Ilginç inanışlar

ters dönen terlik ve ayakkabıyı düzeltiriz hep bize çok günah demişlerdir
GEÇEN GÜN SAHİLDE TERLİKLERİ TERS DÖNENLErin tek tek gidip terlikleirni düzelttim
terlik hırsızı zanettiler galiba

gelin ve ölü cikan ev süpürülmez...

yolculuga cikanin arkasindan su dökülür...

gece eve sogan sarmisak getirilmez veya götürülmez...

evde baykus ötünce soganla taslanir...

yerken ne kadar ekmek kirintilanirsa o kadar cok cocuk olacagina inanilir...

hamile kadina tavsan yedirlmez bebegin dudagi yirtik olur...

yine hamile kadina ciger elletilmez cocukda leke olur...

bu kaa aklima geldi...

hepside çok ilginç:delphin:
evet çok ilginçççççç

ters dönen terlik ve ayakkabıyı düzeltiriz hep bize çok günah demişlerdir
GEÇEN GÜN SAHİLDE TERLİKLERİ TERS DÖNENLErin tek tek gidip terlikleirni düzelttim
terlik hırsızı zanettiler galiba
ayyyy gercektenmiii ya bazı inanışlar başımıza bela da olurlarr:)))))))))))))))

buda var sağ avucun kaşınırsa para gelcek sol kaşınırsa çıkcak denirrrrr ama böyle diye diye eğledik kendimizi
:)))))bende çok ınanırım bu ınancaaaaa:)))))))))))))))

gelin ve ölü cikan ev süpürülmez...

yolculuga cikanin arkasindan su dökülür...

gece eve sogan sarmisak getirilmez veya götürülmez...

evde baykus ötünce soganla taslanir...

yerken ne kadar ekmek kirintilanirsa o kadar cok cocuk olacagina inanilir...

hamile kadina tavsan yedirlmez bebegin dudagi yirtik olur...

yine hamile kadina ciger elletilmez cocukda leke olur...

bu kaa aklima geldi...
çok tşk ederim :))))))))))))))))
nakadar güzel inanişlar bunlar bazıları doğru da olabilirrrrr:))))))

aynen öyle hadis-i şerif bile var sarımsak ve sogan kokan agzı melekler sevmez yaklaşmaz diye. koka koka namaz kılmakta cok günah. dişleri bi güzel fırçalamak gerek. detayına inince aslında cok mantıklı ve insana yararı oldugu görülür . dinimiz okadar güzelki. herşeyin sonucunda bizim iyiliğimiz yatıyor. buyrunnnnnnnnn

soğan ve sarımsak kabuklarının yakılmamasıda gerekiyormuş ayrıca 3 harfliler musallat olabilirmiş ayrıca evet gerçektende onların yemeği. yerimseniben
CADIARZUtşk ederim bende okumuştum aslında büyüklerimiz ne demişse doğrudurrrCADIARZU

valla bir iki kişi yapmamıştı denk mi geldi bilmiyorum çocukları olmadı 5 yıldır
bana yapmışlardı 1 ay içinde hamile kaldım
artık inanıştan mı içine kurt düşeceğine yapım mı diyolar bilmiyorum tatlım
:jeyyar:
:CüvCüv:ay ne güzelllll bebğin olmuş iyiki yaptırmışınnnn tşk ederim aklına geldikce yazzzzCADIARZUyerimseniben

domuz diyenin kır gün kısmeti kesilir uğuursuzluk derler
gece sakız çiğnenmez
ıslıkta çalınmaz şeytan çağırır der büyüklerimiz
kafamçokkarıştıayyyyyy tşk ederim zaten musluman olan domuz eti yemez harammmCADIARZU

ben camiye gidilmesinin uygun olmadığını biliyorum.oda diğer insanları rahatsız etmemek için.yoksa evde yenmesinin hçbir sakıncası yok
CADIARZU evet evde yenmesinin bi sakıncası yok ama toplumda insanlar rahatsız oluyorrryerimsenibenpaylaşımın için tşk ederimmmyerimseniben

.
helede su içerken eli başa koymak yokmu hala yapanları görüyorum.
sorduğumda
ne için yaptıklarını bile bilmiyorlar,ve bilmedikleri şeyleride hala yapıyorlar.:mymeka:

sanırım çoookkk eskiden tanrının başta olduğunu ve su içerken tanrının kaçmaması içinmiş,hala böyle sacmalığı sürdürenler var,:mymeka:

güzel bir paylaşımdı esmerim teşekkürler canım opuyorumnanaktan
CADIARZU ama allahın hep havadan olduğuna innarlarmış eskidenCADIARZU
oysaki allahım her yerde hazır ve nazır kurban olduğum yardanımmmmmCADIARZU
Evet irnam halen böyle şeyleri yapanlar var ama şu varki bazı batıl inanç dediğimiz şeyler atalarımız tarafından doğru ve yerinde söylediklerine inanıyorum nedenleri saçma ama düşündüğünde illaki bir faydalarıda var kaydirigubbakcemile3
:lepi:işte buuuu:lepi: faydalarıııı çok bak şimdiki durmuza
otlarda çoplerde bitkilerde fayda buluyoruz yaniii büyüklerin dediği hep doğrudurrrrCADIARZU

----------------------------------opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan tşk ederim hepinizeeeeeeeeeeeopuyorumnanaktan

iki kişin aynı isimi arasında durursan dilek tutacakmışın:(
biz küçükken çok kavga ederdik bu iki isim arasanda durmak için
işte çoçuklukkkk:))))

çocukken kafa kafaya çarpınca tükür derlerdi
çok ağlayan çocuklara da 3 cuma evin dış kapısında ağzına terlikle hafifçe vur derlerdi çok ağlayan çocuk evde kötü bişe olacağına işaretmiş

yağmur yağdığı
zaman çıkan gök koşağı var ya onun üzerinde atlarsan erkekesen kız kızsan oğlan olursun diyorlar:)
hala bi atlayanın görmedimmmm:)))))))))

-Salı günü düğün yapılmaz
benim düğünüm salı günü oldu.salı sallanır derler ya gerçekten öyle.önce kuaförde sonra fotografcıda elektirikler gitti.başka şeylerde oldu ama hepsi yüzümüzde birer tebessüm hoş birer hatıra olarak kaldı.demem o ki ben bunlara inanmam.1 ay sonra 5.yılımıza giricez herşey hala ilk günkü gibi:asigim:

boş beşik sallanmaz bebeğin karnı ağrırmış,gece tırnak kesilmezmiş,gece sakız çiğnenmezmiş ölü eti çiğnemiş gibi oluyomuş,bıçak veya makas ele verilmezmiş o kişiyle kavga edermişsin,kapı eşiğine oturursan iftiraya uğrarmışsın,benimde aklıma gelenler şimdilik bunlar..ben bu inanışlara ne kadar itibar etmesem saçma gelsede bunlardan birini yaptığımda rahatsız oluyorum etkileniyorum napim:uhm:

gece köpek çok havlarsa bizim burda derlerki köpek çok havladı bu öldü derler gercek payıda var şahit oldummm:)
düğün olacağı gün bayrak dikerler ve bayrağın üzerinede elme koyarlar buda ilginç bi inanişşş

Herkesin öyle ya da böyle vardır bence.
mesela kırılan şey üçlenmeli derler ya... Daha bizim evde üçlenmediğini görmedim.
En son taşınmamızda oldu. Herşey paketlendi. Sapasağlam yurt dışına geldi. sadece 3 bardağım kırılmış.

Herkesin öyle ya da böyle vardır bence.
mesela kırılan şey üçlenmeli derler ya... Daha bizim evde üçlenmediğini görmedim.
En son taşınmamızda oldu. Herşey paketlendi. Sapasağlam yurt dışına geldi. sadece 3 bardağım kırılmış.
-----------------------CANISI GECMİŞ OLSUNNNN
ÜÇ BARDAKLA KURTULMUŞUNNNNNyerimseniben

bardak çanak cam ne olursa olsun çatlarsa tamamen kırılır ki nazar getirmesin.
mesela bir bebek doğdu teyzesinin evine ilk defa götürülüyor bir sefere mahsus bebeğin cebine pamuk koyarlar.beyaz olması şart nedendir bilinmez..

evet arkadaşlar saçma sapan inançlar.mesela salının uğursuzluğu hristiyan inancı.çünkü istanbul`u türkler salı günü feth etmiş.bu yüzden salıyı uğursuz saymışlar.bize göre değil yani.yoksa allahın her günü uğurludur...

Back