Emzirmek kadından kadına çok değişen bir his. Kimi bayılıyor, kimi haz etmiyor evladı için dişini sıkıyor, kimi o kadar rahatsız oluyor ki devam edemiyor. Hiç birini yargılamam. Sizin durum da tuhaf gelmedi, olabilir.
Ama hic biri şu gerceği değiştirmez, bebeğin yaşam kaynağı, besini. Ve emmek isteyen bebeğin önünde hiç bir güç duramaz :) o sebeple bir yere kapanip emzirsinler falan bu çok uygulanabilir degil aslında. Emzirenler de milletin yaninda emzirmeye çok meraklı degil. Hıc avmlerdeki emzirme odalarını gördünüz mü mesela?(tabi varsa) tuvaletin yanında küçücük ve çoğu zaman alt değistirme alanı ve haliyle bezlerin atıldığı çöp de orada olduğundan cidden kötü kokulu. Siz orada yemek yemek ister misiniz? Yani cidden birileri görmek istemiyor diye bebeği ve anneyi o alana kapatmak reva mı?
Görmek istemeyen bakmasın. Zaten memeyi apaçık görmek için dibine girip bakmak lazım. Emzirme örtüsü kullanmasa bile çok görülür bir sey degil pozisyon gereği.
Emzirin bacılarım özgürcerahatsız olan kafasını çevirsin.
Emzirme özgürlüğune dönme sebebi sizin tiksinmeniz değil ki. Bilakis, durumunuzu cok anliyor ve saygı duyuyorum. Ama bir yere kapansalar ne güzel olur denirse(siz mi dediniz baska biri mi bilmiyorum) ben de yok oyle bir dunya derim.Allah aşkına konuyu yine emzirme özgürlüğüne dondurmeyelim. Kimsenin de dibine filan girmedim gayette serçe parmak büyüklüğünde meme ucunu görmek için dibine girmem gerekmiyordu.
Ayrıca herkes zorunda olduğu için ortalıkta emzirmiyor bile bile müsait yer varken ortamda zart diye memesini siyiran insanlar var.
Naparsaniz yapın, nerede emziriyorsaniz emzirin görmek istemeyenler zaten bakmaya meraklı değil tabi ki başını cevirir, dibine de girmez.
Emzirme özgürlüğune dönme sebebi sizin tiksinmeniz değil ki. Bilakis, durumunuzu cok anliyor ve saygı duyuyorum. Ama bir yere kapansalar ne güzel olur denirse(siz mi dediniz baska biri mi bilmiyorum) ben de yok oyle bir dunya derim.
Siyah değil aslında patlıcan moruıyı sız sadece tıksınmıssınız ben olsam korkardım o ne oyle ya
Patlıcan moru göğüs ucu mu ?Siyah değil aslında patlıcan moru
Biyere kapansalar demedi kimse odaya çekilseler biraz özel kalsa dedi.
Ayrıca genelde ev gibi müsait ortamlarda da gayet insan içinde çıkarıp emzirme yapıyorlar.
İnsan içinde yapmak zorunluysa bile biraz dikkat edilebilir. Neyse bunu tartışmaya açmadım konuyu.
Odaya cekilmek, bir yere kapanmanin kibarcasi yani :)Biyere kapansalar demedi kimse odaya çekilseler biraz özel kalsa dedi.
Ayrıca genelde ev gibi müsait ortamlarda da gayet insan içinde çıkarıp emzirme yapıyorlar.
İnsan içinde yapmak zorunluysa bile biraz dikkat edilebilir. Neyse bunu tartışmaya açmadım konuyu.
Patlıcan moru göğüs ucu mu ?
Biyere kapansalar demedi kimse odaya çekilseler biraz özel kalsa dedi.
Merak ettim
Anlatılmaz yaşanır denildiği noktadayım
Neden peki sizce ne yatıyor böyle düşünmenizin altında ?Bendensin.
Emen bir bebek gördüğümde de iğreniyorum ben.
Direk ıyyy falan oluyorum
annenin memintolara kıyak yapmışsın mune ablaBence hissettiklerinizde tuhaflık yok olabilir, doğar doğmaz anormal olacağım belliymiş ki annem emzirmeye kalktığında öğürüyormuşum hiç emmemişim, bir gram dahi anne sütü almışlığım yokama kendim doğum yaptığımda aynı his oluşmadı, gayet normal emzirdim.
Açıkçası hiçbir nedeni yok.Neden peki sizce ne yatıyor böyle düşünmenizin altında ?
Böyle düşünmeyin istemeseniz bile onun bağışıklık sistemi ve hayatını en doğal şekilde idame ettirebilmesi için emzirirsiniz bence anne olmak çok başka Allah’ın izniyle yaşayınca daha net kavrayacaksınızAçıkçası hiçbir nedeni yok.
Kapalı bir alanda duramayan bir insana "neden daralıyorsun" demek gibi birşey bu,yani nedenini bilmiyorum.
İstemsizce.
Özellikle o kahverengi yerinden iğreniyorum. İnsanlar "aaağğ ne güzel bebek emiyooğğ" derken ben bakmaya bile tahammül edemiyorum.
Kendi bebeğim olsa emziremem sanırım.
Aynı yerden iğreniyormuşuz.Zenci değil aksine beyaz tenliydi. Zenci olsa o kadar garip gelmezdi belki, tam simsiyah değil de oldukça koyu siyaha yakin