Neyse ki değerleri iyi çıkıyormuş. 6 ayda takip onu yoruyor olabilir ama sonuçta değerlerinin dengede olması çok önemli. Ben de bir dönem çok çektim. Gittiğim doktor bir türlü dozu ayarlayamıyordu ya hipertroid oluyordum ya ilaç yetmiyordu hipotroid. Sonra doktor değiştirdim de rahatladım. Dengesiz troid çok yoruyor vücudu.Benim de erkek kardeşim kalp ameliyatı oldu, (halk arasında doğuştan kalbi delik denilen olay)
benden sadece 14 ay küçük olduğu için sanırım, ben de hastalığın ne olduğunu tam ayırd edeniyordum ve bütün ilgi onda olduğu için hasta olmayı isterdim hep:)
Oğlum 9,5 yaşından beri yani 1,5 yıldır ilaç kullanıyor, 11 yaşında şu an.
6 yaş civarı kilo azlığı sebebiyle yapılan rutin tahlilde tsh çok düşük çıkmış ve ilaçsız takip edilmişti.
Sonra tsh da düzeldi ama birkaç yıl içinde aniden tiroid bezinde büyüme ve aşırı sık tuvalete çıkma şikayetiyle tekrar tahlil yapıldığında değerleri çok kötü çıkınca bir hafta fakültede yatırmışlardı.
Çünkü hipertiroid bütün vücutta hiper bir aktiviteye sebep olduğundan, nabız 150'ye çıkmış.
Birkaç ay nabız yavaşlatıcı ilaç da kullandı, şimdi iyi çok şükür ama tiroid baskılayıcı ilaca devam tabi ki
14 Şubat sevgililer gününde kontrolümüz var yine, 14 Şubat'ı hastanede geçiricez:)
Aynı zamanda göz bulgusu da oluşabileceği için göz kontrolü de var Perşembe günü, yani gün boyu hastanedeyiz (gözleri de normal çıkıyor çok şükür ama kontrol oluyor 6 ayda bir)
Hiç sorma canım, yormaz mı, mesela uykuya dalmada sorun yaşıyor, heyecanı, terlemesi çok oluyor.Neyse ki değerleri iyi çıkıyormuş. 6 ayda takip onu yoruyor olabilir ama sonuçta değerlerinin dengede olması çok önemli. Ben de bir dönem çok çektim. Gittiğim doktor bir türlü dozu ayarlayamıyordu ya hipertroid oluyordum ya ilaç yetmiyordu hipotroid. Sonra doktor değiştirdim de rahatladım. Dengesiz troid çok yoruyor vücudu.
ayy benim de sol üst kabarıyor acıyor... nedense...Benim 20 yaş dişlerim de gömülüydü. Neler çektirdiler bana. Şu an hepsi alındı ama hala bazen yerleri diş çıkacakmış gibi kabarıyor ve acıyor. Hayır doktor çektiği dişi göstermese almadı diyeceğim :)
Ya bu arada benim yumurtlama ağrım yok ama şeffaf akıntım var dünden beri. Arkadan gelen o soldaki yumurtalar mı çatlamaya hazırlanıyor acaba.
Ben demedim gııı :) seheryeli paylasmis ya iste baskasinin yumurtalariynan spermi neyin karisirsa diye. Iste bi de bi doktor emice yapmis ya oyle bi guzellik mi desem ne desem. Yani baskasinin spermini yanlislkla bizim yumurtaynan bulustursalar muhabbeti oldu.
Ayy yok ben birşey demedimm yaa :))
Ben senede bir düzenli gidiyordum. Şimdi fibroadenom mu kist mi anlayamadıkları kitle çıktı. 3 ay sonra gel dediler. yani şubat ayında. Teyzemde meme kanserini atlattı, ondan ihmal etmem. Siz de ihmal etmeyin.
Iyi masallah atlattiysa.. cok gecmis olsun bende mayis haziran gibi usg giriyim diyorum.. biliyorum sinsi..onun icin kontrolde fayda var.Ben senede bir düzenli gidiyordum. Şimdi fibroadenom mu kist mi anlayamadıkları kitle çıktı. 3 ay sonra gel dediler. yani şubat ayında. Teyzemde meme kanserini atlattı, ondan ihmal etmem. Siz de ihmal etmeyin.
Benim CA 125 (Kanser antijeni ve referans aralığı (0-35)) 149 çıkınca çok korkmuştum. Ama çikolata kisti yükseltirmiş bu değeri. Bu arada mamografi çektirdim ilk defa, saniyelik birşey ama ağrıyor yaaaGöğüsle ilgili hiçbir şey yaptırmadım. Bi şikayetin yoksa ve ailende kanser vakası yoksa 40 yaşına kadar gerek yok dediydi yaptırmak için randevu aldığım bi doktor. Kışın üşütünce yıllardır hep aynı yerden hortlayan sızı dışında bi tuhaflık hissetmiyorum.
Smear testini de 1,5 yılda 1 yaptırıyorum.
Diş için yılda bir temizliğe gidiyorum. Hiç ağrım olmamasına rağmen çoğu gidişimde bi dolgu yapılıyo. Gitmesem ağzımda diş kalmayacak demek ki.
Tam kan sayımı ve vitamin, mineral testlerini de yılda 1 yaptırıyorum. Özellikle tam kan sayımıyla pek çok ciddi hastalığın erkenden teşhis edilip tedavi edilmesi mümkün olduğundan bunu yaptırmanızı tavsiye ederim canikolarım.
Mutlaka git, birşey olacağından değil de için rahat etsin. Ayrıca erken teşhis çok önemli biliyorsun.Iyi masallah atlattiysa.. cok gecmis olsun bende mayis haziran gibi usg giriyim diyorum.. biliyorum sinsi..onun icin kontrolde fayda var.
Ben de etoburum. Kokoreç, uykuluk, kelle-paça çorbası, mumbar dolması (sabah sabah midenizi kaldırdığıma eminim, özür:))memleketten doğal et alırız, istanbulda et-tavuk-yumurta almam. Neyseki kocacığım da etobur:))Benim bu duruma yorumum sebzeler de canlı :) kurban bayramında et hiç yiyemem ama onun harici ben de etçiyim, leşçiyim. Ya bu işte bir sınır da yok; süt içmek de ineği sömürmek, yumurta yemek tavuğun yavrusunu yemek, öte yandan doğada herşey canlı.. ben çok bu konulara girmeden gayet etçi bir şekilde besleniyorum.
ben A grubuyum ne yeyip ne yememem gerekmiiiişşKahve iyi geliyorsa yükselen kan grubun farklı olabilir o zaman
(Burcunun özelliklerini taşımayanlara derler ya, yükselen burcun farklıdır senin diye, onun üzerinden espri yapmaya çalıştım)
Gız sen gomiklik yapcan da ben beğenmicem mi? Hemi de burçlu yükselenli. :))
Burda herkes ayrı komik yav.
Senin çaktırmadan hamile kalma planlarınla kocanı gömüşüne,
Marjo nun medyatiklerle ilgili laflarına,
can09e plakalı Eminemin de sinirli, tripli, heyheyli ve üşengeçli hallerine çok gülüyorum.
Şu an aklıma gelenler bunlar. Ha bi de dün "ya spermle yumurta karışırsa" muhabbetlerine güldüydüm. :))
benim de az çok kafamda görüntüler oluşuyorya spermle yumurta karışırsa.. hee o benim korkummmdu, geçti artık :)) ya ben de yüzlerimizi merak ediyorum, hepinizin kafamda bir hayali oluştu aslında:) ben duygusal biriyim, hemen bağlanırım, söylim:) hiç aslan burcuna uygun cool bir hareket değil, bütün suç yükselenimde:)
Ben de etoburum. Kokoreç, uykuluk, kelle-paça çorbası, mumbar dolması (sabah sabah midenizi kaldırdığıma eminim, özür:))memleketten doğal et alırız, istanbulda et-tavuk-yumurta almam. Neyseki kocacığım da etobur:))
Insallah Rabbim gonlunuze gore versin..:)Bu arada kız kardeşim de korunmayı bıraktı. nisan ayında 27 olacak yaşı. Çok uğraşmadan çabucak gelsin bebişi.
ben her gun damla damla icmekten cok yoruluyordum malum usengec insanim. pazartesi yarim sise iciyorum oluyor bitiyor :)günaydın kızlarrr :)
d viti unutuyorum 2 gündür.. akşam alsam nolur ki... ya da bunun belli bi standardı var mı şu zaman içilmeli diye? Saaaffeeeetttt Topiğin eczacısı toktoruuu her şeysiii Safffeeeettttt
cok endiselenmis olmalisin. benim miyomlarim varken de yuksek cikmisti ama 50 gibi. biz de cok endiselenmistik cunku annem yillardir kanserle ugrasiyordu. hikaye de iyi huylu miyom ile baslamisti. ama doktor ya adet zamaniyla ilgili ya da cikolata kisti demisti.testi adete gore tekrarladi normal cikti. anneme de sizin turunuz anne kiz arasinda gecen turlerden degil demisti. bana ameliyatimi tup bebek uzmani bir jinekologun yapmasi oneriliyordu. ama ben de onkoloji ihtisasi olan bir doktor istiyordum. neyse ki sonunda tup bebek uzmani bir onkolog yapti ameliyatimi.Benim CA 125 (Kanser antijeni ve referans aralığı (0-35)) 149 çıkınca çok korkmuştum. Ama çikolata kisti yükseltirmiş bu değeri. Bu arada mamografi çektirdim ilk defa, saniyelik birşey ama ağrıyor yaaa
sagdakiler catlamis demisti ya ondan soldan geliyor dedim canim. ama muayenede berbatti sol yumurtaligimin agrisi. hic bu kadar acimamistir herhalde. saga baktiginda bir agri duymuyordum. tabii ben o an solda sayi fazlaayy benim de sol üst kabarıyor acıyor... nedense...
ben sana demiştim kuzumm çalışmalara devamm.. neyin nerden geleceğini bilemeyiz... inşallah tutar... Rabbim büyük..
gece çok konuşmuşsunuz maşallah 54 mesaj daha diyordu bu sayfaya göre iyi bir rakam
gorumcem iskenderunda benim de babama zeytinyagi,nar eksisi, salca yollar surekli.ama etini maalesef kasaptan almak zorunda kalir babam. buradaki etler saman gibi hic sevmiyoruz. mecbur yiyoruz ama herseyin tadini bozuyor sanki. bir de iskenderunlu birisi icin kriter cok yuksek oluyor. yapilan seyler yeniyor ama hep bir iskenderun aniliyor :) ben orada yasasam obez olurum herhalde. halka tatlinin kilo ile alindigi, doneri ile rahat iki kisinin doydugu bir memleket iste :)Tunceliliyiz biz canım, ordaki köylülerden. samanla karışık koliye koyar topladığı yumurtaları, eti de termoslarda gönderirler. İskenderunda doğup büyüdük, salçamızı, zeytinimizi, nar ekşimizi, defne sabunumuzu ordan alırım, Ege de okudum, zeytinyağını ordan alırım bazen de dayım muğlada doktor, o gönderir arada kuru incir, zeytin, zeytinyağı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?