İlginç bir soru

Emzirmek kadından kadına çok değişen bir his. Kimi bayılıyor, kimi haz etmiyor evladı için dişini sıkıyor, kimi o kadar rahatsız oluyor ki devam edemiyor. Hiç birini yargılamam. Sizin durum da tuhaf gelmedi, olabilir.
Ama hic biri şu gerceği değiştirmez, bebeğin yaşam kaynağı, besini. Ve emmek isteyen bebeğin önünde hiç bir güç duramaz :) o sebeple bir yere kapanip emzirsinler falan bu çok uygulanabilir degil aslında. Emzirenler de milletin yaninda emzirmeye çok meraklı degil. Hıc avmlerdeki emzirme odalarını gördünüz mü mesela?(tabi varsa) tuvaletin yanında küçücük ve çoğu zaman alt değistirme alanı ve haliyle bezlerin atıldığı çöp de orada olduğundan cidden kötü kokulu. Siz orada yemek yemek ister misiniz? Yani cidden birileri görmek istemiyor diye bebeği ve anneyi o alana kapatmak reva mı?
Görmek istemeyen bakmasın. Zaten memeyi apaçık görmek için dibine girip bakmak lazım. Emzirme örtüsü kullanmasa bile çok görülür bir sey degil pozisyon gereği.
Emzirin bacılarım özgürce rahatsız olan kafasını çevirsin.

Allah aşkına konuyu yine emzirme özgürlüğüne dondurmeyelim. Kimsenin de dibine filan girmedim gayette serçe parmak büyüklüğünde meme ucunu görmek için dibine girmem gerekmiyordu.

Ayrıca herkes zorunda olduğu için ortalıkta emzirmiyor bile bile müsait yer varken ortamda zart diye memesini siyiran insanlar var.

Naparsaniz yapın, nerede emziriyorsaniz emzirin görmek istemeyenler zaten bakmaya meraklı değil tabi ki başını cevirir, dibine de girmez.

Emzirme özgürlüğune dönme sebebi sizin tiksinmeniz değil ki. Bilakis, durumunuzu cok anliyor ve saygı duyuyorum. Ama bir yere kapansalar ne güzel olur denirse(siz mi dediniz baska biri mi bilmiyorum) ben de yok oyle bir dunya derim.

Çocuk yok galiba çünkü olsa aman emsin yeter ki diye koridorda halay çekerek emzirmeye çalışabilir sütüm olsun diye dünyanın en saçma şeylerini yiyip on kilo fazlalık edinebilirsiniz
Ben de şey diyordum ebeler emzirmeyi öğretmeye geliyor dediklerinde ne alaka ya ben göğsümü açamam onların yanında falan sanki Doğumda başka yerleri görmüyolar gibi sonra ebeler gelip gidip bakayım sütün gelmiş mi dediklerinde inşallah sütüm gelir ya falan diyordum

Biyere kapansalar demedi kimse odaya çekilseler biraz özel kalsa dedi.
Ayrıca genelde ev gibi müsait ortamlarda da gayet insan içinde çıkarıp emzirme yapıyorlar.
İnsan içinde yapmak zorunluysa bile biraz dikkat edilebilir. Neyse bunu tartışmaya açmadım konuyu.

Odaya cekilmek, bir yere kapanmanin kibarcasi yani :)

" Bir ara ulu orta emzirmek hakkımız tarzı bir konular dönüyordu orda belirtmiştim iğrenç olduğunu aslında ama..... Haklariymiş. NAPALİM "

Bu yukarıdaki sizin sözünüz. Baya gülmüşsünüz bebeğimi istediği zaman besleme hakkıma. Evet hakkım hanımefendi. Ve ben bu hakkımı size durduk yere ya da emzirmeye karşı tiksinti besliyorsunuz diye hatırlatmadım. En dogal hakkım size gulunecek bir sey gibi geldiği için, benden bebegimle başbaşayken emzirmemi beklediğiniz icin hatırlattim.

Bu düşüncelerin tamamen alışık olmadıgın için. Haklı olarak yadırgıyorsun ama başa gelince iş değişiyor. Ben de senin gbiydim. Yeni anne olunca herkesin dilinde "emiyor mu?" "emzirdin mi".... Cok sinirlenirdim, emzirdim de diyenezdim " karnını doyurayım" derdim. Herkesi odadan çıkarır kapıyı kitler öyle karnını doyururdum. Sonra sonra bayağı alıştım yani, cok normal geliyor artık bana.
Bir de bebeğinizin o an nasıl mutlu oldugunu görünce daha bir şevkle besliyorsunuz. Bilimsel olarak da annede emzirirken oksitosin hormonu yükseliyor bu da zaten "cok güzel bir duyguuğğ" denilmesinin sebebini açıklıyor. :)

Anlatılmaz yaşanır denildiği noktadayım
Merak ettim bu arada sevgili konu sahibi belki sizin de bebeğiniz olup emzirdiğinizde fikriniz değişir şimdi için bişey demiyeceğim ama hiç emzirirken birilerinin gördüğünde tiksindiğini düşünmemiştim bana farklı bir bakış açısı kattınız

Bendensin.
Emen bir bebek gördüğümde de iğreniyorum ben.
Direk ıyyy falan oluyorum

annenin memintolara kıyak yapmışsın mune abla zira 2.bebeyle birlikte benimkiler çok şükür sarkmasalar da cıvıdılar resmen.. Aahhh nerde eski hörekelerim

Neden peki sizce ne yatıyor böyle düşünmenizin altında ?
Açıkçası hiçbir nedeni yok.
Kapalı bir alanda duramayan bir insana "neden daralıyorsun" demek gibi birşey bu,yani nedenini bilmiyorum.
İstemsizce.
Özellikle o kahverengi yerinden iğreniyorum. İnsanlar "aaağğ ne güzel bebek emiyooğğ" derken ben bakmaya bile tahammül edemiyorum.
Kendi bebeğim olsa emziremem sanırım.

Böyle düşünmeyin istemeseniz bile onun bağışıklık sistemi ve hayatını en doğal şekilde idame ettirebilmesi için emzirirsiniz bence anne olmak çok başka Allah’ın izniyle yaşayınca daha net kavrayacaksınız

Emzirme koçluğu ya da emzirme danışmanlığı diye meslekler de var. O zaman onları da bilmiyorsun

Zenci değil aksine beyaz tenliydi. Zenci olsa o kadar garip gelmezdi belki, tam simsiyah değil de oldukça koyu siyaha yakin
Aynı yerden iğreniyormuşuz.
Ben o büyükçe göğüs ucunu görmeye dayanamıyorum ya o kahverengi yerinden inanılmaz tiksiniyorum.
Bazıları var marifet gibi göğsünü aça aça emziriyor.
Bari göğsü güzel olsa yahu,kafam kadar göğüsün koyu renkli ucu var,iğrenç resmen.