- 4 Ocak 2016
- 462
- 1.466
Çok haklısın canım bende bu soruları hiç iyi niyetli bulmuyorum. Hele ki kendi bu zor ve çetrefilli yollardan geçmiş sonunda evladına kavuşmuş olanların konuya direkt olmuyor mu yoksa şeklinde yaklaşımlarını hiç mi hiç iyi niyetli bulmuyorum. Üstelik bir de çocuk isteyip istemediğini, tedavi aşamasında olup olmadığını bilmedikleri halde, yakınlığın merhabadan öteye gitmemiş kişilerin pozisyon tavsiyesi, doktor tavsiyesi, bitkisel kür tavsiyesinde bulunmaları var ki evlere şenlik...Yok cnm isyanim allaha degil bu densiz insanlara. Olmuyor diyeceksin, dusunuyor musun dediklerinde dusunmuyorum deyip bozacaksin iste bunlari... ben de son zamanlarda boyle dusunuyordum. Bi daha soran olursa dusunmuyorum diycem bakalim nasil kalakalicak karsimdaki. Hayir bir de bunlarin cogu isyerinde merhaba merhabam olan insanlar. Ayakustu yakalayip bunu soruyolar. Niyetleri iyi olsa neyse. 3yil icinde dusuk yapip sonrasinda ugeaslarla hamile kalan da soruyor(kendi badireyi atlatti ve anne oldu ya rahat tabi) 2 yildir hamile kalmamis olan da soruyor. Yasimiz ileri,bize sormamalari gerek. Gerci biz yaslarda olup anne olan da cok var da sanirim ben boyle ugrasmak istemiyirum. Bir de tüp bebekte olmazsa filan iyice canım yanar. Maliyeti de cok yuksek. Olmazsa havaya giden onca para ve tabi yıkilan umutlar...
Dediğin gibi iki tüp bebek tedavimde hem canım yandı hem onca param havaya gitti hem de umutlarım yıkıldı, tedavilerde aldığım kilolarda cabasıydı..Sonrası ancak toparlanıyorum canım maddi bedenen ve ruhen. Çok şükür aldığım kilolarımı verdim fazlasını da vermeye devam ediyorum, kart borçlarımı bitirdim ruhumu da özgür bıraktım... Evli-Mutlu-Çocuksuz olarak devam edeceğiz eşimle hayatımıza bunu kabullendim daha iyi hissediyorum artık.