İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Evet kuzum bu çok meşakatli sabır isteyen bir yolculuk. Ben tam 6 ay boyunca anadolu yakası Kartaldan haftanın 3 bazen 4 günü bir Nişantaşına bir Taksime gidip geldim kış mevsimiydi trafiği desen ayrı dertti toplu taşımaların kalabalığı desen ayrı bir dert sabah 5 de evden çıktığım da oldu gece 12 de eve döndüğümde ( seheryeli77 seheryeli77 kuzuuum çok iyi bilir her gitmemde ilgisiyle desteğiyle hep yanımdaydı varolsun :KK15:)ben tüp bebek tedavisi için işimi bıraktım çok haklısın çalışırken çok zor her kontrol için izin almak. Akşam mesai bitiminde gitsen kuzum kontrole ya da ayarlasan öğlen tatilinde gitsen hem senin hem doktorun uygunluğuna göre olabilir mi acaba :KK17:
Eşin tüp bebek tedavisinin aşamalarını bilmeden tamam dedi sanırım değil mi canım yalnız anlamadığım işinden izin alıp sık sık kontrole gitmeni istemediği için mi devam etmek istemiyor yoksa uzun bir süreç olursa sabır gösteremeyeceği için mi :KK43:
Bilmezmiyim kuzum, güzel haberlerini de alacağım, biliyorum🙏

Gidip doktorla konuştum. Aşılama yaptırmadığımız ve eşimin değerleri de çok düşük olmadığı için kendimiz ücretli yaptıracakmışız. Ya da aşılama yapalım siz karar verin dedi. Bana kalsa ücretli yaptırırım. Eşim ne der bilmiyorum. Şuan ne doğru ne yanlış bilmiyorum.

Canım inan bana stresten tepki veriyor vücudun. Bak sen söylüyorsun daha önce en az 2 yumurta göründüğünü biraz sabırlı ol lütfen ben bir sağlıklı yumurtaya ulaşabilmek için 6 ay gidip geldim. Biliyorum çok zor işinden sürekli izin alman o meraklı bakışlar üzerindeyken gidip gelmen ama başladığın tedaviyi yarım bırakma ne olur bir adet dönemi sonrası tekrar gidersin yine olmuyorsa bu defa bırakırsın pes etme lütfen :dua:
Doktora sordum stresten mi acaba diye. Onun cok ufak bir etkisi olur diyor. Bazi aylar boyle olur ki zaten sizin rezerviniz de iyi degil diyor. Tedavi sirasinda ari sutu kullansam bi sakincasi olur mu canimcim. Doktor kullanmayi onermiyorzluz dedi ama onlar zaten tutup da tibbi yontem ve ilaclar disinfa biseyi onermezler

Gidip doktorla konuştum. Aşılama yaptırmadığımız ve eşimin değerleri de çok düşük olmadığı için kendimiz ücretli yaptıracakmışız. Ya da aşılama yapalım siz karar verin dedi. Bana kalsa ücretli yaptırırım. Eşim ne der bilmiyorum. Şuan ne doğru ne yanlış bilmiyorum.
[/QU3OTE]
Esini de ikna et basla insallah. Simdiki aklim olsa coktan baslamistim

Doktora sordum stresten mi acaba diye. Onun cok ufak bir etkisi olur diyor. Bazi aylar boyle olur ki zaten sizin rezerviniz de iyi degil diyor. Tedavi sirasinda ari sutu kullansam bi sakincasi olur mu canimcim. Doktor kullanmayi onermiyorzluz dedi ama onlar zaten tutup da tibbi yontem ve ilaclar disinfa biseyi onermezler

aynen onermıyorlar cunku onlar ılac dısında hıcbırseyın gucune ınanmıyorlar, ılla kı kımyasal yuklenmelı bıze. oysa arı sutu ve polenden fayda goren cok kısı okudum zararı olacagını sanmıyorum abartılmadıgı surece canım. dene bence

Belki ben kuruntu yapıyorumdur ama sanki aşılama der gibime geliyor. Üzüldüğüm madem ücretli yapacaktım belki özelde daha vakit kaybetmeden yapardım.
Vallahi anlamiyorum. Birileri niyeyse oyaliyir bizleri. Zaten yasimizi basimizi almisiz. Anlayisli davransalar da yolumuzu cizsek dosdogru
aynen onermıyorlar cunku onlar ılac dısında hıcbırseyın gucune ınanmıyorlar, ılla kı kımyasal yuklenmelı bıze. oysa arı sutu ve polenden fayda goren cok kısı okudum zararı olacagını sanmıyorum abartılmadıgı surece canım. dene bence
Gunde ufak bi kasikcik. Cay kasigi kadar. Bence de biseh olmaz. Onca igne oldum. Karnim mosmor. Canim aciyor yine de yumurta buyumedi. Belki arıstlutunden fayda gorucem. Kimbilir

Şuan okuduğum kitaptan bir kısım yazmak istedim. Durumumuza uygun diye.
Gözyaşları, öfke ve hayal kırıklığı, uyku veya yeme problemleri, eksik olan yoğunlaşma kapasitesi, başka insanlardan kaçma-tüm bunlar normal durumlara verilecek normal tepkiler. Özellikle bu kadar karmaşık hissetmeniz, vücudunuzun aslında yolunda olmayan bir şeylerin var olduğunun bir göstergesidir. Kendinizi kötü hissetmeye izin verin bu yüzden. Kendinizi berbat hissetmeye izin verin. Kendinizin karşısında biraz esnek davranın. Kendinize, sadece gerekli olanları yapabileceğinizi hatırlatın ve bu da tamamen yeterli zaten....Siz bu sayfaları okuduğunuzda, yaşamaya devam etmektesiniz ve buraya kadar gelebildiğiniz ve kendinize tedavi olmak için ilk adımı atmaya izin verdiğiniz için gurur duymalısınız.-Yenilgilerle Başarı

Şuan okuduğum kitaptan bir kısım yazmak istedim. Durumumuza uygun diye.
Gözyaşları, öfke ve hayal kırıklığı, uyku veya yeme problemleri, eksik olan yoğunlaşma kapasitesi, başka insanlardan kaçma-tüm bunlar normal durumlara verilecek normal tepkiler. Özellikle bu kadar karmaşık hissetmeniz, vücudunuzun aslında yolunda olmayan bir şeylerin var olduğunun bir göstergesidir. Kendinizi kötü hissetmeye izin verin bu yüzden. Kendinizi berbat hissetmeye izin verin. Kendinizin karşısında biraz esnek davranın. Kendinize, sadece gerekli olanları yapabileceğinizi hatırlatın ve bu da tamamen yeterli zaten....Siz bu sayfaları okuduğunuzda, yaşamaya devam etmektesiniz ve buraya kadar gelebildiğiniz ve kendinize tedavi olmak için ilk adımı atmaya izin verdiğiniz için gurur duymalısınız.-Yenilgilerle Başarı
Tabi tum duygular bizim icin. Hep iyi hissedemeyiz ki. Biseyler kotu giderken kendini kandirmak nereye kadar iyi hissettirir ki
Ben tedavi olmak istetip istemedigimden de eminndegilim artik. Sesimle konusmuyiruz. Ben galiba bu adamdan cocuk istemiyorum. Herseyde vardir bir hayir. Hep kendiliginden gelisen yumurta ilacla bile gelismedigine gore vardir bunda bi is

Tabi tum duygular bizim icin. Hep iyi hissedemeyiz ki. Biseyler kotu giderken kendini kandirmak nereye kadar iyi hissettirir ki
Ben tedavi olmak istetip istemedigimden de eminndegilim artik. Sesimle konusmuyiruz. Ben galiba bu adamdan cocuk istemiyorum. Herseyde vardir bir hayir. Hep kendiliginden gelisen yumurta ilacla bile gelismedigine gore vardir bunda bi is
Yok canım ya vazgeçme. Ben de eşime kızınca aynı şeyleri düşünüyorum. Ama anne olmayı onun için değil kendim için istiyorum

Şaşırdım canım benim doktorum da stres yapıyorsun bak küsüyor yumurtalar diyordu sen yine de biraz daha rahat olmaya çalış canım inan farkedecek inanıyorum. Aslında arı sütünü önerecektim sana ancak tüp bebek tedavisi sırasında kullanınca yumurta kontrolsüz büyüyebiliyor canım ama şöyle bir tavsiyede bulunabilirim şayet doktorun tedavini bir sonraki adet tarihine ötelerse diğer adet tarihine kadar kullanabilirsin arısütünü

1 yumurtam var canlar. Yektane,yekpare bir yumurtacik ve o da cok gelismiyor malesef. Bugun kontrole gittim. Gonala ek olarak meganon igne kullanmami onerdi doktor. Istenen gelisim saglanamadigi icin bir igne daha eklendi dediler. Ne de kolay soylediler :) ben de alistim artik yumurta rezerviniz dusuk cumlesini duymaya. Eskisi kadae koymuyor. Napalim iste. Belki de o yumurta gelisir bana evlat olur

Canım merhaba, bearnguin bearnguin daha iyi bilir onun doktoru, burda da çokça bahsetti. Aret hocadan, ben ona gittim bana dediği bazı bünyelere özellikle yumurta rezervi düşük olanlarda ıgneler hem kaliyltesi hem rezervi etkiliyor dedi. Ben ilaç ile yumurta takibi yapicam dedi. (Ben bahceci de 2 yumurta ile opuya girdim, bir yumurta var denip birininde boş çıktığını söylediler elimde sıfır kaldı. Sakin bir yumurta ile opuya girme, bir kaç ay baksınlar yumurta çok gördükleri ay olsun. )
Neyse aret hoca hiç iğne vermeden klomenle yumurta takibi yaptı ve günden güne 2-3 yumurta oluştu. Ve ben o yumurtalarla opu oldum. Yumurtalarım boş çıkmadı dollendi üstelik. Daha yeni de transfer oldum. Inşallah hayırlı da sonuçlanır. Ama bahceci deki tedavime bin pişmanım. Hoca çok iyi babacan, senden fazla seni düşünüyor. Beni opu günü 3 kere muayeneye soktu iyice yumurtalar olgunlassin diye bir yumurta daha fazla alabilmek için. O yüzden benim gibi yapıp tedaviye küsme, keşke dememek lazım ama bearnigiun gittiğinde bende hocaya gitmeye başlasaymışım dedim.

Son düzenleme:
Canım merhaba, bearnguin bearnguin daha iyi bilir onun doktoru, burda da çokça bahsetti. Aret hocadan, ben ona gittim bana dediği bazı bünyelere özellikle yumurta rezervi düşük olanlarda ıgneler hem kaliyltesi hem rezervi etkiliyor dedi. Ben ilaç ile yumurta takibi yapicam dedi. (Ben bahceci de 2 yumurta ile opuya girdim, bir yumurta var denip birininde boş çıktığını söylediler elimde sıfır kaldı. Sakin bir yumurta ile opuya girme, bir kaç ay baksınlar yumurta çok gördükleri ay olsun. )
Neyse aret hoca hiç iğne vermeden klomenle yumurta takibi yaptı ve günden güne 2-3 yumurta oluştu. Ve ben o yumurtalarla opu oldum. Yumurtalarım boş çıkmadı dollendi üstelik. Daha yeni de transfer oldum. Inşallah hayırlı da sonuçlanır. Ama bahceci deki tedavime bin pişmanım. Hoca çok iyi babacan, senden fazla seni düşünüyor. Beni opu günü 3 kere muayeneye soktu iyice yumurtalar olgunlassin diye bir yumurta daha fazla alabilmek için. O yüzden benim gibi yapıp tedaviye küsme, keşke dememek lazım ama bearnigiun gittiğinde bende hocaya gitmeye başlasaymışım dedim.
Hadi ya. Niye igne yaptiriyorlar madem bana. Ben birakicam bu igneleri ya. Havuz yapaim diyorlar. Iste bu ay 1 taneyse 1 tane. Sonraki ay da kac tane olursa. Yeterli sayiya ulasana kadar hormon yuklemesinden mutasyon geciricem. Bu iste bi terslik var. Zaten igneyi dolaptan aliyorum. Gidip wcde yapiyorum. Millet te bakiyor bu napiyor surekli diye. O yzuden de igneyi sabah dolaptan alamadim. Dolabi da biosalticaklari tutmus. Kacyüzlralik igne cope atilmis cantasi ile. Iyice uzuldum. Hayirli olsyn. Tahminimce guzel haberler alicaz yakinda senden.
Cocugu kendim icin yapiyirum tabi ancak sevmedigim biadamdan da cocuk yapmak idtemiyorum. Eş kisisine sevgim bitti. Zor gunumde yanimda olmadi cnm C Capanin Gururu Teyom

Şaşırdım canım benim doktorum da stres yapıyorsun bak küsüyor yumurtalar diyordu sen yine de biraz daha rahat olmaya çalış canım inan farkedecek inanıyorum. Aslında arı sütünü önerecektim sana ancak tüp bebek tedavisi sırasında kullanınca yumurta kontrolsüz büyüyebiliyor canım ama şöyle bir tavsiyede bulunabilirim şayet doktorun tedavini bir sonraki adet tarihine ötelerse diğer adet tarihine kadar kullanabilirsin arısütünü
Tedaviyi ertelerse zaten kullanicam ari sutu vs de simdi de ginde bi kasikciktan bisey olmaz sanirim. Zaten 4 gun filan kaldi. Ben daha rahat olamam cnm ya. Moralim sifir. Daha bi arpa boyu yol alamadik amma nerdeyse herkes ogreniyor hidrosalpenks oldugunu ve cocuk olmasini engelledigini. Isyerinde insanlarin boyle seyleri bilmesi hele ki fedikoducu bi ortamsa cok zor

Senella Senella transfere kadar geldin demek test için gün sayıyorsun süper bir haber bu :halay::halay::halay: çok çok sevindim canım Rabbim pozitifi görmeni nasip etsin :dua: sakın keşke deme her nasip vaktine esirdir doğru zamanı tasavvur eden bizim dışımızda bir güç var. Sonucunu paylaşırsan çok mutlu olurum. Dualarım seninle :dua:

Tedaviyi ertelerse zaten kullanicam ari sutu vs de simdi de ginde bi kasikciktan bisey olmaz sanirim. Zaten 4 gun filan kaldi. Ben daha rahat olamam cnm ya. Moralim sifir. Daha bi arpa boyu yol alamadik amma nerdeyse herkes ogreniyor hidrosalpenks oldugunu ve cocuk olmasini engelledigini. Isyerinde insanlarin boyle seyleri bilmesi hele ki fedikoducu bi ortamsa cok zor
O zaman başla canım kullanmaya bu yumurtaya etkisi olmasa bile diğer ay gelecek olan yumurtalarda gösterecektir etkisini Allahın izniyle :dua: kuzum biraz aceleci davranıyormuşsun gibi geldi bana daha yeni başladın tedaviye birazcık daha sabır göstermelisin daha öncede yazmıştım ben tam 6 ay bir tek bir sağlıklı yumurta görebilmek için kilometrelerce yol gittim geldim. Tedaviyi bırakmadan önceki ay da görünen bir yumurtanın her gün milimetrik büyümesini takip için bir haftanın 7 günü gidip geldiğimi bilirim ağlaya ağlaya :KK43: sürekli kendinden örnek veriyorsun diyebilirsin yaşadıklarımı sana özellikle anlatıyorum ki erkenden gardını düşürüp yılma havlu atma mücadeleni ver. Ben mücadelemi verdim mi verdim olmadı mı olmadı bunu diyebilesin.

Hadi ya. Niye igne yaptiriyorlar madem bana. Ben birakicam bu igneleri ya. Havuz yapaim diyorlar. Iste bu ay 1 taneyse 1 tane. Sonraki ay da kac tane olursa. Yeterli sayiya ulasana kadar hormon yuklemesinden mutasyon geciricem. Bu iste bi terslik var. Zaten igneyi dolaptan aliyorum. Gidip wcde yapiyorum. Millet te bakiyor bu napiyor surekli diye. O yzuden de igneyi sabah dolaptan alamadim. Dolabi da biosalticaklari tutmus. Kacyüzlralik igne cope atilmis cantasi ile. Iyice uzuldum. Hayirli olsyn. Tahminimce guzel haberler alicaz yakinda senden.
Cocugu kendim icin yapiyirum tabi ancak sevmedigim biadamdan da cocuk yapmak idtemiyorum. Eş kisisine sevgim bitti. Zor gunumde yanimda olmadi cnm C Capanin Gururu Teyom

Aldigin hormonların etkisi var üstünde. Bilmiyorum memorialda tüp bebek parasını verip mi başlıyorsun işleme şu andaki ilaçlara vs. Her havuz ayrı opu ücreti diye biliyorum. Bunları çok iyi konuş, o bir yumurtayi alırım mi diyor semra hoca. Birkaç ay takip edip baktı gene tek o zaman alsın ama şimdi biraz duruma bakılsa iyi olur. Bu da çok sık gidip gelme durumu. Bu iş çok meşakatli maalesef, inşallah herkes bebeğine bir an önce kavuşsun. Ben 15 gün boyunca nerdeyse 10 gün gittim sürekli, saatlerce uzaklar trafik yorucu oluyor ama değer inşallah. Eşler maalesef bizim gibi hassas değil hepimiz sorun yaşadık oluyor maalesef. Bugün kahvaltıya gittik işte ben sucuklu yumurta olmasın kızartma olmasın vs diye seçtim. Yemeğe getirdim güzellik yaptım yemek beğenmiyorsun bir saat tartışma. O kadar iğneyi boşa mı yiyorum diyorsun. Sen dikkatli olmam lazım diye düşündükçe onlar düşünemiyor maalesef.

Aret hoca birçok kişide klomenle tüp bebek yapiyor. Eğer burayla ilgili bir terslik olursa düşün derim. En azından muayene olup fikir alır. Orada çok kalabalık ama burda pek yazan yok. Burası bahceci ve memorial çok yazılıyor. Ama oraya gitsen çok yoğun.

Bearnigiun da iyi bilir gerçekten doktor gibi doktor.

Senella Senella transfere kadar geldin demek test için gün sayıyorsun süper bir haber bu :halay::halay::halay: çok çok sevindim canım Rabbim pozitifi görmeni nasip etsin :dua: sakın keşke deme her nasip vaktine esirdir doğru zamanı tasavvur eden bizim dışımızda bir güç var. Sonucunu paylaşırsan çok mutlu olurum. Dualarım seninle :dua:

Evet canım geldim, Allah yardım etti sanırım böyle herşey yolunda gitti sanki. Bir anda sürecin içinde buldum kendimi. Üstelik ilk muayenede devasa yumurtalarıma rağmen, bu tedavi iptal olur diye düşünmeme rağmen, bu da hocanın başarısı bence.

Amin inşallah canım âmin. Biraz transferden sonra kabızlık ve ıkınma problemi yaşadım şiddetli o biraz heyecanı mi koreltti :KK43: bakalım ona rağmen tutundu mu mucizem hep beraber görücez. Allah razı olsun senden senin sayende gittim Aret hocaya. Seni takip etmistim hep. Inşallah senin vesilen ile Allahın yardımıyla bebegime kavuşurum. Allah sana da inşallah en kısa sürede doğal yoldan bebeğini nasip etsin.

Ben Aret hocada muayene olurken adamın dualarına hayran kaldım. Bizden fazla inşallah, Allahın izniyle dedi, pozitif yaklaştı her daim.

Son düzenleme:
O zaman başla canım kullanmaya bu yumurtaya etkisi olmasa bile diğer ay gelecek olan yumurtalarda gösterecektir etkisini Allahın izniyle :dua: kuzum biraz aceleci davranıyormuşsun gibi geldi bana daha yeni başladın tedaviye birazcık daha sabır göstermelisin daha öncede yazmıştım ben tam 6 ay bir tek bir sağlıklı yumurta görebilmek için kilometrelerce yol gittim geldim. Tedaviyi bırakmadan önceki ay da görünen bir yumurtanın her gün milimetrik büyümesini takip için bir haftanın 7 günü gidip geldiğimi bilirim ağlaya ağlaya :KK43: sürekli kendinden örnek veriyorsun diyebilirsin yaşadıklarımı sana özellikle anlatıyorum ki erkenden gardını düşürüp yılma havlu atma mücadeleni ver. Ben mücadelemi verdim mi verdim olmadı mı olmadı bunu diyebilesin.
Canim benik allah razi olsun. Siz olmadaniz belki bugune bile gelemzdi bu surec ancak bende zaten her ay yunurta oluyordu. Doktor ipek hnm da dedi. Ilk grldiginiz ay baya iyiydi hatta kan tahlili sonucunda gorundugu gibi dusuk degildi diye. Bu ay biseyler yanlis olmasa o bir yunurta bence kendiliginden gelisirdi. Senella Senella nın da dedihi gibi 1 yumurta icin opuya girmek ve her seferinde ayri ucret odemek bilmiyorum ne kadar mantikli. Parasini gectim oyle bir vaktim yok ki. Insanlar ogrenmeden su sureci aşmak istiyorum. Cok dedikoducu bir ortam. Daha biseyleri soyleneden suphelendiler. Biraz samimi oldugum bi tanesi(görece samimi, yoksa dugunume gelmemistir) igneyi dolaptan alip lavaboya goderken gormus beni. Hayirdir sende bi is var diye soruyor. Takip ediyorlar. Utanilacak bisey yapmiyorum. Insalarin ne dedigini de onemsemiyorum ancak sacma sapan insanlarin dedikodu arayislarina malzeme olmak istemiyorum.
Senella Senella aret hocayi bearnquin d ebiliyor evet amma o da aret hocadan degil de aret hocanin sureci asistanin gorusu ile ilerletmesinden dolayi pek memnun degildi. Ozelden de konusmustuk, burada yazdigi yorumlari da hatirliyorum. Yine de igne yerine hap ile tedavi ettigini bilsem onu tercih ederdim. Karin bolgem cok fena durumda. Adım atarken bile canim yaniyor artik

X