- 22 Kasım 2021
- 388
- 859
-
- Konu Sahibi Selinaysun
Bunları ben de ilk düşük sonrası yaptırmıştım genel olarak hepsi normal çıkmıştı. Sadece pıhtılaşmaya genetik yatkınlık varmış. Eşimden henüz herhangi bir test istemedi. Malesef insanı çok demoralize eden bir durum ben de aynı korkuları yaşıyorum canım. Devamlı kendimi motive etmeye calisiyorum ama olmuyor. Yaşamayanin anlayabileceği bir durum değil işte tek tesellim doğal yolla hamile kalabiliyor olmam.Bazı kan testleri istedi isimlerini unuttum protein c s gibi b 12 çok düşükmş iğne verdi. Benim genetik de bişey çıkmamıştı eşim kromozom testi yaptırmamıştı eşimden test istedi. Bilmiyorm Bi gün bebeğimi kucağıma alabilecek miyim çok morelim bozuk kendimi hiç iyi hissetmiyorum üzerim de kara bulut var gibi
Benim de tek tesellim o. Eğer Bi çözüm yada Bi bilgi bulabilirsen lütfen bana da yaz olur mu. Eşinden bişey istemeseler de sperm dna hasarı testi yaptır istersen bazı düşüklerin sebebi o olabiliyormuş biz yaptırdık temiz çıktı ama sen de bi yaptır istersenBunları ben de ilk düşük sonrası yaptırmıştım genel olarak hepsi normal çıkmıştı. Sadece pıhtılaşmaya genetik yatkınlık varmış. Eşimden henüz herhangi bir test istemedi. Malesef insanı çok demoralize eden bir durum ben de aynı korkuları yaşıyorum canım. Devamlı kendimi motive etmeye calisiyorum ama olmuyor. Yaşamayanin anlayabileceği bir durum değil işte tek tesellim doğal yolla hamile kalabiliyor olmam.
Evet bu test benim de aklımda açıkçası bir sonuç çıksın yaptırırım muhtemelen. Tabiki de yazarım şimdi regli bekliyorum doktorum sonrası için direk izin verdi on gün kürtaj olmuştum.Benim de tek tesellim o. Eğer Bi çözüm yada Bi bilgi bulabilirsen lütfen bana da yaz olur mu. Eşinden bişey istemeseler de sperm dna hasarı testi yaptır istersen bazı düşüklerin sebebi o olabiliyormuş biz yaptırdık temiz çıktı ama sen de bi yaptır istersen
Birsey cıkmazsa muhtemelen bahısıklık sistemi doktorunuz iyi yonlendirmiş aslinda sizi ben hic oylesine denk gelemedim uzun zandor hep kendim arastira arastıra birseyler buldum doktorlari ben yonlendirdim ama eger birseu cikmaz ise bebekte ki bence cikmayacak benimde hep igne ve aspirin kullandigımda 8 haftada kalbi duruyordu ne zaman deltacortrile basladım hafta yukseldi ben 15 haftalik gebelik kaybettim ama benim sebebim farklıydı benim rahimde kesik damar vardı kanama ile kaybettim... Simdi insallah ilerleyebilirsek ilaclara basladım tekrar ama oncesonde yinede bağısıklık sistemim icin test yaptirdim rahimden parca alınarak ve uzun bi ara verdim 1.5 yıl kadar.. yani eger yapabiliyorsa soktorunuz testi yapsın ve hashimoto icin de kan verin lutfen tum hormanlara ozellikle anti tp ve anti tpo ya da baktirin bunlar yuksek ise yada genetik bi kalıcı rahatsizlıgınız varsa yani seker tansiyon vs gibi bagısıklik sistemi sorunu ihtimali cok yuksek doktoruna ilacı lutfen soyleyn ve testi zaten 1 haftada cıkıyor biyopsi sonucu prednol yada deltacortril baslasın size ogne ve aspirin yakina ek olarakBen de son 5 ayda 2.kaybimi yaşadım. İlkinde kalp atışı duyulmadan kaybettik genetik teste gitti temiz çıktı. Ben de pıhtılaşmaya meyil çıkınca 2.ci de iğne ve coraspirin kullandım. Bu sefer de 8 hafta da kalbi durdu herşey yolunda gidiyordu. Yine genetik teste gönderdik bu sefer doktorum kromozomal bir sıkıntı çıkacağını dusunuyor. Kendisi perinatolog ultrasonda bebegi incelediğinde böyle söyledi. Şuan test sonucunu bekliyoruz eğer test sonucu anomali şeklinde gelirse eski prosedurle devam edeceğimizi, eğer temiz gelirse de bağışık sisteminde problem olma ihtimali olduğunu ve bağışıklık baskilamak için ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. Anladığım kadarıyla bu konu hakkında epey bilginiz var siz de durumlar nasıldi beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Bu arada yaşım 36.
Ne güzel yazmissiniz öncelikle çok teşekkür ederim. Doktorum tavsiye üstüne gittiğim iyi bir perinatolog kalp atımı durduğunu ogrendigimiz anda detaylı bir şekilde fetusu inceledi ve o zaman bunda sorun çıkacak dedi 10mm embriyoda sıkıntılar gördü tabi kısmet haftaya belli olacak test sonucu. Hashimatoyu hatırlattığıniz çok iyi oldu yıllar önce anti tpo değerim çok yüksekti ama sonrasında kontrole gittiğimde ben de hashimato olmadığını söylemişlerdi. Değerlerim normale dönmüştü. Tabi bu dediğim 5 sene önce falan. Hamilelikte de yapılan testlerde de hep TSH değerlerim normal çıkmıştı ve benim haliyle aklıma bile gelmedi. Bir daha gitttgimde mutlaka sormam lazım bu konuyu. Şeker tansiyon gibi bir problemim yok hep bağışıklığıma güvenirim kolay kolay hasta olmam hatta eşimle dalga geçerdim senden daha iyi benimki diye. Allah'tan temkinli bir doktorum var ne yapılması gerekiyorsa isteyecektir zaten diye düşünüyorum ama işte insan bir umut kendiyle benzer durumları yaşayan insanlarla iletişim kurmak istiyor.Birsey cıkmazsa muhtemelen bahısıklık sistemi doktorunuz iyi yonlendirmiş aslinda sizi ben hic oylesine denk gelemedim uzun zandor hep kendim arastira arastıra birseyler buldum doktorlari ben yonlendirdim ama eger birseu cikmaz ise bebekte ki bence cikmayacak benimde hep igne ve aspirin kullandigımda 8 haftada kalbi duruyordu ne zaman deltacortrile basladım hafta yukseldi ben 15 haftalik gebelik kaybettim ama benim sebebim farklıydı benim rahimde kesik damar vardı kanama ile kaybettim... Simdi insallah ilerleyebilirsek ilaclara basladım tekrar ama oncesonde yinede bağısıklık sistemim icin test yaptirdim rahimden parca alınarak ve uzun bi ara verdim 1.5 yıl kadar.. yani eger yapabiliyorsa soktorunuz testi yapsın ve hashimoto icin de kan verin lutfen tum hormanlara ozellikle anti tp ve anti tpo ya da baktirin bunlar yuksek ise yada genetik bi kalıcı rahatsizlıgınız varsa yani seker tansiyon vs gibi bagısıklik sistemi sorunu ihtimali cok yuksek doktoruna ilacı lutfen soyleyn ve testi zaten 1 haftada cıkıyor biyopsi sonucu prednol yada deltacortril baslasın size ogne ve aspirin yakina ek olarak
İste bazen bagışıklığın bu kadar koruması bize dert oluyorNe güzel yazmissiniz öncelikle çok teşekkür ederim. Doktorum tavsiye üstüne gittiğim iyi bir perinatolog kalp atımı durduğunu ogrendigimiz anda detaylı bir şekilde fetusu inceledi ve o zaman bunda sorun çıkacak dedi 10mm embriyoda sıkıntılar gördü tabi kısmet haftaya belli olacak test sonucu. Hashimatoyu hatırlattığıniz çok iyi oldu yıllar önce anti tpo değerim çok yüksekti ama sonrasında kontrole gittiğimde ben de hashimato olmadığını söylemişlerdi. Değerlerim normale dönmüştü. Tabi bu dediğim 5 sene önce falan. Hamilelikte de yapılan testlerde de hep TSH değerlerim normal çıkmıştı ve benim haliyle aklıma bile gelmedi. Bir daha gitttgimde mutlaka sormam lazım bu konuyu. Şeker tansiyon gibi bir problemim yok hep bağışıklığıma güvenirim kolay kolay hasta olmam hatta eşimle dalga geçerdim senden daha iyi benimki diye. Allah'tan temkinli bir doktorum var ne yapılması gerekiyorsa isteyecektir zaten diye düşünüyorum ama işte insan bir umut kendiyle benzer durumları yaşayan insanlarla iletişim kurmak istiyor.
Allah nazar etmesin ufak tefek grip gibi rahatsizlar hariç neredeyse hiç hasta olmam onu da ayakta geçiririm hep. Ama işte bir yönden iyi olan birşey diğer yönden ise çomak sokabiliyormus gerçi daha belli degil ama neyse göreceğiz artık. Herşeyin ortası karar demekki canımİste bazen bagışıklığın bu kadar koruması bize dert oluyorbende cocukken cok hasta olurdum sonra hic olmamaya başladım nasıl guclendiyse bagısıklık cok nadir hasta olurum simdi herseye savas acıyor
Ben çok şık hastalanıyor um. Yine de bağışıklık sistemi ile alakalı olabilir mi kayıplarımİste bazen bagışıklığın bu kadar koruması bize dert oluyorbende cocukken cok hasta olurdum sonra hic olmamaya başladım nasıl guclendiyse bagısıklık cok nadir hasta olurum simdi herseye savas acıyor
O kadar var mıymış ya valla ne diyim para varsa huzur var. Ben 5 ayda doktor, test, iki kürtaj derken temiz bir 10 bin TL harcadım. Hepsini de özelde yaptırdım. Doktorum da ilgiliydi ama para olmasa nelerle bogusurdum Allah bilir. Bazı testleri devlette yaptırmaya çalıştım ama ne randevu bulabildim bulduğumda da bu bölümden test isteyemiyoruz diyip başlarından savdilar. Ondan sonra bir daha uğramadım devlete. Onlarda geçim derdi yokki ben hala bir yandan iş kötüye giderse diye tüp bebek için para ayırıyorum ne evim var ne arabamKıvanç Tatlıtuğ'un eşi doğum yapmış ve hamileliği çok rahat geçmiş öyle demiş. Kadının yaşı 45 mis. Ben daha 40 yaşındayım doktorlar herşey bitmiş gibi konuşuyor. Bu yaş bir tek bizim gibi sıradan vatandaşa gelince mi sorun anlamıyorum. Yani para olunca herşey bu kadar basit mi ya da doktorlar onlara daha mi özverili anladım. Haberi okuyunca Kafamın içinde tek bir cümle yankılandı. Garibanın yüzü güler mi?
İnanın aynı durumdayiz. Tüp Bebek için ben de para nasıl bulurum diye Kara kara düşünüyorumO kadar var mıymış ya valla ne diyim para varsa huzur var. Ben 5 ayda doktor, test, iki kürtaj derken temiz bir 10 bin TL harcadım. Hepsini de özelde yaptırdım. Doktorum da ilgiliydi ama para olmasa nelerle bogusurdum Allah bilir. Bazı testleri devlette yaptırmaya çalıştım ama ne randevu bulabildim bulduğumda da bu bölümden test isteyemiyoruz diyip başlarından savdilar. Ondan sonra bir daha uğramadım devlete. Onlarda geçim derdi yokki ben hala bir yandan iş kötüye giderse diye tüp bebek için para ayırıyorum ne evim var ne arabammalesef sağlıkta kapıyı para açıyor acı ama gerçek bu.
Yani direk öyle bir bağlantı kurmak yanlış olur bence. benim daha belli değil bagisiklikla ilgili test bakilmadi henüz. Kürtaj sonrası genetik test sonucunu bekliyorum. Sonrasında belli olacak.Ben çok şık hastalanıyor um. Yine de bağışıklık sistemi ile alakalı olabilir mi kayıplarım
İşte insanı yipratan bu malesef. Hem kayıp yaşıyoruz bunların acısı hem de tedaviyi sürdürecek bütçe zorluğu olunca nasıl onlarla bir olalım. Allah hepimize kolaylık versinİnanın aynı durumdayiz. Tüp Bebek için ben de para nasıl bulurum diye Kara kara düşünüyorum
Yinede baktırın derim sebepsiz diye birsey oldugunu dusunmuyorum... Eger bi donem anti tpo degeriniz yukselmis ise bi sorun olabilir veya farklı bi sorun olusmus olabilir gebeliklerde tsh degeriniz yukseliyor olabilirBen çok şık hastalanıyor um. Yine de bağışıklık sistemi ile alakalı olabilir mi kayıplarım
Aynen öyle gercekten herseyden lazim vucudaAllah nazar etmesin ufak tefek grip gibi rahatsizlar hariç neredeyse hiç hasta olmam onu da ayakta geçiririm hep. Ama işte bir yönden iyi olan birşey diğer yönden ise çomak sokabiliyormus gerçi daha belli degil ama neyse göreceğiz artık. Herşeyin ortası karar demekki canım
Dimi? Amin cümlemize.İşte insanı yipratan bu malesef. Hem kayıp yaşıyoruz bunların acısı hem de tedaviyi sürdürecek bütçe zorluğu olunca nasıl onlarla bir olalım. Allah hepimize kolaylık versin
Tabiki. Herşeye baktiracagim. Hiçbir şeyi atlamam artık.Yinede baktırın derim sebepsiz diye birsey oldugunu dusunmuyorum... Eger bi donem anti tpo degeriniz yukselmis ise bi sorun olabilir veya farklı bi sorun olusmus olabilir gebeliklerde tsh degeriniz yukseliyor olabilir