• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Derece Çocuk Fobisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok basiti git tüplerini bağlat bebekleri de görmezden gel o zaman bi bebeğin annesi olarak çocuğa da haksızlık etmezsin zira çevremde senin gibi düiünüp çocuğa eziyet gibi bakıp şiddet uygulayan biri var ramak kaldı dövmeme kadını bi git bedenini paylaşmak istemiyormuş sanki bebeklerde sana ölüyodu

tam şu an tlc de baby changes everything var, müsait olan izlesin ve çocuk yapmaktan vazgeçsin :KK70:
valla izlerken bidaha anladım, bazı insanlar çocuk için hayatlarını ne kadar da zorlaştırıyorlar.
Ay şu an adamın karısı test yapıyor adam Allaha yalvarıyor negatif çıksın diye :) sanırım pozitif. Evet pozitif.

Bacim evlenipte cocuk felan yapayim deme! Hic bi cocugun hayatini yakma.
Bebekten tiksinmek nedir ya. bunu insan icinde soyleme linc ederler seni. Hic bi bebekte ben bunu opiyim seviyim demez zaten. 23 yas kucuk bir yas degil. bu fobi degil ilgi istegi. Ilgisizlikten yalandan boyle bi palavra uydurup kendinde inanmissin. Ne yasadin bebeklikte bilmiyorum ama, psikiyatri felan da fayda etmez sana cunki ortada hastalik yok. ha birde bi insan bebekten nasil tiksinir yahu? Bunu 10yil dusunsem anlayamam sanirim. kendini duzeltmen lazim! Bune simariklik yahu bebekten degilde kendinden tiksinmen lazim boyle dusundugun icin !!!!!!!

Konu sahibi hemem tedavi için yardım alın.ben size beddua eden kesimden değilim bakın ben de şu an farklı bir konu için yardım almaya başladım kendi kendimize bir yere kadar yetebiliyoruz benim de 2 yaşında bir oğlum var ama hala sokakta her gördüğüm çocuğa yapışıp öpen koklayan bir kadın değilim ha evladım benim canım cigerimdir hicbir çocuğun yavrunun ayağına taş değmesin agliyorum en ufak bisey olsa yavrularimiza fakat ben de hala çocuklara karşı mesafeliyimdir gençliğimde de çok sevmezdim çocukları ama hiçbir zaman da büyük konuşmadım konusunu bile geçirmedim zira ne diledigimize dikkat etmemiz gerekiyor bence en acilinden yardım alın yaşınız genç cunku

Bazı arkadaşların bunu normal karşıladığına inanamıyorum gerçekten. Konuyu düzgün okuduklarını zannetmiyorum. Zira konu sahibi (şarışın bebek olup olmaması fark etmek bu durumda) TİKSİNİYORUM, KUSMAK İSTİYORUM, İĞRENİYORUM, SOĞUK TERLER DÖKÜYORUM vs. diyor ve siz buna “olabilir herkes bebek sevmek zorunda değil yeeaaağğğğ” olarak algılıyorsunuz :oha::oha::oha:

Biri sizin bebeğinizi gördüğü an tiksinip :kusmuk::kusmuk::kusmuk: bu şekilde kussa ne hissedersiniz acaba çok merak ediyorum.

Bide 23yasinda ne gibi bi hayat insa etmis olabilirsin ki :D ne gerizekali insanlar var ya. allah akil fikir versin. Hayatindan vazgecemezmis ay bedenini paylasamazmis. Rabbime insallah gun gelir bebek diye yalvarirsinda insallah sana bi bebek vermez. Sen anne olmayi haketmiyorsun. bunu o kadar cok istiyorum ki allahtan. Cok yalvarirsin insallah ama rabbim nasip etmesin. Hayvan seni ettigin laflara bak

Çevremdeki insanlar evlenmeye ve çocuk sahibi olmaya başladı (23 yaşındayım). Hepsinin hayatları artık çocuktan ibaret oldu ve hiçbiri rahatça bir yere kıpırdayamıyor, kafalarına estiği gibi hayatlarını yaşayamıyorlar, uykusuzlar, endişeliler, oturup saatlerce yalnız kalamıyor, kitap okuyamıyor, sinema, tiyatro gibi etkinliklere katılamıyorlar. Allah korusun, başıma öyle bir şey gelir de bir bebeğe bakmak zorunda kalıp güzel hayatımdan vazgeçmem beklenirse diye o kadar çok korkuyorum ki. Kendimi çok seviyorum ve kendime saygım sonsuz, o nedenle bu kadar güzellikler üzerine inşa ettiğim hayatımın, bir bebek tarafından alt üst edilmesine sırf biyolojik hormonların gafletine kapılıp müsaade etmek, yapacağım en büyük haksızlık olur herhalde. Sosyolojik olduğu kadar fizyolojik boyutu da var bu korkunun. Hamile kalmak ve bedenimi bir bebekle paylaşmak istemiyorum, midem aşırı bulanıyor. Bu duygularımdan kime söz etmek istesem "Büyük büyük konuşup durma, öyle şey olmaz" tarzı tepkiler aldığımdan tüm bu iğrenme duygusunu da kendi içimde yaşamak zorunda kalıyorum. Ama evet, kabul edilmesi gerekiyor ki bu da tıpkı karanlık, yükseklik, kapalı ortam korkusu gibi bir fobi ve bunu yaşayanlar için hayal edilemez bir korku unsuru. Deneyimlemeden anlamak pek mümkün olmasa gerek. Bir itiraf mahiyetinde bu yazdıklarım..
Bu yaşta hissettiklerin çok normal.bebek insanin yaşama eğlenme caginda düsünecegi en son sey. yaşın gereği böyle düsünüyosun.bende o yaşta bebek asla yapmam diyodum hatta evlendigimde bebeksiz evlilik olsun diyenlerdendim taki 30umu geçinceye kadar.30u geçincede bebek bebek diye tutturursun meraketme simdiden düsünme bunları

Yaşınız daha çok genç ileri yaşlarda fikirlerinizin değişeceğini düşünüyorum bende 4 aylik bir anne olarak kendi duduncelerimi paylaşmak istiyorum nacizane sizin düşündüğünüz gibi kendime olan saygimi kaybetmedim bebeğim var diye elim kolum bağlanmadi kitap da okuyorum gezmeye de gidiyorum kendime vakit de ayiriyorum hamileliğinde de bedenimi başka bir canlıyla paylaşma duygusu onun kıpırdamalari beni çok heyecanlandırdı mesela sanırım bakış acısıyla ilgili bebek sahibi olan annelerin hayatları altüst olmuyor aksine hayatlarına renk geliyor.

Bide 23yasinda ne gibi bi hayat insa etmis olabilirsin ki :KK70: ne gerizekali insanlar var ya. allah akil fikir versin. Hayatindan vazgecemezmis ay bedenini paylasamazmis. Rabbime insallah gun gelir bebek diye yalvarirsinda insallah sana bi bebek vermez. Sen anne olmayi haketmiyorsun. bunu o kadar cok istiyorum ki allahtan. Cok yalvarirsin insallah ama rabbim nasip etmesin. Hayvan seni ettigin laflara bak
Biraz ağır olmadı mı bu sözler. Herkesin kendi kararı ben de kızdım konu sahibine hatta rahmini aldır diye öneride bulundum. Ama hakaret etmedim kimse kimseye hakaret etmemeli bence.

Biraz ağır olmadı mı bu sözler. Herkesin kendi kararı ben de kızdım konu sahibine hatta rahmini aldır diye öneride bulundum. Ama hakaret etmedim kimse kimseye hakaret etmemeli bence.
Yok bence hafif kaldi. Daha kotulerini hakediyor. :@ az bile o laflar onlari okuyup okuyup yarabbi sukur desin

Herkes herkesin görüşüne saygı duymalı bayanlar.her birey farklıdır ve her bireyin düşünceside yaşamıda farklıdır. zaten konu sahibinin yasi daha küçük bebek fikri icin.ama 5 yıl sonra tüm fikri degisicek belkide.tıpkı bizim 5 yıl önceki fikirlerimizin değişime ugradığı gibi

Bazı arkadaşların bunu normal karşıladığına inanamıyorum gerçekten. Konuyu düzgün okuduklarını zannetmiyorum. Zira konu sahibi (şarışın bebek olup olmaması fark etmek bu durumda) TİKSİNİYORUM, KUSMAK İSTİYORUM, İĞRENİYORUM, SOĞUK TERLER DÖKÜYORUM vs. diyor ve siz buna “olabilir herkes bebek sevmek zorunda değil yeeaaağğğğ” olarak algılıyorsunuz :oha::oha::oha:

Biri sizin bebeğinizi gördüğü an tiksinip :kusmuk::kusmuk::kusmuk: bu şekilde kussa ne hissedersiniz acaba çok merak ediyorum.
Beddua etmem. Fevri cikismam. Yardim almasini soyler zira bu davranisinin normal olmadigini soyler hayatima devam ederim.

Bir bebeğim olsun , sağlıklı olsun , ister sarışın ister esmer olsun diye şuan sahip olduğumu sandığım tüm güzel şeylerden vazgeçebilirim ..

Bazıları sarışın bebek görünce öğürüyor.. Hayat ..

Neden konu sahibine hakaret ediyorsunuz?

Esas tuhaf olan sizlersiniz
Herkes cocuk sevmek zorunda degil
Bende konu sahibine kisirlastir kendini dedim , boylece hamile kalirim korkusu olmadan hayatina devam edebilir

Ama hakaret etmek ne demek? Herkes sizin cocugunuzu sevmek zorunda mi?
Kopekten korkanlara da boyle hakaret ediyor musunuz??

İtici, tiksinç diyenler var, inanamıyorum. Belli ki geçmişinde konu sahibini etkileyen bir şey olmuş ve şimdi bu durumda.. Psikolojik bir durum bence.. Bir uzmandan alacağı yardımla normale dönebilir. Bu kadar yargılayıcı olmayın lütfen.. Herkes bebek sevmek zorunda da değil ayrıca.. Konu sahibininki sadece daha ileri boyutu..

Siz ve düşünceleriniz çok rahatsız edici.Yani öyle bi yazmışsınız ki sanki çocuklara karşı böyle sapkın (tabii ki cinsel anlamda kullanmıyorum) duygular içindesiniz algısı yaratıyosunuz.

Bence bu forumda çocuk ve bebeklere yönelik nefret duygularının böyle açıkça ifade edilmesine izin verilmemeli.

Bide 23yasinda ne gibi bi hayat insa etmis olabilirsin ki :KK70: ne gerizekali insanlar var ya. allah akil fikir versin. Hayatindan vazgecemezmis ay bedenini paylasamazmis. Rabbime insallah gun gelir bebek diye yalvarirsinda insallah sana bi bebek vermez. Sen anne olmayi haketmiyorsun. bunu o kadar cok istiyorum ki allahtan. Cok yalvarirsin insallah ama rabbim nasip etmesin. Hayvan seni ettigin laflara bak
Haksız beddua sahibini bulur dönüp dolaşıp, bu kadar ağır hakaretlere ne gerek var Allah aşkına?

O kadar kötü kalpli o kadar kötüsünüz ki
İnşallah sizin yetistirdiginiz cocuklarla benim yetiştireceğim çocuklar bi araya gelmez,hayatları kesişmez.

Bu fobiyi biliyorum. Bebek fobisi olanlar genelde aynı şeyleri yaşıyorlar. Ama sarışın esmer diye bebek ayırt etmeden :-) bu bir rahatsızlık olduğu için kullandığınız kelimelere birşey demeyeceğim zira benim bir hobim var oda bebek :emir_bebek: fobiniz için mutlaka uzmandan yardım alın. Dünyadaki en masum şey olan bebeklerden kaçarak çok güzellikler kaçırıyosunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back