Arkadaşlar merhaba. Az önce farklı bir konu başlığı altında da yazmıştım durumumu ama sizlerden de öneri almak istiyorum.
7 ay önce 36+3 haftalık bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim. Kendimi hala toparlamış değilim, korkularım var ama yine de tekrar bebek sahibi olmak istiyorum. Oğlumu kaybettiğimden beri beni takip eden doktorum beni bir
tüp bebek merkezine yönlendirdi. Reglimin 3. Günü Prolaktin 9,15, LH 6,57, FSH 11,06, Estradiol 72,42 çıktı. Tüp bebek merkezindeki doktor muayene etmeden AMH istedi ve sonuç 0,7 çıktı. Dün beni görüşmek üzere çağırdı ve “0,5-1,1 arası değerlere vakit kaybetmeden tüp bebek yapmamız gerekir ancak bir de muayene edeyim öyle bir yol izleyelim” dedi. Dün reglimin 6. Günüydü, “sol tarafta 7, sağ tarafta 1 yumurta var bu çok iyi, size 4 ay süre veriyorum normal yolla hamile kalabilirsiniz eğer olmazsa 4 ay sonunda hemen gelin” dedi. Antalya’da epey tanınan bir doktor ve bir yakınım 18 yıllık çocuk hasreti ve 9 başarısız tüp bebek tedavisi sonunda bu doktor ile tedavi görerek hamile kalmıştı. Onun bunu söylemesi içimi çok rahatlattı. Daha sonra beni bu merkeze yönlendiren doktorumu aradım. O da “AMH 0,7 çıkması çok vahim değil ama çok iyi de değil. Bence 4 ay beklemeyin, en geç 1-2 ay deneyin olmazsa tedaviye başlayın” dedi. Bu arada 2 ay sonra 40 yaşına giriyorum ve hiç çocuğum yok. Sizce ne yapmalıyım? Buna benzer bir durum ile karşılaşan var mı?
Bu arada eşimde 85 milyon sperm var ama ona yine de keçiboynuzu kürüne başladım. Ben de dün Agnucaston aldım hayıt tohumundan yapılıyormuş ve iyi geliyormuş. Q10 almayı da düşünüyorum. Günde 1 adet balık yağı tüketiyordum şimdi 2’ye çıkarıcam. Bu süreçte stresten uzak durayım, gevşeyeyim, kendimi salayım düşünmeyeyim diyorum ama onu al, bunu iç, şunu ye diye kendimi şartlandırmak bile beni geriyor bunu fark ediyorum.
Ne dersiniz 2 ay mı beklemeliyim 4 ay mı ve bu süreçte ne yapmalıyım. Önerilerinize çok ihtiyacım var.