Jinekoloji İleri derece Rahim yapışıklığından muzdarip olanlar...

Kizlar merhaba bugun ota ve jinemed hastanesine gittim. Rahim yapisikligim ultrasondan bile belli oluyor diyor doktor. Sadece bir kucuk bir bolge normalmis. En kisa zamanda histereskopiyi planlayalim dedi. Yucel hoca malesef ameliyat yapmiyor suan ama alparslan baksu da iyi bir doktor arastirmalarima gore. Histereskopi.ile yapisikligi acmaya caliscaz ve icine balon koycaz dedi. 2 ay hormon tedavisi alacakmisim. 2 ayin sonunda rahim duvarimdaki kalinlasmaya bakacak. Her sey yolunda gider ve sorunsuz bir kalinlasma da olabilir yada kurtajda endometriumun hasar gorduyse hic eskiye de donemeyebilir dedi. Bu tamamen yapilan kurtaj ile alakaliymis. Bekleyip gormekten baska bir carem.kalmadi. haftaya ameliyat icin gun alacagim ama once hsg cekilecek

Gecmis olsun oncelikle. Tum bunlar olurken rahim duvariniz ne kalinliktaydi?

Size de çok geçmiş olsun.
Evet Yücel Bey’i rahim yapışıklığından muzdarip olan birçok kişi artık gayet iyi tanıyor.Hele ki kaçan doktor Mustafa Acet ten sonra sineşi vaka sayısı binleri bulmuşken Yücel Bey’in de başı bir hayli kalabalıklaşmıştır diye düşünüyorum.Ben de kendisine gitmeyi planlıyordum fakat Yücel Bey hep söylediğim gibi daha önce başarısız yapışıklık ameliyatı geçirip de kendisine giden hastalara pek fazla umut vermiyor hatta bazen hiç kabul etmiyor hiç şans dahi vermiyor.Bu durum gerek kendisinin başının kalabalıklığından gerekse bir başka doktorun mahvettiğini neden kendisinin düzeltmeye çalışması gerektiğini sorgulamasından diye düşünüyorum.

Bundan dolayı ben kendisine gitmekten vazgeçtim çünkü yeterince olumsuz sözcükler işitmiştim ve artık moralimi,sineşinin tedavi olabileceği inancına sahip olmayan hiçbir doktorun bozmasına müsaade etmeyeceğim.Ben rabbime sığınıyorum ve emin adımlarla ilerliyorum inşaallah da güzel sonuçlar alacağıma inanıyorum.
Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun.

Selamunaleyküm canım.
Ben 3 histereskopi ameliyatımı da Ota jinemed hastanesinde oldum tabi ki doktorum o hastanede çalışan bir doktor değil kendi kliniği olan bir doktoru sadece ameliyatlarını orda yapmak için orayla anlaşmıştı.Ama sana şunu söyleyebilirim ki Ota jinemed hiç de temiz düzenli bir hastane değil ve benim doktorum kaçan meşhur doktor Mustafa acet idi.Sonrasında birçok hastası oraya gidip ameliyat raporlarını istedilerse de elimizde yok denildi ve hiçbir rapor verilmedi.
Doktorun bir an önce planlayalım demesinin sebebi nedir acaba hiç düşündünüz mü?
Ve yapışıklık kesinlikle ultrasonda hiçbir zaman o kadar net görünmez.
Yanlış anladıysam düzeltin balon stent takılıp kaç gün kalacak?Bana da takılmıştı ve bir hafta kadar kalmıştı ben daha sonradan öğrendiğim kadarıyla balon stentin uzun süre kalması aslında sakıncalıymış ve Yücel Bey in de balon stenti bu yüzden sadece 1dk falan bekletip çıkartdığını düşünüyorum.
Yanlış anlama asla moralini bozup kafanı karıştırmak istemiyorm ama çok iyi düşün panik yapıp da acele karar verip asla sadece bir doktorun görüşüyle hareket etme.
Virüsten dolayı ameliyatların yıllar süreceğini zannetmiyorum yerinde olsam sakin kalıp birazdaha sabredip Yücel Bey’i beklerdim.Çünkü yapışıklıklarda yapılan her başarısız ameliyat durumu daha da kötüye götürüyor.Sana nacizane tavsiyem.Biran önce bu durumdan kurtulmak istediğini tahmin edebiliyorum aynı şeylerin çok daha kötüsünü yaşadım aceleciliğim yüzünden.
Allah yardımcın olsun.

Siz muayene oldunuz mu kendisine? Cunku ben gittigimde soyle dedi bana;
Birdaha operasyon tehlıkelı veya ben yapmam dıyemem dedi oyle birsey yok ancak ben operasyon yaparm baktık acılmadı son şansın 2. Ameliyatıda yaparm (dısarda 1 hısteroskopı daha olmustum) baktık benım yaptıgım 2. Operasyonda da acılmayacaksa zaten acılmaz dedı yanı kendınden son derece emın konusmustu. Peki tekrar yapısması neye baglı dye sormustum rahım duvarları kılcar damarlardan olusuyor eger kurtajda kılcar damarlara zarar vermısse nekdr operasyon olsanda kanama gerceklesmeyınce tekrar kapanır demıstı. Bence bi muayene olmakta fayda var. B

Kesinlikle bende size katılıyorum 1-2 ay daha bekleyip dogru kısıyı tercıh etmek gerekır. Aksi halde sonrasında daha yıkıcı oluyor

Teşekkür ederim yine de fakat ben başka bir ülkedeyim ve burda şu anda endometrium dokusu çoğalması için hormon tedavisi görüyorum.Bazen sadece yapışıklığa odaklanmak maalesef yanlış asıl mesele zaten endometrium dokusunun iyi olması eğer iyi değilse yapışıklık açılsa da embriyo tutunma şansı olmuyor maalesef.
Şu anda başka ameliyat düşünmüyorm.Paniğe kapılıp da peşpeşe ameliyat olmanın faydası yok.Ve maalesef Türkiye deki doktorlara artık güvenim yok bu yüzden tekrar orda bir tedaviye başlamayı hiç düşünmüyorum.

Ve size önerim asla hiçbir doktoru kimseye şiddetle tavsiye etmeyin ben bunu bizzat yaşadım o vebal altına girmek ağır bir yük.Zaman öyle şeyler çıkarıyor ki karşımıza apışıp kalıyoruz.”Benim başıma gelmez,yok hayır o doktor öyle birisi değil “demeyin gerçekten insanoğlu çiğ süt emmiş ve maalesef ki para dinleri imânları olmuş.Belli bir doktor için söylemiyorm genel konuşuyorum.
Bizler duygusal anlamda sömürülmeye en açık hasta türleriyiz adımlarımızı emin atmalıyız her duruma şüpheyle yaklaşmaktan zarar gelmez.

Size katılıyorum tabi ama ben sadece yasadıgım deneyime istinaden bunh yazdım. Oncesınde bende cok doktor gezdım ve herkes farklı sey soyledi bu insanı daha da celıskıye dusuruyor. Bana histeroskopiye gerek yok ilacla ılerleyelım acılan olur demıstı ama sonrasında %70 oranında kapalı oldugunu gorunce nekdr yanlıs yonlendırmelerın yapıldıgını gordum. Benım memnun oldugumdan bır baskası olmayadabılır. Her ne olursa olsun operasyona karar verın vermeyın ama muhakkak hsg cektirin derim. Hangı yolu tercıh edicegınızı daha net size gosterır

Cok haklisiniz kizlar. Suan inanilmaz kafam karisti. Biliyorsunuz ki ben yucel karaman ile bulent urman arasinda kalmistim. Ama tanidik tum es dost doktorlar ve arkadaslarim bama bulent urmani onermisti. Ama mayis sonuna kadar yeni hasta almayacakmis galiba. Sadece hamile hastalarina bakiyormus. Yucel karaman da ameliyat yapmiyro ne zaman yapmaya baslayacaklari da mechul. Bu ikisinden baskasina asla yaptirmak istemiyordum ama cok panikliyorum.5 aydir adet goemuyorum. Bugun alparslan hoca alttan muayenede yapisikliklari gosterdi bana hatta benim de kafam karisti. Rahimdeki anormalilerden dolayimi oyle dedi inanin anlamadim. Hatta dedimki 3 ay once benim kendi doktorum yapisikliga dair bana hicbir sey soyleyemedi sadece rahim duvarin ince diyordu yapisiklik hsg cekilmeden anlasilmaz doyordu siz bunu nasil ultrasonda gordunux dedim cok belli dedi bana hatta bana da gosterdi ben anlamiyorum gerci ama rahmin icinde yuvarlak yuvarlak seyler. Bilemedim kizlar ya..bulent urman beklemek yapisikligi arttirmaz dedi bana mail atmistim. Salgin bitince ameliyat yapariz diyordu. Napicam

Ben de yucel beyle gorusmustum benden hsg istemedi. Gerek yok cektirtmene yapisiklik oldugu belli dedi.

Ben o kısımları geçtim zaten kaç yıldır bu problemle uğraşıyorum 5 yıldır bebek istiyorum her iki ülkede de bir sürü doktor gezdim 2 normal 1 kontrol hsk oldum.

Yolun başında olanlar için benimde tavsiyem sizinkiyle aynı mutlaka hsg çekilsnler ve bunun için doktor onayını da beklemesnler zaten parasını verimce çekiyorlar.

Geçen zamanın yapışıklığı artırdığı yönünde bir durum zaten yok.Hemen operasyon yapalım vs diyen aceleci doktor tayfasından şüphelenmek gerek bence.Bu da bir taktik zaten panik olmuş hastayı bu şekilde galeyana getirip de ameliyatı onaylattırmak kolaydır.
Benim rahmimin neredeyse tamamına yakını kapalı ve doktorum ilk muayenemde yapışıklığım olduğuna inanmamıştı elimde rahim filmim olmasına rağmen ultrasonda iyi görünüyordu kalınlık vs normaldi çünkü ve adet görüyordum.Yani ultrasonda yapışıklığı gören ve hastasına gösteren doktorda Maşallah iyi göz varmış.Bir keresnde doktorum sadece rahimde düzlensizlikler var demişti yani yapışıklığı sadece bu derece tarif edebilmişti.
Sana tel tavsiyem sakince düşünmen.Virüs konusuda yıllarca sürmeyecek neticede.

Benim korkum yapisikliklarin artmasindan ziyade adet olmuyor olusumun hormonel bir tembellik yaratmasi. Yani yapisiklik acilmadan rahim duvarimi kalinlastiracak bir tedavi uygulanmiyor suan. 2-3 ay daha beklersem bu zararli olur mu ondan korkuyorum. Yani endometrium dokusu mudahale edilmedigi icin daha cok azaliyor olabilir mi? Belki biraz sacma bir soru ama bilmiyroum

Yapışıklığın açılması demek endometrium dokusunun da otomatik düzelmesi anlamına gelmiyor maalesef.Tabiiki yapışıklık için ameliyat olmadan önce hormon tedavisine başlanmaz ama zaten TR deki doktorların çoğu ameliyat sonrasında bile doğru düzgün hormon tedavisi uygulamıyor ben bizzat yaşadım tamamen ilaçsız eve gönderdiler beni ve haliyle ameliyatlarım hep sonuçsuz kaldı.

Ben 2 kez histereskopi bir de kontrol histereskopi oldum bir ilerleme kaydedilmedi fakat son ameliyatımda endometrium dokusu çok çok az var denilince doktorum yapışıklıktan ziyade endometrium dokusunu tedavi etmeliyiz dedi ve hormon tedavisine başladı.3 aydır kullanıyorm artı 3 ay daha devam edeceğim yani bu durumun getirdiği tahribat maalesef bir iki ayda düzelmiyor.İleriye doğru tekrar ameliyat yapılır mı bilmiyorum.

Adet olmaman ne tür zararlar verir o konuda bir bilgim yok.
Kullandığın söktürücülere rağmen adet olmadıysan sana bitkisel bir macun önereyim denemekten zarar gelmez çünkü tamamen bitkisel onca kimyasal ilacı hiç düşünmeden kullanıyoruz bitkisellerden korkmamalıyız. hatta bu forumda da arama yaparsan mutlaka o macun için konu başlığı bulabilirsin.İsmi C-Life belki de duymuşsundur bilmiyorum.Ben 3 kutu bitirdim bu durumda bile adetlerime katkısı oldu.

Bu arada pazartesi hsg icin randevu aldim. Fulya acik emarda cektirecegim. Sonra.kendi doktorumun yonlendirmesine uyacagim. Suan kadin dogumcu bir akrabamiz takip ediyor beni, kendisi bulent urmana yonlendirmisti histereskopi icin. Hsg sonucuma gore ne yapmam gerektigini soyler. Alparslan hoca henuz bahsetmedim ona :/

Alparslan hoca kimdir hangi şehirde ve hastanede bende bir dr buldum asherman sendromunda çok başarılıymış ama virüs den dolayı mecbur beklemedeyim sizede çok geçmiş olsun