Ilginç inanışlar

sağ göz atarsa iyi haber,sol göz atarsa kötü haber duyulurmuş:uhm::uhm:
akşam süpürge ile ev süpürülürse fakir olunurmuş:sm_confused:
benimde aklıma gelenler şu an bunlarfisfisfis

evet arkadaşlar saçma sapan inançlar.mesela salının uğursuzluğu hristiyan inancı.çünkü istanbul`u türkler salı günü feth etmiş.bu yüzden salıyı uğursuz saymışlar.bize göre değil yani.yoksa allahın her günü uğurludur...
kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5 haklısın her gün allahınkaydirigubbakcemile5
sağ göz atarsa iyi haber,sol göz atarsa kötü haber duyulurmuş:uhm::uhm:
akşam süpürge ile ev süpürülürse fakir olunurmuş:sm_confused:
benimde aklıma gelenler şu an bunlarfisfisfis
:lepi::lepi:eskiden süpürgemi vardı çalı süpürgelerle işide işlerine de oyle geliyorduuuu:lepi:
bardak çanak cam ne olursa olsun çatlarsa tamamen kırılır ki nazar getirmesin.
mesela bir bebek doğdu teyzesinin evine ilk defa götürülüyor bir sefere mahsus bebeğin cebine pamuk koyarlar.beyaz olması şart nedendir bilinmez..

:1shok::1shok::1shok::1shok: ay nedenki teyze evine ay neler varrrr:bbo::bbo::bbo::bbo:

Doğacak Çocuğu Benzetme ınanışları:
· Bir heybe üzerine oturan kadın ikiz doğurur...
· Bir heybe üzerine oturan erkeğin, karısı ikiz doğurur...
· Hamile kadın kuş ya da büyükbaş hayvan beyni yerse, doğacak çocuk da o hayvana benzer...
· Bağırsak ve koç yumurtası yiyen kadının doğacak çocuğunun penisi ve hayaları büyük olur...
· Hamile kadın balık yerse, çocuğun derisinde pullar oluşur...
· Hamile kadın ayıya bakarsa, çocuğu kıllı olur...
· Hamileliği sırasında aş eren kadın manda sütü içerse, doğum gecikir, bu süre on iki aya çıkar.
· Hamileliği sırasında tavşan yiyen kadının çocuğu, uzun kulaklı ve patlak gözlü olur...
· Hamile kadın gece mehtaba bakarsa, çocuğu ay gibi güzel olur...
· Doğan çocuk iri ve kara gözlere sahipse, annesinin hamilelikte kara üzüm yediğinden derler...
· Hamilelikte elma ya da nar yiyen kadının çocuğu, kırmızı yanaklı olur...

Doğacak Çocuğun Cinsiyetin Bilme ınanışları:
· Tandıra konulan hamur sertleşirse doğacak çocuk erkek, sertleşmezse kız olur...
· Bir sacın üstüne dökülen şapın şekli sivri olursa çocuk erkek, yuvarlak olursa kız olur...
· Pişmiş yumurta ikiye kesildiğinde ortası çukur olursa doğacak çocuk kız, ortası dolgun olursa doğacak çocuk erkek olur...
· Evde dokunan bir kilim dışarı çıkarıldığında horoz görülürse çocuk erkek, tavuk görülürse doğacak çocuk kız olur...
· Ekşi yiyen kadın kız çocuk, tatlı yiyen kadın ise, erkek çocuk doğurur...
· Bir tastan suyu kepçeyle içen kadının çocuğu kız olur derler...

alıntı

Son düzenleme:
bizim burdaki inanşlarda şoyleee
---------------------:emir_bebek:--Yeni doğan çocuğun kokmaması için tuza yatırılması, sağlıklı olması için toprağa sarılması, parlak olsun diye gözüne limon sıkılması, uzun yolculuklarda otobüs tutması olarak tabir edilen mide bulantısına karşı benzin içilmesi gibi zararlı inançların yanı sıra ilginç, doğruluğuna yüzde 100 inanılmasa da yapılyormuş eskidennnn:emir_bebek:

benzini çık ama bebek konusu dogru bizdede var ve halada uygulanır bebek dogdugunda teri kokmasınb diye tuzlarlar ve hatta kimi tuz mut yapragı ve zeytin yagı karışımı sürer gözlere sürme çeker göze limon damlatır ve 24 saat bebegi o şekilde bırakırlar ilk bebegimde cahildim yaşlılar yaptı bebek hep agladıydı o agladı ben agladım ya o günü hiç unutamıyom o ilk ve son olduydu:ecrin_bebek:

bizdede hamile iken kadın saçını keserse bebegin ömründen alırmış o korkuyla hiç bir hamileligimde saçımı kestiremem

gelin ve ölü cikan ev süpürülmez...

yolculuga cikanin arkasindan su dökülür...

gece eve sogan sarmisak getirilmez veya götürülmez...

evde baykus ötünce soganla taslanir...

yerken ne kadar ekmek kirintilanirsa o kadar cok cocuk olacagina inanilir...

hamile kadina tavsan yedirlmez bebegin dudagi yirtik olur...

yine hamile kadina ciger elletilmez cocukda leke olur...

bu kaa aklima geldi...

aynı adetler bizde var kaynanam uygulatıyo hepimizeboshayallersmile

KIRŞEHıR DEKı
Eve karga konarsa iyi haber geleceğine inanılır.
Leylek öldürmek günah sayılır.
Leyleği ilk gören başı ağrımasın diye yanan ateşe besmele ile su dökülür.
Ateş yanan yerde ateşin etrafına şeytan peri ve cinlerin toplandığına inanılır.
Ocak başına yatılıp uyunursa cin çarpacağına inanılır. Yatarken besmele çekilir.
Küçük çocuklar ateşe oynarsa altını ıslatılır.
Çörtenin altından geçersen cin çarpar.
Ateşi toprakla örtersen iyi olur.
Küllüğe yatılmaz.KIRŞEHıRDEKıııı ıNANıŞLAR

KIRŞEHıRDEKı BAZI ıNANıŞLAR
------------Evin temeli sağlam olsun diye kurban kesilir.
Gelin olacak kızın yatağına bahtı kara olur diye siyah yün konulmaz.
Evin içerisi temiz olmazsa şeytanların geleceğine inanılır.
Duvar dibinde şeytan olur diye duvar dibinde yatılmaz.
Dolunun kesilmesi için ilk çocuk tarafından ben ananın ilkiyim diyerek bıçak atılır.
Hayvan kafatası yazılarak suya atılırsa yağmur yağacağına inanılır.
Nisan yağmurunun bereketli ve iyi olduğuna inanılır.
Gökkuşağının altından erkek geçerse kadın olur. Kadın geçerse erkek olacağına inanılır.
Gök gürlediğinde kelime-i şahadet getirilir.
Salı günü ilk defa yapılacak işler yapılmaz.

leylekle ilgili bir de şu var:
leyleği havada uçarken görürsen,o sene çok yolculuk yapacaksın demektir
biz annemle takılırdık birbirize,aaaa leyleği uçarken gördüm,çok gezicem filan diye,
o sene gerçektende şehir dışına çok çıkılırdı. süprizzzzz

akşam ev soğan sarımsaka biber acı bişeyler girmez miş bi kere yengemden toz viber istetdim akşamdi yengem vermedi akşam eveacı girmez dedi:) ve bıcağı elimden almaz yere bırakırım öyle alırlar burda koşularım yapıyor öyle :)))halamda yapar aynısı bıcağı elimden almaz yere bırak der ne anlama geliyorsa:)))daha bir sürür var böyle inanaışlar

he bde ateşi güzel yakarsan sobayı felan nişanlın güzel olur derler ne alakaysa yaw bana bekarken hep öyle deyip ateş yaktırılardı köydekaydirigubbakcemile3

akşam ev soğan sarımsaka biber acı bişeyler girmez miş bi kere yengemden toz viber istetdim akşamdi yengem vermedi akşam eveacı girmez dedi:) ve bıcağı elimden almaz yere bırakırım öyle alırlar burda koşularım yapıyor öyle :)))halamda yapar aynısı bıcağı elimden almaz yere bırak der ne anlama geliyorsa:)))daha bir sürür var böyle inanaışlar

bıçak elden ele verilirse kavga edilirmiş,ondan vermiyodur sanırım kaydirigubbakcemile3
birde,tabakta yemeğin sonunu bırakmayınca,nişanlın güzel olur derlerdi
bende hiç bırakmazdım CADIARZU

hepsi değilde bazıları çok mantıklı ben Türk kadınlarımızın yaşlılarını bu sözlerini ilgi ile dinlerim, zamanında teknoloji gelişmemişken yakalandıkları hastalık yada fiziksel rahatsızlıkları bile doğal yollar ve birtakım hareketler ile atlatmışlar.bunları kimi zaman doktorlar çözemiyor bunu sizlerde görmüş yaşamışsınızdır.öte yandan onlar bizden daha sağlamlar hem fiziksel hem ruhsal.bizim kocamızla yakınımızla dertlerimiz olsa çıkmaza girip ağlayıp intihara bile başvurabiliyoruz onlar ise tuhaf bir şekilde bunu kabul edip bu sıkıntıyı fazla yıpranmadan çekiyorlar. mesela bir örnek vereğim geçen yine konuşuyorlardı bi köylü kadın (bu kadın olayı anlatan kadınla komşu) kulağı aşırı derecede ağrıyormuş o zamanlar da kulağı ayrıyanlara oksijenli su damlatıyorlar(kimi kısmızı cahil) bu çok zararlı birşey ama bu kadın kimsen öğrenmiş se ne kadar iğrenç se de at pisliğini çorap ile süzdürüp kulağına birkaç damla damlatmış ve sorun ortadan kalkmış.kimileri boğaz ağrısı olduunda gazate kağıdı ile boğazlarını sarar. toplumda doktorların bilemediği göbek göz düşmesi gibi hastalıkları bıu bilgili kadınlarımız anlayıp tedavi ediyor tabi şehirliler bunları bilmiyor bende geçen 1 sene içinde bu tarz olaylarla aşırı ilgilendim mesela kan pıhtılaşması varislere karşı sülük kullanıyorlar.arı sokkması da vardı unuttum yani tabiattaki bir hayvan pisliği bile(bu pislikten gübre de yapıyorlar) Allah tarafından insana hizmet için gönderilmiş.hiç bir varlık boş değil ve hepsi insan için..

ay ne kadar innaşllar varmış oyle güzel bilgiler sağolun emeklerinize sağlıkkkkk
kıslar yinede beklerim siziii güzel paylaşımlarrrrolumunekankayizsmile

hepsi değilde bazıları çok mantıklı ben Türk kadınlarımızın yaşlılarını bu sözlerini ilgi ile dinlerim, zamanında teknoloji gelişmemişken yakalandıkları hastalık yada fiziksel rahatsızlıkları bile doğal yollar ve birtakım hareketler ile atlatmışlar.bunları kimi zaman doktorlar çözemiyor bunu sizlerde görmüş yaşamışsınızdır.öte yandan onlar bizden daha sağlamlar hem fiziksel hem ruhsal.bizim kocamızla yakınımızla dertlerimiz olsa çıkmaza girip ağlayıp intihara bile başvurabiliyoruz onlar ise tuhaf bir şekilde bunu kabul edip bu sıkıntıyı fazla yıpranmadan çekiyorlar. mesela bir örnek vereğim geçen yine konuşuyorlardı bi köylü kadın (bu kadın olayı anlatan kadınla komşu) kulağı aşırı derecede ağrıyormuş o zamanlar da kulağı ayrıyanlara oksijenli su damlatıyorlar(kimi kısmızı cahil) bu çok zararlı birşey ama bu kadın kimsen öğrenmiş se ne kadar iğrenç se de at pisliğini çorap ile süzdürüp kulağına birkaç damla damlatmış ve sorun ortadan kalkmış.kimileri boğaz ağrısı olduunda gazate kağıdı ile boğazlarını sarar. toplumda doktorların bilemediği göbek göz düşmesi gibi hastalıkları bıu bilgili kadınlarımız anlayıp tedavi ediyor tabi şehirliler bunları bilmiyor bende geçen 1 sene içinde bu tarz olaylarla aşırı ilgilendim mesela kan pıhtılaşması varislere karşı sülük kullanıyorlar.arı sokkması da vardı unuttum yani tabiattaki bir hayvan pisliği bile(bu pislikten gübre de yapıyorlar) Allah tarafından insana hizmet için gönderilmiş.hiç bir varlık boş değil ve hepsi insan için..

emeklerine sağlık çok faydalı bilgilerrrrr:lepi:

Back