Jinekoloji İleri derece Rahim yapışıklığından muzdarip olanlar...

Merhaba canım öncelikle hoşgeldin aramıza senin hikayen nasıldı acaba adetten komplemi kesildin yoksa azmıydı adetlerin sen o yoldan geçmişin darısı bana ama korkmuyorda değilim ağrı eşiğim çok düşük inşaallah kısa zamanda güzel haberlerini alırız

Merhaba canım öncelikle hoşgldin ve geçmiş olsun.
Yücel Bey’in yapışıklıktan dolayı çocuğun olmayacağını düşündüğünde ki söylediği açıkçası beni şaşırttı ben kaç profesör gezdim bana yaşıyıcı annelikten başka bişi demediler ha tabi başlarından savmak gibiydi niyetleri bana kalsa da.Benim de ilaç hiç gitmedi hsg de.Ama bu yazdıkların umutlarımı daha da yeşertti.Ben 2 normal bir de kontrol histereskopi oldum gerçi ama iş tekrar ameliyata gelince aklımın köşesinde Yücel Bey.

Kizlar merhaba. Daha once de soylemistim ayin 14 unde lekelenmelerim baslamisti ama cok cok kucuktu. Gectigimiz cumartesi gunu ilk kanamam geldi ama yine normaldi. Son 2 gundur asiri adet kanamam var. Doktor normal diyor ben korkmaya basladim.histereskopi sonrasi bu kadar yogun adet gormek normal mi??

İlk adetler yogun oluyor bende korkmuştum. 6,7 gun süren adet 3,4 gün yogun olup bitiyordu.ama ben lazerli olmuştum. Makasla kesilerek olanların nasıl olur bilmiyorum

Ben de 2 gün önce histeroskopi oldum yapışıklığın tamamı açılmış yanlardan rahmim de genişletilmiş öyle bi ihtyacım olduğunu bilmiyordum normaldi aslında rahim şeklim ama o şekilde uygun görmüş doktorum. Makasla yapıldı ve balon koyuldu 3 gündür balon var çok baskı yapıyor yatıyorum hep hareket edince agrım oluyor. Spiral takılmadı bana. Kocaelide prof eray çalışkana oldum. Balonu yarın çıkartacakmış. Bu şekilde olan var mı acaba ? Neden spiral takılmadı yapışma ihtimali daha mı yükselir spiral takılmayınca? Bilen varsa yardımcı olursa çok mutlu olurum

Canim bana da jel koymustu ama bu balon,spiral,jel aslinda yapismayi önluyor diye bir kesinlik yok. Bu tamamen doktorun kendi tercihi. Belki yardimci olur diye yapiyorlar.

Bu arada benim adetim hala devam ediyor sinirim bizuldu artik. Ya hic adet olmuyorum yada adetim bitmiyor. Ortasini bulamadim

Selam kizlar. Adetim 7 gun yogun sekilde surdu ve bitti. Yarin hsg cektirecegim ins guzel haberler alirim.
Sizde durumlar ne?

Hadi hayırlısı olsun canım mutlaka haber ver.
Ben de durumlar karışık yazdım mı hatırlamıyorum.Geçen hafta muayenem vardı rahim kalınlığım adetin 3. Günü 5mm çıktı doktor iyi dedi.Yapışklıktan haber yok zaten bir ameliyat daha önermemişti kendisi.Ama şükür hormon tedavisine cevap veriyor rahim.Doktorlarn en kötü konuştuğu zamanda bile ben 7 gün süren az miktrda da olsa adet görüyordum.
Velhasıl şimdiki asıl sorunumuz eşimde sperm çıkıyor hatta hiç olmadığı kadar 15 milyon fakat canlı hücre çıkmıyor daha önce hiç olmayan şeyler olmaya başladı ne yöne gideceğimi şaşırdım.Tam tünelin ucundaki ışığı gördüm sandım yine kayboldu.

Sperm konusunda hic bilgim yok canim ama sanirim bu konuda tip cok ilerledi artik tup bebekle bu sekilde hamile kalan cok insan okuyorum instagramda falan.
Canim yanlis anlamazsan bir sey sormak istiyorum. Anladigim kadariyla rahim kalinligin iyi. Sen bir de arada bir endometrium dokusunun az olmasindan bahsediyorsun. Ben bu ikisi arasindaki farki anlamiyorum. Endometrium dedigin kisimda rahim duvari farkli seyler mi?
Bir de bu derece yogun yapisikligin olmasina ragmen rahim duvar kalinligin nasil iyi oluyor? Benim rahim duvarimin inceligi yapisikliga baglanmisti. Yapisijlik giderildiginde kalinlasacak demislerdi. Cumartesi ilk kez bu ameliyatlar sonrasinda rahim duvarima baktirmaya gidecegim. 2 kez histereskopi olmama ragmen ne endometrium nede rahim duvarim hakkinda hicbir sey soylemedi doktorum. Sadece tum bu surecler baslamadan once 5 ay adet gormedigim donemlerde rahim duvarim 2mm idi bunu biliyorum.
Ben bu sekilde yogun adet gordugume gore rahim duvarim kalinlasti mi demek oluyor sence?

Ah canım tıp ilerledi evet ama maalesef her zaman bu kadar iyimser olmuyor karşılaştığımız durumlar.
Endometrium kalınlığı ile rahim kalınlığı aynı şey.İki isimle de telaffuz edilebiliyor.Benim rahim yani endometrium kalınlığım yapışıklık teşhisi konulduğu andan itibaren normal adetimin tamamen kesildiği de hiç olmadı.Orada bahçecide bir normal bir kontrol histereskopi oldum doktor endometrium dokusunun çok az olduğunu söyledi ameliyat videomda bana da gösterdi minik kırmızı noktacıklar.
Sonra ben burda tekrar tedaviye başlama kararı aldım ve muayenede doktor yapışklığım olduğuna inanmadı çünkü kalınlık,rahim sıvısı adet gün sayısı (adet miktarı hariç ki o da öyle bir iki damla değil fena sayılmayacak derecede idi Yine de )gün sayısı vs her şey normaldi.Ameliyat eden doktorun söyledikleriyle muayenede görülen bulgular uyuşmuyordu ve bana hep nasıl adet görüyorsun hayret diyordu tr De ki doktorlar.( başka proflarada gittim)

Velhasıl endometrium kalınlığı normalde olsa adet miktarı az olabiliyor kalınlığın direkt olarak yapışklıkla ilgisi olmadığını düşünüyorm ben canlı örneği benim çünkü.Arkadaşım var aynı durumda noktacık kadar adet oluyor olmuyor arası halbuki yapışıklığı iyileşti ne kalınlığı da iyi.
Haliyle bu durumdan yolan çıkarak Senin adetlerinin düzelmiş olması demek de direkt olarak kalınlığın düzelmiş Olması anlamına gelir mi bilemiyorum.Öte yandan adet olduğuna göre rahim iç tabakası kendini yeniliyor demek ki bu yine de iyiye işarettir diye düşünüyorum.Her muayenede rahim kalınlığını doktoruna sor bizim durumunuzda çok önemli.Hatta adet günlerine göre 7.-10.-22. Günlerde de ölçülmesi gerek ki adete göre rahim kalınlığı değişiyor mu anlaşılsın.

Sanırım tam açıklayıcı yazamamışım.
Endometrium dokusu endometrium tabakası da aynı şeyler.Muayenede endometrium (rahim)kalınlığı iyiyse bu endometrium dokusunun varlığına işaret ediyor ki zaten az da olsa adet görüyor olmak da bu dokunun rahmin tamamında olmasa da bir kısmında mevcut olduğunun göstergesi.
Ben bu yüzden de tekrar işin ehli iyi bir doktor bulup bir ameliyat daha olmayı düşünüyorm.Ehil ellerde,ameliyat sonrası doğru tedavi Ve rahme takılacak olan spiral ile İyileşeceğime inanıyorm.çünkü rahim güzel tepki veriyor her şey normal yapışıklık dışında.Önceki ameliyatlarımda hiçbir şekilde hormon desteği verilmedi spiral takılmadı jel sıkıp yolladılar ki jelin ömrü yalnızca 5-6 gün.

Kizlar hsg sonucumda uterus istmusu bolgesinde kucuk sinesi yaziyor. Yarin doktora gidicem ilk hsg de neredeyse tamami yapisikti yogun sinesi yaziyordu. 2. Sinde uterus istmusu bolgesinde ve servikal kanalda kucuk sinesiler yaxiyordu. Bunda ise sadece uterus istmusunda sinesi diyor. İnsallah onemsiz bir alandir

Hsg çeken doktordan bilgi alamıyor musun canım?
İnşallah önemsizdir.Panik yapma en azından artık yoğun kelimesi geçmiyor çok şükür.

Hsg çeken doktordan bilgi alamıyor musun canım?
İnşallah önemsizdir.Panik yapma en azından artık yoğun kelimesi geçmiyor çok şükür.
Sabah doktora randevu almistim canim o yuzden hic sormak istemedim. Sorsaydim da doktorunla konus derdi kesin

Kizlar gunaydin. Guzel haberlerim var. Bu sabah kontrole gittim. İsthmus denilen bolge rahmin alt kisminda giris bolgesi. Ama tamamen yapisik degil kucuk bir bolumde. Rahmimin icinde ve tuplerdeki yapisikliklar tamamen acik. Bu nedenle hamile kalabilirsem bebegin yerlesecegi yerde hicbir sikinti yok. Doktorum 4-5 ay dene eger hamile kalamazsan o zaman yardimci yontemler hakkinda konusuruz dedi.
İstmus bolgemin2 histereskopide de acmasina ragmen tekrar yapisiyor garip bir sekilde.
Suan her seyi akisina birakacahim, insallah guzel haberler alirim, hepimiz aliriz

Gözün aydın olsun.Bu yapışıklık illeti böyle bişi minicikte olsa tekrarlamadan duramıyo.Ama çok hafifmiş inşallah en kısa sürede gebelik haberini verirsn.