Yapışıklığa gözle görülür bir faydası oldu diyemem neticede halâ yol katetmiş değilim.Ama elbet bir şekilde bir şeye faydası oluyordur diye düşünüyorum.Peki bir faydası oldu mu?
İnşâAllâh olurYapışıklığa gözle görülür bir faydası oldu diyemem neticede halâ yol katetmiş değilim.Ama elbet bir şekilde bir şeye faydası oluyordur diye düşünüyorum.
Merhabalar.Öncelikle evet yaşınızın genç olmasından ötürü doktorlar sizi büyük ihtimalle çok da aciliyetli görmemişlerdir.Ama şu da bir gerçek ki zamanınız var ve kesinlikle acele etmeyin derim ben hele ki tüp bebek için çok çok erken bir yaştasınız.Çünkü tüp bebek süreci gerçekten çok yıpratıcı bir süreç ve son çare olarak düşünülmeli her zaman.Hele ki Türkiye de tüp bebek hastalarını sömüren bu kadar merkez ve doktor varken.Durumumuz farklı esasında çünkü ben de tüplerle ilgili bir sorun yok daha önce geçirdiğim kürtajlar sebebiyle rahmimde yapışıklık oluştu.Ama size nacizâne bir tavsiye de bulunmak isterim belki ismini duymuşsunuzdur C-life diye bitkisel bir macun var ben şimdiye kadar en az 2 kutu bitirdim isterseniz ınstagramda takip edip inceleyebilirsiniz.Pko hastası arkadaşım kullanıyor ve adetleri düzene girdi.Macun özellikle adet düzensizliklerine tüp tıkanıklıklarında etkili.Benim durumumda yapışıklıktan dolayı adet miktarımda ciddi azalma olduğu için kullanıyorum.Ki siz de tüplerin biri dahi açılsa gebelik şansı var demektir.Hemen laparoskopi vs ameliyatlara başvurmadan önce deneyin derim çünkü ben de zamanında hafife aldm ve ameliyat denince hemen yattım masaya ama ne büyük hata etmişim meğer şimdi işin içinden çıkamıyorum.O ameliyatlar her zaman risk içerir mutlaka öncesinde çok çok düşünün.Merhaba biz bir bucuk senelik evliyiz 19 yasindayim rahim filminden sonra tabi bir suru doktor da zamn kaybi yasadigimi yazmiyorum bile en sonunda biri rahim filmine karar verdi ve sonuc tuplerimin ikiside tikali ve dogal yollardan gebe kalamayacagim di.benim adet duzensizliklerim evlendikten sonra basladi 4 ay sonra 5 gun le baslayip su an igne olmadan asla kendi vasima adet goremiyorum 5 gun den basladi cok hafife almıştın ne kadar önemliymiş meğer her gittigim doktor kadinlar da bazen boyle seyler olabilir gibisinden konusup ertelediler surekli yasimin genc olmasindan dolayi sanirim simdi laparoskobi diyolar onunlada acilmazsa tup bebek ben bu kadar erken yasta tup bebek tedavisini en son care olarak dusunuyorum insallah benimde tuplerim acilir ve normal yollardan gebe kalbilirim sinide insallah tedavileriniz istediginiz gibi gecer ileri derece bir tikaniklik mi bilmiyorum ama insallah degildir ve ameliyatla acilir siz nasil anladiniz eri derece yapisiklik oldugunu birde sizin rahim yapisikligi o farkli mi oluyo
En az 3 kez rahim filmi çektirdim ama o filmde açılan yapışıklıklarla ileri derece asherman sendromu denilen durum maalesef ki çoook farklı.Rahmin neredeyse tamamının yapıştığını düşünün.Ameliyatla azar azar ilerleyip hormonlarlar desteklenerek ve sınucunu tamamen zaman ve kişinin bünyesinin göstereceği bir tedavi şekli.İnşâAllâh olurKürden sonra film cektirdiniz mi? Film için verilen sıvıda açabiliyormuş, bence cektirdiginizde söyleyin bir kaç defa sıvıyı verip öyle ceksinler.
Siz de yumurtalıklara giden kanallar tıkalı ben de ise rahmin tamamı yani embriyonun tutunup büyüdüğü alan komple kapalı neticede yumurtalıklarım tüpler vs açık olsa da embriyo için alan yok.Bu yüzden sakın üzülmeyin çünkü beterin beteri var ve siz şanslısınız bunun için şükredin.Ağır ama emin adımlarla ilerleyin önünüzde uzun bir zaman var.Merhaba biz bir bucuk senelik evliyiz 19 yasindayim rahim filminden sonra tabi bir suru doktor da zamn kaybi yasadigimi yazmiyorum bile en sonunda biri rahim filmine karar verdi ve sonuc tuplerimin ikiside tikali ve dogal yollardan gebe kalamayacagim di.benim adet duzensizliklerim evlendikten sonra basladi 4 ay sonra 5 gun le baslayip su an igne olmadan asla kendi vasima adet goremiyorum 5 gun den basladi cok hafife almıştın ne kadar önemliymiş meğer her gittigim doktor kadinlar da bazen boyle seyler olabilir gibisinden konusup ertelediler surekli yasimin genc olmasindan dolayi sanirim simdi laparoskobi diyolar onunlada acilmazsa tup bebek ben bu kadar erken yasta tup bebek tedavisini en son care olarak dusunuyorum insallah benimde tuplerim acilir ve normal yollardan gebe kalbilirim sinide insallah tedavileriniz istediginiz gibi gecer ileri derece bir tikaniklik mi bilmiyorum ama insallah degildir ve ameliyatla acilir siz nasil anladiniz eri derece yapisiklik oldugunu birde sizin rahim yapisikligi o farkli mi oluyo
Ameliyat daha kötü yapabiliyor. Bence bir süre bitkisel kürler deneyin sadece, ben nedense doğal şeylere çok inanıyorum. Ameliyatlar daha beter yapabiliyor.En az 3 kez rahim filmi çektirdim ama o filmde açılan yapışıklıklarla ileri derece asherman sendromu denilen durum maalesef ki çoook farklı.Rahmin neredeyse tamamının yapıştığını düşünün.Ameliyatla azar azar ilerleyip hormonlarlar desteklenerek ve sınucunu tamamen zaman ve kişinin bünyesinin göstereceği bir tedavi şekli.
Bitkisel tedavilere ben de inanıyorum fakat biraz bakarsanız maalesef bu durum tamamen ameliyatsız da düzelecek bir şey değil ben her ikisini bir arada yürütmeye çalışıyorum.Sülük yatırdım ozon tedavisi de yaptıracağım.Ameliyat daha kötü yapabiliyor. Bence bir süre bitkisel kürler deneyin sadece, ben nedense doğal şeylere çok inanıyorum. Ameliyatlar daha beter yapabiliyor.
Nedense gebe kalıp bize burdan müjde vereceğine inaniyorumBitkisel tedavilere ben de inanıyorum fakat biraz bakarsanız maalesef bu durum tamamen ameliyatsız da düzelecek bir şey değil ben her ikisini bir arada yürütmeye çalışıyorum.Sülük yatırdım ozon tedavisi de yaptıracağım.
İnşallah.Çok istiyorum rabbim bekleyen herkesi sevindirsin.Dualarınıza muhtacım.Nedense gebe kalıp bize burdan müjde vereceğine inaniyorum
Dualarimdasinİnşallah.Çok istiyorum rabbim bekleyen herkesi sevindirsin.Dualarınıza muhtacım.
Benim kürtaj sebebim gebelik değildi.Daha doğrusu histereskopi deniliyor bu ameliyata ama yapılan işlem kürtaj yani kazıma.Doktorum tüp bebek tedavisinden önce aslnda hiçbir sorunum olmadığı halde rahmin yeteri büyüklükte değil genişletmemiz gerek deyip ameliyat etti bende ki yapışıklık böyle gelişti.Benim adetlerim 3. Ameliyatımdan sonra ciddi anlamda azaldığını farkettim ilk gün kahverengi akıntı Gibi sonraki günler kırmızı pıhtı şeklinde az az öyle ki 2 ped dahi olmuyordu.Çoğu zaman günlük ped yeterli oluyordu.Ama çok şükür ki hala adet görebiliyorum benim durumumda bu çok önemli.Rahim de yapışıklık olan arkadaşlar kürtaj sonrası ilk adet kanamanız nasıl olmuştu yoğun mu yoksa azar lekelenme şeklinde mi
Merhaba gecmiş olsun. Aynı durumu bende yasadım. Bir düşük iki kürtaj vardı benim. Hem yapısıklık hemde perde varmış rahmim y seklındeymiş. Ben en son kürtajdan sonra adet göremedim iki üç damla geldi gerisi gelmiyordu. Söktürücü verdiler o da olmadı. Rahim filmi cekildim daha dogrusu cekilemedim çünkü ilac içeri hiç gitmedi geri çıktı. Ceken Dr sertleşmiş resmen taslasmış diyebilirim dedi yapısıklıgı. Neyse Cok uzatmayım İstanbul da lazerle histeroskopi oldum Aca Aca ilerlemişler tüplerde birde yokmuş acıkmış perdeyi görüp halletmişler. Spiral koymuşlar. 6 hafta estofem ve prımolit-n. Miydi öyleydi adı sanırım onları kullandım. Spiral bir ay sonra cıkarılıp balon konulup cıkarıldı. İlaçlar bitince adet olacaksın dedi Dr. Oldum bittı film çekildi rahimmimi gördüm Cok şükür hersey yolunda dedi Dr. Normal denedik olmadı henüz arada kimyasal oluyor ben 3 ay önce tekrar film cekildim tekrar mı yapıştı acaba diye herhangi bir sorun yok. Ama hamile kalamıyorum. Diğer 3 nede dogal kalmıştım sanrım yasında etkisi var artık 41 oldum tam bir yıl oldu histeroskopi olalı . Bakalım inşallah kalırım bu ay veya mayısa kadar kalmazsam tüp bebek tedavisi ne baslayacagız.benim hikayemde böyle. Gec evlendim 4 bitti yasayan cocugum yok. 3 hamilelik Bir düşük iki kürtaj. Perdeden dolayı bebeklere yer kalmadığı ölmüşler. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah Rabbım bizlerede tez vakitte hayırlı ve saglıklı evlatlar nasip etsin inşallahEn az 3 kez rahim filmi çektirdim ama o filmde açılan yapışıklıklarla ileri derece asherman sendromu denilen durum maalesef ki çoook farklı.Rahmin neredeyse tamamının yapıştığını düşünün.Ameliyatla azar azar ilerleyip hormonlarlar desteklenerek ve sınucunu tamamen zaman ve kişinin bünyesinin göstereceği bir tedavi şekli.
Sizinle daha önce yazışmıştık.Yapışıklıktan tamamen kurtulmanıza çok çok sevindim.Ben ilk yapışıklık ameliyatımı bahçeci de oldum benim de rahmime ilaç hiç gitmedi bana da en başta kısım kısım ilerlicez dedi doktor ama sonrasında sadece jel sıkıp herhangi bir hormon desteği vermeden gönderdi.1 ay sonra kontrol histereskopi yaptı sadece 15 dk sürdü makas kullandı her ikisinde de ve bana çok az bir boşluk elde ettiğini söyledi.Son kontrole gittiğimde ben tamamen açıyorum ama o yapışmış dedi bu konuşmalarda büyük çelişki gördüm ve ordan da soğudum.Yani bu bir buçuk ameliyatı boşuna oldum diyebilirim.En son ocak ayında burda tekrar ameliyt oldm spiral takılacaktı fakat takacak kadar açamadıkları için takılamadı.Şimdi hormon tedavisi görüyorum endometrium dokusu çok az imiş nasıl adet olduğuma şaşırıyorlarmış.Kısacası benim durumum tam bir muamma.Endometrium dokusu o kadar az ise hiç adet görmemem gerekir.AhhMerhaba gecmiş olsun. Aynı durumu bende yasadım. Bir düşük iki kürtaj vardı benim. Hem yapısıklık hemde perde varmış rahmim y seklındeymiş. Ben en son kürtajdan sonra adet göremedim iki üç damla geldi gerisi gelmiyordu. Söktürücü verdiler o da olmadı. Rahim filmi cekildim daha dogrusu cekilemedim çünkü ilac içeri hiç gitmedi geri çıktı. Ceken Dr sertleşmiş resmen taslasmış diyebilirim dedi yapısıklıgı. Neyse Cok uzatmayım İstanbul da lazerle histeroskopi oldum Aca Aca ilerlemişler tüplerde birde yokmuş acıkmış perdeyi görüp halletmişler. Spiral koymuşlar. 6 hafta estofem ve prımolit-n. Miydi öyleydi adı sanırım onları kullandım. Spiral bir ay sonra cıkarılıp balon konulup cıkarıldı. İlaçlar bitince adet olacaksın dedi Dr. Oldum bittı film çekildi rahimmimi gördüm Cok şükür hersey yolunda dedi Dr. Normal denedik olmadı henüz arada kimyasal oluyor ben 3 ay önce tekrar film cekildim tekrar mı yapıştı acaba diye herhangi bir sorun yok. Ama hamile kalamıyorum. Diğer 3 nede dogal kalmıştım sanrım yasında etkisi var artık 41 oldum tam bir yıl oldu histeroskopi olalı . Bakalım inşallah kalırım bu ay veya mayısa kadar kalmazsam tüp bebek tedavisi ne baslayacagız.benim hikayemde böyle. Gec evlendim 4 bitti yasayan cocugum yok. 3 hamilelik Bir düşük iki kürtaj. Perdeden dolayı bebeklere yer kalmadığı ölmüşler. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah Rabbım bizlerede tez vakitte hayırlı ve saglıklı evlatlar nasip etsin inşallah
İstanbul a gitme durumunuz varmı. Varsa dokrum lazerli yapıyor rahme zarar vermiyor biz Cok arastırıp gittik. Makasın Cok zarar verdiğini anlayıp lazerli yaptırdık. Biraz pahalı oldu ama temiz oldu. Ankara dakı prof 3 kez histeroskopi yaparım makasla acabildiğim kadar acarım dedi. Açılmayada bilir dedi. Ben içeri girdim 30 dk da cıkmış odaya gecmişşim daha içeride konustukta Dr la 5 dk kesin konuma 5dk. Hazırlık gerisi anestezi operasyon ayrılma yanı 15 dk gibi halletti Allah binkere razı olsun doktor umdan ve ekibinden. Onun hep dediği su iş işten gecince gelirsunuz diyor bana demedi çünkü ben hiç dokunduröadan arastırıp direk ona gittim. Buradan Bi arkadasım gönderdim su kacan doktur mahvetmiş onuda. Benim Dr a gitti ona demiş iş iştengectikten sonra gelmişsin demiş. Onun için diyorum gitme durumun varsa iş işten gec eden ona git derim.Sizinle daha önce yazışmıştık.Yapışıklıktan tamamen kurtulmanıza çok çok sevindim.Ben ilk yapışıklık ameliyatımı bahçeci de oldum benim de rahmime ilaç hiç gitmedi bana da en başta kısım kısım ilerlicez dedi doktor ama sonrasında sadece jel sıkıp herhangi bir hormon desteği vermeden gönderdi.1 ay sonra kontrol histereskopi yaptı sadece 15 dk sürdü makas kullandı her ikisinde de ve bana çok az bir boşluk elde ettiğini söyledi.Son kontrole gittiğimde ben tamamen açıyorum ama o yapışmış dedi bu konuşmalarda büyük çelişki gördüm ve ordan da soğudum.Yani bu bir buçuk ameliyatı boşuna oldum diyebilirim.En son ocak ayında burda tekrar ameliyt oldm spiral takılacaktı fakat takacak kadar açamadıkları için takılamadı.Şimdi hormon tedavisi görüyorum endometrium dokusu çok az imiş nasıl adet olduğuma şaşırıyorlarmış.Kısacası benim durumum tam bir muamma.Endometrium dokusu o kadar az ise hiç adet görmemem gerekir.AhhArtık düşünmekten usandım sadece Allah’a dayandım ve sabırla bekliyorum.
Ben de zaten o kaçan doktorun mağduruyum canım.Sanırım seni söylediğin doktor Yücel Karaman.Maddi olarak bİz zamanından beri hiçbir şeyi esirgemedik fakat bahçecide de yaşadıklarımdan sonra güvenim kalmadı.Şimdi senin dotkora gitsem bana da aynı şeyi söyleyecektir neticede başarısız geçen ameliyatlarım var.İstanbul a gitme durumunuz varmı. Varsa dokrum lazerli yapıyor rahme zarar vermiyor biz Cok arastırıp gittik. Makasın Cok zarar verdiğini anlayıp lazerli yaptırdık. Biraz pahalı oldu ama temiz oldu. Ankara dakı prof 3 kez histeroskopi yaparım makasla acabildiğim kadar acarım dedi. Açılmayada bilir dedi. Ben içeri girdim 30 dk da cıkmış odaya gecmişşim daha içeride konustukta Dr la 5 dk kesin konuma 5dk. Hazırlık gerisi anestezi operasyon ayrılma yanı 15 dk gibi halletti Allah binkere razı olsun doktor umdan ve ekibinden. Onun hep dediği su iş işten gecince gelirsunuz diyor bana demedi çünkü ben hiç dokunduröadan arastırıp direk ona gittim. Buradan Bi arkadasım gönderdim su kacan doktur mahvetmiş onuda. Benim Dr a gitti ona demiş iş iştengectikten sonra gelmişsin demiş. Onun için diyorum gitme durumun varsa iş işten gec eden ona git derim.
Bi yoklukta bürsürü borcun içinde parayı ayarlayıp gittik heiallettik. Eşimden Allah razı olsun ben seni buralarda kestirmem dedi bir hafta arastırdı aradı sordu bu doktor dedi parayı ayarladık gittik. Evet zorlandık ama allayardım ediyor. Yarısını ödedik kredinin. Rahmim yerinde acık tüplerim acık perde yok çok şükür. Bana makasla yaparken anama olursa durduramassak rahmin alırız dediler ve ayrıca hayatınızda kaybedebilirsin dediler rısleri bil ona göre imzala dediler. Eşim hayır dedi tuttu elimden gidiyoruz eve dedi. Ben bir hafta ruh gibi gezmiştim bebeklerim kaybettim şimdide Rahmimi veya hayatımımı kaybdecegim diye. O bir haftayı anlatamam.. Ama Cok şükür esimin ve doktorumun sayesinde Cok iyiyim. Umarım rabbim her hastayı ehli ellere denk getirsin inşallahSizinle daha önce yazışmıştık.Yapışıklıktan tamamen kurtulmanıza çok çok sevindim.Ben ilk yapışıklık ameliyatımı bahçeci de oldum benim de rahmime ilaç hiç gitmedi bana da en başta kısım kısım ilerlicez dedi doktor ama sonrasında sadece jel sıkıp herhangi bir hormon desteği vermeden gönderdi.1 ay sonra kontrol histereskopi yaptı sadece 15 dk sürdü makas kullandı her ikisinde de ve bana çok az bir boşluk elde ettiğini söyledi.Son kontrole gittiğimde ben tamamen açıyorum ama o yapışmış dedi bu konuşmalarda büyük çelişki gördüm ve ordan da soğudum.Yani bu bir buçuk ameliyatı boşuna oldum diyebilirim.En son ocak ayında burda tekrar ameliyt oldm spiral takılacaktı fakat takacak kadar açamadıkları için takılamadı.Şimdi hormon tedavisi görüyorum endometrium dokusu çok az imiş nasıl adet olduğuma şaşırıyorlarmış.Kısacası benim durumum tam bir muamma.Endometrium dokusu o kadar az ise hiç adet görmemem gerekir.AhhArtık düşünmekten usandım sadece Allah’a dayandım ve sabırla bekliyorum.
Olsun Bi muayene ol enkazından belki Bi çözümü çaresi vardır. Evet yucel bey benim doktorumBen de zaten o kaçan doktorun mağduruyum canım.Sanırım seni söylediğin doktor Yücel Karaman.Maddi olarak bİz zamanından beri hiçbir şeyi esirgemedik fakat bahçecide de yaşadıklarımdan sonra güvenim kalmadı.Şimdi senin dotkora gitsem bana da aynı şeyi söyleyecektir neticede başarısız geçen ameliyatlarım var.
Burada sigortam tamamen ücretsiz karşılıyor bu tedavi masraflarını.Gene gelir muayene olurum sorun değil ama doktor nazı çekecek durumda değilim açıkçası çünkü yeterince olumsuz şey duydum ve iş işten geçince diyor ama o işi yapan da onun meslektaşı burda suçlu olan hasta mı oluyor yine yani.Çok kızıyorum Türkiye’nin bu sağlık alanındaki denetimsizliğine.para uğruna yapmayacakları şey yok.Bahçeci de bana cerrahlığım iyidir dedi biz hastalar da güvenmek zorunda kalıyoruz bir açıdan.Olsun Bi muayene ol enkazından belki Bi çözümü çaresi vardır. Evet yucel bey benim doktorum