Jinekoloji İleri derece Rahim yapışıklığından muzdarip olanlar...

Canım merhaba sen nezaman gideceksin bülent beye bende ona gitmeye karar verdim ama şehir dışında oldugum için bayram sonunu bekleyeceğim mecbur tabi hasta alıyorlarmı bilgimde yok bana gidersen süreç hakkında bilgi verirmisin ameliyat ücret hakkında bilgi verdilermi acaba bülent bey için

Ben kendisine mail attim, hsg sonucumu ilettim. Normalde yeni hasta almiyorlar diye biliyorum ama sanirim benim durumumu acil gordugu icin kabul etti. Muayene 750 tl histereskopi fiyatini bilmiyorum sabah gidecegim gorusmeye o zaman ogrenirim.

İnşaallah bir an evvel kurtulursun canım rica etsem mail adresini banada verebilirmisin

Ben kendisine mail attim, hsg sonucumu ilettim. Normalde yeni hasta almiyorlar diye biliyorum ama sanirim benim durumumu acil gordugu icin kabul etti. Muayene 750 tl histereskopi fiyatini bilmiyorum sabah gidecegim gorusmeye o zaman ogrenirim.
Canım merhaba gittinmi doktora seni merak ettim ne dedi

Merhaba kizlar. Bugun cok degisik bir sey oldu. Bulent bey hsg ve yaptigi alttan muayene sonucu bende yarim rahim oldugunu soyledi. Tiptaki adi uterus unicornis yani tek boynuzlu rahim. Anlayacaginiz hsg de yapisiklik cikan sag kismim aslinda yok. Sadece sol tupleeim var. Bu hem iyi hem de kotuymus. İyi yani %80 yapisiklik dedigimiz kisim aslinda bos ve histereskopim daha kolay gececek kotu yani ise ilerde hamile kalsam bile dusuk ve erken dogum risklerim oldugu icin cok yakindan takip edilmem gerekicek. Belki de ilk dusugum bile bu nedenle oldu isin garisip simdiye kadar gottigim 100 milyon doktorun hicbiri bunu anlamadi

Cok vakıf degıl. Ama acaba ofis tipi histeroskopi mi yaptı acaba? Sonrasınde ne oldu adet gorebıldın mı ?

Geçmiş olsun yani şimdi yapışıklık değişmiymiş sendeki yada yapışıklıkdan dolayı mı rahim tek boynuzlu şekil almış histereskopi ile düzelme şansı yokmu

Geçmiş olsun yani şimdi yapışıklık değişmiymiş sendeki yada yapışıklıkdan dolayı mı rahim tek boynuzlu şekil almış histereskopi ile düzelme şansı yokmu
Tek boynuzdan kastim yarim rahim. Yani rahmimim sag tarafi aslinda yok sadece sol taraf ve sol tupum var. Sol tarafim acik ama sag kisma dogru yapisikligim var. O da apazartesi gunu yapilacak histereskopi ile acilacak ins. Bundan sonra zor bir sinav bekliyor beni. Hamile kalsam da dusuk ve erken dogum risklerim var ama bunlar sadece risk.bu sekilde hamile kalip dogum yapan da cok kadin varmis.sadece cok iyi takip edilmem gerekiyor. Benim icin dua edin lutfen. Su yapisiklik acilsin, normal bir sekilde adet gormeye baslayayim. Sonrasinda guzel haberler verecegim ins

Dualarım seninle güzel haberlerini alırız inşallah

Dualarım seninle güzel haberlerini alırız inşallah
Birde yapışıklık için nededi tek seferde açılır dedimi benim 8. Ay olacak adet görmeyeli dün akşam aradım bülent urman için histreskopi ücreti 18.000 tl dediler ama ucurum fiyat yanlış fiyat verdiler bence

Merhaba
Hepinize gecmis olsun. 33 yasindayim ve 6 yillik evliyim.Benimde bekarken batın ultrasonu sonucu çift rahim teşhisi konulmuştu dr.ma ne yapabiliriz dediğimde suan bekar oldugun için yapılacak bisey yok evlenip cocuk düşündüğüm zaman gelirsin demisti. Ben özel bir dis hastanesinde dental asistanım. 2014 yılında evlendim 2015 yilinda dogaldan hamile kaldim kalp atislari durunda 11.haftada kurtaj oldum patoloji sonucunda kromozon anomalisi dediler. Neyseki calistigim kurumun dr.na gittim bu şekilde hamile kalırsan kaybedersin tutmaz dedi. Güvendim ve ameliyat oldum sprial takıldı 1 ay sonra spiral çıkartıldı hsg çekildi bu seferde rahim duvarı çökmüş rahmi biraz kaldırmak gerekiyor dedi. Eee sonuçta çalıştığınız kurumun dr.u olduğu için güveniyorsunuz. Sonuçta bu ameliyatta oldum ama bu sefer spiral takılmadı hsg çekildi. 3. Hsg filmim olmasına rağmen cok sancılı geçti çekim esnasında ağrı kesiciler kas gevşeticiler yapıldı. Neyse göstermek için gittiğimde herşey çok iyi hemen hamile kal 6 ay olmazsa gel bir bakalim dedi ki hamile kalamadım. Calistigim kurumda yani 2 ameliyatimi yapan dr. Tarafindan 2 yumurta catlatma 1 aşılama tedavisi oldum sonuç negatif. Ara verdik bu sefer memorial hastanesinde bir dr. önerdiler oraya gittim oda tekrar bir hsg istedi. Hsg nin sonucu sol tüpüme giden rahim duvarımın yapışık olduğunu istersek doğaldan istersek tüp bebek tedavisi olabileceğimi söyledi bizde 1,5 yıldır doğaldan olmadi hadi tüp bebek olsun dedik. 5 tane 5.gün embriyosu elde edildi. Sonuç her iki transferdede negatif. Tekrar ara verdik bu sefer calistigim hekimin kendi kurumumuz disindaki doktor olan faruk beye gittim oda bana bu sekilde yapisiklik varken dogaldan ve tup bebek tedavisi ilede hamile kalamayacagimi tup bebek tedavisi yapan dr.un bunun icin seni yonlendirmis olmasi lazimdi yapisikligin acilmasi gerektigini söyledi. Ama bu sefer 2.bir görüş almadan direk olmak istemedim bu seferde zeynep kamilden emekli yasli bir kadın dogumcuya gittim oda bana aynısını söyleyince faruk beyde ocak ayında histeroskopi operasyonu oldum subat ayinda kontrolde suanda hicbir sikinti olmadigini doğal yoldan hamile kalabilme ihtimalinin olduğunu söyledi ve 2 aydır hamilelik ne yazıkki yok. Rabbim hepimize şafi ismi ile şifa versin hepimizin kucağını doldursun insallah

Çok geçmiş olsun siz adet görebiliyormusunuz yapışıklığınız ne boyutta acaba

Çok geçmiş olsun siz adet görebiliyormusunuz yapışıklığınız ne boyutta acaba
Cok tesekkur ederim. Evet adet oluyorum operasyonum sonrası ilk adetim lekelenmelerimle birlikte 10 11 gün sürdü 2. Adetim 7 gün kadar 3. Adetim iste 4 lekeneme ile birlikte 5 gün sürdü ay gectikce azaliyormus gibi geliyor bana. Suanda bir yapisiklik yok ama adetim azalmaya başladığı icin tekrar bir yapisiklik olduğunu tahmin ediyorum.

İlk once yarim rahim oldugunu anlamadan once yapisiklik cok 2-3 sefer bile gerekebilir bazen demisti ama yarim rahim oldugunu anlayinca isimiz daha kolay dedi heralde tek seferde acmaktan bahsetti. Ucret dogrudur canim amerikan hastanesi oldugu icin pahali zaten. Ama sanirim benim sigortam karsilayacak. Sigortadan bugun cevap gelmis ama daha ne oldugunu bilmiyorum. Haber veririm.

Canim hangi faruk bu? Acibadem mi?

Benim de ikinci kurtajimi o yapti.gordugum en naif doktorlardan biri ama benim surecimi iyi yonetemedigini dusunuyorum :/ o nedenle artik ona gitmiyorum.
Evet çok kibar biri. Operasyon sonrası kontrole gittiğimde herşey çok iyi 4 5 ay kadar akışına bırak dogaldan hamile kalabilirsin kalamazsan tüp bebek tedavisine başlarız dedi (insallah gerek kalmazda) yine faruk beye gitmeyi düşünüyorum canim. Sen hangi dr.a gidiyorsun