ilik nakli

hanımlar merhaba,

bu ara art arda sosyal medyada denk geldiğim üzerine az biraz araştırdığım bir konu var. kök hücre ya da ilik bağışçısı olmak istiyorum ama çevremde bunu yapan bilgi alabileceğim hiç kimse yok. kemik iliği bağışı ile ilgili 3 4 gün hastanede kalınması gerektiği ve biraz acı dolu bi süreç olduğu yazıyor birkaç hastaneyi aradım ama süreç nasıl işliyor bilgi sahibi değilim aydınlatabilecek olanınız var mı konuyla ilgili bilgisi olan?
Ben sana anlatayım
Öyle hastane yatma durumu falan yok
Küçük bir ihtimal nakilden sonra bir gün
Oda çok nadir
Önce şehrindeki kan merkezine gidiyorsun
3 tüp kan alıyorlar
Bağışçı olmak istediğini belirt
Seni kayda alıp sisteme ekliyorlar
Genetik ikizin bulununca seni arıyorlar kabul edersen eğer hangi merkezde yapabileceklerini söylüyorlar
Kendi şehrinde yoksa sana seçenekleri sunup bir şehir seçmeni istiyorlar
Yanında getirmek istediğin bir kişide dahil
Uçak bileti otel masrafları vs sağlık bakanlığı karşılıyor
5 gün boyunca iğne oluyorsun
Kandaki kök hücre sayısı artsın diye
Bu süreçte ufak kemik ağrıları olabiliyor
Hani bacağımız ağrırdı boyun uzuyor derlerdi ya :) öyle
Sonra damar yolu ile kan alınıyor
Makina kandan kök hücreleri ayırıp kanın kalan kısmını diğer kolundan damar yolu ile tekrar sana veriyor
Ve bitti gitti
Birine önce umut sonra can oldun

Son düzenleme:
50 kilo olmadığım için benden de almıyorlaRdı
Ama afarez verbilirsin dediler
Şu emzirme bitsin giricem bu işlere
Şu an 51 kiloyum ama emzirme döneminde bu işe girişemem

Ben de gittim organları komple bağışladım. Ama yine aile onayı gerkiyomuş benim bağış yapmam bişey ifade etmiyormuş
Çok saçma
Nasıl ya? 18 yaşını geçtik,kendi vücudumuz için hala annemizin babamızın onayı mı gerekiyor?hiç duymamıştım onu. Afarez nedir,onu bilmiyorum,bende kilo engeline takılmıştım.

Kronik bir hastalığım var, o yüzden veremiyorum. Bir gün kilo alırsan olursun bağışçı, büyük engel değil o.
Umarım hayat oluruz birilerine. O organ bulundu haberi korkunç bir duygu karmaşası, tarifi yok. Bir taraftan bir hayat gitti diye üzülüyor insan, ölenin ailesini düşünüyor bir taraftan canın ciğerin kurtuldu diye seviniyorsun. 12 yıl önceye gittim şu an.
Kim organ bağışıyla yaşıyor,merak ettim. Bence iki tarafta mutlu olmalı,düşünsenize siz ölüyorsunuz ama organlarınız bir çocuğa gence yaşlıya haya oluyor,onunla yaşamaya devam ediyor. Müthiş bir duygu.

Kim organ bağışıyla yaşıyor,merak ettim. Bence iki tarafta mutlu olmalı,düşünsenize siz ölüyorsunuz ama organlarınız bir çocuğa gence yaşlıya haya oluyor,onunla yaşamaya devam ediyor. Müthiş bir duygu.

Ablam, böbrek nakilli. Öyle düşünüyor insan ama öyle olmuyor işte. Biz bağışçının ailesi ile görüşmek istedik mesela (2sene sonra izin veriliyor) kabul etmediler. Telefonda konuştuk bir kez sadece teşekkür ettik o kadar, iletişim kurmak istemediler daha fazla. 7 kişiye hayat oldu evlatları, ama nasıl bir acıysa kaldıramadılar görüşmeyi.

Ablam, böbrek nakilli. Öyle düşünüyor insan ama öyle olmuyor işte. Biz bağışçının ailesi ile görüşmek istedik mesela (2sene sonra izin veriliyor) kabul etmediler. Telefonda konuştuk bir kez sadece teşekkür ettik o kadar, iletişim kurmak istemediler daha fazla. 7 kişiye hayat oldu evlatları, ama nasıl bir acıysa kaldıramadılar görüşmeyi.

onları da anlamak lazım çok kolay bir şey olmasa gerek kalanlar için.

50 kilo olmadığım için benden de almıyorlaRdı
Ama afarez verbilirsin dediler
Şu emzirme bitsin giricem bu işlere
Şu an 51 kiloyum ama emzirme döneminde bu işe girişemem

Ben de gittim organları komple bağışladım. Ama yine aile onayı gerkiyomuş benim bağış yapmam bişey ifade etmiyormuş
Çok saçma

aile onayını biliyorum her ne kadar biz istesek de üzerimizde yapılacak herhangi bir işlemde onların onayı şart o yüzden önden bilgilendirmek gerekiyor aileyi alıştırmak gerekiyor o fikre

Ben sana anlatayım
Oda çok nadir
3 tüp kan alıyorlar
Genetik ikizin bulununca seni arıyorlar kabul edersen eğer hangi merkezde yapabileceklerini söylüyorlar
Kendi şehrinde yoksa sana seçenekleri sunup bir şehir seçmeni isityorlar
Makina kandan kök hücreleri ayırıp kanın diper kısmını diğer kolundam damar yolu ile tekrar sana veriyor
Ve bitti gitti

teşekkür ederim öğrenmek istediğim buydu tam olarak.

Ay daha bugün diyordum en kısa zamanda ben de gidip kök hücre bağışçısı olayım diye. Inşallah ihtiyacı olan birine tutar da bu dünyada bir işe yararim. Çok istiyorum ınsallah tutar

Ben sana anlatayım
Oda çok nadir
3 tüp kan alıyorlar
Kendi şehrinde yoksa sana seçenekleri sunup bir şehir seçmeni istiyorlar
Makina kandan kök hücreleri ayırıp kanın kalan kısmını diğer kolundan damar yolu ile tekrar sana veriyor
Ve bitti gitti
Seni etiketleyecektim gerek kalmamış, hemen görüp gelmiş güzel yürekli Mavi:KK15:

Anladım. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Umarım ablanız sağlıklı bir yaşam sürer.

hanımlar merhaba,

bu ara art arda sosyal medyada denk geldiğim üzerine az biraz araştırdığım bir konu var. kök hücre ya da ilik bağışçısı olmak istiyorum ama çevremde bunu yapan bilgi alabileceğim hiç kimse yok. kemik iliği bağışı ile ilgili 3 4 gün hastanede kalınması gerektiği ve biraz acı dolu bi süreç olduğu yazıyor birkaç hastaneyi aradım ama süreç nasıl işliyor bilgi sahibi değilim aydınlatabilecek olanınız var mı konuyla ilgili bilgisi olan?
Bağışçı olmak için sadece kan veriyorsunuz ben bagişciyim . Zaten orda size bi evrak veriyorlar okuyun bilgilenin diye. 6 yıl önce bağışçı henüz arayan soran yok belki hiç olmicak belki yarın olucak. Merakınızı giderim tabiki ama bilin ki süreç acılı değil velev ki acılı oldu kime göre neye göre acının ölçüsü nedir . Yani sevdiğiniz birini kaybetmek mi yoksa vücuttaki fiziksel bir acı mı hangisi daha acı ? Ben her zaman inşallah benim de sağlık durumum el verir de biriyle uyum sağlar iliğim diyorum. Allah kimseyi başkasının insafına bırakmasın

hanımlar merhaba,

Merhaba,
bende gönüllü bağışcıyım. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru kan vermiştim mayısta beni aradılar bi hastayla uyumlu olduğumuzu ve donör olup olmayacağımı sordular sonrasında bana 28 haziran tarihine sağlık taraması uyguladılar temmuzun 24ünde hücre naklim yapılcak. 5 gün aşılama yapıcaklarmış ama nakilde benim kolumdan hücre toplaması yapamıcaklar damarlarım cihaz için uygun değilmiş. Kasıktan alacaklarını söylediler. bakalım nasıl olcak bilmiyorum. Çok araştırdım kasıktan bi sakıncası yokmuş. Ama ilik naklinde 3 gün hastanede kalınıyormuş sonra bırakılıyormuş diye duydum

X