İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Kocam da keske boyle ozlese beni ya...

Neyse cok karistirmiyayim konuyu: Bu tup bebek tedavisi sirasinda normal yoldan da denemeye devam edebilir misin? Ben gercekten de bu yaptiklarimin ise yaradigini dusunuyorum. Yaramasa sonuc bu olmazdi. Yani su SMEP'i deneyin, secde pozisyonunda 15-30 dakika durun. Takviyelere zaten devam. Ne diyor doktor, denemeye devam edebilir miymissiniz?

OPU olalı 10 gün oldu ve adet olana kadar ilişki yasak. Enfeksiyon riski ve hassasiyet sebebiyleymiş. Antibiyotik ve adet söktürücüler bitti adet olmayı bekliyorum şimdi.
Adet olunca da rahmi hazırlamak için birkaç çeşit ilaç, hormon, kan sulandırıcı vs.ye başlanacak. O arada yumurtlamayı baskılayacaklar yani. İlişki serbest olur ama yumurta olmaz. :)

OPU olalı 10 gün oldu ve adet olana kadar ilişki yasak. Enfeksiyon riski ve hassasiyet sebebiyleymiş. Antibiyotik ve adet söktürücüler bitti adet olmayı bekliyorum şimdi.
Adet olunca da rahmi hazırlamak için birkaç çeşit ilaç, hormon, kan sulandırıcı vs.ye başlanacak. O arada yumurtlamayı baskılayacaklar yani. İlişki serbest olur ama yumurta olmaz. :)

Peki ne kadar daha devam etmeyi planliyorsunuz? Yani ara verecek misiniz hic? Belki ara verdiginde bu benim yaptiklarimi deneyebilirsin?

Çok haklısın canım bende bu soruları hiç iyi niyetli bulmuyorum. Hele ki kendi bu zor ve çetrefilli yollardan geçmiş sonunda evladına kavuşmuş olanların konuya direkt olmuyor mu yoksa şeklinde yaklaşımlarını hiç mi hiç iyi niyetli bulmuyorum. Üstelik bir de çocuk isteyip istemediğini, tedavi aşamasında olup olmadığını bilmedikleri halde, yakınlığın merhabadan öteye gitmemiş kişilerin pozisyon tavsiyesi, doktor tavsiyesi, bitkisel kür tavsiyesinde bulunmaları var ki evlere şenlik...
Dediğin gibi iki tüp bebek tedavimde hem canım yandı hem onca param havaya gitti hem de umutlarım yıkıldı, tedavilerde aldığım kilolarda cabasıydı..Sonrası ancak toparlanıyorum canım maddi bedenen ve ruhen. Çok şükür aldığım kilolarımı verdim fazlasını da vermeye devam ediyorum, kart borçlarımı bitirdim ruhumu da özgür bıraktım... Evli-Mutlu-Çocuksuz olarak devam edeceğiz eşimle hayatımıza bunu kabullendim daha iyi hissediyorum artık.
[/QUOTEvardir herhalde bunda da bi hayir. Nasipimiz buymus. Belli de olmaz. Bakarsin ummadigimiz anda bi surpriz de olur. Biz beklentiyi dusuk tutalim da olur ise zaten bayram ederiz. Olmazsa da hazirlikli olmus oluruz

Merhaba,

Herkes burada mi? panic_attack panic_attack @seheryeli77 @lyly bearnguin bearnguin @dennisgo @croiselle @Efembahya can09e can09e ve buraya eklemeyi unuttugum herkes (kusura bakmayin).

2,5-3 aylik bir aradan sonra geri geldim ve guzel haberlerle geldim :) Oncelikle boyle uzun bir ara vermek bana ve psikolojime iyi geldi. Vucuduma da iyi geldi. Tabii ki kotu bir ruh halimde olusumun bu site veya buradaki arkadaslarla hic bir ilgisi yoktu. Ancak zaten hali hazirda nur topu gibi bir depresyonum var(di), bir de bebek konusuna odaklanmak beni cok germisti. O yuzden bir ara vermeye karar vermistim. Sonra kizim hastalandi, hala ne oldugunu pek iyi bilemiyoruz. Ellerinde ve ayaklarinda bir takim uyusmalar oluyor, bunun derdi, memleketin derdi ve baska dertler vs derken zaman gecti. O yuzden umarim kimse kirgin ve kizgin degildir. Dedigim gibi ne bu site ne de buradaki arkadaslarla bunun bir ilgisi yok.

Simdi herkes buradaysa sizinle guzel haberlerimi ama daha da onemlisi tavsiyelerimi paylasayim. Ben su anda 3 aylik hamileyim (nazar boncugumu da koyayim :nazar:). Hamile kaldigimi ogrendikten sonra sizlere haber vermek icin 8.haftayi beklemeye karar verdim. Cunku Ekim ayindaki dusugum 8.haftaya gecerken olmustu. O esnada panic_attack panic_attack a da cevap verdigimi hatirliyorum; 12-13 gun sonra geri gelecegeim diye. Iste o esnada 8. haftayi bekliyordum. 8.haftadaki kontrolde hersey normal cikti ancak hayat asiri derecede yogun gecmeye basladi. Oncelikle cok agir bir hamilelik oldu bu, diger iki hamileligime hic benzemiyor. 5, 6, 7, ve 8. haftalar asiri mide bulantisindan yattim, ki hala da devam ediyor. Dun aksam cok kotuydum misal. Ben hamileliklerimde mide bulantisi nedir bilmeyen insanim ama bu sefer ayaga kalkmaya halim yoktu. Daha sonra da kizimin rahatsizligi vs derken. 12.haftaya vardik. Onumuzdeki hafta kontroller var. Eger hala kalp atisi varsa ve hersey yolundaysa genetik testler de yapilacak ve Haziran basinda rahat bir nefes alacagim. Bu genetik test sonuclari gelmeden hala kendimi rahat hissetmiyorum.

Bir sonraki mesajimda yaptiklarimi yazacagim, bende ise yaradi. Umarim sizlerde de ise yarar :)
Guzelhaberinle icimiz acildi. Hayirli saglikli evlat olur insallah marjo :):emir_bebek:

Sagolasin :) Darisi senin ver herkesin bazina. Tavsiyelerimi okudun mu? Onlari bir ugula istersen :)
Evet. Sana Mesaji yazdiktan sonra gordum tavsiyelerini. Tesekkur edrriz efenim amma ben i pozisyonu denedigimde afedersiniz esim benden ayrildigi an hersey disari dokuldu. Üstü kapali anlatmaya calisiyorum siz anlamissinizdir. Yapı harcı disari dokuldu diyeyim iste bebenin. Bende bi problem mi var nedir anlamadim. C.tesi doktordaydim. Yine kistik bi olusum.var gibi dedi doktor. Yumurtam olmuyor ki bi yol alayim. Bizim isler allaha kalmis artik. Secdeye durmayi birak amuda kalksak farketmez :confused:

Merhabalar. Neler kullandınız beslenmede, birde adetleriniz nasıldı
Merhabalar,adetlerim duzenliydi ama hayatimda ilk defa dogum kontrol ilacikullandigim icin kist yapmisti.dr a gittim cok agrilarim vardi ve regl olduğum günler uzamusti dr dedi zaten menopozda hepsi gider.sagolsun ibrahim Saraçoğlu :) soğan suyu yaptim ve sonrasi Japonların sabahlari dört bardak su icme tavsiyesi bunlar.zaten ben hayatimdahep dengeli meyve ,sebze protein karbonhidrat yani tatli az yerim meyve cok yerim.ve aksamlari cayla birlikte incir ceviz fındık fustik yeriz ama bunları da abartmam. Sonuç olarak cocuk da olmaz rahat olmaz dedi ya dr biz de rahatiz tabi aklimdan bile geçmiyor adetim duzene girdi ilk iki ay sonrası adetim gecikti.ben tabi dedim herhalde menopoza giriyorum tabi üzüldüm haliyle spor yapmaya bile halim yok yuruyemiyorum bile, bütün belirtiler menopoz.sonra dedim son bir kez test yapayim eve geldim cok heyecanliydim ve sonuc hemen iki cizgi oturdugum yerde iki saat ağladım,üc tane kızim var hem de iyi bir üniversite okuyorlar herkese ne diyecem olgusu ve mutluluk olgusu farkli birseydi . sonuç çok tatlı bir oglum oldu yolda herkes durdurup seviyor.bu arad hamileliğimde süper gecti sekerim bile cikmadi hicbir test yaptirmadim ve olumlu beyin dusuncesi tevekkül.hastaliklarin yüzde 80 i psikolojik.herkese duaciyim okumsuz düşünceler kişiyi sorgulatir be kadar hazirsiniz.dr dan önce biz kendimizi iyi tanımamız lazım.sevgiler

Merhabalar,adetlerim duzenliydi ama hayatimda ilk defa dogum kontrol ilacikullandigim icin kist yapmisti.dr a gittim cok agrilarim vardi ve regl olduğum günler uzamusti dr dedi zaten menopozda hepsi gider.sagolsun ibrahim Saraçoğlu :) soğan suyu yaptim ve sonrasi Japonların sabahlari dört bardak su icme tavsiyesi bunlar.zaten ben hayatimdahep dengeli meyve ,sebze protein karbonhidrat yani tatli az yerim meyve cok yerim.ve aksamlari cayla birlikte incir ceviz fındık fustik yeriz ama bunları da abartmam. Sonuç olarak cocuk da olmaz rahat olmaz dedi ya dr biz de rahatiz tabi aklimdan bile geçmiyor adetim duzene girdi ilk iki ay sonrası adetim gecikti.ben tabi dedim herhalde menopoza giriyorum tabi üzüldüm haliyle spor yapmaya bile halim yok yuruyemiyorum bile, bütün belirtiler menopoz.sonra dedim son bir kez test yapayim eve geldim cok heyecanliydim ve sonuc hemen iki cizgi oturdugum yerde iki saat ağladım,üc tane kızim var hem de iyi bir üniversite okuyorlar herkese ne diyecem olgusu ve mutluluk olgusu farkli birseydi . sonuç çok tatlı bir oglum oldu yolda herkes durdurup seviyor.bu arad hamileliğimde süper gecti sekerim bile cikmadi hicbir test yaptirmadim ve olumlu beyin dusuncesi tevekkül.hastaliklarin yüzde 80 i psikolojik.herkese duaciyim okumsuz düşünceler kişiyi sorgulatir be kadar hazirsiniz.dr dan önce biz kendimizi iyi tanımamız lazım.sevgiler
Tşkler cevabınız için, evet kafa rahatlığı önemli sanırım ben takıntı haline getirdim

Merhaba,

Herkes burada mi? panic_attack panic_attack @seheryeli77 @lyly bearnguin bearnguin @dennisgo @croiselle @Efembahya can09e can09e ve buraya eklemeyi unuttugum herkes (kusura bakmayin).

2,5-3 aylik bir aradan sonra geri geldim ve guzel haberlerle geldim :) Oncelikle boyle uzun bir ara vermek bana ve psikolojime iyi geldi. Vucuduma da iyi geldi. Tabii ki kotu bir ruh halimde olusumun bu site veya buradaki arkadaslarla hic bir ilgisi yoktu. Ancak zaten hali hazirda nur topu gibi bir depresyonum var(di), bir de bebek konusuna odaklanmak beni cok germisti. O yuzden bir ara vermeye karar vermistim. Sonra kizim hastalandi, hala ne oldugunu pek iyi bilemiyoruz. Ellerinde ve ayaklarinda bir takim uyusmalar oluyor, bunun derdi, memleketin derdi ve baska dertler vs derken zaman gecti. O yuzden umarim kimse kirgin ve kizgin degildir. Dedigim gibi ne bu site ne de buradaki arkadaslarla bunun bir ilgisi yok.

Simdi herkes buradaysa sizinle guzel haberlerimi ama daha da onemlisi tavsiyelerimi paylasayim. Ben su anda 3 aylik hamileyim (nazar boncugumu da koyayim :nazar:). Hamile kaldigimi ogrendikten sonra sizlere haber vermek icin 8.haftayi beklemeye karar verdim. Cunku Ekim ayindaki dusugum 8.haftaya gecerken olmustu. O esnada panic_attack panic_attack a da cevap verdigimi hatirliyorum; 12-13 gun sonra geri gelecegeim diye. Iste o esnada 8. haftayi bekliyordum. 8.haftadaki kontrolde hersey normal cikti ancak hayat asiri derecede yogun gecmeye basladi. Oncelikle cok agir bir hamilelik oldu bu, diger iki hamileligime hic benzemiyor. 5, 6, 7, ve 8. haftalar asiri mide bulantisindan yattim, ki hala da devam ediyor. Dun aksam cok kotuydum misal. Ben hamileliklerimde mide bulantisi nedir bilmeyen insanim ama bu sefer ayaga kalkmaya halim yoktu. Daha sonra da kizimin rahatsizligi vs derken. 12.haftaya vardik. Onumuzdeki hafta kontroller var. Eger hala kalp atisi varsa ve hersey yolundaysa genetik testler de yapilacak ve Haziran basinda rahat bir nefes alacagim. Bu genetik test sonuclari gelmeden hala kendimi rahat hissetmiyorum.

Bir sonraki mesajimda yaptiklarimi yazacagim, bende ise yaradi. Umarim sizlerde de ise yarar :)

Öncelikle kiziina geçmiş olsun canım

İkinci kızın yola çıkmış bu topicte benden sonraki ikinci hamissin bir arkadaş daha hamile idi Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah çok sevindim

darisi diğer arkadaşlara olsun

Merhaba,

Hayırlı olsun. Evladımızı sağlıcakla kucağınıza alırsınız insallah. Yaşınız kaç acaba tavsiyelerinizi bende deneyecem bakem ya tutarsa

Merhaba,

Yaş kaç acaba?

AA ben de net görünüyor diye düşündüm. Sen neden doğru çizgi değil dedin? Kalın mı geldi sana ?
Kalın geldi evet kuzu sabahtan dener tekrar.
Senin bebe bana çekmiş. Ben de küçükken, büyükken kısaca evlenene kadar hep kaytarırdım. Ama evlenince çok zorlandım başlarda. Hala da zorlanıyorum ama bir şey olunca ya kardeşimi ya görümcemi arıyorum, soruyorum :)
Benim de çok hoşlandığım söylenemez kuzu bazı şeyleri mecbır yapıyorsun... çok uzakta aramama gerek yok bana çekmiş annem de bana söylenirdi.. ben çalışıyorum da bi işin ucundan tutmuyosun diye 😆
Kiz yerim ben onu, cok tatli oluyor bu kiz bebeleri ya, bebekligi ayri tatlı,genclikleri ayri tatlı, yüzleri hep gülsün insAllah :KK200:
Aminn kuzuum inşallah hep gülsünler.. Rabbim kısa zamanda hayırlısıyla art arda haberlerinizi almayı nasip etsinn çok aminn❤
Olur yarın sabahtan yaparım. Sahurdan sonra yemek yiyip yatcaz muhtemelen saat 10 gibi uyanırım. O saatlerde de yapsam olur mu? Yoksa akşamdan idrarimi tutayimmi
Yok yok adet geçtiyse en basiti bat günüyse ille sabahı beklemene de gerek yok.. inşallah düzgün çizgin çkar hamilesindir☺
Anam gız bu çocuk tutmazsa ben resmen travma geçirecem zaar.
Topluca bena burda seanslar uygularsınız artık. :rolleyes: :skandal:
Ama çok etkilendim ben bu beyin mayısa yapar inşallah tutuyor dedim ben çiçeem ❤
İnsallah yüzyüze tanışmayı isterim :KK19: :KK50:
İnşallah kuzu ben de çok isterim.:)
Canım buarada yaş kaç Dr un yaşı takıntı ediyormu. Ben 41 yaşındayım ama Dr yaşla ilgili birşey demesi canımı sıkıyor işin doğrusu. Ona göre bende çıkayım senin Dr a ilgiliyse.
Yaş 40 oldu artık.. başta bişiy demedi ama kocamın örnek vermemesi, sıkıntı olduğunu duyunca biraz acele etmemiz gerekebilir belki de tüpe gidilecek dedi.. ben sıkıntı etmedim çünkü laylaylom edilecek yaşta değiliz.. bir çocuğumuz var olmadı olmaz yani ne yapalım.

mrb arkadaşlar bende umutsuz vakanın biriyim..cok uzuluyorum... 38 yasındayım ve sadece 2 folıkul goruldu amh 0,32 adetımde azalıo uc gun ancak suruyo.. doktorum klomen ve merıonal 150 verdı 8. gun kontrol var ve hıc umıdım yok...boyle hvuz yontemıyle toplanacakmıs sureklı ağlayıp duruyorum sureklı..

Öncelikle kiziina geçmiş olsun canım

İkinci kızın yola çıkmış bu topicte benden sonraki ikinci hamissin bir arkadaş daha hamile idi Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah çok sevindim

darisi diğer arkadaşlara olsun

Merhaba,

Cok tesekkur ederim. Kiz oldugu icine mi dogdu? :) Yarin kontrole gidiyoruz, haftaya da genetik testlerin sonuclari gelecek. O zaman kiz mi erkek mi onu da ogrenecegiz.

Zaten bir kizim, bir oglum var. Cinsiyeti hic onemli degil artik. Iki kizim olsa belki bir oglan, Iki oglum olsa belki bir kiz isterdim ama simdi fark etmiyor. Dusukten sonra anladim ki tek onemli sey saglikli bebek olsun, saglikli dogum olsun, kismetiyle geliversin bir de. Hala is ariyorum da...

Arkadaşlar sağlıkla ve hayırlısı ise hamile kalmak için duanın gücüne inananlar ve tıbben sorunu olmayanlar bana mesaj atsın
Dua vericem
Tek isteğim hamile olduğunuzda beni haberdar edin mesajla ve ben de böyle bir sevince ortak olduğum için mutlu olayım
Canım hangi dua olduğunu rica etsem söyler misin

Canım hangi dua olduğunu rica etsem söyler misin
Tamam canım
Regl zamanı okumayacak
1AD6247C-FB11-4998-9056-49D79F819E8F.jpeg

X