyumsuzsunuz , zorlamaya gerek yok.siz de birbirinizden farklı yanlarınızı hayatının tuzu biberi, farklılığı, özel alanı, eğlencesi olarak görebilecek biri değilsiniz.Merhaba.
Kendimi herkes gibi mutsuz olmaktan çok korkan ve evlilikte yanlış seçim yapmaktan çekinen biri olarak anlatabilirim. Çok düşünürüm ve fark ediyorum ki düşüncelerim içinde kaybolup bunalıyorum. Çıkış yolunu bulamıyorum. Belki biri bir cümle söyler de biraz aydınlanırım diye buradayim.
Uzunca gel gitli bi süreçten sonra bir ilişkiye başladık. Uzak mesafe ilişkisi. %100 uyumu yakalamak zor elbette. Ama bana sorarsaniz minimum %70lik bir uyum mevcut. Hayır mantik ilişkisinden bahsetmiyorum. En baştan bu yana. Ilk iki hafta icersinde onunla evleneceğimi hissetmistim. O zaman bu zamandir da yeri özel ve farklı. Fakat uzunca gel-gitli bi süreç yaşadık. Onun iş vs konuları oturmadıgi icin o adim atmak istemedi ve kendini geri cekti. Benim de mantiken aklima yatmayan bazi mevzular vardi felan derken olmadı. Ona çok takılmıyorum. Hersey vaktinde olunca güzel.
Şimdi ise. Bir beraberliğe başladık. İşte internetle telefonla ne kadar tanisilirsa o kadar tanismaya çabalıyoruz.
Şimdi. Konuya geliyorum. Icime sinmeyen ve halen bana gel-gitler yaşatan bazi konular var.
1. Hafta da bir alkol alıyor. Dozunu bilen biri. Saga sola zarar veren biri de değil. Aksine alkol alinca çok tatlı bir insan oluyor. Raki balik masasi yapiliyor veya bi aksam bira. Disarda bir yerde de değil. Kendi ortamlarin da bi plan sonrasi gerceklesen bir sey. AMA ben alkolün kötü olduğu anlatilan bir ortam da yetistim. Bizim ailemiz de kimse kullanmaz. Elini bile sürmez. Gençken 40 da bir. Düğün de veya bi sebeple aldığı olmuş babamın ama onu da saysak 5 etmez herhalde. Uyumsuzluğun biri bu. Onun ailesi bu durumu normal görüyor. Benim ailem ise pek hoşlanmayacak. Onun dediği evlenince tabi ki değişecek azalacak ama bırakmayacağım. Bense bu durumda ne hissedeceğim bilmiyorum. Belki zamanla saygimi sevgimi kaybedeceğim. Bilemiyorum. Çok kafa mi kurcaliyor.
2. Desteklediği bir siyasi görüş var. Bana ters mi görüşü. Hayır. AMA ben boyle kutuplaşmis düşünce tarzindan hoşlanmıyorum. Siyaset hizmet icin vardir. Ve doğruya doğru eğriye eğri denir bana göre. Bunu ona sordum sence sorun olur mu bu diye. O da dedi ki kimse hakaret etmedigi sürece kişiliğime sesimi çıkarmam. Herkes istediğini düşünebilir.
3. İnatçı bir kişiliği var. Bazen gerçekten dik kafalı olabiliyor. Şimdi diyeceksiniz ki. E olabilir. Şimdi yukarı da ki iki noktayi kombinlediginiz de buna ilaven bir de dik kafalılık inatçılık belki biraz olani unutmama girince acaba diyorum ileri zaman da aile iliskilerimi de etkiler mi.
Mesajlarınızı bekliyorum. İlişki yi bitirip bitirmemeyi düşünüyorum.
Ne kadar erken o kadar iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?