- 9 Mayıs 2017
- 470
- 311
- 103
Benim kardeşimin de bir kere topuğu incinmişti oyun oynarken bu sebeple doktora götürdüğümüzde doktor düz tabanlık durumu var dedi. Ortopedik tabanlık verdi. O zaman Kardeşim 9 yaşında falandı. Şimdi 11 yaşında. Hem evde hem dışarda mutlaka kullansın bunu dedi. Ama tabanlık kardeşime özel yapılmıştı. Hastanede bi bantta yürütmüşlerdi değişik şekillerde. Onun ayağına göre yapılmıştı. Hatta özel hastaneydi ama devlet karşılamıştı parasını. 150 lira falandı herhalde 200 de olabilir tam hatırlamıyorum. Ona göre ayakkabı almaya gittiğimizde adam dedi ki yaşı da küçük eğer evde ve dışarda devamlı kullanırsa 1 2 seneye düzelir. ama düzensiz kullanırsa 3 4 senede iyileşir dedi. Başta çok dikkat ettik evde de giydi ama sonra dikkat edemedik. Sadece dışarda giyiyor şimdi. Bence bir doktora gösterin. Her ortopedik taban çocuğunuzun sorununa uygun değildir benceMerhabalar kk üyeleri.Bugun çok canımı sıkan ve kafama takılan bi sorunla karşılaştım.Kizim 4 yaşında ve bu hafra jimnastik kursuna basladi bugun ki antreman esnasinda kosu yaptirdi antrenor yaklasik 25 30 kisi arasinda kizimla beraber 2 3 kişiyi ayrı yere oturttu ve velileri çıkışta görsün beni dedi çıkışta gittim noldu hocam diye.Dediki çocuğunda taban çökmesi var ve ayakları dengesiz kullanıyor naplayim diye sordum evde sürekli ortopedik terlik giysin ayakkabıların içinede özel tabanları varmış ondan alın ayak içe ve dışa olmak üzere hergun koşturun dedi doktora gitmene gerek yok fln dedi.cikista arabaya kadar koşturdum bilerek dikkat ettim bi ayak içe digeri dışa doğru koşuyor.Off tabi çok önemli bisey değil allah başka bisey göstermesin ama ne bilim çok takıldı kafam üzüldüm sorun teşkil eder diye ve ayrıca jimnastik yapmasını bale yapmasını çok istiyorum çok büyük hayallerle baslattim kızımı çünkü benim kucukken en büyük hayalimdi nasip olmadı tabi bana hoca gelmesin yapamaz demedi ama üzerinde duracam yaptırmayı denicem dedi bide ders esnasinda dikkat ediyorum hoca hareketi gösteriyor çoğu yapiyo kızım yapamıyor aslında biliyorum ki yapabilir evde yapıyor ona benzer şeyler orda yapamıyor sürekli etrafına bakıyor gosterilene bakmıyor arkadaşlarını taklit ediyor evde kitap okuyorum dinle dinlemiyor etrafına bakıyor bittiğinde kitapla ilgili soru soruyorum cevap vermiyor algida mi sorun var dikkatte mi bilemedim ne yapmaliyim ben simdi bi fikri olan varsa lutfen yardimci olsun ayrica hocanin dediklerini mi yapim yoksa ortopediye mi bi gotureyim ?
Kendi istiyor tmm okuyayım diyorum o şekilde davraniyorKitap okumanızı istediği zaman oluyor mu peki o zamanlarda da mı dinlemiyor. İlgisini çekmeyince çocuklar odaklanmıyor ya pek
Gözünüzde canlandırmak yerine gözünüzü iyi açıp dikkatli okusaydiniz keşke.Kizim 4 yaşında bugüne kadar kreş kurs vs. hiçbi şeye gitmedi yani cocuk kucagunda kurs kurs gezmedik bunu yapmaya ne vaktim vardi nede geregi vardi birlikte park avm gibi şeylerle vakit geçirip eğlenmesini sağladım ilk defa bu hafta jimnastiğe başladı baleye gitmiyor yapmasını isterim dedim sadece burda sağlığıyla alakali bi konu sordum ben nereye gittigimizi ilgilendirecek bi konu açmadım o yüzden alakadar etmez sizi.Bu arada kızım yeni yeni aktivite yaşına geldi yavaş yavaş başlıcam kurs kurs gezdirmeye kızımın isteği ve arzusu eşliğinde imkanımin el verdiği kadar.Gurur duyarım bundan bayılırım sosyal bireylere kızımı da elimden geldiğince öyle yetiştirmeye çalışıyorum boş boş sokakta gezip evde tv bilgisayar basında aptal olmasindansa varsın ben kurs kurs gezdireyim cocugumuKusura bakmayın lütfen ama anlatımlarınızdan gözümde ben yapamadım çocuğum yapsın diyerek çocuğunu kurs kurs gezdiren bir anne ve bu durumdan hiç hoşlanmayan bir çocuk canlandı. Hem jimnastik hem bale biraz fazla değil mi?
Kesinlikle doğru düşünmüşsünüz bnde aynı fikirdeyim önemli olan öğrenmesi değil fiziksel ve zihinsel aktivitesigeçen sene dört yaşındaki kızımı yüzmeye götürdum. sekiz ay gitti ve inanılmaz istekli gitmesine rağmen öğrenemediçok değişiklik oldu tabi ki suda çok rahatladı, banyoda bile yüzüne su getirtmezdi o huyları bitti. ama yardımsız yüzmeyi öğrenemedi. sürekli oyun oynuyordu çok dinlemiyordu yönergeleri. keyifli zaman geçirdiği için almadım. yaşi itibariyle hareketlere dikkat etmiyor olabilir, eğlenceli vakit geçirsin hareket etsin yeter. ben öyle düşünmüştüm yani. ayakları için geçmiş olsun.
Valla size yazdim yazdim sildim ama son soyleyecegim sudur: bu kadar agresif olmayin. Elestriye gelemiyorsaniz- ki ben bu kadar uzun mesaj yazmanizdan gelemediginizi anladim- herkesin yorum yapabilecegi yerlerde soru sormayin. Ha ben soru sorarak su database icindeki 1.5 mblik alani evim gibi sahiplenip istedigim kisilerin istedigim gibi yazdiklari yorumlarini okumak isterim diyosaniz orasini bilemiyorum.Gözünüzde canlandırmak yerine gözünüzü iyi açıp dikkatli okusaydiniz keşke.Kizim 4 yaşında bugüne kadar kreş kurs vs. hiçbi şeye gitmedi yani cocuk kucagunda kurs kurs gezmedik bunu yapmaya ne vaktim vardi nede geregi vardi birlikte park avm gibi şeylerle vakit geçirip eğlenmesini sağladım ilk defa bu hafta jimnastiğe başladı baleye gitmiyor yapmasını isterim dedim sadece burda sağlığıyla alakali bi konu sordum ben nereye gittigimizi ilgilendirecek bi konu açmadım o yüzden alakadar etmez sizi.Bu arada kızım yeni yeni aktivite yaşına geldi yavaş yavaş başlıcam kurs kurs gezdirmeye kızımın isteği ve arzusu eşliğinde imkanımin el verdiği kadar.Gurur duyarım bundan bayılırım sosyal bireylere kızımı da elimden geldiğince öyle yetiştirmeye çalışıyorum boş boş sokakta gezip evde tv bilgisayar basında aptal olmasindansa varsın ben kurs kurs gezdireyim cocugumu
Kendim yapamadım çocuğum yapsın diye kurs kurs gezen bi anne diye hitap ederek yorum yaparsanız bu cevabi haketmissinizdir bu eleştiriye açık olmamak değildir üstelik çocuğumun mutsuz olduğu kanısına da varmışsınız ne münasebet ne cürret sizinki kusura bakmayın.cocugun istemiyordur vs. gibi yorum ni çok kişi yaptı olabilir diyip teşekkür ederim fakat üslup var üslup var.sizinki gibi hakaretvai konuşmadığımi düşünüyorum asla kimseye saygıda kusur etmiş biri değilim ve sözlerimi özenle seçerim hep genede yanlis anlasildiyam kusura bakmayın ama sizin yaptığınız yorumun cevabı bnde oyleydiValla size yazdim yazdim sildim ama son soyleyecegim sudur: bu kadar agresif olmayin. Elestriye gelemiyorsaniz- ki ben bu kadar uzun mesaj yazmanizdan gelemediginizi anladim- herkesin yorum yapabilecegi yerlerde soru sormayin. Ha ben soru sorarak su database icindeki 1.5 mblik alani evim gibi sahiplenip istedigim kisilerin istedigim gibi yazdiklari yorumlarini okumak isterim diyosaniz orasini bilemiyorum.
Bale jımnastık vb seyler sıkı çalışma ve disiplin ister ama o yaştaki çocuk özgür olmak ister zamanla ilgisi ve yeteneği varsa öğrenecektir..Odaklanamaması da normal bence bızler bıle 20 dk dan sonra kopuyoruz çoğu şeyden o daha çok küçük annesiÇok teşekkür ederim.Bugun daha 2. dersimizdi çok isteyerek gidiyor aslında heycanla giyinip hazırlanıyor suluğuna su katıyor hatta giderken bugün öğretmenini çok sevmiş resim yaptı ona götürdü istekli şu anlık istemese elbette zorlamam fakat genel olarak biseye çok odaklanamiyor hiperaktif bi cocuk cunku
Kesinlikle haklisiniz allah hepimize sosyal topluma ülkesine ailesine faydalı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah kimsenin emeği boşa gitmesinBale jımnastık vb seyler sıkı çalışma ve disiplin ister ama o yaştaki çocuk özgür olmak ister zamanla ilgisi ve yeteneği varsa öğrenecektir..Odaklanamaması da normal bence bızler bıle 20 dk dan sonra kopuyoruz çoğu şeyden o daha çok küçük annesi
Benimde kızım var ilerde fiziki gelişimine katkı sağlayacağını düşündüğümden bende jimnastiğe yönlendirmek istiyorum sonrasında da müziğe (müziği dansı seviyor genetik faktörlerden dolayı yeteneği de olduğunu düşünüyorum) ama şu an hiçbir etkinlik için yaşı uygun değil, uygun yaşa geldiğinde deneme yanılma yöntemi ile bulacağız kendisi için doğru etkinliği tabiki kendiside bizi yönlendirecek
Umarım.tesekkurlerHoca da cahilleşmiş resmen, ne demek doktora götürmene gerek yok. Kendis doktor muymuş? İlk fırsatta doktora götür, muayene olsun. Tedaviniz de ondan sonra belli olur zaten. Ciddi bir şey olsaydı bugüne kadar çok kez fark edilirdi diye düşünüyorum ayrıca. Umarım basit tedavi ile geçer gider.
Nasıl yerinde bir soru...çocuk da istiyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?