haklisin bu yogunlukta karsilasmalari gerekir.. burada ovulasyondan sonra iliskiyi kesmek yanlis gibi zaten sizde olan bu degil sanki. begenememisler birbirini, aralarinda ask olmamis. spermin aylak aylak gezmesi yumurtayi dolleyememesi spermiyogramda biliniyor olabilir mi? cunku bir arkadasim boyle bir sorunlari oldugunu soylemisti kac sene once ama nasil biliyorlardi haberim yok. o zaman ilgi alanim da degildi hic sormadim. sonra cocuklari oldu ama takviye bir seyler kullandilar mi bilmiyorum.Ben clearblue ovulasyon testi kullanıyorum.
18'i boş çıktı.
19'unda gülen yüz yanıp söndü değerlendirdik.
20'sinde de yanıp söndü boş geçtik.
21'inde gülen yüz sabitlendi ki bu pik yaptığı gün demek, değerlendirdik. Sabitlendiği gün dahil 3 gün yeni teste izin vermiyor alet.
22'sini de değerlendirdik.
23'ü boş geçtik.
24'ü de değerlendirdik.
25'i boş geçtik.
26'yı değerlendirdik.
Ben Marjo'nun dediği yönteme göre sadece 23'ü boş geçmişim ama ben bu sıklıktaki bi ilişkide problemin spermle yumurtanın denk gelememesi buluşamaması değil, buluşup döllenememesi olduğunu düşünüyorum. Yumurtanın zarını delemiyor olabilir. Önemli bi enzim varmış salgılanması gereken, o eksik olabilir. Yumurta kalın zarlı, kalitesiz ya da sperm güçsüz, kıçı başı yamuk olabilir.
Mevzu ilişki zamanı değil bence. Sperm uzun süre yaşıyor zaten. Doktor sık olması sıkıntı yaratabilir demesine rağmen denedik. Yine olmadı.
Yumurta ve sperm genç ve sağlıklıysa, kanallar da açıksa yumurtlamaya 4-5 gün kala tek ilişkide gebe kalınır.
8 aydır ovu öncesi de sonrası da gün aşırı ilişki yaşıyoruz zaten biz. Denk gelmemesi mümkün değil.
haklisin bu yogunlukta karsilasmalari gerekir.. burada ovulasyondan sonra iliskiyi kesmek yanlis gibi zaten sizde olan bu degil sanki. begenememisler birbirini, aralarinda ask olmamis. spermin aylak aylak gezmesi yumurtayi dolleyememesi spermiyogramda biliniyor olabilir mi? cunku bir arkadasim boyle bir sorunlari oldugunu soylemisti kac sene once ama nasil biliyorlardi haberim yok. o zaman ilgi alanim da degildi hic sormadim. sonra cocuklari oldu ama takviye bir seyler kullandilar mi bilmiyorum.
Senin bebeğini şimdiden merak ediyorum. Elinde çiçekle gelmeyen sperme yüz vermiyor inanılmaz seçici.. kendisi aranıza katıldığında anlaşılan çok can yakacak :)Evet muhtemelen elektrik alamıyolar birbirlerinden. Benim yumurtalar cins ve seçici olabilir. Elinde çiçekle gelen sperm bekliyo zaar. :))
Önümüzdeki dönem Marjo'nun dediğini yapıp 3 gün üst üste deneyecem bakalım nolacak. Benim koca dünden razı zaten yazık ne desem ok :))
haklisin bu yogunlukta karsilasmalari gerekir.. burada ovulasyondan sonra iliskiyi kesmek yanlis gibi zaten sizde olan bu degil sanki. begenememisler birbirini, aralarinda ask olmamis. spermin aylak aylak gezmesi yumurtayi dolleyememesi spermiyogramda biliniyor olabilir mi? cunku bir arkadasim boyle bir sorunlari oldugunu soylemisti kac sene once ama nasil biliyorlardi haberim yok. o zaman ilgi alanim da degildi hic sormadim. sonra cocuklari oldu ama takviye bir seyler kullandilar mi bilmiyorum.
Ben clearblue ovulasyon testi kullanıyorum.
Yumurta ve sperm genç ve sağlıklıysa, kanallar da açıksa yumurtlamaya 4-5 gün kala tek ilişkide gebe kalınır.
2 kızı varmış ikisi de panik atak hastasoymis, kadının biri otururken ilacı bıraktım duzeldim diyor o kadını da yerden yere vurdu şimdi mutlusun 1 ay sonra dibe vurcak falan dedi. Şeytanı bir kadindi
ovulasyin testi pozitif olunca 24-36 saat icinde yumurta catlayacak demek oluyor. o zamani degerlendirip ( spermin yasama suresi uzun oldugu icin) teste devam edip siliklestigini gormemiz gerekiyor diye biliyorum ben. siliklesince yumurtladigin anlamina geliyor ve o gunu de degerlendirmek gerekiyor. benim yumurtlama agrim cok oldugu icin agrimin gectigi zaman test siliklediyordu ve yumurtladim diye o zamani da degerlendiriyordum. ama bazen de bu testler agrilar ip ucu verse de aslinda yumurtlamanin tam olarak ne zaman oldugu bilinmez diyorlar, sanirim tedt siliklesince yine de daha gec olabilecegi icin
önümüzdeki maçlara bakacagız deyip devam etme vakti canim.. umarim yakinda kazanan olacaksin :)
Bende cok cok iyi bilmiyorum ama bu Sperm Meet Egg plani sunu soyluyor. Ovulasyon 3 fazdan olusur, erken faz, orta faz ve gec faz.
Eger testinizden gec faz esnasinda + sonuc aldiysaniz onunuzde en fazla 24 saatiniz var.
Eger testinizden orta faz esnasinda + sonuc aldiysaniz onunuzde 36-48 saat var.
Eger testinizden erken faz esnasinda + sonuc aldiysaniz yumurtanin atilma suresi 72 saate cikabiliyor.
Ustune ustluk bazi durumlarda (stres ve hastalik ozellikle) vucut yumurtlama icin dogru zaman degil deyip daha bile bekletebiliyormus.
Buradaki mantik su: hangi fazda oldugunuzu bilemezsiniz. Erken de olabilir, orta da olabilir, gec de olabilir. O yuzden garantiye almak icin erken fazda imis gibi davranin ve 72 saat boyunca 3 kere iliskiye girin. Bir de vucudun stresten bir ya da iki gun daha erteledigini dusunun, o yuzden O+3'u bos gecip O+4'de bir daha iliski yasayin ve O'dan sonraki 15.gunde test yapin. Mantik bu cok kisaca.
Kızın tam bir mucize, erken yumurtamışsın ve o yumurtlamayı da yakalamışsın. Şu an pek çoğumuzun es geçeceği bir tarih aslında ama işte oluyor.dennisgo Evet. Bu cok dogru. Kizim boyle dogdu. Adetimin bittigi gunun ertesi bir iliski yasadik. Bir kaza oldu ama umursamadik. Yok artik, yumurtlamaya 5-6 gun var, daha neler diye. Simdi iceride yatiyor, Mart ayinda 6 yasina basacak.
Bu çok mantıklı çünkü ovulasyon testini düzenli yapınca da genelde 2 gün pozitif görüyorsun. Çizgi biraz daha koyu biraz daha silik olabilir ama genelde 3. Gün silikleşiyor. Ama bence yine de silikleşmesi her zaman yumurtladık demek değil vücut ertelerse diye de O+4 de degerlendirilmeli.Bende cok cok iyi bilmiyorum ama bu Sperm Meet Egg plani sunu soyluyor. Ovulasyon 3 fazdan olusur, erken faz, orta faz ve gec faz.
Eger testinizden gec faz esnasinda + sonuc aldiysaniz onunuzde en fazla 24 saatiniz var.
Eger testinizden orta faz esnasinda + sonuc aldiysaniz onunuzde 36-48 saat var.
Eger testinizden erken faz esnasinda + sonuc aldiysaniz yumurtanin atilma suresi 72 saate cikabiliyor.
Ustune ustluk bazi durumlarda (stres ve hastalik ozellikle) vucut yumurtlama icin dogru zaman degil deyip daha bile bekletebiliyormus.
Buradaki mantik su: hangi fazda oldugunuzu bilemezsiniz. Erken de olabilir, orta da olabilir, gec de olabilir. O yuzden garantiye almak icin erken fazda imis gibi davranin ve 72 saat boyunca 3 kere iliskiye girin. Bir de vucudun stresten bir ya da iki gun daha erteledigini dusunun, o yuzden O+3'u bos gecip O+4'de bir daha iliski yasayin ve O'dan sonraki 15.gunde test yapin. Mantik bu cok kisaca.
Benim tek tüpüm olduğu için uzun da bir süre bekledikten sonra tüp bebek tedavisi kaçınılmazdı. Ama doktor bu arada kendiliğinden de olabilir diyor..Olacağı zaman olacak ... Eninde sonunda olacak da bu forumdakiler hani doğal yollarla kalacaklardı :) Herkes tüp aşılama vs peşine düştü :))
Bir çoğumuzda ovulasyon sonrası kısım eksik kalıyor sanırım. Umarım yeni bilgiler ışığında yakın zamanda pozitif sonuçlar görürüz.Hımm çok enteresan. Bende program hep 11.12 günü ovu gösterir. Testim de 9. 10. 11
Gün pik olur. 12.günden sonra benimde ilişkim olmaz hatta 7 gün ara veririm. Ovu geçtikten sonra 3-4 gün sonra bir ilişki olur o kadar. Benim de son gebelikte O O2 O4 ilişki olmuş. Ovudan önce de var tabi.
Ovulasyon gunu hangisiydi?
Bak senin 25 gun degil mi siklusun? Benim de 25-26 gun. Bu SME Plan'ina gore soyle olmasi gerekiyor. Diger arkadaslar siz de okuyun bunu.Senella @seheryeli77 bearnguin @can09e dicilek @MASLOW dennisgo :
6.gun - Lambada
8. gun - Lambada
10. gun - Lambada
8.gunden itibaren ovulasyon testi yapmaya basliyorsun hergun. Ovulasyon pozitife donene kadar iki gunde bir lambada. Diyelim ki pozitif test 12. gunde oldu. O zaman:
12.gun - Lambada (OVULASYON)
13.gun - Lambada (O+1)
14. gun - Lambada (O+2)
15. gun - Pistler bos kaliyor (O+3)
16. gun - Lambada (O+4)
Ben bunu okuduktan sonra hatirladim. Eylul ayinda hamile kaldigimizda ovulasyondan sonraki 2 gun de devam etmistik.
Diger hamileliklerimi bilmiyorum. Oglani daha dogrusu. Ne ovu ne baska sey takip ettigim icin...Kizda da adetten sonraki ilk gun korunmasiz iliski olmustu. Aman birsey olmaz zaten deyip dert etmemistik. Ama hamile kaldim. Herhalde erken yumurtlama olmustu.
İnşallah tüpe müpe gerek kalmaz seninki hemen gelir. Allah'tan diliyorum sevimli bir bebeğin olur. İçimden kız geçti niyeyse :))Kızın tam bir mucize, erken yumurtamışsın ve o yumurtlamayı da yakalamışsın. Şu an pek çoğumuzun es geçeceği bir tarih aslında ama işte oluyor.
Bu çok mantıklı çünkü ovulasyon testini düzenli yapınca da genelde 2 gün pozitif görüyorsun. Çizgi biraz daha koyu biraz daha silik olabilir ama genelde 3. Gün silikleşiyor. Ama bence yine de silikleşmesi her zaman yumurtladık demek değil vücut ertelerse diye de O+4 de degerlendirilmeli.
Benim tek tüpüm olduğu için uzun da bir süre bekledikten sonra tüp bebek tedavisi kaçınılmazdı. Ama doktor bu arada kendiliğinden de olabilir diyor..
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Umarım içinden geçen en kısa zamanda beni bulur.. bu fikir bile beni o kadar mutlu etti ki.. ben şu an 2. Tüp bebek tedavisine başladım. İğnelerin 4. Günündeyim. Yarın kontörlüm var. İlk tedavim tam bu aşamada yarıda bırakılmıştı. Benim yumurtalıklar konuyu tamamen yanlış anlamışlardı sanırım çünkü şampiyon bir yumurtam vardı önden büyüdü diğerleri geride kalmıştı. Doktorum diğerleri yetişemez diye tüp bebek tedavisini iptal ederek aşılamaya döndü. Ama negatif sonuçlandı. Şimdi ikinci denemem ve yumurtalıklarım da bu işin mantığını öğrendi bence :) Yarın umarım dengeli büyüyen, kaliteli tüp bebek tedavisi için yeterli yumurta haberi alırım.İnşallah tüpe müpe gerek kalmaz seninki hemen gelir. Allah'tan diliyorum sevimli bir bebeğin olur. İçimden kız geçti niyeyse :))
Alerjin olsa vajinada olur sıkıntılar karnında değil.
Sperm allergy, sometimes called semen allergy or seminal plasma hypersensitivity, is a rare allergic reaction to proteins found in a man's semen. It mostly affects women. Some common symptoms of sperm allergy are redness, swelling, pain, itching, and a burningsensation in the vaginal area.
Benim dun ve Pazar gunu o kadar cok agrim oldu ki...ayni senin bahsettigin gibi bir agri. Hem bel hem rahim, patlayacakmis gibi agriyor. Oyle bir alerjim falan da yok. Bence bildigin yumurtlama sancisi o. Ama icine sinmiyorsa doktora gorun tabii.
İnşallah :)Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Umarım içinden geçen en kısa zamanda beni bulur.. bu fikir bile beni o kadar mutlu etti ki.. ben şu an 2. Tüp bebek tedavisine başladım. İğnelerin 4. Günündeyim. Yarın kontörlüm var. İlk tedavim tam bu aşamada yarıda bırakılmıştı. Benim yumurtalıklar konuyu tamamen yanlış anlamışlardı sanırım çünkü şampiyon bir yumurtam vardı önden büyüdü diğerleri geride kalmıştı. Doktorum diğerleri yetişemez diye tüp bebek tedavisini iptal ederek aşılamaya döndü. Ama negatif sonuçlandı. Şimdi ikinci denemem ve yumurtalıklarım da bu işin mantığını öğrendi bence :) Yarın umarım dengeli büyüyen, kaliteli tüp bebek tedavisi için yeterli yumurta haberi alırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?