Valla zor arkadaşım Allah hepimize sabir versin...aklim almiyor bu yasadiklarimiziMerhaba arkadaşlar bende yapışıklığı en ağır şekilde yaşayanlardanım.. yıllardır uğraşıyorum hala kurtulmuş sayılmam... burda bir arkadaşın dr u 1 kürtajla olmaz demiş ben 1 kürtaj oldum ve yıllardır verdiği hasarı düzeltemedim ... çok güzel bir form olmuş umarım burda yazan herkes şifaya kavuşur...
Benim hikayem çok uzun ama en son geldiğim noktayı sizinle paylaşayım tümur gürgana 6 kez histeroskopi oldum ona gittiğimde adet olamıyordum.. sonrasında tüp bebek denedik ve negatif oldu 5 yıldır bıraktım dr ları çok şükür adet olabiliyorum...
Son zamanlarda tekrar tedavi olalım dedik ankarada bahçeciye gittim berfu hocaya önce ilaç verdi bir kaç defa muaneye çağırdı rahimi tanımak istiyorum dedi.. ilk muanede durumu beğenmedi sulu ulturasyon yaptı yapışıklık yok dedi ama rahimi pek beğenmedim dedi... sonra ilaç verdi takibe aldı ilaca cevap veriyor dedi..
Bu arada rahim kalınlığından çok bahsedilmiş ama benim öğrendiğim bir şey var rahim kalınlığından daha önemlisi 3 çizgi dedikleri şeymiş... eğer onu görmezsem yapacak çok bişey yok dedi berfu hoca ama çok şükür göründü... rahim kalınlığım 6 ,5 mm çıktı genelde 5 civarında kalırdı.. şimdi histeroskopi yapıp birde içeriyi göreyim dedi ben çok kararsız kaldım.. düşünmek için zaman istedim..
Yaşadığımız çok zor bir durum,en kötüsüde hiçbirin sorun yokken doğal yolla hamile kalabiliyorken bu ları yaşamak...
Birde ben bu kürtaj yapan dr dan davacı oldum arkadaşlar ama bir beni suçlamadıkları kaldı yani elde var koca bir 0..
Ben 5 haftadır tatilde idim bugün döndüm evime.Kizlar nereye kayboldunuz
Hoşgeldin canım öncelikle geçmiş olsun.Merhaba arkadaşlar bende yapışıklığı en ağır şekilde yaşayanlardanım.. yıllardır uğraşıyorum hala kurtulmuş sayılmam... burda bir arkadaşın dr u 1 kürtajla olmaz demiş ben 1 kürtaj oldum ve yıllardır verdiği hasarı düzeltemedim ... çok güzel bir form olmuş umarım burda yazan herkes şifaya kavuşur...
Benim hikayem çok uzun ama en son geldiğim noktayı sizinle paylaşayım tümur gürgana 6 kez histeroskopi oldum ona gittiğimde adet olamıyordum.. sonrasında tüp bebek denedik ve negatif oldu 5 yıldır bıraktım dr ları çok şükür adet olabiliyorum...
Son zamanlarda tekrar tedavi olalım dedik ankarada bahçeciye gittim berfu hocaya önce ilaç verdi bir kaç defa muaneye çağırdı rahimi tanımak istiyorum dedi.. ilk muanede durumu beğenmedi sulu ulturasyon yaptı yapışıklık yok dedi ama rahimi pek beğenmedim dedi... sonra ilaç verdi takibe aldı ilaca cevap veriyor dedi..
Bu arada rahim kalınlığından çok bahsedilmiş ama benim öğrendiğim bir şey var rahim kalınlığından daha önemlisi 3 çizgi dedikleri şeymiş... eğer onu görmezsem yapacak çok bişey yok dedi berfu hoca ama çok şükür göründü... rahim kalınlığım 6 ,5 mm çıktı genelde 5 civarında kalırdı.. şimdi histeroskopi yapıp birde içeriyi göreyim dedi ben çok kararsız kaldım.. düşünmek için zaman istedim..
Yaşadığımız çok zor bir durum,en kötüsüde hiçbirin sorun yokken doğal yolla hamile kalabiliyorken bu ları yaşamak...
Birde ben bu kürtaj yapan dr dan davacı oldum arkadaşlar ama bir beni suçlamadıkları kaldı yani elde var koca bir 0..
Hsg çektirdin mi canım ne durumdasın.Adet olamaman illede yapışıklığın düzelmediği anlamına gelmiyor.Düzeldiği halde hala adet olamayan var.malesef canım olmadı yine ameliyat olacağım hsg çektirip gideceğiz
Hoşgeldin canım öncelikle geçmiş olsun.
Doktorların hepsi farklı şeyler söylüyor ben artık rahim kalınlığını da takmıyorum kafaya.Ben 3 kez yapılan gereksiz histereskopi sonrasında yapışıklık sorunu yaşadım ondan sonra da 3 ameliyat daha oldum şu an ne durumda olduğumu bilmiyorum bilmek de istemiyorm.
Bir arkadaşım daha var o da uzun yıllar sonra tamamen yapışıklıktan kurtuldu doğru düzgün adet göremese de rahim şekli artık normal.Doktoru tekrar bir histereskopi ile rahmine bakmak istedi ısrarla.Bence gereksiz bir ısrardı ve arkadaşım da olmak istemedi.Yani düşünüyorm ben bugün rahim filmi çektirsem ve artık hiç yapışıklığın yok deseler sonrasında doktorum kontrol histereskopi yapıcam dese birdaha asla o kapıya uğramam.Zaten bunlar başımıza o lanet histereskopi yüzünden geldi artık rahmimi elletmezdim hiçbir doktora yerinde olsam ama bu benim fikrim tabi karar senin
Peki adetin az olmasinin sebebi neymis? Benim de ne cok geliyor ne az. Ama eskiye oranla az tabi. Ama gunu ayni 7 gun goruyom.
Arkadaşımın bir çocuğu var ikincisi için uğraşıyor fakat eş faktöründen dolayı epey zor bir süreçleri var.Eşinde sorun olmasaydı belki de olurdu bilemiyorum.canım benim rahim filmimde yapışıklık yok rahim şeklim çok düzgün.. ama adet miktarım az birde ulturasyonda bazı bölgelerde düzensizlik varmış.. sulu ulturasyondada yapışıklık gözükmedi..
Şuan çok kafam karışık bu şekilde tedavi mi olsam yoksa tekrar bir histeroskopi mi olmalıyım... bu fikir benide çok korkutuyor.. arkadaşın bebek sahibi olabildimi canım..
Canım yapışıklık kürtaj histereskopiler hep rahmi deforme eden müdahalelerdir.Sen şu an adet görememeni yapışıklığın varlığına bağlama.Neticede onca operasyon geçirdi o rahim,yapışıklık düzelse de elbet bazı hasarlar kalıyor bunların düzelmesi de zamanla olur.Rahim kalınlığın yumurta rezervin hormonların eşinin durumu vs iyiyse adet olamamana kafanı yorma derim ve rahmin hücrelerinin yenilenmesi için bazı destekleyici alternatif tedavilere yönelebilirsin ne bileyim sülük hacamat yaptır ozonu araştır ozon yaptır bu yöntemler asla hafife alınmaması gereken yöntemlerdir.Bir de ben herkese tavsiye ediyorum arkadaşım önermişti bana da C-Life ballı bitkisel macun kullanıyorum adet miktarımda azda olsa artış oluyo denemek istersen denersin.Ve yakın bir arkadaşıma da ben tavsiye etmiştim şu an hamile.Ayrıca özellikle De kistlerde etkili bir macun.Sanırım filmlerde görünmesede az bir yapışıklık var ya da amaliyatlardan dokular zarar gördü eskisi kadar kalınlaşmadığı için az geliyor.. birde benim son muanemde rahim içinde küçük kistler var dedi.. eğer histeroskopi olursam onlarıda temizleyecek.. Şimdi yapışıklıktan çok onlar takıldı kafama
İşin en zoru da o zaten ve o bahsettiğin doktoru bulmak samanlıkta iğne aramak gibi bir şey.Ben her durumda ille de “tekrar histereskopi yapalım bir bakalım “ diyen doktorlara güvenemiyorum çünkü şu bir gerçek ki maalesef doktorlar sık sık rahim operasyonları yapmayı seviyorlar çünkü tecrübe kazanıyorlar.Canim histereskopi dogru ellerde yapildiginda hicbir zarari olmayan bir operasyon. Yapman gereken gercekten guvenebilecegin bir doktor bulmak ve onun tavsiyelerine uymak bana sorarsan.
Canım yapışıklık kürtaj histereskopiler hep rahmi deforme eden müdahalelerdir.Sen şu an adet görememeni yapışıklığın varlığına bağlama.Neticede onca operasyon geçirdi o rahim,yapışıklık düzelse de elbet bazı hasarlar kalıyor bunların düzelmesi de zamanla olur.Rahim kalınlığın yumurta rezervin hormonların eşinin durumu vs iyiyse adet olamamana kafanı yorma derim ve rahmin hücrelerinin yenilenmesi için bazı destekleyici alternatif tedavilere yönelebilirsin ne bileyim sülük hacamat yaptır ozonu araştır ozon yaptır bu yöntemler asla hafife alınmaması gereken yöntemlerdir.Bir de ben herkese tavsiye ediyorum arkadaşım önermişti bana da C-Life ballı bitkisel macun kullanıyorum adet miktarımda azda olsa artış oluyo denemek istersen denersin.Ve yakın bir arkadaşıma da ben tavsiye etmiştim şu an hamile.Ayrıca özellikle De kistlerde etkili bir macun.
Ben elimden geldiğince her alternatif yöntemi deniyorum takdir Rabbimin.Mevlam neylerse güzel eyler.❤
Sen de çok badireler atlatmışsın belli ki.Biz zaten hikayemizi buralara yazsak sayfalar yetmez.Ben kendimi özetlemem gerekirse üçkağıtçı bir doktorun para sevdası yüzünden ileri derece yapışıklık sorunuyla yüzleştim öyle ki filmde sıvı girişte kalıyordu içeri hiç gitmiyordu.ileri derece yapışıklığı olup da Adet dahi olamayan bir kişinin hamile kaldığını hiç duymamıştım neyse ki bu da umut verici bir durum.Çok şükür ben miktarı az da olsa düzenli adet görüyorum.kendime bir ameliyat şansı daha verdim seneye olmayı düşünüyorum nasipse.Bunun için istihare yapıyorum.canım ben 2008 temmuzda kürtaj oldum aralıkta ilk histeroskopimi oldum sonrası çok uzun hikaye.. en son histeroskopimi 2015 de oldum 4 kez tüp bebek tedavisi yaşadım.. sayısız normal tedavi falan.. histeroskopi yapmadan da tüp bebek denendi 3 kez olmadı sonra timur gürgana gittim bu rahimle tutmaz dedi defalarca histeroskopi oldum öncesinde adetim yok denecek kadar azdı sonra baya baya adet olmaya başladım ama malesef oda negatif oldu..
Bu arada tadavi olmadığım dönemler inanki alternatif tıpta denemediğim şey kalmadı.. kullanmadığım takviyeler yapmadığım bitkisel kürler macunlar hacamat sülük.... ben ki uçan sinekten korkan insanım rahmime 3 kez sülük tedavisi yaptırdım.. yaşlı teyzelere göbek sardırdım.. c life macunu yıllardır kullanıyorum sürekli değil ama 3 kutu bitirdim ara verdim tekrar kullanmaya başladım...
Eşimde hiçbir sorun yok benim yumurtalarımda zamanla biraz düştü ama yinede idare eder kürlere ilaçlara çok çabuk tepki gösterir..
Aslında benim durumumda olmaması için pek sebepte gözükmüyor.. ben nasip olmadığına inanıyorum.. çok yakınımda benden çok kötü yapışıklık geçirip adet bile olamayan biri hamile kaldı..
Yani artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.. bir yandan deli gibi tedavi olmak istiyorum bir yandan yine korkular yaşıyorum.. konyadaki dr bu şekilde deneyelim diyor berfu hoca bu rahimde sorunlar var düzelmesi gerek diyor.. iyi diye bildiğimiz dr ların yorumu hep histeroskopiden yana oluyor.. bu çarşamba yücel hocayla görüşebilirim bir ihtimal ona göre karar vereceğim..
En zoru doğrunun ne olduğuna karar verebilmek
Merhaba canım haftaya gideceğiz hsg için istanbula ordan yücel hocaya ecomardan istedi hsg filmini en iyi ora çekiyor diye bende aktardan peyroni çayı aldım deneyim bi rahim duvarı inceliği için inşaallah fayda görürümHsg çektirdin mi canım ne durumdasın.Adet olamaman illede yapışıklığın düzelmediği anlamına gelmiyor.Düzeldiği halde hala adet olamayan var.
Hayırlı haberler nasip etsin mevlam.Nar suyunun da rahim kalınlığına ciddi faydası olduğunu duymuştum.Deneyen arkadaşım vardı.Merhaba canım haftaya gideceğiz hsg için istanbula ordan yücel hocaya ecomardan istedi hsg filmini en iyi ora çekiyor diye bende aktardan peyroni çayı aldım deneyim bi rahim duvarı inceliği için inşaallah fayda görürüm
Amin canım Allahım hepimize hayırlı haberleri almayı nasip etsinHayırlı haberler nasip etsin mevlam.Nar suyunun da rahim kalınlığına ciddi faydası olduğunu duymuştum.Deneyen arkadaşım vardı.
Amin canım Allahım hepimize hayırlı haberleri almayı nasip etsinEvet nar suyunu bende duydum denemekde yarar var
Merhaba canım hamdolsun ben iyiyim sen nasılsın?Merhaba kızlar nasılsınız nasıl gidiyor benim yapışıklık devam ediyor bugün itibariyle 1 yıl oldu adet görememe çok moralim bozuk yücel hocaya çok ümitle gitmiştim şimdi ise yinemi doktor değiştirsem diye düşünmüyor değilim Allah hepimizin yardımcısı olsun
Günaydın canım aynen bende senin gibiyim artık hiç umudumda yok durumumdan çarşambaya hsg çekilcek cevat bayrakda bakalım nasıl çıkacak hsg yi anestezili istedim ama acaba giden varmıdır kendisine genelde gerek yok diyorlar çok sıkıldım ve yoruldum artık bu durumdanMerhaba canım hamdolsun ben iyiyim sen nasılsın?
Yapışıklığının boyutunda bir değişme yok mu peki hiç? Doktor kısmı çok zor ya ben de hala düşünüyorum.Seneye ameliyat olma niyetindeyim o zamana kadar aralıksız istihare namazı kılıcam Rabbim hayırlı kapılar açar bir yol gösterir elbet.
Geçenlerde bana arkadaşım Numan Beyazıt diye bir doktordan bahsetti biraz araştırdım öyle sosyal medyada pek meşhur değil ama iyi bahsediliyor kendisinden.Gerçi benim ilk doktor tv lere bile çıkmıştı çok meşhurdur da ne oldu dicem de neyse.Ben tr de doktora gidecek olsam Tayfun Bağış ve bu doktorun görüşünü alırım sanırım ama tabi iş ameliyata gelince 40 kere düşünürüm artık.