• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilik donoru olmak

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
Guncelleme
Donor kartim gelmis. Uzerinde hayat kurtarmaya hazir yaziyor :)
Bu vesileyle konuda donor olmayi dusunup benim gibi surekli unutanlara hatirlatma yapayim.
http://www.kanver.org/KanHizmetleri/KokHucreBagisiNoktalari/
kahramanliksemasi2-698x1024.webp

Uzun zamandır araştıriyorum.
Bu konuyla ilgisi olanlar iki kucuk çocuğu olan birine kayıt olmayı tavsiye eder misiniz?

Oldu uygun ilik bende bulundu çocuklarımdan ayrı kalmak gerekir mi?
30 yasina kadar kayıt alıyorlar, 29 yasindayim. Kararimi kesinleştirmem lazım.

Son düzenleme:
Merhaba

Bu konuyla ilgisi olanlar iki kucuk çocuğu olan birine kayıt olmayı tavsiye eder misiniz?

Prosedurleri bilmiyorum ama cok sevaba girersiniz.

Ben gecen sene gittim kan merkezine,hem kan bagislamak hem de ilik donoru olmak icin.
Ordaki hemsire beni vazgecirmeye calisti.
Sandiginiz gibi igneyi sok cikar degil 3-4gun agriniz olur kendinizi hasta hissedersiniz, cocugunuzla ilgilenemezsiniz dedi.
Sinirlerim bozuldu, 3-4gunde geciyor mu dedim, tabi sonra normal hayatınıza donersiniz dedi.
Ben de cok guzelmis, bir hayat ugruna 3 gunumu feda edebilirim vs dedim. Aramizda boyle tuhaf bir gerginlik oldu, kadin neyin peşindeydi anlayamadim.
Ama malesef kullandigim ilac yüzünden donor olamadim. Ilaci kullanmayi bıraktıktan 2 sene sonra olabilirmisim. Ki 30 yasindayim, hic oyle 30dan sonra olmaz falan demediler.

Ben gecen sene gittim kan merkezine,hem kan bagislamak hem de ilik donoru olmak icin.
Ordaki hemsire beni vazgecirmeye calisti.
Sandiginiz gibi igneyi sok cikar degil 3-4gun agriniz olur kendinizi hasta hissedersiniz, cocugunuzla ilgilenemezsiniz dedi.
Sinirlerim bozuldu, 3-4gunde geciyor mu dedim, tabi sonra normal hayatınıza donersiniz dedi.
Ben de cok guzelmis, bir hayat ugruna 3 gunumu feda edebilirim vs dedim. Aramizda boyle tuhaf bir gerginlik oldu, kadin neyin peşindeydi anlayamadim.
Ama malesef kullandigim ilac yüzünden donor olamadim. Ilaci kullanmayi bıraktıktan 2 sene sonra olabilirmisim. Ki 30 yasindayim, hic oyle 30dan sonra olmaz falan demediler.
Ben de bir hayat kurtarmak ugruna acıdan ağrıdan hic korkmuyorum. Sadece farklı şehir e gitmek gerekebilir. Hastanede kalmak gerekebilir diye korkuyorum çocuklardan ayrı kalmaktan yani.

Bir de yurtdışındayim kayıtlar 30 a kadar burada. Kayıt olduktan sonra 60 yasa kadar verilebiliyor. Niye böyle bir kural var bilmiyorum.

Bende merak ettim nette şöyle bi bilgi verilmiş
Kemik iliği nasıl alınır?
Ameliyathanede steril koşullarda, genel anestezi altında yapılır. Vericinin leğen kemiğinden özel iğneler aracılığı ile alınan kemik iliği bir-iki torbaya aktarılır. Yani işlem herhangi bir operasyon ve dikiş gerektirmemektedir. Ancak işlem sırasında vücuttan eksilen kanı yerine koymak için verici adayının kendisinden bir(kaç) hafta önce alınan kan bu sırada kendisine geri verilir. Bazen kan bankasından ek kan istemi gerekebilir.

Merhaba

Yarım saatlik bir ağrınız oluyor
Bunun karşılığında bir insana umut belkide hayat oluyorsunuz
Siz sağlıklı olduğunuz için kısa sürede tekrar ilik üretiyorsunuz zaten ayrıca savunma mekanizmanızda güçleniyor

Ben de bir hayat kurtarmak ugruna acıdan ağrıdan hic korkmuyorum. Sadece farklı şehir e gitmek gerekebilir. Hastanede kalmak gerekebilir diye korkuyorum çocuklardan ayrı kalmaktan yani.
Cok arastirmistim. Bunlarin toplami 5 gunde falan bitiyor. Her turlu masrafiniz da devlet tarafından karsilaniyor.
Evet cocuklardan ayri kalmak dusuncesi rahatsizlik verici ama diger tarafta cocugunun ölümüne taniklik eden bir ailenin acilarini dindirebilmek soz konusu. Siz 5 gun ayri kalmazsaniz belki onlar omur boyu cocuklarini göremeyecek...
Keske tutsa ama o iligin tutma ihtimali bile o kadar az ki.
Allah kimseye yasatmasin ama kendi cocuklarinizi dusunun. Sifasi bir baskasinin elindeyken birkac gun ailesini birakamiyor diye sizi reddetse..

Türkiyede yaş sınırı yok bildiğim kadarıyla.
Tüm organlarımı bağışladım, kan veremiyorum ama ilik donörü olmayı gözüm yemedi malesef.
Bu durumdan deliler gibi utanıyorum ama acı çekmeyi gözüm yemiyor işte. Gözümü kararttığım gün gidip donör olacağım.

Bende geçen sene sehrimizde bir bebek için kampanyaya katılarak ilik donoru oldum yaş sınırı yok bildiğim kadarıyla kaldiki 37 yaşındaydım o zaman korkmadim....sonrasından da korkmuyorum bir cana can olmak fikri gözlerimi yasartiyor çok mutlu oluyorum 3-5 gün ayrı çekerim geçer gider ne olcak...

Cok arastirmistim. Bunlarin toplami 5 gunde falan bitiyor. Her turlu masrafiniz da devlet tarafından karsilaniyor.
Evet cocuklardan ayri kalmak dusuncesi rahatsizlik verici ama diger tarafta cocugunun ölümüne taniklik eden bir ailenin acilarini dindirebilmek soz konusu. Siz 5 gun ayri kalmazsaniz belki onlar omur boyu cocuklarini göremeyecek...
Keske tutsa ama o iligin tutma ihtimali bile o kadar az ki.
Allah kimseye yasatmasin ama kendi cocuklarinizi dusunun. Sifasi bir baskasinin elindeyken birkac gun ailesini birakamiyor diye sizi reddetse..
Kayit olup sonra cocuklari birakacak birini ayarlayamazsam bir aileye yanlis umut olursam..
Sizin bu yazdiginiz mesaj iyice gaza getirdi beni.
Türkiyede yaş sınırı yok bildiğim kadarıyla.
Tüm organlarımı bağışladım, kan veremiyorum ama ilik donörü olmayı gözüm yemedi malesef.
Bu durumdan deliler gibi utanıyorum ama acı çekmeyi gözüm yemiyor işte. Gözümü kararttığım gün gidip donör olacağım.
Dogumdan once ben de oyleydim. Su an korkmuyorum acir gecer, iligi bekleyenlerin cektiklerinin yaninda hic.

Bende geçen sene sehrimizde bir bebek için kampanyaya katılarak ilik donoru oldum yaş sınırı yok bildiğim kadarıyla kaldiki 37 yaşındaydım o zaman korkmadim....sonrasından da korkmuyorum bir cana can olmak fikri gözlerimi yasartiyor çok mutlu oluyorum 3-5 gün ayrı çekerim geçer gider ne olcak...
Tebrik ederim. Umarim ihtiyaci olan birine uyarsiniz.
Çocuklarımı bırakacak yakınım olsa tereddut etmezdim. Kocamı ikna edebilirsem olasi bir durumda yıllık izin kullanmaya bir çekincem kalmayacak sanırım.

Ben de onumuzdeki gunlerde bagisci olacagim insallah. Oncelikle kizilaya ait bir kan merkezine gidip 3 tup kan vereceksiniz. Sonrasinda eger sizin kaniniz bir hastayla uyumlu olursa size 5 gun surecek bir asi yapilacak. Bu asiyla kemiklerdeki ilik kana karisacak. 5 gunun sonunda muhtemelen bir univ. Hastanesine felan gidilip bir makineye baglanacak. Bu makine kaninizi bir tarftan alip diger taraftan geri verecek. Kaninizi aldiginda icindeki iligi alip kani diger taraftan size tekrar verecek
Sanirim bu islem 5 6 saat kadar suruyo. Sonrasinda belki o gun icin bir yorgunluk hissi olabilir ama normal hayatiniza devam ediyosunuz. Ben arastirdigimda karsilastigim bilgiler bu sekildeydi. Eskisi hibi kemikten ilik cekme diye birsey yok artik. Zaten kizilayin sitesinde felan gorursunuz. Bu arada kaniniza karisan iligi vucudunuz kisa bir surede yerine koyuyormus.

Edit:5 gunluk asida normal hayat devam ediyor. Yani asiyi yaptirip ise donebiliyosunuz. Oyle okumustum

Ben de onumuzdeki gunlerde bagisci olacagim insallah. Oncelikle kizilaya ait bir kan merkezine gidip 3 tup kan vereceksiniz. Sonrasinda eger sizin kaniniz bir hastayla uyumlu olursa size 5 gun surecek bir asi yapilacak. Bu asiyla kemiklerdeki ilik kana karisacak. 5 gunun sonunda muhtemelen bir univ. Hastanesine felan gidilip bir makineye baglanacak. Bu makine kaninizi bir tarftan alip diger taraftan geri verecek. Kaninizi aldiginda icindeki iligi alip kani diger taraftan size tekrar verecek
Sanirim bu islem 5 6 saat kadar suruyo. Sonrasinda belki o gun icin bir yorgunluk hissi olabilir ama normal hayatiniza devam ediyosunuz. Ben arastirdigimda karsilastigim bilgiler bu sekildeydi. Eskisi hibi kemikten ilik cekme diye birsey yok artik. Zaten kizilayin sitesinde felan gorursunuz. Bu arada kaniniza karisan iligi vucudunuz kisa bir surede yerine koyuyormus.

Edit:5 gunluk asida normal hayat devam ediyor. Yani asiyi yaptirip ise donebiliyosunuz. Oyle okumustum
Toplanamama ihtimali var. Cok ufak bi ihtimalle kemikten ilik cekebiliyorlar.
Ben yurtdisindayim ama prosedurler aşağı yukarı aynıdır.

Toplanamama ihtimali var. Cok ufak bi ihtimalle kemikten ilik cekebiliyorlar.
Ben yurtdisindayim ama prosedurler aşağı yukarı aynıdır.
Bu ihtimali goze alamiyosaniz zaten bu ise hic bulasmayin derim. Birine umut olduktan sonra vazgecmek acimasizlik olur. Olur. Ama genel olarak uygulama kandan alma yonunde.

Bu ihtimali goze alamiyosaniz zaten bu ise hic bulasmayin derim. Birine umut olduktan sonra vazgecmek acimasizlik olur. Olur. Ama genel olarak uygulama kandan alma yonunde.
Goze almasam o ihtimal hakkinda suphelerimi dile getirirdim. Bahsettigim gibi tek sıkıntı çocuklarim.

bende kemik iliği bagiscisi oldum gecen yıl ama maalesef bu zamana kadar herhangi bir dönüş olmadı. çok isterdim bir insana böyle bir faydamin olmasını.

Hmmmm güzel bir düşünce
3-5 gün çocuklardan ayrilinca ne oluyor ki? Babalari bakar
Zaten size uyumlu bir hastanin olmasi 10 sene sonra olucak. E cocuklar da büyür o zamana kadar

Back