• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Eşin herseyde bir hayır olduğunu bilmeli
Yavrun hakkında doğru karar vermişsin canım oğlum 11 yaşında iyiki ara vermişiz çünkü küçük iki çocukla zor sadece ikiside tek çocuk gibi büyüyecek ona üzülüyorum

Sağlıkla gelsin kuzun inşallah
tek çocuk gıbı buyusun ne olur kı, cocuklugunu cocuk gıbı yasamıs olur, buyudugunde de bızler onları yalnız bırakmak zorunda kaldıgımızda bırbırlerıne can yoldası olurlar. ıkı cocuk olunca yakın yaslarda ılla kı ınsan ayrım yapabılır yanı senı veya baskasını kastetmıyorum kendımı soyluyorum dırekt, yanı kucugu kollayabılırım, bırını dıgerıne gore zayıf gorup onu kollayabılırım, sevgı olarak asla fark olmaz belkı ama yerı gelıdp dıgerıne haksızlık edebılırım ve kucuk yasta bunu anlayamaz sevılmedıgını sanabılır. ama bırı daha buyuk ve mantıklı dusunme yasındaysa kucugun zaten ılgı ısteyecegını, kendısının de kucukken oyle korundugunu kollandıgını dusunup bana haksızlık edemez. bılmem yanlıs mı dusunuyorum canım ya :(

Selam kizlar.
Harcamali bir hafta oldu:)
Dun organize islere gittik.. mutfak tupu eyiydi:)) kivancin gobegi nasil yaptilar acaba :KK64:
Bugun de kuzuyla hamama gittik temizlendik kese masaj ohhhh :ukala:
Utu vardi onlari hallettim katlanacaklari hallettim... annem yarin eve gelecek tozlari da alsam iyi olacagdi ama yoruldum bari sadece televizyonun onunu aliyim:ıslık:
Hamama benimde gitmem gerek masaj filan ohh

Ne güzel yapmışsınız canim

tek çocuk gıbı buyusun ne olur kı, cocuklugunu cocuk gıbı yasamıs olur, buyudugunde de bızler onları yalnız bırakmak zorunda kaldıgımızda bırbırlerıne can yoldası olurlar. ıkı cocuk olunca yakın yaslarda ılla kı ınsan ayrım yapabılır yanı senı veya baskasını kastetmıyorum kendımı soyluyorum dırekt, yanı kucugu kollayabılırım, bırını dıgerıne gore zayıf gorup onu kollayabılırım, sevgı olarak asla fark olmaz belkı ama yerı gelıdp dıgerıne haksızlık edebılırım ve kucuk yasta bunu anlayamaz sevılmedıgını sanabılır. ama bırı daha buyuk ve mantıklı dusunme yasındaysa kucugun zaten ılgı ısteyecegını, kendısının de kucukken oyle korundugunu kollandıgını dusunup bana haksızlık edemez. bılmem yanlıs mı dusunuyorum canım ya :KK43:
Kardesler aradindaa oyun ve paylaşım açısından düşündüm öyle yoksa seninle aynı fikirdeyim

Eskiden kardeşler arasında yaş farkı fazla olmazdı benim kizkardesim ile 2 yas 4 ay erkek kardeşimle 4 yaş var hep onlarla oyunlarımızi hatırlarım birde kavgalarimuz

Tünaydınlar. Ben de kontrole gittim bugün. 21 mm ebatında 3 yumurta var. Çatlatma iğnesi aldım, vurdular
Yarın sabah 10.30 gibi aşılama olacak. 15 dakikalık işlem dedi. İşe dönebilirsin dedi ama ben izin aldım tüm gün.
Aşılama oldumu canım test günün ne zaman rabbim hathayırlıs versin inşallah sağlıkla

Hamama benimde gitmem gerek masaj filan ohh

Ne güzel yapmışsınız canim
merhaba canım hoş geldin... git valla kısa zamanda bırakabileceğin birileri var mı bebişi? 2 saat kendine gelirsin... saç baş da varsa onları da hallet.. süper:)

yazdığını da okudum da 2 taraf da haklı düşüncesinde aralarında fazla yoksa iyi işte beraber büyürler diyorsun, biri büyüdüyse iyi işte büyüdü abla/abi oldu fazla sorun yaşanmaz diyorsun...

ama benim şimdiki aklım olsaydı kesinlikle ara vermezdim bu kadar... kısmet nasip tabi orası da ayrı mevzu..

benimki hiç oyle bısey onermedı, ben stres yaptıkca sonuclar cok ıyı stres yapma devam et dedı, gel bakalım takıp edelım demıyor kı, ne zaman 20 mm olacak zamansa ortalama o zamana denk getırecegım bır randevu alıp, hadı bı bakıverek dıyeyım dıyorum :) :) olmaz mı kızlar ya
Adet dönemi kaç gün sürüyor canim

merhaba canım hoş geldin... git valla kısa zamanda bırakabileceğin birileri var mı bebişi? 2 saat kendine gelirsin... saç baş da varsa onları da hallet.. süper:)

yazdığını da okudum da 2 taraf da haklı düşüncesinde aralarında fazla yoksa iyi işte beraber büyürler diyorsun, biri büyüdüyse iyi işte büyüdü abla/abi oldu fazla sorun yaşanmaz diyorsun...

ama benim şimdiki aklım olsaydı kesinlikle ara vermezdim bu kadar... kısmet nasip tabi orası da ayrı mevzu..

Az yaş farkı yada çok yaş farkı artısi eksisi var iki durumdada

Bende geçmişe donsem inan çok ara vermez arka arkaya yapardım

Yok canım ailelerden uzak yaşiyoruz ama kaplıcaya gidelim istiyorum eşimle ailecek haftasonu o bakar bende o ara masaj yaptiririm inşallah

Ooo kaçırmışım ne güzel ya, bayılırım kese köpüğe. Ben de haftaya gideyim iyi oldu, bak canımı cektirttin

aslına bakarsan ne kadar şanslısın biliyor musun, tam zamanında bir evladın daha olmuş hem de hiç uğraşıp sıkılmadan, dertlenmeden, stressiz bi şekilde gelmiş sana. kızın artık evden uzaklaşacak üniversite, iş, evlilik derken, ve sana yoldaş olacak bir melek daha gelmiş hanene, ne güzel maşallah, darısı başımıza inşallah, hamilelerin duası tutar derler bizler için de dua etsen ne güzel olur, kesinlikle başkalarının seni strese sokmasına da musade etme bence, bırının cocugu kardesıne kotu davranır dıgerınınkı el ustunde tutar, senın de kızın kardesını cok sevecek, bakmasını bekleme zaten o kızına da haksızlık olur ama, kardesını cok sevecek sen de bugun bu dusuncelerde oldugun ıcın ılerde kendıne guleceksın.
Doğumdan sonra bu yazdıklarımı okuyacağım dediğin gibi boşuna üzüldüm kendime dert ettim diyebilecekmiyim ki

Anliyorum sizi. Beklenmeyen zamanda istenmeyen bi gebelik olmasi tabiki altust etmistir sizi.
Kuzenimde de olmustu. Cok mutsuz bir hamilelik gecirdi. Ama simdi oyle tatli bi kizi var ki. Iyi ki dogmus diyor hep. Keske o kadar depresif olup karnimdaki kuzumu da strese sokmasaydim diyor simdi. :)
Siz zaten ruh halinizi farkedip psikologa da baslamissiniz, Allahin izniyle cabuk atlatirsiniz insallah.
Uzulmeyin ne guzel ikinci kez nasip olmus annelik. Senelerce ugrasip evlat sahibi olamayan insanlar var.
Bence cok guzel olucak her sey.
Tşk ederim bazen çok mutlu oluyorum kız olacak zaten işte büyüdüğü ayaklandı gi anları düşündükçe bazende ara verdim nasıl olcak vs ama yanlız değilim eşim evde gündüzleri çoğunlukla vardiyalı çalışıyor 3 saat uyuyup kalıyo zaten annemde var zorlanmam inş. ALLAH nasip ett kolaylığını verir inş kuzenin gibi bende boşuna uzulmusum dicem belkide

Selam kızlar nasılsınız ?
Kurstan geldim şimdi. yine bağ bahçe gezdim de geldim. Bugün de yine 10 bin adımım var.. Salı’ya kadar tatil bol bol yatışı hakettim bence :)
Sizler nasılsınız? Keyifler nasıl? Var mı adet, yumurtlama veya hamilelik belirtisi ?
can09e can09e dünden beri nasılsın? Ağrı sızı kalmamıştı en son yumurtlamıştın. Ama bugün de önemli biliyorsun..

Selam kızlar nasılsınız ?
Kurstan geldim şimdi. yine bağ bahçe gezdim de geldim. Bugün de yine 10 bin adımım var.. Salı’ya kadar tatil bol bol yatışı hakettim bence :)
Sizler nasılsınız? Keyifler nasıl? Var mı adet, yumurtlama veya hamilelik belirtisi ?
can09e can09e dünden beri nasılsın? Ağrı sızı kalmamıştı en son yumurtlamıştın. Ama bugün de önemli biliyorsun..
Selam canim.. evet evet kesin yumurtladim bugun hic bisey yok...
Ohh sende bag bahce dolasiyorsun harikaaa.. biz sehir kesmekesinde sikistik kaldikk... her hafta sonu bir yere gitmeye kalksak maddi olarak cokeriz.. iste ank.da gidebilecegimiz yer avm ile kisitli :-)
Insallah bizden biri gebelik haberini paylassin da bi rahatlama gelsin artik:KK70:

Maalesef canım, ben de ilk oğlumda 40 günlükken işe başladım, önce kayınvalidem geldi bakmaya duramadı gitti, komşum bakmaya başladı, o da bebek istiyordu; ona da demiş ki akrabaları, elalemin çocuğuna bakacağına kendin hamile kalmaya uğraş, o da bıraktı.
Oğlum tam 2.5 aylıktı, eşim öğrenciydi yani tek çalışan bendim ve maaş aldığım gibi bitiyordu yani bir bakıcı bulacak durumda değildik.
Kayınvalidem gelip aldı oğlumu, köye götürdü,öldüm o an, beni kimse anlamadı, senden iyi bakar dediler ama o değildi işte, çocukluğumdan biliyordum, bir çocuğa annesinden iyi kimse bakamazdı.
O şekilde anne sütünden de ayrılmış oldu.
İş yerinde lavaboya gidip ağlayarak sütümü sağıyordum, göğsüm şişiyordu oğlum emmediği için..
İşe gidip gelirken evlerin bahçelerine, balkonlarına bakardım hep, oradaki çocuk çamaşırlarından gözümü alamazdım.
Üst geçitte karlar içinde kucağında bebeğiyle dilenen bir kadın gördüm, 'Allahım ne kadar şanslı, bebeğini kimse almamış kucağından' demiştim:KK61:
Ah şimdi olsa bırakır mıydım ama o an gençlik, cahillik, elinde bir şey yok sanıyorsun, çok çabuk teslim oluyorsun..
Çok şükür ki sadece 5 ay kaldı, 7.5 aylıkken kayınvalideme doktor demiş ki bu çocuğu annesine götürün, kilo kaybı var, yaşamaz yoksa..
Korkup getirdiler.
Oğlum çok küçük olduğundan bir şey anlamadı belki ama ben kendi çocukluğumun da acısıyla sanki oğlum her gün anne diye ağladı şeklinde düşünüp her gün kahrolmuştum.
Sanki çocukluğuma dönmüştüm de annem yine beni bırakmıştı:KK43:
İkinci oğlumda çalışmadım, 3 yaşına kadar emzirdim
Seni o kadar iyi anlıyorum ki biz annelerle aynı şehirdeydik doğum yaptım kızıma annem baktı ben çalışıyorum kızım 4 yaşına geldiğinde annem ler memlekete taşındilar bakıcı vs tutacak durumum yoktu o yüzden kızımıda götürdü ara siirade onlar geldi ara sıra ben gittim ama zordu tabiki daha sonra memir oldum şükür tayin aldım bende memlekete yerleştim eşimde aynı memleketten zaten o yüzden sorun olmadı hayat şartları nasıl gerekiyorsa öyle oluyor hep kızıma fazla bakamadım ayrı kaldık diye ağlardım duygusal biriyim zaten Allah ağlamaları duydu kızını büyütmeyin al sana bir kız daha dedi sanki sen büyüt dedi resmen gene çalışıyorum ama annemle yakın oturuyoruz ve eşim 4 sene sonra emekli olcak kızımıza bakar o 4 senede annem eşim ben idare ederiz böyle işte aslında bir çocuğu annesi büyütecek ama şartlar hangimiz istemezdik kendimiz devamli yanında olmayı ama çalışmak zorundayız hayat işte

Selam canim.. evet evet kesin yumurtladim bugun hic bisey yok...
Ohh sende bag bahce dolasiyorsun harikaaa.. biz sehir kesmekesinde sikistik kaldikk... her hafta sonu bir yere gitmeye kalksak maddi olarak cokeriz.. iste ank.da gidebilecegimiz yer avm ile kisitli :-)
Insallah bizden biri gebelik haberini paylassin da bi rahatlama gelsin artik:KK70:
evet merakla bekliyoruz ilk guzel haberi. bir baslasak arkasi gelecek de iste..baslangici yapamadik :) burada da hava guzelse iyi geziyorsun da hava kotu olunca surekli evde kaliyorsun o kotu. gerci ankaranin sogugu da fenadir :)

evet merakla bekliyoruz ilk guzel haberi. bir baslasak arkasi gelecek de iste..baslangici yapamadik :) burada da hava guzelse iyi geziyorsun da hava kotu olunca surekli evde kaliyorsun o kotu. gerci ankaranin sogugu da fenadir :)
Bugun hava cok guzeldi.. ama yarindan soguyormus yine kar diyorlar gerci cemre dustu yagsa bile yerde kalmaz (anane mod on) :)))) sabahlari camlari buzdan kiragidan temizlemekten gina geldi valla yoruldum.. bu arada dil alti b12yi aldim panic_attack panic_attack b12plus folik asit+biotin diyor.. yorgunlugu bitkinligi azaltmaya katkida bulunur diyor insallahh fayda gorurum.. ne zaman alsam ac tok fark ediyor mu? Bir de folik asite ayrica devam etmem gerekir mi?

Bugun hava cok guzeldi.. ama yarindan soguyormus yine kar diyorlar gerci cemre dustu yagsa bile yerde kalmaz (anane mod on) :)))) sabahlari camlari buzdan kiragidan temizlemekten gina geldi valla yoruldum.. bu arada dil alti b12yi aldim panic_attack panic_attack b12plus folik asit+biotin diyor.. yorgunlugu bitkinligi azaltmaya katkida bulunur diyor insallahh fayda gorurum.. ne zaman alsam ac tok fark ediyor mu? Bir de folik asite ayrica devam etmem gerekir mi?
ben hayatimda b12 kullanmadum. simdi kullandigim folikasit multuvitamin seklinde oldugu icin onun icinde var sadece. o nedenle hic bilmem nasil icilir :) ama folikasidi oglen tok karna iciyorum.

Back