Arkadaşlar, beklediğim gibi çok aşırı tepkiler olmuş, ağız dolusu beddua edenleriniz olmuş, anlam veremese de saygı duyanlarınız ve farklı türde tavsiye verenleriniz olmuş... Öncelikle şunu göz önünde bulundurmak gerek sanırım, kimse hayatını bu kadar çok etkileyen korkuya, fobiye sahip olsun istemez. Ben de zaten sağlıklı bir zihinsel ve ruhsal yapıda olmadığımın gayet bilincinde olarak, bir itiraf mahiyetinde yazdım dediğim gibi. Bir çocuğum olursa ona müthiş bir haksızlık yapacağımı bildiğim için ben de zaten istemiyorum. "Kimsenin çocuğunu aşağılayamazsın" gibisinden bir yorum gördüm, ben şahsi bir saldırı yapmıyorum burada sarışın bebek sahibi olanlara, Allah'ın yarattığı bir şeyi de kınamıyorum hâşâ, ama vücudumda oluşturdukları fizyolojik tepkinin adı "mide bulantısı" ve "tiksinme", bunu başka nasıl hangi sözcükle ifade edebilirim bilmiyorum. İnsan bebeği kakası mesela, içimi dışıma çıkaran bir şeyken ginepig'im ya da köpeğim üzerime idrarını, kakasını yapınca bu bana çok sevimli geliyor ve bir kez olsun "of"lamadan, kızmadan tatlılıkla temizliyorum. İnsan yavruları bende açıklayamadığım, müthiş ve tuhaf bir korku, bunaltı, bulantı yaratıyor, durum bu. Çocuk ağlamaları hep üstüme üstüme geliyor. Emin olun tıpkı sizin bunu garip bulmanız gibi ben de insanların bebeklere nasıl temas edebildiğine inanamıyorum, bunu abartılı bulun ya da bulmayın. Ben vaziyetimi ortaya koymak, derdimi paylaşmak için yazdım bunları. Sizce bu durum/fobi hoşuma gidiyormuş gibi mi? :/ kapalı alan korkusu olanlar örneğin, üstünüze gelen duvarların yerine size doğru yürüyen ve dokunmaya çalışan bir bebek koyun...