İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Evet, biliyorum farkindayim. Hatta ilk mesaji yazarken de acaba hic cocuk sahibi olmamis olanlarin sinirini bozacak, canini acitacak birsey mi yaziyorum diye tereddut de ettim. Bebek sahibi olmak isteyen herkese, cocuk sahibi olmus ya da olmamis farketmez, isteyen herkese en kisa zamanda bebek diliyorum. Ancak inanin bebek fikri akla dustu mu onceden cocugunun olmus olmasi o fikri pek azaltmiyor. Sadece evet sukur ediyorsun.

Bir de burada cok yalnizim. Konusacak pek kimsem de yok. Bu bekleme safhasinda da biraz psikolojim bozuldu sanirim. O yuzden araniza katilmak istedim. Umarim sakincasi yoktur.

Ben de bildiklerimi sizinle paylasacagim. Bir kisiye bile yardimci olsam sevinirim.
Hoşgeldiniz. Ne demek tabiki, memnuniyetle. Adet oluyorsanız , yumurta oluşuyorsa , çatlıyorsa o bebek bu göbişlere girecek:)) Ne güzel sağlıklı şeyler tüketip elinizden geleni yapıyorsunuz, ama en önemli şey strese girmemek, elimizden geleni yapalım sonra keyifle bekleyiş içine girelim.

Evet, ne kadar sacma degil mi? Ben de biliyorum cok buyuk bir fark olmayacagini ama boyle dusunmekten de kendimi alamiyorum. 2017'nin basinda konusmaya basladik bebek meselesini, ikna etmem biraz vakit aldi. Yani karar alip bebek icin calismalara baslamamiz arasinda 1,5 sene var. Bilmiyorum, sanki bana bu bir bucuk senede dogurganligimi yitirmisim gibi geliyor. Boyle dusunmeye baslayinca da kendimi tutamayip kavga ediyorum esimle. Biliyorum hataliyim ama galiba bekle bekle psikolojim biraz bozuldu.

Bence cok beklemeden baslayin. Kac yasindasiniz? Ben de hemen olur, ilk ikisi hemen oldu ne de olsa diyorum. Sene sonuna geldik ve bir dusuk yasadim bu sure zarfinca. Allah gercekten de dusmanimin basina vermesin. Dusuk yapmak, bebegin ölü dogmasi, evladini kucagina alip da kaybetmek, buyutup de kaybetmek... Kimsenin basina gelmesin.
Amin. Evlat acisi Allah hic kimseye vermesin.
Yurtdisindaki yalniz ve monoton hayati biliyorum; belki de oyuzden de psikolojik olarak sIkIldiniz. Ne guzel 2 evladiniz varmis, diger arkadasin dedigi gibi sizin yasinizda henuz ilk bebegine kavusmamis olanlar var.
Stres yapicak bi durum yok. Hem kendinizi hem esinizi uzmeyin bence.
Ben 34 olacagim :)
Hakkimizda hayirlisi hepimiz icin.

Benim ilk defa bu ay adet öncesi kan testim 0,34 çıktı. 1 defa yaptırmıştım 0,01 çıkmıştı. Acaba tutunmaya mı çalıştı:KK43:(
Tam rakamlari bilmiyorum ama biz Agustos ayinda denedigimizde adetim biraz daha farkli gelmisti diger aylardan. Sanki birazcik daha yogundu (cok degil ama biraz daha). Doktora sordum, dollenme olur ancak dollenen yumurta tutunamaz, adet gordum sanirsin ama bir nevi dusuk yaparsin dedi (yani 4 haftalikken dusuk). Bilemiyorum, bir de bunu sorun isterseniz. Eger HcG adetten once yukselmis ise (yani yumurtlama gunundeden 9-12 gun sonra), yumurta dollenmistir ama tutunamamistir. O zaman neden tutunamadigi bulunursa belki bir dahaki sefere engellenebilir. Ben maalsef doktor degilim (keske olsaymisim), o yuzden mutalaka doktorunuza danisin. Ancak doktorlar da cok mekanik bakiyorlar bazen olaya. Olmadiysa olmadi, bir daha dene diye. Deneme isi eglenceli birsey olmaktan cikip goreve donusuyor, onun farkinda degiller.

Amin. Evlat acisi Allah hic kimseye vermesin.
Yurtdisindaki yalniz ve monoton hayati biliyorum; belki de oyuzden de psikolojik olarak sIkIldiniz. Ne guzel 2 evladiniz varmis, diger arkadasin dedigi gibi sizin yasinizda henuz ilk bebegine kavusmamis olanlar var.
Stres yapicak bi durum yok. Hem kendinizi hem esinizi uzmeyin bence.
Ben 34 olacagim :)
Hakkimizda hayirlisi hepimiz icin.

Hayirilisi olsun :) Ben ogluma 34 yasinda hamile kalmistim, sizin de bu sene olacak insallah :)

Hoşgeldiniz. Ne demek tabiki, memnuniyetle. Adet oluyorsanız , yumurta oluşuyorsa , çatlıyorsa o bebek bu göbişlere girecek:)) Ne güzel sağlıklı şeyler tüketip elinizden geleni yapıyorsunuz, ama en önemli şey strese girmemek, elimizden geleni yapalım sonra keyifle bekleyiş içine girelim.

Cok tesekkur ederim :) Evet stres en onemlisi. Bir de beklememek sanirim. Bekleyince olmuyor galiba bu is. Kafayi baska seylerle mesgun etmek lazim.

O 40 yasina yaklasan aile yakinimiz (iki bucuk ay sonra 40 olacak) hem korunuyorlardi hem de istemiyordu. Geri cekilmeye ragmen hamile kalmis. Anlamiyorum yani, istemeyene bebek geliyor, bakabilecek durumda olan, isteyene gelmiyor. Bunu ogrendigim haftasonu kanamam baslamisti, sanki benden alinip o yakinimiza verilmis gibi hissetmistim bebegim. Pazartesi gunu de kesesi dustu, kucucuk kutusunda bahcemize gomduk. Kimse bunu yasamasin insallah.

Tam rakamlari bilmiyorum ama biz Agustos ayinda denedigimizde adetim biraz daha farkli gelmisti diger aylardan. Sanki birazcik daha yogundu (cok degil ama biraz daha). Doktora sordum, dollenme olur ancak dollenen yumurta tutunamaz, adet gordum sanirsin ama bir nevi dusuk yaparsin dedi (yani 4 haftalikken dusuk). Bilemiyorum, bir de bunu sorun isterseniz. Eger HcG adetten once birazcik yukselmis ise (yani yumurtlama gunundeden 9-12 gun sonra), yumurta dollenmistir ama tam tutunamamistir. O zaman neden tutunamadigi bulunursa belki bir dahaki sefere engellenebilir. Ben maalsef doktor degilim (keske olsaymisim), o yuzden mutalaka doktorunuza danisin. Ancak doktorlar da cok mekanik bakiyorlar bazen olaya. Olmadiysa olmadi, bir daha dene diye. Deneme isi eglenceli birsey olmaktan cikip goreve donusuyor, onun farkinda degiller.

Ayy aminnn canimm cokk sagol insallah olur.
Allahim bana, sana ve bu gruptaki butuun arkadaslara hayirlisiyla nasip etsin.

Evet, bu sene olacak :) Belki bu gruptaki herkese ugurlu gelirim :) Onumuzdeki aylardan itibaren herkes cift cizgileri gormeye baslar. O da yetmiyor tabii, saglikli hamilelikler gecirirler.

Bir de herkese son birsey daha onereyim. Gerci biliyorsunuzdur belki ama ben yine de soylemek istiyorum:

Saglikli sprem de saglikli yumurta kadar onemli. Eger bekleyip bekleyip sadece yumurtlama doneminde esiniz ile birlikte oluyorsaniz esinizin spermleri yumurtayi dollemek icin cok yasli oluyor. Hatta bazilari ölmüs bile oluyor. Hareket etme kabiliyetleri kalmiyor. O yuzden yumurta dollenmiyor. Ya da dolleniyor ama sperm yasli oldugu icin genetik olarak sagliksiz oluyor ve dusukle sonuclaniyor.

O yuzden eslerinizin genc ve saglikli sperm uretmesi de cok onemli. Bu da 3-4 gunde bir eski spermlerin vucuttan atilmasi anlamina geliyor. Biliyorum, zaten yumurtlama doneminde cok sık deneme yuzunden insanda istek de kalmiyor ama erkeklerin duzenli olarak bosalmasi gerekiyormus saglikli hamilelik icin.

Kusura bakmayin boyle cok acik acik yazdim.

Evet, ne kadar sacma degil mi? Ben de biliyorum cok buyuk bir fark olmayacagini ama boyle dusunmekten de kendimi alamiyorum. 2017'nin basinda konusmaya basladik bebek meselesini, ikna etmem biraz vakit aldi. Yani karar alip bebek icin calismalara baslamamiz arasinda 1,5 sene var. Bilmiyorum, sanki bana bu bir bucuk senede dogurganligimi yitirmisim gibi geliyor. Boyle dusunmeye baslayinca da kendimi tutamayip kavga ediyorum esimle. Biliyorum hataliyim ama galiba bekle bekle psikolojim biraz bozuldu.

Bence cok beklemeden baslayin. Kac yasindasiniz? Ben de hemen olur, ilk ikisi hemen oldu ne de olsa diyorum. Sene sonuna geldik ve bir dusuk yasadim bu sure zarfinca. Allah gercekten de dusmanimin basina vermesin. Dusuk yapmak, bebegin ölü dogmasi, evladini kucagina alip da kaybetmek, buyutup de kaybetmek... Kimsenin basina gelmesin.
Ben eşimi 4 yıl ikna için ugrastim arkadaşım ikinci yavrum için bana rağmen korunuyordu sonra ikna oldu benim rahimde miyom engeli çıktı onu aldırdım dış gebelik ile imtihan olduk sonra gebe kalamadim tüp Bebek bile denedik ve bunu isteyen eşim idi bunları anlatmamin nedeni biz ne desek boş zamanı gelmeyen bebiş için bunlar beyhude tüp Bebek tuttu sonra 6 haftalık iken kanama ile gitti ve o kanamadan sonra şu anki gebeligim başlamış haberimiz yok
Rabbim sana ve isteyen tüm arkadaşlara nasip etsin inşallah sağlıkla

Gecen sene deneseydiniz boyle olmayacaginin garantisi yok ki.
Yasiniz itibariyle mi boyle dediniz yoksa farkli sebeplerle mi tartisma oldu?
Ben de ikinci icin cook zor ikna ettim esimi :KK43: ve henuz baslamadik da.
Canım sen nasılsın artık başlayın sizde güzel haberlerini bekliyorum

Hic adetin hemen oncesi HcG testi yaptirdiniz mi? Belki dollenme oluyor ama yumurta tutunamiyordur? Yani kimyasal gebelik oluyordur. O zaman cozumunu hemen bulabilirler.

Aramızda olmanızdan elbette mutluyuz. 3. De olsa çok isteyince daha da hassaslaşıyor belki insan doğru. Sizi de sakinleştirmek için söyledim ben. O kadar kafanıza takmaya değmemeli diye. Yoksa benim de tedavili ilk ayım, totalde 6 ay oldu çocuk isteyeli. Heyecan var ama negatifi görünce de bunalıma girmiyorum şimdilik. Tüp bebek aşamasına gelince girerim :))
Diğer sorunuza gelince, adet öncesi erken gebelik testlerim hafif pozitif çıkıyordu ama çatlatma iğnesinin etkisi diye düşündüm sonradan negatife döndü çünkü. Tutunma için progestan hap kullandım. Pıhtılaşma olmasın diye de coraspin. Tam zamanında regl oldum bugün. Sanırım progestan ve özellikle coraspinden dolayı diğer adetlerime göre fazlaca kanamam var. Perşembe yine iğneye başlayacağız.

Bir de herkese son birsey daha onereyim. Gerci biliyorsunuzdur belki ama ben yine de soylemek istiyorum:

Saglikli sprem de saglikli yumurta kadar onemli. Eger bekleyip bekleyip sadece yumurtlama doneminde esiniz ile birlikte oluyorsaniz esinizin spermleri yumurtayi dollemek icin cok yasli oluyor. Hatta bazilari ölmüs bile oluyor. Hareket etme kabiliyetleri kalmiyor. O yuzden yumurta dollenmiyor. Ya da dolleniyor ama sperm yasli oldugu icin genetik olarak sagliksiz oluyor ve dusukle sonuclaniyor.

O yuzden eslerinizin genc ve saglikli sperm uretmesi de cok onemli. Bu da 3-4 gunde bir eski spermlerin vucuttan atilmasi anlamina geliyor. Biliyorum, zaten yumurtlama doneminde cok sık deneme yuzunden insanda istek de kalmiyor ama erkeklerin duzenli olarak bosalmasi gerekiyormus saglikli hamilelik icin.

Kusura bakmayin boyle cok acik acik yazdim.

Benim gibi araştırmacı gazeteci bir kadının daha gelmesi iyi oldu. Doktorumla tartışıyorum bazen ben. Şöyle yaparsak şu olur, aslında bu daha mantıklı falan :) Aynen katılıyorum size. Beklemiş spermin kalitesi de hızı da düşüşe geçer. Gün aşırı iyidir. Sperm sayısı çok fazla ise yumurtlama döneminin tam göbeğinde 3 gün üst üste birliktelik de uygulanabilir.

Canım sen nasılsın artık başlayın sizde güzel haberlerini bekliyorum
Cok tesekkur ederim Fulya ablacim ne kadar incesin:KK68:
Esim basta tek cocuk kalmasini isteme hususunda oldukca kararliydi; maddi manevi imkanlar falan.
Zaman aldi ikna olmasi:KK43::sus:
Allahin izniyle 2019 girsin bi:dua:
Allah hayirli zamanda nasip etsin saglikla.
Senim bebis buyumus hayirli dogumlar olsun insallah:dua:

Cok tesekkur ederim Fulya ablacim ne kadar incesin:KK68:
Esim basta tek cocuk kalmasini isteme hususunda oldukca kararliydi; maddi manevi imkanlar falan.
Zaman aldi ikna olmasi:KK43::sus:
Allahin izniyle 2019 girsin bi:dua:
Allah hayirli zamanda nasip etsin saglikla.
Senim bebis buyumus hayirli dogumlar olsun insallah:dua:

Bence de tek çocuk olmak iyidir yav. :) Kendimden biliyorum :KK70:

Az önce regl oldum. Vatana millete hayırlı olsun. :) Valla bu ayki çift çizgilerden sonra tek tesellim saat gibi zamanlamaya sahip bünyem. Daha da test mest yapmam. :))
Sizden test sonucum pozitif cevabı alacağımdan o kadar emindim ki hep ısrarla çıkan o iki çizginin kabahati :KK66:
Ama ne demiştik durmak yok çalışmalara devam bu ay olmadıysa diğer ay olmadı bir sonraki ay yeterki içimizde yeşerttiğimiz umudumuz incinmesin :dua:

Merhaba arkadaslar,

Ben de araniza katilabilir miyim? Biraz uzun yazacagim, umarim okuyabilirsiniz:

Ben 38 yasindayim ve dunyalar guzeli iki cocugum var. Kizim 5,5 yasinda ve oglum da 3 yasinda. Kizima 32 yasinda "kaza eseri" hamile kaldim. Cocuk planlamiyorduk ama adetimden sonraki ilk ya da ikinci gunde birlikte olmustuk ve ben birsey olmaz diye umursamamistim. 3 hafta sonra hamilelik testim pozitif cikti. Oglumda da ilk denemede hamile kalmistim, ki o ay esim hasta oldugu icin uc kere birliktelik yasamistik. Ben kesin olmaz diye dusunurken, pozitif hamilelik testi aldim. Iki hamileligimde sorunsuz, hatta mukemmel gecti diyebilirim. Ne bir mide bulantisi ne baska birsey ile karsilastim (sadece cok kilo aldim ve duygusal olarak cok gelgitler yasamistim ama normal diye dusunuyorum. Biz yurtdisinda yasiyoruz ve ailenden, arkadaslarindan uzakta olunca boyle oluyor).

Ben gecen seneden beri ucuncu bebek icin denemelere baslamak istiyordum. Once esim razi gelmedi. Sonra zar zor razi ettim ama sart kostu: 2018 yazindan sonra denemelere baslayacagiz diye. Pekala dedim ve bir sene bekledim. Agustos ayinin sonunda calismalara basladik. Ilk ay tutmadi (ve ben cok sasirdim, cunku diger iki hamileligim cok cabuk olmustu). O gun cok kotu oldum, esimle kavga ettik. Neyse, Eylul ayinda tekrar denemelere basladik. Hesap ve kitapla yumurtlama doneminin sonuna kadar her gun denedik. Ayin sonunda hamile oldugumu ogrendim. Sevincten ellerimin titredigimi hatirliyorum. Ancak bir ay sonra bebegimi kaybettim. Cehennem gibi bir aydi, surekli dusuk gelen kan testleri, ultrasonlar, kanamalar. Acisini hala yasiyorum... Dusukten sonra duygusal olarak cok zor gunler gecirdim. Surekli esimi sucladim, ve hala da sucluyorum; "senin yuzunden boyle oldu, gecen sene deneseydik boyle olmayacakti" diye. Bu ay, kanamalarim bitince tekrar denedik. Dusuk sonrasi kan tahlillerim icin doktora da gidiyorum duzenli ve gecen haftaki sonuclara gore hamile degilim. Doktor normal, biraz zaman ver dedi ama yasim yuzunden o kadar korkuyorum ki... Bu da esimle aramda cok buyuk strese ve kavgalara yol aciyor.

Bu arada dusuk yaptigim haftasonu uc kisiden hamilelik haberi aldim...Ikisi yakin arkadaslarim, bir tanesi de ailemden. Istemeden hamile kalmis ve neredeyse 40 yasinda. Aldirayim mi aldirmayayim mi diye bana soruyordu. Goz yaslari icinde bir de onlarla ugrastim.

Bu arada arkadaslar saglikli hamilelik olsun diye kahveyi tamamen biraktim, zaten sigara ve icki kullanmiyorum. Her sabah multivitamin + ubiquinol (Koenzim Q10'nin bir cesidi) aliyorum. Aksamlari extra folikasit (vitaminin icinde olmasina ragmen) ve omega 3 haplari aliyorum. SAbahlari ac karnina esim ve ben taze ari sutu aliyoruz. Kendisine de Selenyum+Cinko haplari aldim. Bir de polen yiyor, daha dogrusu ben hatirlatirsam yiyor, yoksa umurunda degil.

Arkadaslar, ben de arada hikayemi sizinle paylasacagim. Bu zor surecte birbirimize destek olursak ne guzel olur. Erkekler cocuk isteyip de olmamasinin ya da dusuk yapmanin ne kadar zor oldugunu anlamiyorlar.

Herkese minik minik, kurabiye gibi mis kokulu bebekler diliyorum!
Canım hoşgeldin aramıza :KK15:
Öncelikle çok çok geçmiş olsun Rabbim tekrarını yaşatmasın işallah. Ama içini ferah tut lütfen daha önce gebe kalabilmiş ve canlı doğum yapmış kişiler hiç hamile kalamamış kişilere oranla daha yüksek şansa sahipler bunu düşünerek sakinleş olur mu canım üstelik çalışmalarada yeni başlamışsın biraz relax olup sağlıklı beslenip hayatına biraz hareket katıp bir de yumurta takibi yaptırırsan tamamdır bu iş Allahın izniyle ben senden çok umutluyum kısa süre sonra alırız hamiş haberlerini... Buarada sayfamızın tek hamişi A anneveoglusu arkadaşımız :nazar::nazar::nazar: nazar boncuğumuz umudumuz bizim hikayenizde benzerlik var sonucu da benzer işallah :dua:

Merhaba , ben ne diyeyim sizin dediklerinize bakılırsa benim eşimin katili olmam gerekirdi 36 yaşımda eşimle tanıştım , tanışır tanışmaz kısa sürede evlenmeye karar verdik ama o çalışmıyordu bende işsiz birini ailemle evlenmek üzere tanıştıramam diye iş bulmasını bekledim dandik bir iş buldu sonunda ama 1 yıl sürdü ki o kadar saçma sapan bir işi daha kısa sürede de bulabilirdi ama çok üstüne düşmedi neyse evlendiğimde yaş oldu 37 eski patronumun kızı şakayla karışık 5 sene çocuk yok diyor eşim hemen çocuk istemiyorum biraz kafa dinleyelim diyor koruna koruna yaş oldu 38 millet çocuğun olmuyor mu diye sormaya başladı benim eşim kendisi korunuyor biz daha çocuk hiç denememişiz eski patronum evlatlık alırsınız gibi konuşmaya başladı ble , eşime kızdım o ay korunmadık ve hemen ilk denemede hamile kaldım eşim servis aracı almıştı ve onuda benim üstüme yapmıştı ben hamileyim o sırada işi bırakırsam o aylık 600 tl bağ kur ödememiz gerekiyor o parayı ödememek için sgk sigortamın kesilmemesi dolayısıyla çalışmam lazım . Ama iş koşullarım berbat patronlarımdan biri sürekli sigara içiyor kimse bir şey diyemiyor , servisim yok iki vesayetle gelip gidiyorum 2 kilometre sanayi içlerinde yol yürüyorum,ayrıca streslide, havada soğuk kış ortasıydı ozaman ya bu iş hamilelik için uygun değil dedim kayınvalidemlerde yemekteyken kayın validem yürümek iyidir sağlına iyi gelir stres yapmadan işini yap , sigara meselesi içinde odanı değiştir bir daha nerde iş bulacan dedi , bir allahın kulu bana işi bırak demedi, sonunda olan oldu 11 haftalık bebeğimin kalbi durdu şimdi iki senedir olmuyor olmuyor olmuyor , kürtajda yapışıklık olmuş dedi en son bir doçent, ameliyat oldum, ameliyat sonrası fikrini değiştirdi rahim t şeklinde üçgen yapmaya çalıştık dedi. Bir sonraki ay menogon iğneyle deneyeceğiz .
Evet, biliyorum farkindayim. Hatta ilk mesaji yazarken de acaba hic cocuk sahibi olmamis olanlarin sinirini bozacak, canini acitacak birsey mi yaziyorum diye tereddut de ettim. Bebek sahibi olmak isteyen herkese, cocuk sahibi olmus ya da olmamis farketmez, isteyen herkese en kisa zamanda bebek diliyorum. Ancak inanin bebek fikri akla dustu mu onceden cocugunun olmus olmasi o fikri pek azaltmiyor. Sadece evet sukur ediyorsun.

Bir de burada cok yalnizim. Konusacak pek kimsem de yok. Bu bekleme safhasinda da biraz psikolojim bozuldu sanirim. O yuzden araniza katilmak istedim. Umarim sakincasi yoktur.

Ben de bildiklerimi sizinle paylasacagim. Bir kisiye bile yardimci olsam sevinirim.

X