Jinekoloji İleri derece Rahim yapışıklığından muzdarip olanlar...

Arkadaşlar genel cerrahiye bende sol kasık ağrısı için gitmiştim kontrol ederken rahimime baktı yapışıklık var dedi ondan önce ki 2 aylik adet sürecimde de reglim azalmaya başladı daha çok gencim evli bile değilim dünyam başıma yıkıldı

Merhaba Merve
Öncelikle geçmiş olsun.Rahimdeki yapışıklığı öyle bir çırpıda ultrasonda görünebilen bir durum değil aslında ve kesinlikle bir jinekoloğun değerlendirmesi şart.Hemen içini karartma ben bunca yıl ne doktor teşhisleri duydum hepsi fos çıktı.Rahim yapışıklığı geçirilen enfeksiyonlar ve birtakım hastalıklar sebebiyle de gelişebiliyor.En doğru cevabı hsg verir fakat bekar olduğun için hsg elenmiş oluyor haliyle.Mutlaka birkaç jinekoloğa gitmeni tavsiye ederim.

Merhaba kizlar, bugun histereskopi yaptirdim. Saniyorum 20 dk falan surdu. Doktor yapisikliklari actigini soyledi ve gunde 3 adet estrofem icecegimi soyledi. 20 gun icicekmisim sonrasinda adet olacaksin dedi. Adet bitiminde hsg cektirmemi istedi. Kendisi hepsini actigini soyledi ama hsg sonucuna gore 2. Operasyon gerekirse tekrar konusuruz dedi. Suan kanamam var. Birkac gun boyle surebilirmis.

Çok geçmiş olsun canım

Hadi hayırlısı inşallah.Evet kanama sürebiliyor bir hafta kadar.Jel mi kullandı spiral mi? İnşallah başka ameliyata gerek kalmadan kurtulursun.

Kizlar histereskopi sonrasi kanamaniz ne kadar surmustu?
Benim tecrübeme göre doktorun deneyimi ve uygulamanın boyutuna göre kanama değişiyor.6 kez ameliyat olmuş biri olarak gözlemim böyle.
Bir ameliyatımda epey uzun sürmüştü kanama artık gına gelmişti.

Senin tedavin nasil gidiyor canim bir gelisme var mi?
Gelişme var fakat hayır mı şer mi olur sonu bilemiyorum.Önümdeki süreçte burada yeniden yumurta toplama olacağım yeniden embriyo oluşturulacak nasipse.Sonrasında da Rabbim -o raddeye gelebilmeyi nasip etsin- transfere geçilecek.

İnsallah her sey yolunda gidicek cnm. İyi dusun ki iyi olsun

İnsallah her sey yolunda gidicek cnm. İyi dusun ki iyi olsun
Elhamdulillah ağırlıklı olarak pozitifim bu konuda.Fakat yapışıklığım tam olarak tedavi edilmeden transfer olmak beni biraz endişelendiriyor.

Siz adet görebiliyormuydunuz
Evet çok şükür ki en azından adet görebildiğim için şükrediyorum.Az ama 6-7. Güne kadar giden adetim var.Ama doktorlar buna açıklık getiremediler hep şaşkınlıkla karşıladılar kimisi sadece rahim filmine odaklanarak adet oluyor olmamı önemsemedi.Çünkü tamamen kapalı idi rahmim sıvı içeriye hiç gitmemişti.
Fakat 4 aydır hormon tedavisi gördüğüm için az olan adetim biraz daha azaldı.Düzenli hormon tedavileri sebep olabiliyormuş.

Kızlar duphaston biteli 4. Gün bugün adet olacakmışım gibi sancılarım başladı inşaallah olurum dua edin

Kızlar duphaston biteli 4. Gün bugün adet olacakmışım gibi sancılarım başladı inşaallah olurum dua edin
İnsallah cnm ben her ay adet olmam gereken gunde adet sancisi cekerdim bir turlu sokulmezdi kullandigim ilaclara ragmen. 5 ay olamadim. Hsg cekilince rahim agzindaki tikaniklik acildigi icin hsg den sonra adet gordum. Demem o ki adet sancisi cekmene ragmen adet goremiyorsan rahim agzinda tikaniklik olabilir.Hsg cekilmis miydi ?

Hayır canım çekilmedi bulundugum ilde öyle kapsamlı bi kurum yok hsg için daha önce çektirmiştim 2016 da çekmeyi beceremiyorlar açık demişlerdi tüplerime ozaman bu sorunum yokdu başka yerde çekindim tıkalı çıkmıştı bayram sonunu bekleyeceğim mecbur iyi biyerde çektirmem lazım

Merhaba kizlar.histereskopi sonrasi ilk adet kanamami kendiliginden gordum cok sukur. Tipki eskisi gibi yogun kanamam var bakalim kac gun surecek. Eskiden 6-7 gun surerdi. Adetim bittikten sonra hsg cektirecegim tekrar ve duruma bakilacak size de bilgi vermek istedim.

merhaba bisey sorucam bu yapisiklik dogustanmi yoksa kurtaj sonrasi vs mi oldu