• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İletişim kuramıyoruz.

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.079
4.167
173
Merhaba arkadaslar. Yazacaklarım uzun olabilir şimdiden kusura bakmayın.

Kızlar eşimle iletişim problemimiz var. Beni ciddiye almıyor. 2 aydır fırın almaya gidicez(arabayla mecbur gitmemiz gerek tek gidemiyorum cocukla) ama tamam tamam gitcez deyip geçiştiriyor. Tamam keyfii değil çok çalışıyor ama istese imkan yaratır. Bende mecbur sürekli su gün gidelim , gitmiycez mi vs diye söylenmek zorunda kalıyorum.
En sonunda fena kavga ettik. Dırdırcıymışım. Sürekli bıktım bıktım yeter diyip duruyor. Bu en basit örnek genelde böyleyiz sürekli ama sürekli ufak sebeplerden kavga ediyoruz.
Gündüz işteyken bişey sormak için arıyorum ona bile bağırıyor tuhaf tuhaf. Oruç bide.
Hemen bıktım diye ayaklarını yere vurmaya baslıyor.

Neyse baska konuda ailesi. Altlı üstlüyüz
Özet olarak anlatırsam ; benim şahsi paramla ortak araba aldık baya anlaşmazlık çıktı eşimle kavga ettiler, eşim yeme içme keseler herşeyi ayırdı.arabada satıldı.(yalnız bu benim 4 yıldır dil döktüğüm ama her seferinde konu boşanmaya kadar gelen imkansız bişeydi eşim 100 milyarda kazansam anneme veririm onlarda benim ailem diyodu)

Kv bunun hıncını benden çıkardı ama öyle böyle değil. Evimden kovdu beni. Annemle Muska yapmısız eşime neler neler. 2 aydır konuşmuyorum görüşmüyorum ama sevgili eşim anacıgıyla can ciger gene. O kavgada eşimin arkasından "b*ynuzlu p*z*vnk haram parayla hava atıyo vsvs.'(benim araba için verdiğim para)diyen kadın şuan "annennn kubban olsunnn" diyor.
Sanırım hazmedemiyorum. Bunları eşime söyleyince "annemle benim aramda kızınca söylemiştir seninde annen sayılır vs demeye çalışırken susturuyorum tabi.
Baya detaylı anlatıyorum kızlar kusura bakmayınn.

Şimdi sorun ise; Sürekli bişeyler istiyolar. Mesela dün bi kırk yılda erken geldi eşim, süt sağıp satıyor kv. Eşime tutturmuslar sütü dayın gile götür. E giderse gelmez o arkadası bu arkadası derken oyalanır biliyorlar.
Sanki bilerek bizi kavga ettirmeye calısıyolar. Kv zaten maaşın bana gelmesini hazmedemiyorr.
Önceki gün kp arabayı istedi. Bide anahtarı ver diyor emrivaki.
Eşimde istemeyerek verdi napayım atayımmı sataymmı annem babam diyo.

Sinir oluyorum ya niye veriyoruz ki!!!! (Kv binmiyor ama o haram parayla alınan araba her işine yarıyor)

Eşim Dün bal almıştı bize, kv gilede almış. Kızmayın ama buna bile sinir oldum. Ufak bişey bile yapması gözüme batıyor . Önceden böyle değildim....

Ya benim onlara karşı olan bu nefret ve öfkemin dinmesi lazım kızlar. Yoksa hem eşime hem kendime zarar veriyorum. Sinir olmakta haksızım değil mi... kv ile barışmak gibi bi niyetim yok ama ben böyle yaptıkca eşim onları savunmaya geçiyor direk.. sinirlerime ve çeneme hakim olamıyorum ya . Çok konuşuyorum herşeyi üsteliyorum görmezden gelemiyorum ...

Son düzenleme:
Acaba taşınsanız mı? Her gün sevmediğiniz insanları görmek sizi geriyor belli ki, eşiniz de sürekli görmezse biraz mesafe koyabilir belki

2 aydır görüşmüyor,konuşmuyorum dediniz de ben anlamadım?

Altlı-üstlü yaşadığınız evden mi kovdu?

Nerdesiniz şuanda?
Kafam karıştı sanırım...
Evet ben görüşmüyorum o kavgadan beri hiç oda gelmedi bende onlara gitmedim. Altlı ustlü ama bu oturduğumuz evde onların mış. Benim annem gelmeyecekmiş gelirse kovarmış, istemiyorsak çıkıp gidecekmişiz. Gibi kelimeler kullandı. Tabi sonra eşime geri vites yaptı öyle kaldık. Ben gene bu evdeyim şuanda.

Eşinizin ailesine karşı zaafı var. Ne yapsalar kıyamayacak belli. Bir noktada ailesi sonuçta, tamamen onları silmesini bekleyemezsınız.

Ama eşinizi ikna edip ailesinden uzak bir yere taşınmanızı sağlayabilirsiniz. Böylece daha az görüşürsünüz. Mümkün mertebe ilişkinizi minimuma indirin. Ortak ev, araba vs. işlerine girişmeyin bir daha.

Eşinize de artık sizin bir aile olduğunuzu hatırlatın ara sıra.

Acaba taşınsanız mı? Her gün sevmediğiniz insanları görmek sizi geriyor belli ki, eşiniz de sürekli görmezse biraz mesafe koyabilir belki
Ya inanı gerçekten öyle. Evde otururken kv 'nin sesini duyunca bile tüylerim diken diken oluyor. Taşınmaya da eşim razı değil. Ev varken kira da ne işimiz var diyor. Bide ucu ucuna geçiniyoruz . Ama dun bi ev bulmuş 100 milyara . Biraz para olsa alırdık dedi. Şuan değil ama birikim yapıyoruz ilerde belki ...

Valla altlı üstlü oldukça daha çok sinirleriniz yıpranacak. Küçük küçük ama üstüste sinir bozucu olaylar insanı daha çok yıpratıyor. Patlayacak büyük bir olay yok ama minik minik yıpratma politikaları. Bir şekilde uzaklaşın. Yaptıkları için tartıştıkça suçlu olacaksınız. Çünkü tek tek baktığınızda fındık kabuğunu doldurmayacak olaylar. Sizi anlıyorum. Yıpranmışsınız. Ama politik ve sabırlı olmak zorundasınız. Yoksa tüketirsiniz kendinizi, eşinizle aranızdaki bağı.

Üzüldüm sizin adınıza, aslında altlı üstlü oturmasanız bu kadar çirkinleşmezdi herşey. Bende altlı üstlü oturuyorum ve bazı zamanlar zor gerçekten. Taşınma ihtimaliniz var mı? Yani sizi kovmuş resmen ben olsam gider kirada otururum genede oturmam o evde. Eşinize rest çekin ben gidiyorum deyin annesiyle kalcak değil ya. Bu arada çok anlaşılır yazmışsınız uzun olmasına rağmen sıkılmadan okudum.

Evet ben görüşmüyorum o kavgadan beri hiç oda gelmedi bende onlara gitmedim. Altlı ustlü ama bu oturduğumuz evde onların mış. Benim annem gelmeyecekmiş gelirse kovarmış, istemiyorsak çıkıp gidecekmişiz. Gibi kelimeler kullandı. Tabi sonra eşime geri vites yaptı öyle kaldık. Ben gene bu evdeyim şuanda.
Tek çare taşınmanız gibi geldi bana...
Yoksa böyle sürüp gider...
Ailesi sonuçta,atsa atamaz,satsa satamaz...

Ama mesafe iyidir...İç içe yaşamak doğru değil...

Hem ne münasebet...
Kv mi karar vericek, annenizin gelip gelemeyeceğine...

Zıtlaştığınız için ne yapsalar sizi rahatsız eder
Araya bi kavga soğukluk girdi mi böyle oluyor
Konuşmasanız bile içinizden affedin çünkü kin öfke en çok sizi yıpratır önemsemeyin

Üzüldüm sizin adınıza, aslında altlı üstlü oturmasanız bu kadar çirkinleşmezdi herşey. Bende altlı üstlü oturuyorum ve bazı zamanlar zor gerçekten. Taşınma ihtimaliniz var mı? Yani sizi kovmuş resmen ben olsam gider kirada otururum genede oturmam o evde. Eşinize rest çekin ben gidiyorum deyin annesiyle kalcak değil ya. Bu arada çok anlaşılır yazmışsınız uzun olmasına rağmen sıkılmadan okudum.
Çok teşekkür ederim baya içimi döktüm cok sevindim sıkmamış olmama:) aslında o olaylar olduğunda dedim ben artık burada oturmam diye. Ama sinirler yatışınca eşim geçiştirdi kapandı gitti. Ev varken kirada ne yapacağız diyor. Birde önceden resmen 24 saat beraberdik yeme içme herşey birdi şimdi düşünüyorum da ben nasıl katlanmışım şaşıyorum kendime artık bahçede görmeye tahammülüm yok o_O keşke taşınabilseydik

Zıtlaştığınız için ne yapsalar sizi rahatsız eder
Araya bi kavga soğukluk girdi mi böyle oluyor
Konuşmasanız bile içinizden affedin çünkü kin öfke en çok sizi yıpratır önemsemeyin
Evet çok haklısınız.
Önceden de kv ile kavgalarımız oldu, bu sonuncu baya büyüktü de öncekilerde ufak değildi.
Üstelik ozamanlar yeme içme birdi, sürekli beraberdik. Ya nasıl katlanmışım bilmiyorum. Şuan bahcede görsem nefret doluyor içim. Tahammülüm sıfır.. Böyle biri değildim neden oldu bilmiyorum.. özellikle cocuk doğduktan sonra böyle oldu.

Çok teşekkür ederim baya içimi döktüm cok sevindim sıkmamış olmama:) aslında o olaylar olduğunda dedim ben artık burada oturmam diye. Ama sinirler yatışınca eşim geçiştirdi kapandı gitti. Ev varken kirada ne yapacağız diyor. Birde önceden resmen 24 saat beraberdik yeme içme herşey birdi şimdi düşünüyorum da ben nasıl katlanmışım şaşıyorum kendime artık bahçede görmeye tahammülüm yok o_O keşke taşınabilseydik
Bizde 1 senedir evliyiz ilk 6 ay adet diye annesigilde yedik yemeği inan orda yiyemiyodum rahat rahat eve geliyoduk akşam yatmaya yakın acıkıyodum evde ekmek bile olmadığından aç yatıyodum. Zar zor dayandım sonra dedim artık yukarda yicex kabul ediyosan. Ne kavgalar ettik bu yüzden neyseki evimizde yiyoruz artık ama 3 gün evde yesek eşim hemen hadi bugünde annemlerle yiyelim diyor. Anlamıyorum kendi evlerinimi benimseyemediler acaba? Ben anneme gitsem dahi evimi özlüyorum ama eşim hep onlarla olalım istiyor. Buda işte hep altlı üstlü oturmaktan kaynaklanıyor. İlk başta hiç kabul etmemeliydik aslında ama benim eşimde mis gibi ev varken kiramı ödicez diye zar zor ikna etti beni. Bal gibiyken yüz göz olmanın hiç anlamı yok beraber oturmaktan oluyor bunlar hep..

Bizde 1 senedir evliyiz ilk 6 ay adet diye annesigilde yedik yemeği inan orda yiyemiyodum rahat rahat eve geliyoduk akşam yatmaya yakın acıkıyodum evde ekmek bile olmadığından aç yatıyodum. Zar zor dayandım sonra dedim artık yukarda yicex kabul ediyosan. Ne kavgalar ettik bu yüzden neyseki evimizde yiyoruz artık ama 3 gün evde yesek eşim hemen hadi bugünde annemlerle yiyelim diyor. Anlamıyorum kendi evlerinimi benimseyemediler acaba? Ben anneme gitsem dahi evimi özlüyorum ama eşim hep onlarla olalım istiyor. Buda işte hep altlı üstlü oturmaktan kaynaklanıyor. İlk başta hiç kabul etmemeliydik aslında ama benim eşimde mis gibi ev varken kiramı ödicez diye zar zor ikna etti beni. Bal gibiyken yüz göz olmanın hiç anlamı yok beraber oturmaktan oluyor bunlar hep..
Evet ya çok haklısınız, gerçekten uzak olmak en iyisi.
Ay bizde ne kavgalar ettik ben imkansız gözüyle bakıyodum kendi evimde yemek yemeye, eşime söyleyince ailemden asla ayrılmam istemiyorsan boşanalım diyordu hamileyken bile. aynı sizin gibiydim. Tabi bu sefer kendi isteğiyle ayırdı
Çok bunalıyodum görümcelerle anlaşamıyodum ve bu yüzden sürekli kavga ediyoduk, onu dediler, bunu dediler, laf soktular.
Şimdi bundanda kurtulduk derken bu seferde başka sebepler çıkıyor gene huzur yok :KK43:(

Evet ya çok haklısınız, gerçekten uzak olmak en iyisi.
Ay bizde ne kavgalar ettik ben imkansız gözüyle bakıyodum kendi evimde yemek yemeye, eşime söyleyince ailemden asla ayrılmam istemiyorsan boşanalım diyordu hamileyken bile. aynı sizin gibiydim. Tabi bu sefer kendi isteğiyle ayırdı
Çok bunalıyodum görümcelerle anlaşamıyodum ve bu yüzden sürekli kavga ediyoduk, onu dediler, bunu dediler, laf soktular.
Şimdi bundanda kurtulduk derken bu seferde başka sebepler çıkıyor gene huzur yok :KK43:(
Oy bide bebeğiniz mi var kıyamam. Eşinizdede çok suç var mesela benim eşim ne kadar isterse istesin ben gitmicez dersem bitmiştir küser laf söyler ama benim dediğim olur en sonunda. Biraz cadı ve despot olmak zorundasınız. Ezdirmeyin kendinizi boşanmak istiyorum dediyse tamam boşanalım dicektin size gözdağı vermiş muhtemelen. Bebeğiniz ne kadarlık? Onu görüyolarmı peki?

Oy bide bebeğiniz mi var kıyamam. Eşinizdede çok suç var mesela benim eşim ne kadar isterse istesin ben gitmicez dersem bitmiştir küser laf söyler ama benim dediğim olur en sonunda. Biraz cadı ve despot olmak zorundasınız. Ezdirmeyin kendinizi boşanmak istiyorum dediyse tamam boşanalım dicektin size gözdağı vermiş muhtemelen. Bebeğiniz ne kadarlık? Onu görüyolarmı peki?
Aslında dediğiniz gibi bazen bende dediğimi yaptırıyorum ama eşim kinci bi insan ve bi anlık öfkesine çok yenik düşen biri. Dik kafalıkta var. Dışardan görünüşte çok umursamaz izlenim vermeye calısıyor mesela yap,git,konuşma,küs banane tarzı bi insan.kızım 1 yaşına yeni girdi bazen görümcem bahceye cıkarıyor orada görüp seviyolar çook düşkünler torunlarına:)

Valla altlı üstlü oldukça daha çok sinirleriniz yıpranacak. Küçük küçük ama üstüste sinir bozucu olaylar insanı daha çok yıpratıyor. Patlayacak büyük bir olay yok ama minik minik yıpratma politikaları. Bir şekilde uzaklaşın. Yaptıkları için tartıştıkça suçlu olacaksınız. Çünkü tek tek baktığınızda fındık kabuğunu doldurmayacak olaylar. Sizi anlıyorum. Yıpranmışsınız. Ama politik ve sabırlı olmak zorundasınız. Yoksa tüketirsiniz kendinizi, eşinizle aranızdaki bağı.
Çok doğru dediniz aynen öyle yapıyorum. Ya bide bende onlara gıcıklık yapmaya calısıyorum. Mesela fazla kısa kolluya karışırdı kv tanımadığına bile karışırdı. İnadına gittim kendime birsürü sıfır kol aldım havalar ısınınca giyicem görsün sinir olsun. :lülülü:zaten artık bişey dese de cevabını alıcak benden. Saçımı hiç sevmediği bi renge boyadım ( önceden bu renge boyucam deyince one öyle güzel değil derdi.)
Hayatımda kimseye yapmadığım şeyler. Ama bazen özellikle, o şunu sevmez bunu yapayım derken buluyorum kendimi ay yazarken bile gülme tuttu ya :cry:

Aslında dediğiniz gibi bazen bende dediğimi yaptırıyorum ama eşim kinci bi insan ve bi anlık öfkesine çok yenik düşen biri. Dik kafalıkta var. Dışardan görünüşte çok umursamaz izlenim vermeye calısıyor mesela yap,git,konuşma,küs banane tarzı bi insan.kızım 1 yaşına yeni girdi bazen görümcem bahceye cıkarıyor orada görüp seviyolar çook düşkünler torunlarına:)
Çocuk olunca dahada zorlaşıyo aslında herşey. Ona dayanamıyolar çünkü görmek istiyolar sürekli ama madem insan gibi davranın ama değil mi. Benim kv de her fırsatta çocuk yapın deyip duruyor çocuk olunca daha içli dışlı oluncak biliyorum o yüzden korkuyorum açıkcası :/

Çocuk olunca dahada zorlaşıyo aslında herşey. Ona dayanamıyolar çünkü görmek istiyolar sürekli ama madem insan gibi davranın ama değil mi. Benim kv de her fırsatta çocuk yapın deyip duruyor çocuk olunca daha içli dışlı oluncak biliyorum o yüzden korkuyorum açıkcası :/
Evet ya gerçekten daha içli dışlı olunuyor. Onun bahanesiyle günde 15 kere geliyordu kv. Ama korkutmayayım sizide:) bide önceden sabah 11 de onlara gider akşam yemekten sonra inerdik. Cocuk olunca akşam 6 gibi gitmeye başladım. Kavga bahanesiylede komple ayrıldık. Bi nevi bebek iyi oldu:) sürekli gitmemi istiyordu eşim,kv. ben ev işi yapıcam, cocuk durmuyor uyumuyor bahanesiyle evimde kalıyordum. Şansıma kızım da onlarda kıyameti koparıyor asla uyumuyor, 1 saat bile durmadan yemek yiyip iniyorduk:))

Evet ya gerçekten daha içli dışlı olunuyor. Onun bahanesiyle günde 15 kere geliyordu kv. Ama korkutmayayım sizide:) bide önceden sabah 11 de onlara gider akşam yemekten sonra inerdik. Cocuk olunca akşam 6 gibi gitmeye başladım. Kavga bahanesiylede komple ayrıldık. Bi nevi bebek iyi oldu:) sürekli gitmemi istiyordu eşim,kv. ben ev işi yapıcam, cocuk durmuyor uyumuyor bahanesiyle evimde kalıyordum. Şansıma kızım da onlarda kıyameti koparıyor asla uyumuyor, 1 saat bile durmadan yemek yiyip iniyorduk:))
Demek ki hissediyor oda insanların enerjisini kıyamam. Küsmeniz iyi olmuş gerçekten bahaneniz var en azından içiniz rahattır. Bide çoğu kadın yemek yapmaktan bıkar ama siz ne kadar çok seviyosunuzdur yemek yapmayı. Şahsen ben öyleyim mutfağımda yemek yaparken zevkle yapıyorum çünkü 6 ay bu anı beklemiştimm.

Back