D
denizvekumsal
Ziyaretçi
- Konu Sahibi esmer gxuxzeli
-
kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5 haklısın her gün allahınkaydirigubbakcemile5evet arkadaşlar saçma sapan inançlar.mesela salının uğursuzluğu hristiyan inancı.çünkü istanbul`u türkler salı günü feth etmiş.bu yüzden salıyı uğursuz saymışlar.bize göre değil yani.yoksa allahın her günü uğurludur...
:lepi::lepi:eskiden süpürgemi vardı çalı süpürgelerle işide işlerine de oyle geliyorduuuu:lepi:sağ göz atarsa iyi haber,sol göz atarsa kötü haber duyulurmuş:uhm::uhm:
akşam süpürge ile ev süpürülürse fakir olunurmuş:sm_confused:
benimde aklıma gelenler şu an bunlarfisfisfis
bardak çanak cam ne olursa olsun çatlarsa tamamen kırılır ki nazar getirmesin.
mesela bir bebek doğdu teyzesinin evine ilk defa götürülüyor bir sefere mahsus bebeğin cebine pamuk koyarlar.beyaz olması şart nedendir bilinmez..
salı sallanır çarşamba çarşafa dolanır falan:) bide derlerki kızlar kahve içmez kararaır küçükken en çok bundan korkardım:)
bizim burdaki inanşlarda şoyleee
-----------------------Yeni doğan çocuğun kokmaması için tuza yatırılması, sağlıklı olması için toprağa sarılması, parlak olsun diye gözüne limon sıkılması, uzun yolculuklarda otobüs tutması olarak tabir edilen mide bulantısına karşı benzin içilmesi gibi zararlı inançların yanı sıra ilginç, doğruluğuna yüzde 100 inanılmasa da yapılyormuş eskidennnn
gelin ve ölü cikan ev süpürülmez...
yolculuga cikanin arkasindan su dökülür...
gece eve sogan sarmisak getirilmez veya götürülmez...
evde baykus ötünce soganla taslanir...
yerken ne kadar ekmek kirintilanirsa o kadar cok cocuk olacagina inanilir...
hamile kadina tavsan yedirlmez bebegin dudagi yirtik olur...
yine hamile kadina ciger elletilmez cocukda leke olur...
bu kaa aklima geldi...
aynı adetler bizde var kaynanam uygulatıyo hepimizeboshayallersmile
akşam ev soğan sarımsaka biber acı bişeyler girmez miş bi kere yengemden toz viber istetdim akşamdi yengem vermedi akşam eveacı girmez dedi:) ve bıcağı elimden almaz yere bırakırım öyle alırlar burda koşularım yapıyor öyle :)))halamda yapar aynısı bıcağı elimden almaz yere bırak der ne anlama geliyorsa:)))daha bir sürür var böyle inanaışlar
Akşam sakız çiğnenmez ölü eti çiğnersin derdi ananem:)
hepsi değilde bazıları çok mantıklı ben Türk kadınlarımızın yaşlılarını bu sözlerini ilgi ile dinlerim, zamanında teknoloji gelişmemişken yakalandıkları hastalık yada fiziksel rahatsızlıkları bile doğal yollar ve birtakım hareketler ile atlatmışlar.bunları kimi zaman doktorlar çözemiyor bunu sizlerde görmüş yaşamışsınızdır.öte yandan onlar bizden daha sağlamlar hem fiziksel hem ruhsal.bizim kocamızla yakınımızla dertlerimiz olsa çıkmaza girip ağlayıp intihara bile başvurabiliyoruz onlar ise tuhaf bir şekilde bunu kabul edip bu sıkıntıyı fazla yıpranmadan çekiyorlar. mesela bir örnek vereğim geçen yine konuşuyorlardı bi köylü kadın (bu kadın olayı anlatan kadınla komşu) kulağı aşırı derecede ağrıyormuş o zamanlar da kulağı ayrıyanlara oksijenli su damlatıyorlar(kimi kısmızı cahil) bu çok zararlı birşey ama bu kadın kimsen öğrenmiş se ne kadar iğrenç se de at pisliğini çorap ile süzdürüp kulağına birkaç damla damlatmış ve sorun ortadan kalkmış.kimileri boğaz ağrısı olduunda gazate kağıdı ile boğazlarını sarar. toplumda doktorların bilemediği göbek göz düşmesi gibi hastalıkları bıu bilgili kadınlarımız anlayıp tedavi ediyor tabi şehirliler bunları bilmiyor bende geçen 1 sene içinde bu tarz olaylarla aşırı ilgilendim mesela kan pıhtılaşması varislere karşı sülük kullanıyorlar.arı sokkması da vardı unuttum yani tabiattaki bir hayvan pisliği bile(bu pislikten gübre de yapıyorlar) Allah tarafından insana hizmet için gönderilmiş.hiç bir varlık boş değil ve hepsi insan için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?