• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Benim 11. denemem ama çoğu çaktırmadan oldu:) Kocama söylesem hem panik olacak hem de gereksiz stres yapacaz. hep bi ikinciyi söylüyoruz da bizimki sebepsiz infertility diye geçtiğinden acaba psikolojik mi bu sebebini sevdiğim diye düşünüyorum güya kimseye ve hatta kendime çaktırmıyorum ama bi bakıyorum ki aa tam gününde birlikte olmuşuz:)) omzumu kırdığımdan ara vermiştim bu ay yine denedik bakalım 5 gün kaldı reglime ama olmadı yine çaktım ben. ilk hamileliğimde (ki başka da yok zaten:) tüp bebekti çok feci midem yanmaya başlamıçtı ondan şüphelenip kan vermiştim 8. gün hamile çıkmıştım. kendimdeki yegane belirti bu olduğu için her sabah bakıyom tık yok:)
selam inşallah tutmuştur bu defa bat kaç şimdi? omzun nasıl oldu daha iyi misin? her gebelik farklı oluyor bu arada kıyas yapma bence.. daha 1 hafta olmuş .. belirti de aramayalım diyoruz ama kendini hissettiriyorlar :)

hayırlı olsun.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.. Olmuş artık yakınmanın faydası yok diye düşünüyorum.. tereddütlerini anlıyorum lakin daha tatlı olacağı söyleniyor.. ilki acemiliğe geliyor ve bir şey anlamıyorsun diyorlar..
şimdi olumlu düşünme zamanı... Ama kızına yüklenme ona güvenme derim bakım konusunda :KK70:
Yoo kimseye güvendiğim felan yok kızıma bırakırım bakar diye bişey demiyorum zatwn sadece sever dogunca diye tahmin ediyorum böyle paylaşımlar can sıkıcı oluyor bazen oysa ben rahatlamak için giriyordum siteye demekki girmemek gerekiyormuş insanların kafasını bayaa bir karıştırıyorlar burda psikolojik olarak rahatlamak istemiştim ben istemediğim ama eşimin çok istediği bi gebelikti aldırmak günah olduğu içinde aldırmadı Allahın nasip etiğine karşı gelenler varsa da bilemem

Yoo kimseye güvendiğim felan yok kızıma bırakırım bakar diye bişey demiyorum zatwn sadece sever dogunca diye tahmin ediyorum böyle paylaşımlar can sıkıcı oluyor bazen oysa ben rahatlamak için giriyordum siteye demekki girmemek gerekiyormuş insanların kafasını bayaa bir karıştırıyorlar burda psikolojik olarak rahatlamak istemiştim ben istemediğim ama eşimin çok istediği bi gebelikti aldırmak günah olduğu içinde aldırmadı Allahın nasip etiğine karşı gelenler varsa da bilemem
ne dedim ki? Allah Allah..

hiç korkma yahu kızın da büyümüş ki sırtın yere gelmez valla daha uygun bi zaman olamazmış senin için bence:) ablam haziranda evlendi o da 41 yaşında şimdi kendiliğinden 12 haftalık hamile çok şükür. Biz burda darısı başımızacıyız:) sen de bizim için dua et hamileliğin tadını çıkar. Benim bir oğlum var 2,5 yaşında bir yandan ikinciyi istiyorum bir yandan ilk oğlumun çıkaracağı arıcalar aklıma geliyo yine de yılmıyorum:)
Saolasin işte böyle paylaşımlar olunca kendimi daha iyi hissediyorum dedimya Allah biliyor ne zaman vereceğini ne kadar istemesen tedbir alsan da olacak oluyor işte herkes bişey söylüyor ama kızımla da sorun olmayacağını söylüyorlar dogunca sever diyolar inş zorlanmadan bakarım ne dersin ablanda sağlıkla kucagına alır inş.

Öncelikle fikirlerini paylaştığın için tşk ederim ama biraz bozuldum açıkçası benim istediğim bir gebelik değildi artık olmaz diyordum fakat eşim çok istiyordu zaten bir dönem olmadı daha sonrada olmaz artık dedik tedbir alıyorduk ama sen ne kadar dikkat etsene Allah nasip edince ediyor kızıma gelince ilk öğrendiğinde tepki gösterdi evet ama oda alıştı artık yaş farkı var olacak ama kardeş kardeştir dogunca herkes çok seveceğini söylüyor eve ne güzel neşe gelir diyolar ve insanlar ilk bebeğini 38 39 da yapıyor aldırmayı düşünmedik zaten çok günah ve herşeye yolunda gidiyor şükür
Bana mi bozuldunuz anlamadim?

E fikirlerinizi paylasin dediniz yazdik. Bozulacak bisi yazmadim ki ben

Bana mi bozuldunuz anlamadim?

E fikirlerinizi paylasin dediniz yazdik. Bozulacak bisi yazmadim ki ben
Ayrica madem iciniz bukadar rahat gayet pozitif bakiyosunuz sorun da yok zaten. Duymak istediginiz seyi duymadiginizda tepki vermeniz de garip. Ayrica ne ben ne can09e can09e kotu bi sey demedik ki yaw

aslına bakarsan ne kadar şanslısın biliyor musun, tam zamanında bir evladın daha olmuş hem de hiç uğraşıp sıkılmadan, dertlenmeden, stressiz bi şekilde gelmiş sana. kızın artık evden uzaklaşacak üniversite, iş, evlilik derken, ve sana yoldaş olacak bir melek daha gelmiş hanene, ne güzel maşallah, darısı başımıza inşallah, hamilelerin duası tutar derler bizler için de dua etsen ne güzel olur, kesinlikle başkalarının seni strese sokmasına da musade etme bence, bırının cocugu kardesıne kotu davranır dıgerınınkı el ustunde tutar, senın de kızın kardesını cok sevecek, bakmasını bekleme zaten o kızına da haksızlık olur ama, kardesını cok sevecek sen de bugun bu dusuncelerde oldugun ıcın ılerde kendıne guleceksın.

aslına bakarsan ne kadar şanslısın biliyor musun, tam zamanında bir evladın daha olmuş hem de hiç uğraşıp sıkılmadan, dertlenmeden, stressiz bi şekilde gelmiş sana. kızın artık evden uzaklaşacak üniversite, iş, evlilik derken, ve sana yoldaş olacak bir melek daha gelmiş hanene, ne güzel maşallah, darısı başımıza inşallah, hamilelerin duası tutar derler bizler için de dua etsen ne güzel olur, kesinlikle başkalarının seni strese sokmasına da musade etme bence, bırının cocugu kardesıne kotu davranır dıgerınınkı el ustunde tutar, senın de kızın kardesını cok sevecek, bakmasını bekleme zaten o kızına da haksızlık olur ama, kardesını cok sevecek sen de bugun bu dusuncelerde oldugun ıcın ılerde kendıne guleceksın.
Tşk ederim Alkan çocuk isteyen herkesin duasını kabul etsin inş ben istemediğim anda hamile olduğumu öğrendim eşimde çok istiyordu olsun dedik aldırmayı felan da düşünmedik çok günah ve Allah nasip etti demekki vakti saati buymuş kızımda sınavlara girecek evet ya başka şehre gider yada yanımda kalir bilemem kardeşini sevsin yeter zaten belki biraz ilgilenir ben iş yaparken oyalar biraz o kadar inş. Güzel günler gelir morale o kadar ihtiyacım varki psikoloğa da gidiyorum çünkü tamamen silmiştim aklımdan ama demekki 2. Kez annelik nasipmiş bana

Merhaba 77 dogumlusunuz sanirim dimi?
Ablacim simcik :) planli bir bebek miydi, surpriz mi? Sen istiyo muydun? Esin istiyor mu? Kizin ergenligin son zamanlarindaki bir genc kiz, o ne diyor? Evet 10 yasinda olsaydi da biraz gec kalinmis hissedicektin belki, zira ben 34 yasindayim, oglum 8 yasinda azcik gec kaldik heralde diyorum bazen :) Ama nihayetinde o da cocuk, cocukluk donemleri daha, evde okadar buyuk bir genc kiz ya da delikanli oglum olsa ben de hissettigin duygulari hissederdim acikcasi.
Yas gectikce tahammul de azaliyo ama bi de şu var kizin uniye giderse, bebis sana can yoldasi olur. Bi arkadasim uniyi kazandigimizin ilk senesi kardesi oldu bekleyemiyordu bayram tatillerini falan gidip kardesini gormek icin :)
Ama een onemlisi annenin psikolojisi bence. Sen ne hissediosun o onemli
Zaten psikoloğa gidiyorum ve beklemediğim zamanda olması alt üst etti ama Allah nasip edince ne yapsan boş hep kızım unv. Giderse başka şehre naparim der üzülürdüm Allah al dedi ve bit melek gönderdi kendin büyüt dedi çünkü büyük kızımı annem büyüttü ayrı şehirlerde kaldık bir süre mecburen şartlar öyle oldu yoksa bu kadar yaş farkını bende istemezdim vaktini bekliyor herşey buna inanıyorum

Zaten psikoloğa gidiyorum ve beklemediğim zamanda olması alt üst etti ama Allah nasip edince ne yapsan boş hep kızım unv. Giderse başka şehre naparim der üzülürdüm Allah al dedi ve bit melek gönderdi kendin büyüt dedi çünkü büyük kızımı annem büyüttü ayrı şehirlerde kaldık bir süre mecburen şartlar öyle oldu yoksa bu kadar yaş farkını bende istemezdim vaktini bekliyor herşey buna inanıyorum
Anliyorum sizi. Beklenmeyen zamanda istenmeyen bi gebelik olmasi tabiki altust etmistir sizi.
Kuzenimde de olmustu. Cok mutsuz bir hamilelik gecirdi. Ama simdi oyle tatli bi kizi var ki. Iyi ki dogmus diyor hep. Keske o kadar depresif olup karnimdaki kuzumu da strese sokmasaydim diyor simdi. :)
Siz zaten ruh halinizi farkedip psikologa da baslamissiniz, Allahin izniyle cabuk atlatirsiniz insallah.
Uzulmeyin ne guzel ikinci kez nasip olmus annelik. Senelerce ugrasip evlat sahibi olamayan insanlar var.
Bence cok guzel olucak her sey.

Anliyorum sizi. Beklenmeyen zamanda istenmeyen bi gebelik olmasi tabiki altust etmistir sizi.
Kuzenimde de olmustu. Cok mutsuz bir hamilelik gecirdi. Ama simdi oyle tatli bi kizi var ki. Iyi ki dogmus diyor hep. Keske o kadar depresif olup karnimdaki kuzumu da strese sokmasaydim diyor simdi. :)
Siz zaten ruh halinizi farkedip psikologa da baslamissiniz, Allahin izniyle cabuk atlatirsiniz insallah.
Uzulmeyin ne guzel ikinci kez nasip olmus annelik. Senelerce ugrasip evlat sahibi olamayan insanlar var.
Bence cok guzel olucak her sey.
İnş cnm ya herkes öyle diyor yaş farkı sorun olmaz kardeş kardeştir senden daha fazla sever diyorlar dedimya bende daha önce olsun isterdim ama şartlar böyle gelişti herşey yolunda şükür annem ve eşim yanımda çoğunlukla gündüz eşim evde zorlanmam heralde ya yenidoğan zaten çoğunlukla emzir uyut vs korkma diyorlar o kadar bebekten mi korkuyorsun diyolar ya inş zorlanmadan büyur

Öncelikle fikirlerini paylaştığın için tşk ederim ama biraz bozuldum açıkçası benim istediğim bir gebelik değildi artık olmaz diyordum fakat eşim çok istiyordu zaten bir dönem olmadı daha sonrada olmaz artık dedik tedbir alıyorduk ama sen ne kadar dikkat etsene Allah nasip edince ediyor kızıma gelince ilk öğrendiğinde tepki gösterdi evet ama oda alıştı artık yaş farkı var olacak ama kardeş kardeştir dogunca herkes çok seveceğini söylüyor eve ne güzel neşe gelir diyolar ve insanlar ilk bebeğini 38 39 da yapıyor aldırmayı düşünmedik zaten çok günah ve herşeye yolunda gidiyor şükür
Bizim bir tanıdığın 3 kızı vardı, en büyüğü 21 yaşında ve nişanlıydı, ortanca 15 ve en küçük 10 yaşındaydı, geçen yıl tekrar bir kızı oldu.

Şimdi bu çocuğunuzu büyütürken çok dikkat edin.
Büyük kızınız için bu bir kıskanma vesilesi olabilir.
Annem beni büyütmedi ama onu kucağından indirmiyor diyebilir

İnş cnm ya herkes öyle diyor yaş farkı sorun olmaz kardeş kardeştir senden daha fazla sever diyorlar dedimya bende daha önce olsun isterdim ama şartlar böyle gelişti herşey yolunda şükür annem ve eşim yanımda çoğunlukla gündüz eşim evde zorlanmam heralde ya yenidoğan zaten çoğunlukla emzir uyut vs korkma diyorlar o kadar bebekten mi korkuyorsun diyolar ya inş zorlanmadan büyur
Biz 4 kardeşiz, en küçük kardeşmle aramda 15, ablamla arasında 17 yaş var. şimdi 27 yaşında. O kadar iyi anlaşıyoruz ki hepimiz. Yaş farkını hissetmiyoruz, arkadaş gibiyiz.

Ayri sehirlerde kalmalari kotu olmus dimi. Insallah icerlemez dedigin gibi canim evet
Çocuklar mutlaka karşılaştırma yapıyor, hele ki yaşı büyük olursa çok daha fazla yapıyor.
Anneye göre kocaman kız belki ama o kendisini annesinin küçük bebeği olarak görüyor.
En azından kızının yanında, ikinciye çok düşkünmüş gibi görünmese çok iyi olur.
Benim iki oğlumun arası 8.5 yaş, ben bile yaşadım bu durumu..
Şimdi büyük 19 yaşını doldurdu küçük 11, hala büyük oğlum karşılaştırma yapar.
Ben onun yaşında bakkala gidiyordum, şimdi sen bunu göndermiyorsun diyor.
Bana şu zaman şöyle demiştin ama ona hayır demiyorsun diyor.

Şimdi bu çocuğunuzu büyütürken çok dikkat edin.
Büyük kızınız için bu bir kıskanma vesilesi olabilir.
Annem beni büyütmedi ama onu kucağından indirmiyor diyebilir
Doğru söylüyorsun aslında ama şartlar öyle oldu kızımda farkında bunun annem büyütürsen hep mecburen böyle oldu annende yanında olmak isterdi diye diye büyüttü onun bilincinde ama

Çocuklar mutlaka karşılaştırma yapıyor, hele ki yaşı büyük olursa çok daha fazla yapıyor.
Anneye göre kocaman kız belki ama o kendisini annesinin küçük bebeği olarak görüyor.
En azından kızının yanında, ikinciye çok düşkünmüş gibi görünmese çok iyi olur.
Benim iki oğlumun arası 8.5 yaş, ben bile yaşadım bu durumu..
Şimdi büyük 19 yaşını doldurdu küçük 11, hala büyük oğlum karşılaştırma yapar.
Ben onun yaşında bakkala gidiyordum, şimdi sen bunu göndermiyorsun diyor.
Bana şu zaman şöyle demiştin ama ona hayır demiyorsun diyor.
Anladim canim. Ya oyle ufak karsilastirmalar yaparlar evet. Ben olsam ben de yapardim sanirim :))
Ama dedigin gibi baska bi sehirde anane buyutmus kizi, insalah bunu cok dusunup uzulmez ve de annesine soylemez surekli

Back