Ileride geçer mi ??

Smeacar

Sadece aşk
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2017
420
444
33
Merhabalar kk üyeleri.Bugun çok canımı sıkan ve kafama takılan bi sorunla karşılaştım.Kizim 4 yaşında ve bu hafra jimnastik kursuna basladi bugun ki antreman esnasinda kosu yaptirdi antrenor yaklasik 25 30 kisi arasinda kizimla beraber 2 3 kişiyi ayrı yere oturttu ve velileri çıkışta görsün beni dedi çıkışta gittim noldu hocam diye.Dediki çocuğunda taban çökmesi var ve ayakları dengesiz kullanıyor naplayim diye sordum evde sürekli ortopedik terlik giysin ayakkabıların içinede özel tabanları varmış ondan alın ayak içe ve dışa olmak üzere hergun koşturun dedi doktora gitmene gerek yok fln dedi.cikista arabaya kadar koşturdum bilerek dikkat ettim bi ayak içe digeri dışa doğru koşuyor.Off tabi çok önemli bisey değil allah başka bisey göstermesin ama ne bilim çok takıldı kafam üzüldüm sorun teşkil eder diye ve ayrıca jimnastik yapmasını bale yapmasını çok istiyorum çok büyük hayallerle baslattim kızımı çünkü benim kucukken en büyük hayalimdi nasip olmadı tabi bana hoca gelmesin yapamaz demedi ama üzerinde duracam yaptırmayı denicem dedi bide ders esnasinda dikkat ediyorum hoca hareketi gösteriyor çoğu yapiyo kızım yapamıyor aslında biliyorum ki yapabilir evde yapıyor ona benzer şeyler orda yapamıyor sürekli etrafına bakıyor gosterilene bakmıyor arkadaşlarını taklit ediyor evde kitap okuyorum dinle dinlemiyor etrafına bakıyor bittiğinde kitapla ilgili soru soruyorum cevap vermiyor algida mi sorun var dikkatte mi bilemedim ne yapmaliyim ben simdi bi fikri olan varsa lutfen yardimci olsun ayrica hocanin dediklerini mi yapim yoksa ortopediye mi bi gotureyim ?

Öncelikle bir ortopedi doktorundan randevu almanızı oneririm

Hayır canım saçından sürükleyerek götürüyorum o istemiyor gitmek ben çok istiyorum o da kuklam ya isteklerim doğrultusunda yonlendiriyorum
o kısım belli oluyor zaten.
çocuğunun mükemmel olmasına takık bi anne canlandı gözümde.

Benim ayaklarım düztaban. Ben küçükken doktor bana tabanlık yazmıştı, ama ben pek kullanmıyordum, ayaklarımı ağrıtıyordu. Keşke o zamanlar kullansaymışım, şimdi tam tersi ayaklarım ağrımasın diye tabanlık kullanıyorum. En iyisi ortopediye götür kızını, ve verdiği tabanlığı da mutlaka kullansın.

Tamam çok tesekkurler

çocuklar belli yaşlarda ailelerin yönlendirmesi ile çeşitli kurslara gider, jimnastik bunlardan biri, siz heves etmişiniz kendiniz gerçekleştirememişiniz kızınızda bu başarıyı yakalamak istiyorsunuz şu an belki isteyerek gidiyor ama anladığım kadarıyla henüz çokta ilgisini çekmemiş ilk ders diye ortama alışamadığından da olabilir.
taban problemi ile ilgili ortopediye götürün belki tıbbi bir tedavi uygularlar ya da tabanlıkla iş çözülür.
jimnastik içinde bir süre devam edin bakın bakalım hala istekli mi, yeteneği var mı en önemlisi fiziki şartları buna uygun mu gerekirse başka bir aktiviteye yönlendirin..

Çok teşekkür ederim.Bugun daha 2. dersimizdi çok isteyerek gidiyor aslında heycanla giyinip hazırlanıyor suluğuna su katıyor hatta giderken bugün öğretmenini çok sevmiş resim yaptı ona götürdü istekli şu anlık istemese elbette zorlamam fakat genel olarak biseye çok odaklanamiyor hiperaktif bi cocuk cunku

Kitap okumanızı istediği zaman oluyor mu peki o zamanlarda da mı dinlemiyor. İlgisini çekmeyince çocuklar odaklanmıyor ya pek

Kusura bakmayın lütfen ama anlatımlarınızdan gözümde ben yapamadım çocuğum yapsın diyerek çocuğunu kurs kurs gezdiren bir anne ve bu durumdan hiç hoşlanmayan bir çocuk canlandı. Hem jimnastik hem bale biraz fazla değil mi?

geçen sene dört yaşındaki kızımı yüzmeye götürdum. sekiz ay gitti ve inanılmaz istekli gitmesine rağmen öğrenemedi çok değişiklik oldu tabi ki suda çok rahatladı, banyoda bile yüzüne su getirtmezdi o huyları bitti. ama yardımsız yüzmeyi öğrenemedi. sürekli oyun oynuyordu çok dinlemiyordu yönergeleri. keyifli zaman geçirdiği için almadım. yaşi itibariyle hareketlere dikkat etmiyor olabilir, eğlenceli vakit geçirsin hareket etsin yeter. ben öyle düşünmüştüm yani. ayakları için geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…