• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

37 yaşındayım ilk bebeğim olacak.. iki defa tüp bebek tedavisine başladım ama bir yumurta önden geliştiği için hiç yumurta toplama aşamasına gelemedim. İlkinde aşılama oldu ama hamilelik olmadı. ikincisi bu aydı, yumurta çatladı aşılama da yapılmadı tedavi iptal oldu. Şimdi tedavi protokolü değişti adetle yeni ilaçlara başlayacağım. Bu kez adetin ilk günü yumurtaların dengeli büyümesi için baskılayıcı bir iğne başlayacağım yumurta toplamaya kadar, 3. Gün başlayacağım yumurta geliştirici de değişti. 7. Gün de ilk kontolüm olacak.

Allah yardımcımız olsun canim. Yıpratıcı süreçler, insallah bu günleri unutturacak meleklerimizi kucağımıza alırız bir an önce ❤️

Allah yardımcımız olsun canim. Yıpratıcı süreçler, insallah bu günleri unutturacak meleklerimizi kucağımıza alırız bir an önce ❤️
Evet can sıkıcı şeyler yaşadım ama geriye doğru bakmanın bir faydası yok, önümüzdeki tedaviye bakıyorum ilk günkü heyecanla. Ben inanıyorum bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde evlerimize götüreceğiz. Ama kısa sürer, ama uzun sürer bilmiyorum fakat sonucun bizler için iyi olacağına inanıyorum.

Evet can sıkıcı şeyler yaşadım ama geriye doğru bakmanın bir faydası yok, önümüzdeki tedaviye bakıyorum ilk günkü heyecanla. Ben inanıyorum bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde evlerimize götüreceğiz. Ama kısa sürer, ama uzun sürer bilmiyorum fakat sonucun bizler için iyi olacağına inanıyorum.

O zaman inancımızı kaybetmiyoruz ve modumuzu asla düşürmüyoruz :) Sen hangi sehirdesin?

O zaman inancımızı kaybetmiyoruz ve modumuzu asla düşürmüyoruz :) Sen hangi sehirdesin?
Tabiki umudumuzu hep diri tutuyoruz. Elimizden gelen, bu süreçte kendimiz için yapabileceğimiz en iyi şey pozitif olmak. Ben Belçika’dayım. Tedavim burada yapılıyor. Ama Türkiye’deki doktorum İstanbul’da. Geldiğimde ona da mutlaka uğramaya çalışırım :)

Tabiki umudumuzu hep diri tutuyoruz. Elimizden gelen, bu süreçte kendimiz için yapabileceğimiz en iyi şey pozitif olmak. Ben Belçika’dayım. Tedavim burada yapılıyor. Ama Türkiye’deki doktorum İstanbul’da. Geldiğimde ona da mutlaka uğramaya çalışırım :)

❤️

Ya ben iyiydim. Hayet pozitif bir ruh hali icerisindeydim. Esim gelmis bana. Yine mi bebek yok diyor. Bu sefer de ben uzuldum diyor. Zaten bebek beklerken o kanı gormek yeterince sinir bozucu. O da oyle diyince psikolojimi bozdu can09e can09e @lyly panic_attack panic_attack @Senella mavitosbik07 mavitosbik07

"Gönderemedin demek ki yumurtayı delip geçecek bi cengaver, eli çiçekli bi sperm" diyeydin. :)

Benimki de her negatifte "hadi yaa tühh" deyip geçiyor ama içten içe telaşlanmaya başladı çaktırmıyo.

Son adet olduğumda "Sana vitamin alacam, artık sen de içeceksin ve bu iş Mayıs'ta pozitifle bitecek taam mı?" dedim "taam" dedi. Hatta son 1 yıldır başlayamadığı diyete nihayet istekli bi şekilde çok sağlam başladı. Boğazına düşkün adam iki haftadır gluten ve şekeri tamamen bıraktı. "Çayın yanında bi tanecik bisküviden bişi olmaz, ye" diyorum, yemiyor. :KK57:
"Ne zaman pes edecen çok merak ediyorum" diyorum. "Daha spora başlıcam, çok saldım kendimi" diyo. "Yaşım 40 oldu, sağlığıma dikkat etmem lazım artık" diyo. Ama bence doktor bende tahlillerdi, filmlerdi derken sorun bulamadıkça bu çocuk niye olmuyo telaşına girmeye başladı. :KK53:

Acık da onlar telaşlansın, üzülsün boşver. Ama sen modunu düşürme. Önemli olan senin pozitif olman. :sus:

Ahaha tribini yidiğim.
Muhtemelen ben de kaçırdım yumurtayı ama olsun diyerek boş durmadık. :)
Marjo'nun dediği formüle göre hala senin de şansın var. Hala yolda olabilir yumurtan. Yarın şaapın mutlaka :))
iyi yapmışsınız bitti diye bırakmamak lazım tabi çatladıktan sonrası da önemliii :)

Gerçekten vaktinde saatinde Allah biliyor yani ne yaparsak yapalım ben 41 yasindayim ve 2.bebegi silmiştim bey imden ama eşim çok istiyordu doğal yoldan hiçbişey yapmadan hamile kaldım çok ağladım şok olmuştum çünkü beklemiyordum zaten 17 yaşında kızım var ara verdikten sonra nasıl olcak vs psikolojim bozuldu ama zaten 10 12 yaşındada olsa büyük çocuk onda bile rahata alışıyorsun farkeder bişey olmuyor yani Allah nasip etti kolayligini da verecektir diye düşünüyorum ya kızlar zorlanmam inş. Annem ve eşim var kızım büyük korktuğum gibi olmaz inş ya bana gerçek fikirlerinizi yazarmisiniz

@Senella bunu buldum. Bunu deneyebiliriz. Çünkü hakikaten yaşlı olmasına rağmen Kur'an'da anlatıldığına göre Allah ona bir evlat bağışlamış.

Konu şu şekilde: 38-40 ayetler Ali İmran suresi:
"İşte o sırada Zekeriya Rabbine niyaz edip “Ya Rabbî,” dedi, “Bana Senin tarafından tertemiz, hayırlı zürriyet ihsan eyle. Şüphesiz ki Sen duaları işitip icabet edersin!”

"Zekeriya mihrapta namaz kılmakta iken melekler kendisine seslenip: “Allah sana, Allah’tan bir kelimeyi tasdik edecek, hem efendi, hem gayet zahid, hem peygamber olacak olan Yahya’yı müjdeler” dediler."

“Ya Rabbî,” dedi, “nasıl benim çocuğum olabilir ki ihtiyarlık başıma çökmüş, hanımım ise kısır hale gelmiştir?”
“Böyle de olsa, Allah dilediğini yapar” buyurdu."
(Ali İmran, 3/38-40)

• “Rabbim! Beni tek (yalnız başıma çocuksuz) bırakma. Sen, vârislerin en hayırlısısın (her şeyim sana kalacaktır)” diye dua etmişti.” (Enbiyâ, 21/89)
Ve zekeriyya iz nada rabbehu rabbi la tezerni ferden ve ente hayrul varisin.

• Rabbim! Bana katından temiz bir nesil bağışla. Şüphesiz sen duayı hakkıyla işitensin. (Ali İmran Suresi 38. Ayet)
“Rabbi heblî minledünke zürriyeten tayyibeten.İnneke semîü”d-duâ.”

• Son olarak da forum arkadaşlarımın ve dünyada evlat hasreti çeken herkesin ettiği dualara cevap ver, sen herşeyin en iyisini bilirsin, amin, diyebiliriz.

What do you think?
Aminnnnnn çok teşekkürler devamlı okuyacağım hepimiz için

Ya ben iyiydim. Hayet pozitif bir ruh hali icerisindeydim. Esim gelmis bana. Yine mi bebek yok diyor. Bu sefer de ben uzuldum diyor. Zaten bebek beklerken o kanı gormek yeterince sinir bozucu. O da oyle diyince psikolojimi bozdu can09e can09e @lyly panic_attack panic_attack @Senella mavitosbik07 mavitosbik07
aynen, aslında ben de gayet pozitif düşünüyorum, ama regl oldugumda esimde gordugum bitiklik duygusunu hıssedınce ben yerle bır oluyorum ve o bana destek olacagına ben onu kaldırmaya calısıyorum, kendımı ezık, eksık hıssedıyorum, aslına bakarsan madem benım yuzumden olmuyor bu cocuk, ılk cocugu da ben yaptıgıma gore bı benım mı evladım. Sümme haşa ya insanı delı delı dusundurup konusturuyorlar, allahın izniyle herşey, bir vakıt yazmıs ya da yazmamıs uzulsek de olacak veya olmayac uzulmesek de ama karsımdakının yıkılmıslıgı benı yerle bır edıyor :( saknı o kanı gormeyı bız cok arzuluyoruz da gelıyor yahu.

Gerçekten vaktinde saatinde Allah biliyor yani ne yaparsak yapalım ben 41 yasindayim ve 2.bebegi silmiştim bey imden ama eşim çok istiyordu doğal yoldan hiçbişey yapmadan hamile kaldım çok ağladım şok olmuştum çünkü beklemiyordum zaten 17 yaşında kızım var ara verdikten sonra nasıl olcak vs psikolojim bozuldu ama zaten 10 12 yaşındada olsa büyük çocuk onda bile rahata alışıyorsun farkeder bişey olmuyor yani Allah nasip etti kolayligini da verecektir diye düşünüyorum ya kızlar zorlanmam inş. Annem ve eşim var kızım büyük korktuğum gibi olmaz inş ya bana gerçek fikirlerinizi yazarmisiniz
Merhaba 77 dogumlusunuz sanirim dimi?
Ablacim simcik :) planli bir bebek miydi, surpriz mi? Sen istiyo muydun? Esin istiyor mu? Kizin ergenligin son zamanlarindaki bir genc kiz, o ne diyor? Evet 10 yasinda olsaydi da biraz gec kalinmis hissedicektin belki, zira ben 34 yasindayim, oglum 8 yasinda azcik gec kaldik heralde diyorum bazen :) Ama nihayetinde o da cocuk, cocukluk donemleri daha, evde okadar buyuk bir genc kiz ya da delikanli oglum olsa ben de hissettigin duygulari hissederdim acikcasi.
Yas gectikce tahammul de azaliyo ama bi de şu var kizin uniye giderse, bebis sana can yoldasi olur. Bi arkadasim uniyi kazandigimizin ilk senesi kardesi oldu bekleyemiyordu bayram tatillerini falan gidip kardesini gormek icin :)
Ama een onemlisi annenin psikolojisi bence. Sen ne hissediosun o onemli

Merhaba 77 dogumlusunuz sanirim dimi?
Ablacim simcik :) planli bir bebek miydi, surpriz mi? Sen istiyo muydun? Esin istiyor mu? Kizin ergenligin son zamanlarindaki bir genc kiz, o ne diyor? Evet 10 yasinda olsaydi da biraz gec kalinmis hissedicektin belki, zira ben 34 yasindayim, oglum 8 yasinda azcik gec kaldik heralde diyorum bazen :) Ama nihayetinde o da cocuk, cocukluk donemleri daha, evde okadar buyuk bir genc kiz ya da delikanli oglum olsa ben de hissettigin duygulari hissederdim acikcasi.
Yas gectikce tahammul de azaliyo ama bi de şu var kizin uniye giderse, bebis sana can yoldasi olur. Bi arkadasim uniyi kazandigimizin ilk senesi kardesi oldu bekleyemiyordu bayram tatillerini falan gidip kardesini gormek icin :)
Ama een onemlisi annenin psikolojisi bence. Sen ne hissediosun o onemli
Öncelikle fikirlerini paylaştığın için tşk ederim ama biraz bozuldum açıkçası benim istediğim bir gebelik değildi artık olmaz diyordum fakat eşim çok istiyordu zaten bir dönem olmadı daha sonrada olmaz artık dedik tedbir alıyorduk ama sen ne kadar dikkat etsene Allah nasip edince ediyor kızıma gelince ilk öğrendiğinde tepki gösterdi evet ama oda alıştı artık yaş farkı var olacak ama kardeş kardeştir dogunca herkes çok seveceğini söylüyor eve ne güzel neşe gelir diyolar ve insanlar ilk bebeğini 38 39 da yapıyor aldırmayı düşünmedik zaten çok günah ve herşeye yolunda gidiyor şükür

hiç korkma yahu kızın da büyümüş ki sırtın yere gelmez valla daha uygun bi zaman olamazmış senin için bence:) ablam haziranda evlendi o da 41 yaşında şimdi kendiliğinden 12 haftalık hamile çok şükür. Biz burda darısı başımızacıyız:) sen de bizim için dua et hamileliğin tadını çıkar. Benim bir oğlum var 2,5 yaşında bir yandan ikinciyi istiyorum bir yandan ilk oğlumun çıkaracağı arıcalar aklıma geliyo yine de yılmıyorum:)

Kardeş sen hayırdır? Dün bir bügün iki daha. İsteyince hemen olacakmış gibi pes ediyorsun? Yıllardır olmuyomuş gibi vazgeçtim diyorsun?
Bu benim 9.ayım ve hala umutsuz değilim. 25 yaşında olsam 1 yıl bekle daha erken diyeceklerdi. Yaşım 38 değil 35 olsaydı mesela en az 2 sene daha tüp bebek düşünmezdim. Hedefim en geç 40 yaşında anne olmak olduğu için 11. Veya 12. denememde tüp bebeği deneyeceğim.
Yani diyeceğim o ki, çok erken pes ediyorsun.
Bu arada Almanya'daki kuzenim 6 aylık evli ve 36 yaşında. Alman doktor genel ultrasonla muayene ve smear testi dışında hiçbir test yapmamış. Folik asit yazmış. 1 yıl olmazsa tekrar gelin demiş. "Hormon testi, rezerv testi yapmayacak mısınız" demiş kuzenim. "Ben yumurtalıktaki folikülleri gördüm. Başka bir teste 1 yıl gerek yok" demiş. Yani hiçbir test yapmadan, film çekmeden 35'ten sonra bile kafadan 1 yıl süre veriyo elin gavuru.
Sen neyin paniğini, umutsuzluğunu yaşıyorsun anlameyom ben. Tam tribal enfeksiyon yeminlen. :)
Kendine gel. Sen Bihter Ziyagilsin aptallık etme! :KK48:
Benim 11. denemem ama çoğu çaktırmadan oldu:) Kocama söylesem hem panik olacak hem de gereksiz stres yapacaz. hep bi ikinciyi söylüyoruz da bizimki sebepsiz infertility diye geçtiğinden acaba psikolojik mi bu sebebini sevdiğim diye düşünüyorum güya kimseye ve hatta kendime çaktırmıyorum ama bi bakıyorum ki aa tam gününde birlikte olmuşuz:)) omzumu kırdığımdan ara vermiştim bu ay yine denedik bakalım 5 gün kaldı reglime ama olmadı yine çaktım ben. ilk hamileliğimde (ki başka da yok zaten:) tüp bebekti çok feci midem yanmaya başlamıçtı ondan şüphelenip kan vermiştim 8. gün hamile çıkmıştım. kendimdeki yegane belirti bu olduğu için her sabah bakıyom tık yok:)

hayırlı olsun.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.. Olmuş artık yakınmanın faydası yok diye düşünüyorum.. tereddütlerini anlıyorum lakin daha tatlı olacağı söyleniyor.. ilki acemiliğe geliyor ve bir şey anlamıyorsun diyorlar..
şimdi olumlu düşünme zamanı... Ama kızına yüklenme ona güvenme derim bakım konusunda :D

Back