Benim hiç hamileliğim olmadı. O nedenle sadece tahmin edebiliyorum yaşadıklarının zorluğunu. kaybetmek çok sarsıcı olmalı bir de üst üste kaybetmek daha da zor. Belki de şu son dört yılda kendini korumaya almıştır vücudun hamilelik gerçekleştirmeyerek. Ama umarım bir bebeğin daha olur ve sana tüm olumsuzlukları unutturur.Yok öyle bir şey için talepte bulunmadık.
Nasıl desem zaten gebelik istiyor gibi bile değiliz ki, tek isteyen benim, eşim bu düşüklerde hiçbir şey olmamış gibi davrandı.
Yani bir endişe, üzüntü duyulmadı ki sebebi araştırılsın
Biz hiç ciddi bir şekilde doktorun karşısına geçip, neden benim yeni bir çocuğum olamıyor veya tekrar hamile kalsam yine böyle mi olur demedik ki
Çevrem dahil 'zaten de çok lazım değildi' gibi bir tavır takınıldı.
Bana hep; 'gördün mü bak başına ne işler açıldı, ne gerek vardı iki çocuğun varken' şeklinde davranıldı.
Yeni bir gebelik istenmediğinde böyle bir incelemeye de gerek duyulmadı gibi bir durum vardı.
İlk düşükteki gebelik dediğim gibi plansızdı, ikincide eşim geri çekilme ile korunurken yani yine o istemezken oldu.
Sonra sanırım eşim benim üzüldüğümü görünce, aman boşver korunmayalım dedi ama bebek lafı yine yoktu.
İki ay içinde yine hamile kaldım, onda korunmasızdı, en çok o gebelik devam etti, 10. Hafta kontrolünde, 8 haftalıkken kalbinin durduğunu söyledi doktor yani son kontrolden hemen sonra sanırım
Bu kadar üst üste hamile kalıp eli boş kalmak çok sarsıcı oldu benim için ama sadece benim için
Bir daha da çok sıkı korunmamamıza rağmen (yine geri çekilme) 4 yıldır hamile kalmadım.
Bünyeme iyi geliyor mu bilmiyorum ama rahatsız etmiyor. Seviyorum ve kahve keyfi yapmak hoşuma gidiyor.İçmediğimde de arıyorum.Seviyor musun, sana iyi geliyor mu?
Smear testi de geldi aklıma şimdi.
Düşüklerim sırasında yapılmıştı bir defa, sonra 1,5 yıl geçtiğinde tekrarlandı.
Sonuç normal çıktı ama 4 yıldan fazla oldu.
Bir ara başka bir jinekolog sormuştu, ben de iki defa yapıldı, en son yapıldığından beri bir yıldan fazla oldu demiştim.
Tamam o zaman gerek yok şimdilik demişti.
Arada aklıma geliyor, bi yaptırmak lazım tekrar
Ne güzel anlatmışsın.Benim hiç hamileliğim olmadı. O nedenle sadece tahmin edebiliyorum yaşadıklarının zorluğunu. kaybetmek çok sarsıcı olmalı bir de üst üste kaybetmek daha da zor. Belki de şu son dört yılda kendini korumaya almıştır vücudun hamilelik gerçekleştirmeyerek. Ama umarım bir bebeğin daha olur ve sana tüm olumsuzlukları unutturur.
Çocuğu olup da isteyenler olmadığında daha çok etkileniyor olabilir. Sonuçta sizler neyi istediğinizi çok iyi biliyorsunuz. Biz ise sizin zAten bildiğiniz bir şeyi anneliği öğrenmek için çabalıyoruz. Bu konuda iki referansım var. Birisi doğal olarak annem, diğeri de kardeşim. İkisi de tek kelime ile mükemmel izlenimler bıraktılar bende. Bu nedenle çok istiyorum anne olmayı. Bir de çocuklar annelerinin mitokondrisini taşırlarmış. Bu hayatta annemden bir iz taşıyıp, çocuğuma bir iz bırakmak fikri beni o kadar etkiliyor ki.. sanki anne olmak ölümsüz olmak gibi.. hep çocuklarında yaşamak özel ve harika bir paylaşım bence.
Çok haklısın da terzi kendi söküğünü dikemiyor işte, biliyor hatta ben de tavsiye ediyor olmama rağmen ihmal ediyorum.Göğüsle ilgili hiçbir şey yaptırmadım. Bi şikayetin yoksa ve ailende kanser vakası yoksa 40 yaşına kadar gerek yok dediydi yaptırmak için randevu aldığım bi doktor. Kışın üşütünce yıllardır hep aynı yerden hortlayan sızı dışında bi tuhaflık hissetmiyorum.
Smear testini de 1,5 yılda 1 yaptırıyorum.
Diş için yılda bir temizliğe gidiyorum. Hiç ağrım olmamasına rağmen çoğu gidişimde bi dolgu yapılıyo. Gitmesem ağzımda diş kalmayacak demek ki.
Tam kan sayımı ve vitamin, mineral testlerini de yılda 1 yaptırıyorum. Özellikle tam kan sayımıyla pek çok ciddi hastalığın erkenden teşhis edilip tedavi edilmesi mümkün olduğundan bunu yaptırmanızı tavsiye ederim canikolarım.
Kahve iyi geliyorsa yükselen kan grubun farklı olabilir o zamanBünyeme iyi geliyor mu bilmiyorum ama rahatsız etmiyor. Seviyorum ve kahve keyfi yapmak hoşuma gidiyor.İçmediğimde de arıyorum.
Kahve iyi geliyorsa yükselen kan grubun farklı olabilir o zaman
(Burcunun özelliklerini taşımayanlara derler ya, yükselen burcun farklıdır senin diye, onun üzerinden espri yapmaya çalıştım)
İnsanlar seni teselli etmek de istemiş olabilir. İki tane çocuğunun olmasını düşüklerin için bir teselli olarak görmüşlerdir belki. Ben sen şöyle bir cümle kurabilirsin; çocuklarının da sana ihtiyacı var herşeyden önce senin sağlığın önemli ve o gebeliklerde bebekler için yolunda gitmeyen birşeyler vardı ki doğa kendi kendine sonlandırdı. Yani en fazla bunu diyebilirdim. Ötesi, iki çocuğun var o zaman üçüncüyü istememen lazım kısmı gerçekten çok saçma ve bence kimsenin haddine de değil :)Ne güzel anlatmışsın.
Tadını bildiğin bir şeyi istiyor olmak konusuna ben de katılıyorum.
İnsanlar hep, iki çocuğum olduğu için yeni bir bebeği istemeye hakkım olmadığını hissettirdi bana
Düşüklerime bile üzülemedim kimsenin yanında ve sanki evlilik dışı hamile kalmışım gibi bir anlamda utana utana sevindim hamile kaldığımda, bu anlaşılması çok zor bir şey.
Düşükler benim suçummuş gibi hissettirdiler.
2 çocuğun varken hamile kalınır mı, olacağı buydu gibi tuhaf bakışlar.
Şöyle göğsümü gere gere mutlu mutlu hamileyim diyemedim, düşüklerime de üzülemedim.
Aman ne üzülüyorsun, çok mu lazımdı sanki gibi bakışlar sebebiyle..
Maddi durumumuz da iyi çok şükür yani bu sıkışıklıkta çocuk mu istiyorsun denecek bir durum da yok.
Senin için de çok içten diliyorum ki, en kısa ve hayırlı zamanda hamile kalıp kucağına almayı Allah nasib etsin, sağlıkla büyüt inşaallah.
Daha anne olmadan hissedebildiğin o güzelliği,kucağında çocuğunla daha bir güzel şekilde yaşa
Kan grubuna göre beslenme konusu da var ama 35 yaş gibi yan etkileri görülmeye başlanıyor yani gençlikte vücut kaldırıyor.
Mesela ben 0 grubuyum, her türlü eti sindirebilirmiş 0 grupları ama karbonhidrat ve mayalı gıdalar, peynir, elma ve portakal sindirimde zorlanılan yiyeceklermiş.
Bende oldukça uyuyor bu anlatılanlar.
Eşim A grubu; A grupları eti hiç sindiremezmiş, illa yiyecekse kuzu ve oğlak eti, o da en az fazla 40 günde bir yenmeliymiş.
Bu da eşime çok uyuyor, et yediğinde resmen hasta oluyor eşim
Ben de A grubuyum ama kahve bana da dokunur ve sevmem pek. Cayciyimdir ben
Benim yukselen O grubu herhal
Bende düzenli meme ultrasonu ve troid ultrasonu yaptırırım. Yani bazen doktorun istemesine de gerek kalmaz ultrason çeken doktorum da sabit olduğu için kafama göre gider yaptırırım. Çekerken de gördüklerini gayet güzel açıkladığı için tatmin olmuş şekilde eve giderim :)Göğüsle ilgili hiçbir şey yaptırmadım. Bi şikayetin yoksa ve ailende kanser vakası yoksa 40 yaşına kadar gerek yok dediydi yaptırmak için randevu aldığım bi doktor. Kışın üşütünce yıllardır hep aynı yerden hortlayan sızı dışında bi tuhaflık hissetmiyorum.
Smear testini de 1,5 yılda 1 yaptırıyorum.
Diş için yılda bir temizliğe gidiyorum. Hiç ağrım olmamasına rağmen çoğu gidişimde bi dolgu yapılıyo. Gitmesem ağzımda diş kalmayacak demek ki.
Tam kan sayımı ve vitamin, mineral testlerini de yılda 1 yaptırıyorum. Özellikle tam kan sayımıyla pek çok ciddi hastalığın erkenden teşhis edilip tedavi edilmesi mümkün olduğundan bunu yaptırmanızı tavsiye ederim canikolarım.
Evet etin her türlüsünü, yağlı bile olsa, tamamıyla sindirebilen tek grupmuş 0Evet ben de 0 pozitifim. 2 sene kadar vejetaryendim üniversitede. Dikkat etmeme rağmen, bakliyatlar, pekmezler, vitaminler vs. hastanelik olduydum. Kan değerlerim yerlerdeydi. Doktor "vejetaryen olabilecek son kan grubuna sahipsin, kırmızı et yemen şart, sürekli iğne yapamayız" demişti. 2 sene sonra ağlayarak yediğim o kavurmayı hiç unutmuyorum. Şimdi düzenli olarak yiyorum. Arada aklıma geliyo hem ağlayıp hem yemeye devam ediyorum. Eşim de diyo "zaten ölüydü, sen öldürmedin." "Evet diyorum leşçiliz aslında." Beti benzi atıyo. Sonra yine yemeye devam.
Kahve iyi geliyorsa yükselen kan grubun farklı olabilir o zaman
(Burcunun özelliklerini taşımayanlara derler ya, yükselen burcun farklıdır senin diye, onun üzerinden espri yapmaya çalıştım)
Eskiden hiç sevmezdim kahve. Ama zamanla değişti yaş ilerleyince oldu bu bende. Demek ki yaş ilerleyince kan grubunda yükselen etkisine giriyorsun :)Kahve iyi geliyorsa yükselen kan grubun farklı olabilir o zaman
Peki cidden et ve yumurta seni rahatsız eder mi, bunu da sorayım
Ben de A grubuyum ama kahve bana da dokunur ve sevmem pek. Cayciyimdir ben
Benim yukselen O grubu herhal
Hmm... et ustuste ve sık sık yediysem evet rahatsiz eder. Sebzeyi, otu daha bi seve seve ve mutlu ola ola yerim :)Peki cidden et ve yumurta seni rahatsız eder mi, bunu da sorayım
Valla burçlarda cidden öyleymiş yani yaş ilerledikçe artık tamamen yükselen burcun etkisine giriyormuşsun:)Eskiden hiç sevmezdim kahve. Ama zamanla değişti yaş ilerleyince oldu bu bende. Demek ki yaş ilerleyince kan grubunda yükselen etkisine giriyorsun :)
Benim bu duruma yorumum sebzeler de canlı :) kurban bayramında et hiç yiyemem ama onun harici ben de etçiyim, leşçiyim. Ya bu işte bir sınır da yok; süt içmek de ineği sömürmek, yumurta yemek tavuğun yavrusunu yemek, öte yandan doğada herşey canlı.. ben çok bu konulara girmeden gayet etçi bir şekilde besleniyorum.Evet ben de 0 pozitifim. 2 sene kadar vejetaryendim üniversitede. Dikkat etmeme rağmen, bakliyatlar, pekmezler, vitaminler vs. hastanelik olduydum. Kan değerlerim yerlerdeydi. Doktor "vejetaryen olabilecek son kan grubuna sahipsin, kırmızı et yemen şart, sürekli iğne yapamayız" demişti. 2 sene sonra ağlayarak yediğim o kavurmayı hiç unutmuyorum. Şimdi düzenli olarak yiyorum. Arada aklıma geliyo hem ağlayıp hem yemeye devam ediyorum. Eşim de diyo "zaten ölüydü, sen öldürmedin." "Evet diyorum leşçiliz aslında." Beti benzi atıyo. Sonra yine yemeye devam.
Brokoli yiyip 90 yaşına kadar yaşayacaksam erken öleyim daha iyi derim ben de :) sebze yerim ama yemem gerektiği için. Beni bana bıraksalar hiç bir sebzeyi yiyeceğimi sanmıyorum :)Hmm... et ustuste ve sık sık yediysem evet rahatsiz eder. Sebzeyi, otu daha bi seve seve ve mutlu ola ola yerim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?