- 28 Temmuz 2018
- 1.897
- 2.401
-
- Konu Sahibi vivamedusa
hanımlar merhaba,
bu ara art arda sosyal medyada denk geldiğim üzerine az biraz araştırdığım bir konu var. kök hücre ya da ilik bağışçısı olmak istiyorum ama çevremde bunu yapan bilgi alabileceğim hiç kimse yok. kemik iliği bağışı ile ilgili 3 4 gün hastanede kalınması gerektiği ve biraz acı dolu bi süreç olduğu yazıyor birkaç hastaneyi aradım ama süreç nasıl işliyor bilgi sahibi değilim aydınlatabilecek olanınız var mı konuyla ilgili bilgisi olan?
Ay bilgi sahibi olsak ve elimizden geldiğince umut olsak ne ince düşünmüşsünüz tebrikler
Bir hayat kurtarmak birkaç gün acı çekmeye değmez mi?
Bir yakınımı, çok sevdiğim bir ablamı daha bir hafta önce ilik bulunamadığı için kaybettik. Gencecikti, hayata bağlıydı ama savaşamadı. Belki korkudan gitmeyen birinin iliği uyacaktı ablamız yaşayacaktı.
En son kan verdiğim yerin telefonunu kaydetmistim telafona ..aradılar Allahım elim ayağıma dolaştı.. oh buldular uydu kanım dedim meğer hala ayni numara mi onu teyit etmek için aramislar.Kan ve ilik bağışı gönüllüsüyüm yıllardır kimseye uymafım demek hiç aranmadım keşke birine hayat verme şansı doğsailk başta birşey yok zaten kan verip form dolduruyorsun birine uyarsa ondan sonra başliyor olay ama oda anesteziyle oluyor yani
Valla ben ilik gönüllüsü oldum teee 7 yil önce... hala arayan soran yok bir üniversite hastanesiydi... yakın zamanda gidip Kızılaya bağışta bulunacagim .
Sanırım 5 6 saat sonra çıkıyorsun ilik verildikten sonra... kimine göre genel anestezi kimine göre lokal anestezi.
En son kan verdiğim yerin telefonunu kaydetmistim telafona ..aradılar Allahım elim ayağıma dolaştı.. oh buldular uydu kanım dedim meğer hala ayni numara mi onu teyit etmek için aramislar.
Uyumlu denk gelmesi baya zor demek ki ya benim cok uzun zaman oldu 10 yil olmuştur rahat :/En son kan verdiğim yerin telefonunu kaydetmistim telafona ..aradılar Allahım elim ayağıma dolaştı.. oh buldular uydu kanım dedim meğer hala ayni numara mi onu teyit etmek için aramislar.
Ya kan verir gibi aliniyor ya da kemikten alınıyor. Kan verir gibi olirsa islem kolay bir iki saat sürüyor. Bir hafta once ilac kullanmaya başlıyorsunuz sadece . Bu kadar basit. Kemikten ilik biraz daha zor . Geçenlerde biri vazgecti olay oldu hatta sosyal medyada. Çocuğun babasi yalvardi adama . Vermedi. Haluk Levent araci oldu vermedi. Anestezisiz yapmıyorlardır ama basa gelmeden bilinmez tabi. Kizilay cadirlari var her yerde . 5 dakika ugrayip 3 küçük tüp kan veriyorsunuz . Olay bu .birkaç gün acı çekmek dert değil kesinlikle korktuğum nokta o değil yoğun bir hayatım var evde kedilerim var ilgilenecek kimse yok birkaç gün hastanede kaldığım takdirde sıkıntı yaşayabilirim. hastanede kalmadan halledilebiliyor mu o ilik alma süreci?
kemik iliği bildiğim. Kasiga yakın kemikten alınıyor.kemik iliği omurilikten mi alınıyor peki?
ilk aşamada kan ve doku mu bağışlanıyor peki uyum olursa mi kemik iliği alınıyorkemik iliği bildiğim. Kasiga yakın kemikten alınıyor.
Ay yazık yaYa kan verir gibi aliniyor ya da kemikten alınıyor. Kan verir gibi olirsa islem kolay bir iki saat sürüyor. Bir hafta once ilac kullanmaya başlıyorsunuz sadece . Bu kadar basit. Kemikten ilik biraz daha zor . Geçenlerde biri vazgecti olay oldu hatta sosyal medyada. Çocuğun babasi yalvardi adama . Vermedi. Haluk Levent araci oldu vermedi. Anestezisiz yapmıyorlardır ama basa gelmeden bilinmez tabi. Kizilay cadirlari var her yerde . 5 dakika ugrayip 3 küçük tüp kan veriyorsunuz . Olay bu .
birkaç gün acı çekmek dert değil kesinlikle korktuğum nokta o değil yoğun bir hayatım var evde kedilerim var ilgilenecek kimse yok birkaç gün hastanede kaldığım takdirde sıkıntı yaşayabilirim. hastanede kalmadan halledilebiliyor mu o ilik alma süreci?
Bana Kızılay da normal kan bağışı yaparken ilik için de alalım kan dediler ..ben verdim bir hastaneye dedim onlara verdiğin kan onların bankasında sadece oraya gelen hastalar için ....ama biz tüm Türkiye için banka kounmundayiz demişlerdi .Umarim bir gün veririz ilik.Uyumlu denk gelmesi baya zor demek ki ya benim cok uzun zaman oldu 10 yil olmuştur rahat :/