Ilginç inanışlar

esmer gxuxzeli

Bismillahirrahmanirrahim"
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2007
5.987
5
156
Kırşehir
HALK ARASINDA, KÖKENı ÇOK ESKıYE DAYANAN ZARARSIZ ıLGıNÇ ıNANIŞLAR, ÇOK SAYIDA YERDE HALEN GEÇERLıLıĞıNı SÜRDÜRÜYOR. alıntı bu kaynak:)
SU ıÇ HATIRLARSIN

Sohbet sırasında söyleyeceğini unutan kişiye su iç hatırlarsın denildiğinde unuttuğu şeyleri hatırlayacağına inanılan Anadoluda, hatırlayamayan kişinin ise yalan söyleyeceği için unuttuğu düşünülüyor.

Halk arasında yaygın olan benzer inanışlardan bazıları şöyle::lepi:

-Ayak kaşınınca yolculuk var demektir.fisfisfis

-Gün dönümünde tarım işleriyle uğraşılmaz, düğün dernek yapılmaz.fisfisfis

-Ay hilal halindeyken iki ucu aşağı olursa o ay yağmurlu, yukarı doğru olursa kurak olur.CADIARZU

-Arife günü yakını ölen kişi dikiş dikmezCADIARZU.

-Akşam soğan yenen yere melekler gelmez.CADIARZU

-Ekmek kırıntılarını yere atmak, ayakla çiğnemek evin bereketini götürür.CADIARZU

-Bıçakla ekmek kesilmez, evin bereketi kaçar.kafamçokkarıştı

-Kapı eşiğinde oturan kişi bekar kalır.kafamçokkarıştı

-Gökkuşağının altından erkek geçerse kız, kız geçerse erkek olur.:lepi:

-Salı günü düğün yapılmaz.:bbo:

-Cuma günü örgü örülmez, kısmet kaybolur.fisfisfis

-Tarlaya ilk tohum, çarşamba günü atılmaz.fisfisfis

-Cuma günü ekin ekilmez, bir işe başlanmaz.fisfisfis

-Cumartesi günü çamaşır yıkanmaz.:1shok:

-Pazartesi başlanan işler yavaş ilerler.mafoldumben

-Bir erkek, iki kızın arasından geçerse köse olur.:bbo:

-Yarım çay içen kadın dul kalır -Ava giden kişiye Nereye gidiyorsun? diye sorulmaz. Sorulduğu takdirde kişi avlanamaz:kızgın: yerimseniben.sizlerde bilyorsanız yazın
bu kaynak alıntıdır:uhm:

Son düzenleme:
bizim burdaki inanşlarda şoyleee
---------------------:emir_bebek:--Yeni doğan çocuğun kokmaması için tuza yatırılması, sağlıklı olması için toprağa sarılması, parlak olsun diye gözüne limon sıkılması, uzun yolculuklarda otobüs tutması olarak tabir edilen mide bulantısına karşı benzin içilmesi gibi zararlı inançların yanı sıra ilginç, doğruluğuna yüzde 100 inanılmasa da yapılyormuş eskidennnn:emir_bebek:

Evet esmerim öyle batıl inançlarımız var değilmi :umursamaz:
Ama duymadıklarımda varmış -Yarım çay içen kadın dul kalır, Bir erkek, iki kızın arasından geçerse köse olur en çokda bunlara güldüm :roflol::roflol:
Bıçakla ekmek kesilmez, evin bereketi kaçar. :1shok:
Hayır şimdi düşünüyom ben CADIARZU ekmeği neyle kesmeliiii kafamçokkarıştı
Saolasın canısı ellerine yüreğine sağlık :1hug:

Evet bende en Çok bıÇakla ekmek kesılmez Çok Şok oldummm
tŞk ederım sende kÜtahyanın ınanÇlarını yaz bakımmmm nelerı varmıŞŞŞ:))))))))))))))

Benimde bildiklerim var....
Çay kaşığıyla çay içilmez, borc çok olurmuş...
Parmakların birbirine bağlanması kısmet kapatırmış...
aklıma geldikçe yazarım...

AAAAAA VALAHı Bı YAŞIMA DAHA GıRDıMMM ÇAY KAŞIĞLA ÇAY ıÇıLMEZ DıYE BEN HEP ıÇıYORUM KREDı BORCUM O YÜZDEN HıÇ BıTMıYORRRR:jeyyar:

-Yarım çay içen kadın dul kalır

Tamda çauımdan bir yudum almıştım ki bunu okuyunca kaldım kaydirigubbakcemile3 doğruluğu varmıdır acaba

1 gün içersinde evde 2 şey kırılırsa onu 3 lemek gerekirmiş :olmaz:
neden diye sormayın büyüklerimin hepsi bunu uyguluyor ama kime sorsam sadece 2 de kalması iyi değil diyorlar :umursamaz:

burnun kaşınırken kimin yüzüne bakarsan onla tartışırsın derler :olmaz:
inanmak istemesemde burnum kaşındığında nereye bakıcağımı şaşırıyorum bazen vallahi :kedi:

sag avuç içi kaşınınca para girer , sol kaşınınca çıkar.Tencere dibi sıyıranın dügününde kar yagarmışş.:roflol:

ekmeği kim keserse o erken yaşlanırmış....

kapı eşiğinde oturanın çocuğu süpürge üstüne oturanın kızı olmazmış saçmalığa bak....

yumurtanın kabuğunu yakmak fakirilik yaparmış....

kafa kafaya carpinca bir daha carpmak gerekirmis kel kalinirmis,iki kisi ayni anda birsey söylerse birisi hemen sac cekecekmis dilegi kabul olsun diye ,erkek cocugu tavanin icinden yemiyecekmis cocugu olmazmis gibi bir cok batil inanac

Back