Ilginç inanışlar

boş beşik sallanırsa bebeğin başı agrırmışkafamçokkarıştı
bebegi ölen,yada düşük yapan kadın arife günü dikiş dikmezmişCADIARZU
adetli iken 40 ı cıkammış bebege bakılmazmışfisfisfisbakılırsa her ay başı bebegin yüzünde, vucudunda kızarıntılar olurmuş

-Yarım çay içen kadın dul kalır

Tamda çauımdan bir yudum almıştım ki bunu okuyunca kaldım kaydirigubbakcemile3 doğruluğu varmıdır acaba
:1rolleyes::1rolleyes::1rolleyes:bende oyle kaldım:1rolleyes:

Gece tırnak kesilmezmiş ...
Sanırım eskiden lamba ışığında kesilmesi sakıncalıdır diye söylenmiş söz
:mymeka::mymeka::mymeka:yerimsenibenevet sanırsam ışık yoktu eskidennnfisfisfis

-Akşam soğan yenen yere melekler gelmez:S:S

şimdi aklım karştı melekler kokudanmı gelmiyo
vereliniortakay bi alemsiniz neler var nelerrrryerimseniben
1 gün içersinde evde 2 şey kırılırsa onu 3 lemek gerekirmiş :olmaz:
neden diye sormayın büyüklerimin hepsi bunu uyguluyor ama kime sorsam sadece 2 de kalması iyi değil diyorlar :umursamaz:
vereliniortakbizden var bir şey kırılınca yenisi üçlenecekkkk:1shok:

burnun kaşınırken kimin yüzüne bakarsan onla tartışırsın derler :olmaz:
inanmak istemesemde burnum kaşındığında nereye bakıcağımı şaşırıyorum bazen vallahi :kedi:
CADIARZUay ne tuhaffff inaçlarCADIARZU

Kapı eşiğinde oturan kişi bekar kalır.kafamçokkarıştı

offff of evde kaldııım anammm...!!![
kalmasın sen innamaaa eskiden kıslar çok oturmuş şimdiki kıslar nerde okul çalişmak evlenmek kapı önude oturmakkyokkkyerimseniben
canim böyle inanislar o kadar cokki mesela kücük cocugun üzerinden atlanmaz boyu uzamazmis gibi daha bir cok aklima geldikce yazarim
opuyorumnanaktanevet bende duymuştumkaydirigubbakcemile5
sag avuç içi kaşınınca para girer , sol kaşınınca çıkar.Tencere dibi sıyıranın dügününde kar yagarmışş.:roflol:
CADIARZUbende duymuştum yerimseniben
ekmeği kim keserse o erken yaşlanırmış....

kapı eşiğinde oturanın çocuğu süpürge üstüne oturanın kızı olmazmış saçmalığa bak....

yumurtanın kabuğunu yakmak fakirilik yaparmış....
tşk ederim canısıııııııkaydirigubbakcemile5
aybaşı gelen belli giden belli kaşımayla olsa şimdi milyoner olmuştuk ayrıca gece eşek anırısa saçını çekcekmissin çabuk uzarmışkaydirigubbakcemile3
vereliniortak-tatlicadiarzu- tşk ederim yorumlarınız içinvereliniortak

kafa kafaya carpinca bir daha carpmak gerekirmis kel kalinirmis,iki kisi ayni anda birsey söylerse birisi hemen sac cekecekmis dilegi kabul olsun diye ,erkek cocugu tavanin icinden yemiyecekmis cocugu olmazmis gibi bir cok batil inanac
ne kadar çok var demi biitoosumkaydirigubbakcemile5

Bir tek ekmek kırıntılarının yere atılması mevzusuna inanırım ve dikkat ederim..

Diğerleri komik geldi..
çok dikkat edileçek bi konu ekmek kırıntılarına dikkat etmeliyizzzvereliniortak
yeni doğan bebeğin yüzüne adetliyken bakarsan bebeğin yüzü pütürlü olur derler
CADIARZUbunun doğrulu var bi zat yaşadık bu gerçeğiiiiiyerimseniben

boş beşik sallanırsa bebeğin başı agrırmışkafamçokkarıştı
bebegi ölen,yada düşük yapan kadın arife günü dikiş dikmezmişCADIARZU
adetli iken 40 ı cıkammış bebege bakılmazmışfisfisfisbakılırsa her ay başı bebegin yüzünde, vucudunda kızarıntılar olurmuş
CADIARZUCADIARZUtşk ederim güzel bi paylaşımmmyerimsenibenkaydirigubbakcemile5

bebeğin yüzüne adetliyken bakarsan bebeğin yüzü pütürlü olur diyorlar ama,nasıl olucak ki bu iş -tatlicadiarzu-

bebeğin yüzüne adetliyken bakarsan bebeğin yüzü pütürlü olur diyorlar ama,nasıl olucak ki bu iş -tatlicadiarzu-

CADIARZU bunu bi zat gördüm şahit olduk çoçuk kırklıydı bi kadın geldi ve ertesi sabah çoçuk noktalı küçük sivilçe gibi oldun yani pütür pütür olduuu:1no2::1no2:

bizim burda gece çöp dökülmez derler
bizde hep gece dökyoruzzzzzz:lepi:
soğan kabuğunu gece atın derler onlar üç harflerin yemeğimişşş:uhm:
aklıma geldikce yazarımmmm:))))))))))))))))

birinin elinden bıçak alırsan kavga çıkarmış
yeni gelin 40 gün aynaya bakmazmış yoksa evliliği iyi gitmezmiş
yeni doğan bebek reyhanlanıp tuz atılırsa ter kokmazmış pek terlemezmişde
yeni doğan bebeğin ağzına şeker sürülürse çok tatlı dilli olup hemen konuşurmuş
buralarda çok sık yapılır
düğünün ertesi günü erkek tarafı sarımsaklı köfte yapıp dağıtırsa çocuk hemen olurmuş
yıllar yılıda yapılır
:teytey::teytey::teytey:
ayyyyyyyyy daha bir sürü varrrrrrrrr ilginç inanışlar

Hamileyken saç kesilmezzzzzzzzyasakkelime çünki çocuğun ömrü kısalırrr:utangac:
CADIARZUbunuda duymuştummyerimseniben
birinin elinden bıçak alırsan kavga çıkarmış
yeni gelin 40 gün aynaya bakmazmış yoksa evliliği iyi gitmezmiş
yeni doğan bebek reyhanlanıp tuz atılırsa ter kokmazmış pek terlemezmişde
yeni doğan bebeğin ağzına şeker sürülürse çok tatlı dilli olup hemen konuşurmuş
buralarda çok sık yapılır
düğünün ertesi günü erkek tarafı sarımsaklı köfte yapıp dağıtırsa çocuk hemen olurmuş
yıllar yılıda yapılır
:teytey::teytey::teytey:
ayyyyyyyyy daha bir sürü varrrrrrrrr ilginç inanışlar

CADIARZUçok çok güzel sarımsaklı köfte doğruluğu varmıkiiiyerimseniben:emir_bebek:bebek olurmuki hemennn:emir_bebek:

-Akşam soğan yenen yere melekler gelmez:S:S

şimdi aklım karştı melekler kokudanmı gelmiyo

aynen öyle hadis-i şerif bile var sarımsak ve sogan kokan agzı melekler sevmez yaklaşmaz diye. koka koka namaz kılmakta cok günah. dişleri bi güzel fırçalamak gerek. detayına inince aslında cok mantıklı ve insana yararı oldugu görülür . dinimiz okadar güzelki. herşeyin sonucunda bizim iyiliğimiz yatıyor. buyrunnnnnnnnn

bizim burda gece çöp dökülmez derler
bizde hep gece dökyoruzzzzzz:lepi:
soğan kabuğunu gece atın derler onlar üç harflerin yemeğimişşş:uhm:
aklıma geldikce yazarımmmm:))))))))))))))))

soğan ve sarımsak kabuklarının yakılmamasıda gerekiyormuş ayrıca 3 harfliler musallat olabilirmiş ayrıca evet gerçektende onların yemeği. yerimseniben

CADIARZUbunuda duymuştummyerimseniben

CADIARZUçok çok güzel sarımsaklı köfte doğruluğu varmıkiiiyerimseniben:emir_bebek:bebek olurmuki hemennn:emir_bebek:

valla bir iki kişi yapmamıştı denk mi geldi bilmiyorum çocukları olmadı 5 yıldır
bana yapmışlardı 1 ay içinde hamile kaldım
artık inanıştan mı içine kurt düşeceğine yapım mı diyolar bilmiyorum tatlım
:jeyyar:

domuz diyenin kır gün kısmeti kesilir uğuursuzluk derler
gece sakız çiğnenmez
ıslıkta çalınmaz şeytan çağırır der büyüklerimiz

aynen öyle hadis-i şerif bile var sarımsak ve sogan kokan agzı melekler sevmez yaklaşmaz diye. koka koka namaz kılmakta cok günah. dişleri bi güzel fırçalamak gerek. detayına inince aslında cok mantıklı ve insana yararı oldugu görülür . dinimiz okadar güzelki. herşeyin sonucunda bizim iyiliğimiz yatıyor. buyrunnnnnnnnn

soğan ve sarımsak kabuklarının yakılmamasıda gerekiyormuş ayrıca 3 harfliler musallat olabilirmiş ayrıca evet gerçektende onların yemeği. yerimseniben

ben camiye gidilmesinin uygun olmadığını biliyorum.oda diğer insanları rahatsız etmemek için.yoksa evde yenmesinin hçbir sakıncası yok

.
helede su içerken eli başa koymak yokmu hala yapanları görüyorum.
sorduğumda
ne için yaptıklarını bile bilmiyorlar,ve bilmedikleri şeyleride hala yapıyorlar.:mymeka:

sanırım çoookkk eskiden tanrının başta olduğunu ve su içerken tanrının kaçmaması içinmiş,hala böyle sacmalığı sürdürenler var,:mymeka:

güzel bir paylaşımdı esmerim teşekkürler canım opuyorumnanaktan

Evet irnam halen böyle şeyleri yapanlar var ama şu varki bazı batıl inanç dediğimiz şeyler atalarımız tarafından doğru ve yerinde söylediklerine inanıyorum nedenleri saçma ama düşündüğünde illaki bir faydalarıda var kaydirigubbakcemile3

Back