Jinekoloji İleri derece Rahim yapışıklığından muzdarip olanlar...

Cok gecmiş olsun. Benim tamamen yapısmıştı zorunlu kurtajdan sonra 5 ay adet görmemiştim. Senin gibi Cok ümitsizdim ama Cok sükür çok iyiyim merak etme üzme kendini. Ben prof. Yücel kahraman nı öneririm İstanbul da. Tekrar geçmiş olsun
All

Merhabalar.
Öncelikle rabbim şifa versin en kısa sürede.
Ben de 2 yıla yakındır yapışıklık tedavisi görüyorum daha doğrusu adam akıllı doktoru bulabilirsem görmüş olucam.2 normal 1 kontrol histereskopi oldum şu an ne durumdayım bilmiyorum ben de hormon tedavisi görüyorum 3 aydır Yani bu yapışıklık alanında mastır yapıyorum😏
Siz yapışıklık için mi 2 kez histereskopi oldunuz?Histereskopi sonrası rahim filmi çektirip genel durumunuza bakıldı mı hiç?7 aydır adet olamıyorsanız ameliyatınızı yapan doktorunuz bu duruma kayıtsız kalmamalı hiç adet söktürücü vermedi mi size?
Yani miyom ameliyatını da beceremiyorsa bu doktorlar meslekten men edilmeliler nasıl becerebiliyorlar rahme hasar vermeyi anlayamıyorum bir türlü 🤦‍♀️
Estrofem zaten doktorların favorisi maalesef doğru düzgün ilaç tedavisi vermiyorlar.
Ben kendi adıma doktor mağduru olduğum için sana bir doktor öneremiycem kimsenin vebalini alamam.Ama hangi doktorlara gitmeyeceğini söyleyebilirim.
[/QUO. Merhaba canım 2 kez histereskopi oldum hiç kontrole çağırmadı beni 3 gün önce aradım doktoru benle dalga geçer gbi elimden geleni yaptım demesi sinirlerimi alt üst etti adet söktürücü vs veemedi ama ben kendi kafama göre kullandım yine olmadım bide benim dr beni görmeden tlfn arkasından ilaç veriyor sanada çok geçmiş olsun inşaallah biran önce sağlımıza kavuşuruz ben artık çocukdan felan vazgectim bi adet olsaydım bugün beni bi prof aradı online randevu istanbuldan cem bey yapılıklık ileri derecedeyse tedavi imkansız diyor parça yapışıklık varsa tedavi mümkün diyor hayatım alt üst oldu

Cok gecmiş olsun. Benim tamamen yapısmıştı zorunlu kurtajdan sonra 5 ay adet görmemiştim. Senin gibi Cok ümitsizdim ama Cok sükür çok iyiyim merak etme üzme kendini. Ben prof. Yücel kahraman nı öneririm İstanbul da. Tekrar geçmiş olsun
Merhaba, oncelikle cok gecmis olsun. Ben de 5 aydir adet goremiyorum kurtaj nedeni ile. Yucel karamana histereskopi yaptiracaktim ama suan salgin nedeni ile ameliyat yapmiyorlarmis :/ yapisiklik giderilmesine ragmen adet goremiyorsaniz rahim duvariniz zarar gormus ve kalinlasamadigi icin olabilir. Rahim duvarinizin kalinligi nedir?

Merhaba, oncelikle cok gecmis olsun. Ben de 5 aydir adet goremiyorum kurtaj nedeni ile. Yucel karamana histereskopi yaptiracaktim ama suan salgin nedeni ile ameliyat yapmiyorlarmis :/ yapisiklik giderilmesine ragmen adet goremiyorsaniz rahim duvariniz zarar gormus ve kalinlasamadigi icin olabilir. Rahim duvarinizin kalinligi nedir?
Söktürücülere rağmen mi adet göremiyorsun canım

3 hafta yogun hormon tedavisi aldim ve adet goremedim. Rahim kalinligim 2mm. Hsg cekilmedi henuz ama parcali yapisikliktan supheleniliyor.
Hormon almana rağmen göremiyorsun yapışıklıktır canım benim de kürtaj sonrası düzensizletşti ilk ay lekelenme şeklinde bir pedvanca oldu ikinci ay söktürücüyle normal oldum bu üçüncü ay kendiliğinden olur inşallah benim de hormonal bozukluk var doktora gitmem gerek maalesef bu olaylardan gidemiyorum

Yarin ota ve jinemed hastanesine gidicem sadece kontrol amacli bi ilerleme gerileme var mi bakilsin diye. Orasi pandemi hastanesi degilmis.

Suan normal adet gorebiliyor musunuz peki? Hamilelik dusunuyor musunuz

3 hafta yogun hormon tedavisi aldim ve adet goremedim. Rahim kalinligim 2mm. Hsg cekilmedi henuz ama parcali yapisikliktan supheleniliyor.
Merhaba
Rahim kalınlığınızın 2 mm olması endometrium dokunuzun çok azalmış olması demek ameliyattan dolayı, bu yüzden adet göremiyorsunuz veya çok az görüyorsunuz.Bunun içinde hormon tedavisi görmeye devam etmeniz gerek endometrium dokusu kendini yenilemesi için.
Ben de bunun için tedavi görüyorum son yapışıklık ameliyatımda doktor endometrium dokusu çok az dedi ve östrojen ve progesteron hormonu desteği almaya başladım 3. Aydayım şu an ve 3 ay daha da kullanacağım bu durum maalesef çok zaman alıyor.

Ve Türkiye de çok az doktor yapışıklıktan sonra rahim kalınlığı yani endometrium dokusu azlığı için bu hormon tedavisini uyguluyor.Bana orda olduğum yapışıklık ameliytından sonra hiçbir şekilde ilaç vermemişti doktor mesela ve bu benim zararıma oldu.

Merhaba
Rahim kalınlığınızın 2 mm olması endometrium dokunuzun çok azalmış olması demek ameliyattan dolayı, bu yüzden adet göremiyorsunuz veya çok az görüyorsunuz.Bunun içinde hormon tedavisi görmeye devam etmeniz gerek endometrium dokusu kendini yenilemesi için.
Ben de bunun için tedavi görüyorum son yapışıklık ameliyatımda doktor endometrium dokusu çok az dedi ve östrojen ve progesteron hormonu desteği almaya başladım 3. Aydayım şu an ve 3 ay daha da kullanacağım bu durum maalesef çok zaman alıyor.

Ve Türkiye de çok az doktor yapışıklıktan sonra rahim kalınlığı yani endometrium dokusu azlığı için bu hormon tedavisini uyguluyor.Bana orda olduğum yapışıklık ameliytından sonra hiçbir şekilde ilaç vermemişti doktor mesela ve bu benim zararıma oldu.
Su histereskopiyi bi olayim da hayirlisiyla heralde verirler hormonu da. Suan estofeM kullaniyorum 3 gundur

Su histereskopiyi bi olayim da hayirlisiyla heralde verirler hormonu da. Suan estofeM kullaniyorum 3 gundur
İşte söylemek istediğim ordaki doktorların çoğu bu hormon tedavisininin etkisine inanmıyor bu yüzden gerek görmüyorlar.Ameliyattan sonra hiçbir ilaç verilmeden gönderilen arkadaşlarım var.Eğer doktorunuz herhangi bir hormon tedavisinden bahsetmezse,size tavsiyem siz rica edin çünkü yapışıklıktan kurtulsanız dahi endometrium dokunuz kendini yenilemedikçe embriyo tutunma şansı maalesef çok düşük.
Yanlış anlamayın asla moralinizi bozmak istemem ben tüm bu evrelerden geçtim ve geçerken de çok hatalar yaptım şimdi ilk yapışıklık ameliyatımı olacak olsa idim her şeyi çok daha farklı yapardım.Burdaki asıl aracım da aynı durumdan muzdarip olan diğer insanların yolun başında iken doğru kararı vermelerini istemem.
Rabbim şifa versin.❤️

İşte söylemek istediğim ordaki doktorların çoğu bu hormon tedavisininin etkisine inanmıyor bu yüzden gerek görmüyorlar.Ameliyattan sonra hiçbir ilaç verilmeden gönderilen arkadaşlarım var.Eğer doktorunuz herhangi bir hormon tedavisinden bahsetmezse,size tavsiyem siz rica edin çünkü yapışıklıktan kurtulsanız dahi endometrium dokunuz kendini yenilemedikçe embriyo tutunma şansı maalesef çok düşük.
Yanlış anlamayın asla moralinizi bozmak istemem ben tüm bu evrelerden geçtim ve geçerken de çok hatalar yaptım şimdi ilk yapışıklık ameliyatımı olacak olsa idim her şeyi çok daha farklı yapardım.Burdaki asıl aracım da aynı durumdan muzdarip olan diğer insanların yolun başında iken doğru kararı vermelerini istemem.
Rabbim şifa versin.❤
Haklisiniz. Cok tesekkur ederim🙏 sokaga cikma yasagi yuzunden bugun de gidemedim😣

Suan normal adet gorebiliyor musunuz peki? Hamilelik dusunuyor musunuz
[/QUOTE evet Cok sükür görüyorum. 1,5 yıl oldu histeroskopi olalı evet düşünüyoruz denedik deniyoruz ama henüz bir gelişme yok. Normal deniyoruz, aslında mayıs ayında tüp bebek tedavisi için gidecektik malum bu virüs olayları olunca erteledik. İnsallah gerek kalmaz dogal yoldan kalırım

Suan normal hersey yolunda ben de dogustan perde ve kürtajlara baglı yapısıklık olmus son kürtajdan sonra adet göremedim 5 ay boyunca ondan sonra histeroskopi oldum 1,5 yıl oldu heray düzenli oluyorum çok şükür. 7 cm genellikle normal muayene de

İyi akşamlar ben yaklaşık 2sene önce zorunlu kürtaj oldum 10haftalık ikizlerin kalpleri durdu düzenli adet görüyorum ancak sol vajina tarafından bacağama çekilme oluyor yapışıklıktan şüpheleniyorum çünkü kas çekiliyor sanki doktor kontrollerimde rahim duvarım iyi çıkıyor alttan muayeneden belli olurmu lütfenn yardım edin kızlar sizlerde de böyle belirtiler oldumu ?

İyi akşamlar ben yaklaşık 2sene önce zorunlu kürtaj oldum 10haftalık ikizlerin kalpleri durdu düzenli adet görüyorum ancak sol vajina tarafından bacağama çekilme oluyor yapışıklıktan şüpheleniyorum çünkü kas çekiliyor sanki doktor kontrollerimde rahim duvarım iyi çıkıyor alttan muayeneden belli olurmu lütfenn yardım edin kızlar sizlerde de böyle belirtiler oldumu ?
İyi akşamlar.
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm ikizleriniz için.
Muayenede yapışıklık görünmüyor maalesef sadece rahim kalınlığı normalden çok fazla az çıktığı durumlarda yapışıklıktan şüphelenilebilir.Ama bahsettiğiniz ağrının yapışıklık belirtisi olduğunu söylemek çok zor.Ben şahsen ileri derece asherman tanısı konmuş biri olarak öyle bir ağrım hiç olmadı.
Yapışıklığın en bariz belirtisi adet miktarında ciddi oranda azalmadır.Bence rahim filmi çektirerek bu konuya açıklık getirebilirsiniz eğer kafanızı çok meşgul ediyorsa.

Cevapladığınız için çok teşekkür ederim Şu virüsten bir kurtulalım İnşAllah rahim filmi çektirmeyi düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar ben 7 aydır adet göremiyorum miyom ameliyatı sonrası yapışıklık oldu hiç çocugum yok yaş 37. 2 histrkopi oldum hala adet olamadım Allah rızası için benim gibi olan yapışıklıkdan kurtulan varsa yardımcı olun doktor önerileriniz nedir ben kayseri acıbademde oldum bu ameliyatları ordaki ameliyatımda yapıştı istanbul ankara önerileriniz varsa biran önce kurtulmak istiyorum şuan estrofem ve duphaston kullanıyorum ayrıyeten ilaçları doktor tlfn arkasından verdi kullan diye gülermiyim ağlarmıyım halime Allah iyilerle karşılaştırsın

Merhaba boş gebelik sebebiyle kurtaj olmak zorunda kalmıstım. Kürtajdan 3-4 gun sonra ınanılmaz şekilde karnım şişte sanki 4 aylık hamıle gibiydim. Doktoru aradıgımda zaten birkac gun sonra kontrole geliceksın ozaman bakarız dıyıp beni gecıstırdı. Kontrole gittigimde ise aa enfeksiyon kapmıs olabılrsn diyip antıbıyotık vermekle yetindi. Kurtajı bahcelievler hizmet hastanesinde dr nalan karacaoglu yaptı kendisi tam bir kasap . Benı ameliyat hanede degil tum ekıpmanları bir hastane odasında toplayıp yaptı belkide orda kaptm enfeksıyon yada cok fazla kazıdı bılemıyorm. Kendısını hastaneyede sıkayet ettık ancak hastaneden gelen cevap ise siz ameliyat olmadan once tum bu riskler için imza attınız dediler asla arkasında durmadılar lanet olsun boyle doktor ve hastanelere sakın gıtmeyın uzak durum. Bu olay basıma gelene kadar gayet gunu gunune adetım olurdu ancak sonrasında hayatım kabusa dondu. Bırcok dr gttım once ilac tedavısı uyguladılar ancak 5 ay boyunca ilaca ragmen adet goremeyınce hısteroskopı olmaya karar verdm. Florance nınghtingle dr aykan bey benı ameliyat etti. Ameliyat sonrası estrofem ve sprılar uygulaması kullandı. 3. Aya kdr duzenli adet olmaya basladım ta ki spiral cikana kdr sonrasında beni surekli oyaladı onuzumuxdekı ay gel bakalam diyetek 4 ay gecti sonra da bu durumda yapıcal birşey yok birdaha histeroskopi olamazsn kaderıne razı gel gbi konusma yaptı bunca ay oyalayıp altından kalakmıyacağı iş olunca bu şeklilde konustu. Benden ne oncesınde ne sonrasında hc rahım filmi istemedi kac kere soledım cektrıyim dyr gerek yok dedi o da vasat bir deneyimdi! Sonrasında cok arastrdım be bruksel tup bebek merkezınde prof dr yucel karamaını buldum. İlk iş hemen benden rahim filmi istedi hikayemi anlatınca cok sacma ameliyat onceso ve sonrası film istemesi lazımdı befor after yapmak lazımki dr ne denli acabılmıs kendını kanıtlaması gerekırdi dedi. Neyse filme gttm %60-70 oranında rahım yapısmıs T seklını almıstı. Hemen ameliyat kararı verdik ameliyat sonrası spiral takıldı 25 gun sonra cıkardı o gun birde balon uygulaması yaptı daha onceki dr bunuda yapmamıstı akabınde 35 -40 gun sonrada ılk kanamam normal kanamamdan daha fazla idi sorunsuz adet olabılıyprdum artık cok sukır adet bıttıkten sonra tekrar hsg rahım fılmıs cektrdm ve tertemiz cıktı butun yapısıklık acılmıstı. Bu ay 2. Adet gunumu beklıyordm ılk 2 gunum normaldi 3. Gun azaldı 4-5-6 gun ise kahverengi gelmeye basladı Ve adet baslamadan 5 gun once kasık agrılarm basladı yaklasık 10 gun devam etti neden boyle oldu bılemıyorum. Bır sonrakı adet gununu bekleyıp gorecegız artk :KK43:.
Ama size sunu soyleyeyım ki prof dr yucel bey kendıne oldukca guvenen bu işin ehli biri bıtaz pahalı ama kesınlıkle tavsıyr ederm