• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Cnm bu yaş olayını kendi yaşımı bosunamı takıyorum sence ya annem sanki seviniyorum gibi yada bana öyle geliyor yani ben artık olmaz Allah istiye nere versin diyordum hep sanırım annemde yapmaz artık diye kesmiş ümidi ondanmı ki bide ilkesi kadar heycanlıyom istekli değil buda beni üzüyor yani beraberaber yaparız hazırlık vs dedi bebegi iyi besle o bebeğe bişey olsun silerim seni dedi ama tanıyanlar annem mi öğün ca çok sevecek kendi bakacak diyolar ama zatwn 6 yaşında bi yiğenim var ona bakıyor napicam ben bütün kuzenlerimin çocuklar büyüdü en küçüğü 8 yasinda ama ben yeni doğacak ve bu yaşta sizce boşunamı takıyorum yardım edin kızlar
Pardon yanış yazdim annem sevinmiyor yada bana öyle geliyor olçaktı yani ilk kızımda daha hevesliydi tabi hergün soracak değil ama

İki kere 9. Ve 11. Haftalarda kanama nedeniyle hastanede yattım kaybedecem derken bizimle kaldı rabbim ondan sonra çok rahat gebelik nasip etti
Şimdilerde uykusuzluk etkiliyor biraz ama onu emzirirken göz göze bakismak koynunda uyuması herşeyi unutturuyor

Şu bir gerçek iki çocuklu olmak biraz daha fazla efor gerektiriyir ama benim büyük kuzu daha senin kıza göre küçük birde erkek çocuğu bir kız çocuk gibi becerikli olamıyor
Sen daha rahat olursun kızın sabah kahvaltısı beklemez yemeğini kendi koyar yer bunlar benim evde benim tarafımdan yapılıyor
Ders kontrolümüz oluyor birde eşim Allah'tan yardımcı dönüşümlu halediyoruz
Sen calışıyormusun yoksa ev hanimimisin bizde aynen eşimle dönüşümlu bakarız diyoruz çoğu zaman gündüzleri de evde olcak çünkü ben çalışıyorum zaten 4 5 ay doğum izni kullanırım sonrasinda da yarım gün süt izni derken 1 yaşına gelir inş. Gündüz bebek uyusa mesela ben yorgunsun bende uzanır uyurum diorum ama sence nasıl olur işe başlayana kadar uykusu düzene girermi sence

Yaa benim hislerimden midir analiz ettigimden midir.. hissediyorum...anlayabiliyorum.. rica ederim de buraya yazamasan da ozelime beklerim:) en azindan anlatip rahatlamak istersen...
Hepinizi ayri ayri dusunuyorum.. merak ediyorum.. kaliba koyuyorum etiketliyorum :KK48:
Gecen konusulmustu.. merak ediyoruz diye.. keske ayni yerlerde olsaydik ve hepinizi yuz yuze gorebilseydim..:KK50:
Ewett, ben demiştim merak ediyorum diye:))

Kızlar ya benim adet bu sefer değişik oldu. Ilk gün kahve leke oldu. Sonra 2.gün kanama ve 3.gün kesildi gibi. 4.gün köyü kahve gelmişti pedime, sildikçe kahve geldi hep. Bugün 6.gün hala sildikçe az az kahve geliyor. Kist mi oldu acaba? Neden olmuş olabilir.
Olabiliyor bazen ama gebelik ihtimali de olabilir. Test yap negatifse hiç kafana takma kist falan diye, bir sonrakinde düzene girer

Pardon yanış yazdim annem sevinmiyor yada bana öyle geliyor olçaktı yani ilk kızımda daha hevesliydi tabi hergün soracak değil ama
Ben üçüncüye plansız şekilde hamile kaldığımda benim annem de istememişti, gelip bakarım diye söz veremem falan demişti.
Ben çalışmıyorum zaten ama küçük oğlum 4 yaşlarındaydı o zaman (iki oğlum var), yardıma falan ihtiyacım olursa gelmeye söz veremezmiş ki karşı apartmanda oturuyor annem.
Halama gitmiş, ne o öyle şunlar gibi bunlar gibi çok çocuk mu yapacak falan demiş, ay çok üzülüyorum demiş.
Tabi halamın gelin yetiştirmişti bana:)
Sonra düşük oldu, üstüne iki düşük daha..
Annem şimdi benden çok istiyor, nerde 2 oğlandan sonra üçüncüye kızı olan duysa gelip anlatıyor:)
Yani bazen anneler, bu yaştan sonra falan deyip yakıştıramıyor gibi ya da kendi evladına yani bize kıyamıyor, kolay değil yeni bir düzen falan diye biraz soğuk bakıyor yeni çocuğa

Ben üçüncüye plansız şekilde hamile kaldığımda benim annem de istememişti, gelip bakarım diye söz veremem falan demişti.
Ben çalışmıyorum zaten ama küçük oğlum 4 yaşlarındaydı o zaman (iki oğlum var), yardıma falan ihtiyacım olursa gelmeye söz veremezmiş ki karşı apartmanda oturuyor annem.
Halama gitmiş, ne o öyle şunlar gibi bunlar gibi çok çocuk mu yapacak falan demiş, ay çok üzülüyorum demiş.
Tabi halamın gelin yetiştirmişti bana:)
Sonra düşük oldu, üstüne iki düşük daha..
Annem şimdi benden çok istiyor, nerde 2 oğlandan sonra üçüncüye kızı olan duysa gelip anlatıyor:)
Yani bazen anneler, bu yaştan sonra falan deyip yakıştıramıyor gibi ya da kendi evladına yani bize kıyamıyor, kolay değil yeni bir düzen falan diye biraz soğuk bakıyor yeni çocuğa
Anladım benimde plansiz eşim çok istiyordu ben silmiştim artık ama 2 sene öncesine kadar annem de istiyordu yap hadi doğur 1 tane vs düzen fazla değişmez gibi geliyor bana yani tamam kıyafeti bezi vs ama sonuçta bebek evde bi koşturma olcak ama düzen o kadarda değişmez ya annemde bazen beraber yaparız ederiz vs diyo ama bazende hicbiseyden bahsetmesi beni etkiliyor üzüyorda galiba ilk kızımda olduğu gibi koştur sun istiyom ama artık onunda eski hali yok bebek açıkta kalmaz bakılır diyor sadece oda büyür takma kafanı diyor ama hayat bitecekmiş sanki dogunca oylemi sence çokmu değişir herşey kızımda o kadarda degismemişti

Anladım benimde plansiz eşim çok istiyordu ben silmiştim artık ama 2 sene öncesine kadar annem de istiyordu yap hadi doğur 1 tane vs düzen fazla değişmez gibi geliyor bana yani tamam kıyafeti bezi vs ama sonuçta bebek evde bi koşturma olcak ama düzen o kadarda değişmez ya annemde bazen beraber yaparız ederiz vs diyo ama bazende hicbiseyden bahsetmesi beni etkiliyor üzüyorda galiba ilk kızımda olduğu gibi koştur sun istiyom ama artık onunda eski hali yok bebek açıkta kalmaz bakılır diyor sadece oda büyür takma kafanı diyor ama hayat bitecekmiş sanki dogunca oylemi sence çokmu değişir herşey kızımda o kadarda degismemişti
Sence çokmu takıyorum anneme çevreye vs. Buyutuyomuyum gözümde bebegi felan insanlar benim gibi kafaya taksa 3.yu felan korkup yapmazlardı degilmi

Sence çokmu takıyorum anneme çevreye vs. Buyutuyomuyum gözümde bebegi felan insanlar benim gibi kafaya taksa 3.yu felan korkup yapmazlardı degilmi
Kesinlikle gereksiz çok fazla takıyorsun bence ve şu anın tadını çıkaramıyorsun. İçinde büyüyen minicik eller, ayaklar var. Tadını çıkarsana. Emin ol herşey çok güzel olacak, artık bu konuyu dillendirme bence, dillendirdikçe sorunmuş gibi daha da büyütüyorsun içinde.

Valla canım şimdi senin kızının yaşı, belki üniversiteye gidip evden ayrılacak olması hatta bebeğin doğacağı mevsim bile çok etkiliyor değişiklik konusunda..
İyi ki yaz bebeği olacak, kış doğumları çok daha depresyon sebebi..
Benim büyük oğlum 8.5 yaşındayken kardeşi doğdu, ilkokulda tam desteğe ihtiyacı olduğu zamanlardı, bir de ocak doğumlu küçük oğlum, bebek doğunca okula yalnız gitmeye başladı.
Tek bir gün bile yalnız bırakmamıştım normalde.
Komşumuzla birlikte gidecekti aslında, arkadaşının annesi götürecekti ama oğlum istemedi, daha o zamandan kıskançlık başladı, annesiz gibi başkalarının annesiyle gidemem dedi.
Şimdi olsa durumumuz çok farklı şimdi servisle okula gidiyorlar, o zaman mahalledeki okula gidiyordu.
Okul toplantılarına katılamadım.
Kış ayı bebeği her yere çıkaramıyorsun, bebek bütün gece uyumuyor, tam sabaha karşı dalacak gibi oluyorsun diğer çocuğun okul saati gelmiş, kalkıp okula gönderiyorsun.
Tam geri yatayım derken bebek uyanıyor, birkaç saate onuj uykusu geliyor, bu defa büyük oğlan öğle yemeğine geliyor.
Gece önce bebeği uyutayım diyorsun, bu defa çocuğun ödevleri geç kalıyor.
Ben çok zorluk çekmiştim ama bu; evde yardım eden olup olmadığına ve büyük çocuğunun kendini idare edip edemediğine göre değişiyor.
Senin bu zorluğu çekeceğini sanmıyorum canım.
Senin dikkat edeceğin tek şey, sanki ilk çocuğunmuş gibi hissettiğini asla belli etmeyeceksin, kızının, kardeşini senden çok sevdiğini bile görsen, her zaman krndini karşılaştırma ihtimalini unutma sakın (bu yaşta aşırı duyusallık oluyor ve cidden çocuk daha kıymetli oluyor, torun evlattan kıymetlidir diyenleri duymuşsundur, bu sadece torun sevecek yaşa geldiğindeki artan merhamet duygusundan)
Torun büyütür gibi olacaksın, ilk çocuğundaki titizlik olmuyor, kuraldan daha çok, çocuğu anlamaya başlıyorsun

Sen calışıyormusun yoksa ev hanimimisin bizde aynen eşimle dönüşümlu bakarız diyoruz çoğu zaman gündüzleri de evde olcak çünkü ben çalışıyorum zaten 4 5 ay doğum izni kullanırım sonrasinda da yarım gün süt izni derken 1 yaşına gelir inş. Gündüz bebek uyusa mesela ben yorgunsun bende uzanır uyurum diorum ama sence nasıl olur işe başlayana kadar uykusu düzene girermi sence
Çalışıyorum canım doğum sonrası içindeyim ama ben iki yıl ücretsiz izin kullanacagim Allah izin verirse

Uykusu illaki o zamana düzene girer biz iki aylık olacağız yakında nispeten daha iyi uyku düzeni gaz sancısı zorluyor yoksa uyur yavrum

Kesinlikle gereksiz çok fazla takıyorsun bence ve şu anın tadını çıkaramıyorsun. İçinde büyüyen minicik eller, ayaklar var. Tadını çıkarsana. Emin ol herşey çok güzel olacak, artık bu konuyu dillendirme bence, dillendirdikçe sorunmuş gibi daha da büyütüyorsun içinde.
Kesinlikle katılıyorum mucize yaşıyorsun tadını çıkar derim P paradise_77

Valla canım şimdi senin kızının yaşı, belki üniversiteye gidip evden ayrılacak olması hatta bebeğin doğacağı mevsim bile çok etkiliyor değişiklik konusunda..
Benim büyük oğlum 8.5 yaşındayken kardeşi doğdu, ilkokulda tam desteğe ihtiyacı olduğu zamanlardı, bir de ocak doğumlu küçük oğlum, bebek doğunca okula yalnız gitmeye başladı.
Komşumuzla birlikte gidecekti aslında, arkadaşının annesi götürecekti ama oğlum istemedi, daha o zamandan kıskançlık başladı, annesiz gibi başkalarının annesiyle gidemem dedi.
Şimdi olsa durumumuz çok farklı şimdi servisle okula gidiyorlar, o zaman mahalledeki okula gidiyordu.
Kış ayı bebeği her yere çıkaramıyorsun, bebek bütün gece uyumuyor, tam sabaha karşı dalacak gibi oluyorsun diğer çocuğun okul saati gelmiş, kalkıp okula gönderiyorsun.
Tam geri yatayım derken bebek uyanıyor, birkaç saate onuj uykusu geliyor, bu defa büyük oğlan öğle yemeğine geliyor.
Ben çok zorluk çekmiştim ama bu; evde yardım eden olup olmadığına ve büyük çocuğunun kendini idare edip edemediğine göre değişiyor.
Senin dikkat edeceğin tek şey, sanki ilk çocuğunmuş gibi hissettiğini asla belli etmeyeceksin, kızının, kardeşini senden çok sevdiğini bile görsen, her zaman krndini karşılaştırma ihtimalini unutma sakın (bu yaşta aşırı duyusallık oluyor ve cidden çocuk daha kıymetli oluyor, torun evlattan kıymetlidir diyenleri duymuşsundur, bu sadece torun sevecek yaşa geldiğindeki artan merhamet duygusundan)
Torun büyütür gibi olacaksın, ilk çocuğundaki titizlik olmuyor, kuraldan daha çok, çocuğu anlamaya başlıyorsun
Torun büyütür gibimi ya korkutma o kada geç değil daha yaşım napcam ben annem benim yaşımda yedi ilk kızım doğduğunda önceden hep erken evleniyorlarmis ama of ya keşke olmasa dicem Allahın gücüne gidecek

Tabi ki çok ve gereksiz takıyorsun, bi doğsun bak göreceksin:)
Bu çocuk olmasaydı anne olduğumu anlayamayacaktım diyeceksin.
İsterse yanında büyüsün, ilk çocukta insan anne olduğunu anlayamıyor ama bunu ikinci çocuğu doğduktan sonra anlıyor

Paradise-77 şimdi senin yazdıklarının içinden sadece çektiğin zorlukları cımbızla çeker alır,'' senin zorluk yaşayacağını sanmam vs ''kısmını hiç dikkate bile almaz :))

Yazdıklarında kendimi gördüm yaşadıklarımı özetlemişsin sanki ben yazmışım gibi abi 11 yaşında ve benimkide 28 Aralık doğumlu

Back