• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilik donoru olmak

şu an okumaya vaktim yok konuyu takipte kalmak amaçlı yazıyorum daha önce bunlar cevaplandı mı bilmiyorum ama ben de istiyorum ilik donörü olmak. ben ilik verirsem sağlıksız olacak mıyım? bendekilerin yerine yenileri gelecek mi? günlük hayatıma devam edebilecek miyim? genel anestezi demişler narkoz vs riskli değil mi? ben daha çocuk doğurmadım hamile kalmamı ya da çocuğumu etkiler mi ilerde? bunları bilen birisi varsa aydınlatsın lütfen.

çok zengin olup insanlara hep yardım etmeyi hayal ederim hatta bunun hayalini kurarken bile mutlu olurum, ama malesef ki buna imkanım yok. en azından ilik vererek yardım edebiliriz bu da parasıyla değil ya! insanların dertlerine deva olmak hayattaki en büyük mutluluk bence.

şu an okumaya vaktim yok konuyu takipte kalmak amaçlı yazıyorum daha önce bunlar cevaplandı mı bilmiyorum ama ben de istiyorum ilik donörü olmak. ben ilik verirsem sağlıksız olacak mıyım? bendekilerin yerine yenileri gelecek mi? günlük hayatıma devam edebilecek miyim? genel anestezi demişler narkoz vs riskli değil mi? ben daha çocuk doğurmadım hamile kalmamı ya da çocuğumu etkiler mi ilerde? bunları bilen birisi varsa aydınlatsın lütfen.

çok zengin olup insanlara hep yardım etmeyi hayal ederim hatta bunun hayalini kurarken bile mutlu olurum, ama malesef ki buna imkanım yok. en azından ilik vererek yardım edebiliriz bu da parasıyla değil ya! insanların dertlerine deva olmak hayattaki en büyük mutluluk bence.
Hayir belli bir sure sonra vucut yeniliyor ilikleri. Hamileyseniz zaten veremiyorsunuz ama organ vermek gibi degil, bir sorun olmuyor size.
Genel anestezi %10 ihtimal. Obur turlu kan alarak topluyorlar.

Hayir belli bir sure sonra vucut yeniliyor ilikleri. Hamileyseniz zaten veremiyorsunuz ama organ vermek gibi degil, bir sorun olmuyor size.
Genel anestezi %10 ihtimal. Obur turlu kan alarak topluyorlar.

yani şöyle demek istedim şuan hamile değilim ilik verdim diyelimki, ama ilerde hamile kaldığım zaman geçmişteki verdiğim ilik bebeğimi hamileliğimi etkilemeyecek değil mi?

İyi geceler arkadaşlar. Bu konuda ben de çok istekliyim umarım yakın zamanda da gerekli işlemleri yaptırmaya başlayacağım. Paylaşmak istediğim bir bilgi var. Başkalarına umit olmak yeterince motivasyon kaynağı ama bunun başka bir boyutu daha varmış. Bir öğrencim annesi kanser olduğu için ilik donörü olmuş. Annesine uymuş. Ilik donoru olanlara bir kısmını sizin için ayıralim mi diye soruyorlarmis. Allah göstermesin kendi çocuğumuz böyle bir duruma düşerse ilik uyumu çok yuksekmis.sanirim hamilelik bağı olan kişilerin ilikleri birbirlerine uyumluymus. Anneanne-anne-bebek gibi bir siralama yani. Doktor bu şekilde anlatmış öğrencime. Bunu da eklemek istedim. Umarım doğru aktarabilmisimdir.

Bende donör olmak istiyorum devlet hastanesine başvursam olur mu hangi bölüm olmalı bilen varsa cevaplayabilir mi?

kan merkezlerinde donor olabilirsiniz, donor olmak kolay kan veriyorsunuz sadece,

Ola ki iliğiniz uydu; ki bu çok zor ihtimallerden biri oluyor .O zaman bir iki kez kan yoluyla ilik veriyorsunuz zor birşeyi yok..

2 aydır, nakil olan 5 yaşımdaki kızımla hastanede yatmakta olan bir anne olarak bu konuya ileti yazmak istedim. Benim kızımın kahramanı 22 aylık oğlumdu.Anestezi altında işlem gerçekleşti. Herkesin bünyesi farklıdır elbette ama ağrı kesici bile kullanmadı oğlum . İşlem sabah 10 gibi yapıldı, akşamına oğlum bütün enerjisi ile babasını peşinde koştuyordu.Korkulacak bir durum kesinlikle değil .Anestezi almadan, koldan alınarak toplanan da var ancak diğer yöntemde daha iyi hücre toplandığı için anestezili olan tercih ediliyor genelde. Böyle bir konu açılması ve bu kadar çok kişinin bu niyette olması çok güzel. Ama yine de aklınızda bir "acaba" varsa bir gün,sadece 10 dakikalığına bir hastanenin pediatri onkoloji bölümüne gidip , etrafınıza öylesine bakmanızı öneririm.Eminim karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

2 aydır, nakil olan 5 yaşımdaki kızımla hastanede yatmakta olan bir anne olarak bu konuya ileti yazmak istedim. Benim kızımın kahramanı 22 aylık oğlumdu.Anestezi altında işlem gerçekleşti. Herkesin bünyesi farklıdır elbette ama ağrı kesici bile kullanmadı oğlum . İşlem sabah 10 gibi yapıldı, akşamına oğlum bütün enerjisi ile babasını peşinde koştuyordu.Korkulacak bir durum kesinlikle değil .Anestezi almadan, koldan alınarak toplanan da var ancak diğer yöntemde daha iyi hücre toplandığı için anestezili olan tercih ediliyor genelde. Böyle bir konu açılması ve bu kadar çok kişinin bu niyette olması çok güzel. Ama yine de aklınızda bir "acaba" varsa bir gün,sadece 10 dakikalığına bir hastanenin pediatri onkoloji bölümüne gidip , etrafınıza öylesine bakmanızı öneririm.Eminim karar vermenizi kolaylaştıracaktır.
Allah sifa versin en kisa zamanda
Ne guzel kardesler uymus birbirine.

Bikaç ay önce kızılayla görüştüm donör olmak için. Beni başlarından savdılar. Nasıl olacak bu iş böyle?

Uzun zamandır düşünüyordum, önüme bu konu denk geldi. Geçmiş sayfalarda "aferez" yönteminden bahsetmiş arkadaşlar. Bilmediğim için araştırdım, acısız ve kolay bir yöntem olunca hoşuma gitti. Ameliyat kısmından korkup bağış yapamayanlardanım. Fakat; şimdi bilgili bir doktor abime danıştım "aferez"i. 'Kimse bana "Hayır, aferez olmayacaksın, genel anestezi yapacağız." der mi? dedim.' Kimse sana bunu söyleyemez, istediğin şekilde ilik verirsin lakin, aferez ile verirsen tutma şansı çok düşük. Ameliyathanede verirsen çok yüksek. Aradaki fark bu. Eğer amacın balık vermekse aferez ama bünyesine balık tutmayı öğretmekse genel anestezi.' dedi. Ben de tırsak olmanın hayat kurtarma ihtimalinin önüne geçmesine izin vermiyorum ve donorlük için başvuru yapmaya karar verdim.

Bu vesileyle N NickimTam13Harf sana çok teşekkür ederim, konuya cevap yazmasaydın ben de bunu görmeyecek ve yine savsaklayacaktım.

Ben de olmak istiyordum ama kullandığım ilaç engel oldu :(

çok çok geçmiş olsun inşallah kızınız bir an önce sağlığına kavuşur..
ben de istemiştim donör olmak ancak tiroid hastası olduğum için kabul etmiyorlar...

Arkadaşlar , güncel proje olan belki de sensin projesini incelemenizi tavsiye ederim . Pazar günü Üsküdar da etkinlik vardı . Bilmeyen çok insan var ve bu sebeble aydınlatmak için yapıldı . Sitesini inceleyin derim.

Çok geçmiş olsun . Ah o onkoloji bölümünde yatan çocuklar , kimileri öyle hayat dolu ki , kimi zaman gidip gördüğümde hastanelerde etkinliklerimiz oluyor o zamanlarda düşünüyorum ne kadar boş şeylere dertlenip üzülmüşüm diyorum . Siz hangi hastanedesiniz acaba :?Bizim bi grubumuz ramazanda yemekler yapıldı annelere çocuklara dağıtıldı . geçen hafta aşureler yapılıp dağıtıldı .İstanbulda mısınız? Ve ben herkesin böyle projelerde gönüllülük yapmasını istiyorum . Hayata bakış açınız farklılaşıyor.

Bu resim karesi herşeyi özetliyor sanırım .

kahramanliksemasi2-698x1024.jpg

Back