- Konu Sahibi esmer gxuxzeli
Dünürlüğe gittinmi su vermiyorlar su verilirse soğukluk girermiş araya :roflol:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
:roflol::roflol::roflol:ben sürekli su içtim yaa bunu bilmiyordummkaydirigubbakcemile5Dünürlüğe gittinmi su vermiyorlar su verilirse soğukluk girermiş araya :roflol:
:1rolleyes::1rolleyes::1rolleyes:bende oyle kaldım:1rolleyes:-Yarım çay içen kadın dul kalır
Tamda çauımdan bir yudum almıştım ki bunu okuyunca kaldım kaydirigubbakcemile3 doğruluğu varmıdır acaba
:mymeka::mymeka::mymeka:yerimsenibenevet sanırsam ışık yoktu eskidennnfisfisfisGece tırnak kesilmezmiş ...
Sanırım eskiden lamba ışığında kesilmesi sakıncalıdır diye söylenmiş söz
vereliniortakay bi alemsiniz neler var nelerrrryerimseniben-Akşam soğan yenen yere melekler gelmez:S:S
şimdi aklım karştı melekler kokudanmı gelmiyo
vereliniortakbizden var bir şey kırılınca yenisi üçlenecekkkk:1shok:1 gün içersinde evde 2 şey kırılırsa onu 3 lemek gerekirmişlmaz:
neden diye sormayın büyüklerimin hepsi bunu uyguluyor ama kime sorsam sadece 2 de kalması iyi değil diyorlar :umursamaz:
CADIARZUay ne tuhaffff inaçlarCADIARZUburnun kaşınırken kimin yüzüne bakarsan onla tartışırsın derlerlmaz:
inanmak istemesemde burnum kaşındığında nereye bakıcağımı şaşırıyorum bazen vallahi :kedi:
kalmasın sen innamaaa eskiden kıslar çok oturmuş şimdiki kıslar nerde okul çalişmak evlenmek kapı önude oturmakkyokkkyerimsenibenKapı eşiğinde oturan kişi bekar kalır.kafamçokkarıştı
offff of evde kaldııım anammm...!!![
opuyorumnanaktanevet bende duymuştumkaydirigubbakcemile5canim böyle inanislar o kadar cokki mesela kücük cocugun üzerinden atlanmaz boyu uzamazmis gibi daha bir cok aklima geldikce yazarim
CADIARZUbende duymuştum yerimsenibensag avuç içi kaşınınca para girer , sol kaşınınca çıkar.Tencere dibi sıyıranın dügününde kar yagarmışş.:roflol:
tşk ederim canısıııııııkaydirigubbakcemile5ekmeği kim keserse o erken yaşlanırmış....
kapı eşiğinde oturanın çocuğu süpürge üstüne oturanın kızı olmazmış saçmalığa bak....
yumurtanın kabuğunu yakmak fakirilik yaparmış....
vereliniortak-tatlicadiarzu- tşk ederim yorumlarınız içinvereliniortakaybaşı gelen belli giden belli kaşımayla olsa şimdi milyoner olmuştuk ayrıca gece eşek anırısa saçını çekcekmissin çabuk uzarmışkaydirigubbakcemile3
ne kadar çok var demi biitoosumkaydirigubbakcemile5kafa kafaya carpinca bir daha carpmak gerekirmis kel kalinirmis,iki kisi ayni anda birsey söylerse birisi hemen sac cekecekmis dilegi kabul olsun diye ,erkek cocugu tavanin icinden yemiyecekmis cocugu olmazmis gibi bir cok batil inanac
çok dikkat edileçek bi konu ekmek kırıntılarına dikkat etmeliyizzzvereliniortakBir tek ekmek kırıntılarının yere atılması mevzusuna inanırım ve dikkat ederim..
Diğerleri komik geldi..
CADIARZUbunun doğrulu var bi zat yaşadık bu gerçeğiiiiiyerimsenibenyeni doğan bebeğin yüzüne adetliyken bakarsan bebeğin yüzü pütürlü olur derler
CADIARZUCADIARZUtşk ederim güzel bi paylaşımmmyerimsenibenkaydirigubbakcemile5boş beşik sallanırsa bebeğin başı agrırmışkafamçokkarıştı
bebegi ölen,yada düşük yapan kadın arife günü dikiş dikmezmişCADIARZU
adetli iken 40 ı cıkammış bebege bakılmazmışfisfisfisbakılırsa her ay başı bebegin yüzünde, vucudunda kızarıntılar olurmuş
bebeğin yüzüne adetliyken bakarsan bebeğin yüzü pütürlü olur diyorlar ama,nasıl olucak ki bu iş -tatlicadiarzu-
:sm_confused:bilmiyordumkiiiAhhhhhhhh esmerim ahhhhhhhh neden içdin ne olacak şimdi haaaaaaaaaa:mymeka:
CADIARZUbunuda duymuştummyerimsenibenHamileyken saç kesilmezzzzzzzzyasakkelime çünki çocuğun ömrü kısalırrr![]()
birinin elinden bıçak alırsan kavga çıkarmış
yeni gelin 40 gün aynaya bakmazmış yoksa evliliği iyi gitmezmiş
yeni doğan bebek reyhanlanıp tuz atılırsa ter kokmazmış pek terlemezmişde
yeni doğan bebeğin ağzına şeker sürülürse çok tatlı dilli olup hemen konuşurmuş
buralarda çok sık yapılır
düğünün ertesi günü erkek tarafı sarımsaklı köfte yapıp dağıtırsa çocuk hemen olurmuş
yıllar yılıda yapılır
:teytey::teytey::teytey:
ayyyyyyyyy daha bir sürü varrrrrrrrr ilginç inanışlar
-Akşam soğan yenen yere melekler gelmez:S:S
şimdi aklım karştı melekler kokudanmı gelmiyo
bizim burda gece çöp dökülmez derler
bizde hep gece dökyoruzzzzzz:lepi:
soğan kabuğunu gece atın derler onlar üç harflerin yemeğimişşş:uhm:
aklıma geldikce yazarımmmm:))))))))))))))))
CADIARZUbunuda duymuştummyerimseniben
CADIARZUçok çok güzel sarımsaklı köfte doğruluğu varmıkiiiyerimsenibenbebek olurmuki hemennn
![]()
aynen öyle hadis-i şerif bile var sarımsak ve sogan kokan agzı melekler sevmez yaklaşmaz diye. koka koka namaz kılmakta cok günah. dişleri bi güzel fırçalamak gerek. detayına inince aslında cok mantıklı ve insana yararı oldugu görülür . dinimiz okadar güzelki. herşeyin sonucunda bizim iyiliğimiz yatıyor. buyrunnnnnnnnn
soğan ve sarımsak kabuklarının yakılmamasıda gerekiyormuş ayrıca 3 harfliler musallat olabilirmiş ayrıca evet gerçektende onların yemeği. yerimseniben