Anladım benimde plansiz eşim çok istiyordu ben silmiştim artık ama 2 sene öncesine kadar annem de istiyordu yap hadi doğur 1 tane vs düzen fazla değişmez gibi geliyor bana yani tamam kıyafeti bezi vs ama sonuçta bebek evde bi koşturma olcak ama düzen o kadarda değişmez ya annemde bazen beraber yaparız ederiz vs diyo ama bazende hicbiseyden bahsetmesi beni etkiliyor üzüyorda galiba ilk kızımda olduğu gibi koştur sun istiyom ama artık onunda eski hali yok bebek açıkta kalmaz bakılır diyor sadece oda büyür takma kafanı diyor ama hayat bitecekmiş sanki dogunca oylemi sence çokmu değişir herşey kızımda o kadarda degismemişti
Valla canım şimdi senin kızının yaşı, belki üniversiteye gidip evden ayrılacak olması hatta bebeğin doğacağı mevsim bile çok etkiliyor değişiklik konusunda..
İyi ki yaz bebeği olacak, kış doğumları çok daha depresyon sebebi..
Benim büyük oğlum 8.5 yaşındayken kardeşi doğdu, ilkokulda tam desteğe ihtiyacı olduğu zamanlardı, bir de ocak doğumlu küçük oğlum, bebek doğunca okula yalnız gitmeye başladı.
Tek bir gün bile yalnız bırakmamıştım normalde.
Komşumuzla birlikte gidecekti aslında, arkadaşının annesi götürecekti ama oğlum istemedi, daha o zamandan kıskançlık başladı, annesiz gibi başkalarının annesiyle gidemem dedi.
Şimdi olsa durumumuz çok farklı şimdi servisle okula gidiyorlar, o zaman mahalledeki okula gidiyordu.
Okul toplantılarına katılamadım.
Kış ayı bebeği her yere çıkaramıyorsun, bebek bütün gece uyumuyor, tam sabaha karşı dalacak gibi oluyorsun diğer çocuğun okul saati gelmiş, kalkıp okula gönderiyorsun.
Tam geri yatayım derken bebek uyanıyor, birkaç saate onuj uykusu geliyor, bu defa büyük oğlan öğle yemeğine geliyor.
Gece önce bebeği uyutayım diyorsun, bu defa çocuğun ödevleri geç kalıyor.
Ben çok zorluk çekmiştim ama bu; evde yardım eden olup olmadığına ve büyük çocuğunun kendini idare edip edemediğine göre değişiyor.
Senin bu zorluğu çekeceğini sanmıyorum canım.
Senin dikkat edeceğin tek şey, sanki ilk çocuğunmuş gibi hissettiğini asla belli etmeyeceksin, kızının, kardeşini senden çok sevdiğini bile görsen, her zaman krndini karşılaştırma ihtimalini unutma sakın (bu yaşta aşırı duyusallık oluyor ve cidden çocuk daha kıymetli oluyor, torun evlattan kıymetlidir diyenleri duymuşsundur, bu sadece torun sevecek yaşa geldiğindeki artan merhamet duygusundan)
Torun büyütür gibi olacaksın, ilk çocuğundaki titizlik olmuyor, kuraldan daha çok, çocuğu anlamaya başlıyorsun