Jinekoloji İleri derece Rahim yapışıklığından muzdarip olanlar...

Canim merhaba. Ben kurtajdan sonra adet goremedigim donemlerde rahim kalinligim 2mm falandi bana hormon tedavisi olarak dogum kontrol hapi verilmisti gunde 3 kez kullaniyordum. Dedigin gibi bu ilaclar normalde rahim inceltici etkiye sahip ama bu tedavilerde kullaniliyor. Bu kalinlik olayi cok degisken bence buna takilma. Bu ilaclar baska amacla kullaniliyor. Ben de ilk kullanmaya basladigimda cok kafami kurcalamisti bu konu ama bu normal bir sureçmis.

Bu arada ben rahim kalinligimi hala bilmiyorum doktorum inatla bakmadi bunlarla kafani yorma dedi. Histereskopide ben zarar gormus bir alan gormedim dedi. Yarim rahimli oldugum icin zaten normalden ince cikarmis. Ben de ustelemedim. Bu ay adet olmayi bekliyorum. Bugun 30. Gun. Goguslerde hassasiyet var ama halen olmadim. Birkac gun icinde olacagim insallah. 2-3 adet dongusunu normal sekilde gormeden denemelere baslamak istemiyorum

Merhaba canım.
insan öyle bir duruma geliyor ki tutunacak umutlar peşinde koşuyor ben de sanırım rahim kalınlığından umut buluyordum ona sıkı sıkıya sarılmışım.Yazdıklarından sonra düşündüm evet haklısın sanırım aşırı stres yapıyorum elimden geldiğince düşünmemeye gayret göstericem.Bir histereskopi ameliyatı daha olup yapışıklık illetinden kurtulma yolunda bir hamle daha yapma düşüncesindeyim.Hayırlısı olsun istihare ile karar vericem .Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

AMİNN Kurban olduğum Rabbim tez zamanda hayırlı evlatlar nasip eder sizlere inşAllah.AMİN ECMAİN

Haklisin cok iyi anliyorum seni. Psikolojik olarak insani cok yipratan bir surec. Ama sanirim her seyi akisina birakmak lazim biraz da. Gercekten guvendigin bor doktor bulup yola onla devam etmek gerek. İnternetten o kadar cok sey arastiriyoruz ki o kadar bilgi kirliligi var ki kendi kendimizi mutsuz ediyoruz. Doktorunu iyi arastir ve ona guven derim. Olacagi varsa olacak allah baska hastalik vermesin. Zamanla bekleyip gorecegiz. Ben de adet olmadim henuz bugun 32. Gun icim icimi yiyor ama elimden geldigince dusunmemeye calisiyorum birgun bi bakicax hic aklimizda yokken unutmusken hamile oldugumuzu ogrenicez

Kesinlikle öyle.Her konuyu aklımıza geldikçe okuyup okuyup kafamızda komplolar kuruyoruz.Rabbim sabrımızın sonunu hayırlı evlatlarla neticelendirsin.
Bazen ameliyat sonrası gecikme olabilir sen de stres yapmamaya çalış henüz çok aşırı da geçmiş değil.Hayırlısıyla gelsin.

Hadi gözün aydın olsun canım darısı banada olsun benim ameliyat sonrası verdiği ilaçların son 3 gün bitmesine benimde adet ağrılarım başladı inşaallah olurum yücel bey meslek haytında ameliyatını yaptığım en zor vakalardan ilk 5 desin demişti bana inşaallah olurum

İnsallah canim cektigin tum cilelere deger ins.

Merhaba kızlar ilaçlarım biteli 6. Gün adet olamadım sanırım yapışıklık açılmadı çok moralim bozuk 3 gün daha bekleyip olmazsa tekrar gidecekmişim dua edin Allah hepimize şifa versin

Merhaba arkadaşlar bende yapışıklığı en ağır şekilde yaşayanlardanım.. yıllardır uğraşıyorum hala kurtulmuş sayılmam... burda bir arkadaşın dr u 1 kürtajla olmaz demiş ben 1 kürtaj oldum ve yıllardır verdiği hasarı düzeltemedim ... çok güzel bir form olmuş umarım burda yazan herkes şifaya kavuşur...

Benim hikayem çok uzun ama en son geldiğim noktayı sizinle paylaşayım tümur gürgana 6 kez histeroskopi oldum ona gittiğimde adet olamıyordum.. sonrasında tüp bebek denedik ve negatif oldu 5 yıldır bıraktım dr ları çok şükür adet olabiliyorum...

Son zamanlarda tekrar tedavi olalım dedik ankarada bahçeciye gittim berfu hocaya önce ilaç verdi bir kaç defa muaneye çağırdı rahimi tanımak istiyorum dedi.. ilk muanede durumu beğenmedi sulu ulturasyon yaptı yapışıklık yok dedi ama rahimi pek beğenmedim dedi... sonra ilaç verdi takibe aldı ilaca cevap veriyor dedi..

Bu arada rahim kalınlığından çok bahsedilmiş ama benim öğrendiğim bir şey var rahim kalınlığından daha önemlisi 3 çizgi dedikleri şeymiş... eğer onu görmezsem yapacak çok bişey yok dedi berfu hoca ama çok şükür göründü... rahim kalınlığım 6 ,5 mm çıktı genelde 5 civarında kalırdı.. şimdi histeroskopi yapıp birde içeriyi göreyim dedi ben çok kararsız kaldım.. düşünmek için zaman istedim..

Yaşadığımız çok zor bir durum,en kötüsüde hiçbirin sorun yokken doğal yolla hamile kalabiliyorken bu ları yaşamak...

Birde ben bu kürtaj yapan dr dan davacı oldum arkadaşlar ama bir beni suçlamadıkları kaldı yani elde var koca bir 0..