• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Derece Çocuk Fobisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
seninle anlaşamıyoruz çünkü söylediklerimi anlamıyorsun. tamam sen de hastaysan umarım tedavi olur ve dünyaya iyi bir çocuk yetiştirirsin.

İnşallah :) buarada tedavi olmaya gerek duymuyorum cunku ben minicik ufacık tefecık bebeğe kıyacak kadar heleki tıksınıcek kadar cani degilim merhametten yoksun degilim .oyüzden tedaviye ihtiyacım yok. Ben bebegımin canı acımasın dıe atletını bıle ters gırdıyorum dıkısşler batmasın dıe. Kendımlede gurur duyuyor .Gorusmek uzere :)

Şu an tiksiniyorum dediğiniz şey dünyanın en savunmasız en masum şeyi.
Derler ya , anne olunca anlarsın diye.
Anne olunca anlarsınız. Ne desek boş. Korkularınız çok ileri düzeyde ve bu istemsiz değil, siz böyle olmasını istiyorsunuz yani sevmiyorsunuz.
Bir Bebek evet uykusuz bırakabilir , takatiniz kalmayabilir, yorgun düşüp sosyal hayata biraz ara verebilirsiniz ama bunlar engel değil.
3 buçuk aylık bebeğim var elimle geri yere gidiyoru onu da alıp. bana göre dünyalar tatlısı. Onu emzirmenin verdiği duyguyu ağladığında ben sarıldığımda sakinleştiğinde hissettiğimi, uyandığında ilk beni gördüğünde gülücükler saçmasını size anlatamam. Bu dünyanın en en güzel duygusu. Yaşamadan bilemezsiniz.
Ama çocuk hiç istemeyen biri olduğunuz için, buna hazır olmadan yaşamak hem size hem bebeğe mutlaka zarar verecektir. Herkese sen bahsetmeyin. Acımasızca yorumlarla karşılaşırsınız. Ama tiksiniyorum iğreniyorum da demeyin. İğrenecek nice insan görünümlü mahlukat varken...
Psikiyatrik destek almalısınız ki korkularını azalsın en azından.
Bu arada ben de sizin tam tersinizim :) bebeğim yokken de tüm bebeklere çocuklara bayılırdım inanılmaz bi çocuk sevgisi var bende de. İstedikleri kadar yaramazlık yapıp bağırıp çağırsınlar hiç rahatsız olmam

Bi unlu vardi yabanci. Oda bebek fobisine sahipti. Erkek oldugu icin hamile kalma riski yoktu yani.

Psikolojik destek alın bence. Ve emin olun bi bebekle vucudunuzu paylasmak hareketlerini hissetmek hicte kötü bisey degil. Bi mucize resmen :)

Her kadın anne olacağım diye yanıp tutuşacak diye bir kaide yok. İstemeyen olabilir gayet doğal zira bebek=fedakarlık,uykusuz geceler,yorgunluk vs vs ama,tiksinme derecesinde olmak,sesine dahi titremek vb durumlarınız bence psikolojik yardım almanızı gerektiriyor.
Birde bebekli arkadaşlarım hiçbirşey yapamıyor demişsiniz,bağimsız özgür olmayı seviyorsunuz anladığım kadarıyla peki bunca evciliniz varken evinizde nasıl bağımsız,özgür olabiliyorsunuz anlamadım. Kafanıza esince tatile bile gidemezsiniz. 1 senedir balığımız var evde,kızım bakıyor ben bile suda yaşayan balık için bir gece dışarda kalacak olsam strese giriyorum. Tatile giderken kime bıraksam diyorum kaldı ki siz birden fazla ciddi bakım gerektiren evcille yaşıyorsunuz. Demekki mevzu sadece özgürlük,kısıtlanma vb durumlar değil.

Arkadaşlar merhaba. Ben oldum olası çocuklara, hele de bebeklere fazla ilgi duyan, her bebek gördüğümde onu öpüp sevme isteği hisseden biri değildim. Fakat son birkaç yılda bu, ileri bir boyuta taşındı ve artık çocuk-bebek görmeye tahammül edemiyorum. Hele dokunmak, asla! Bana temas edecekler diye ödüm kopuyor, kalp atışlarım değişiyor ve köşe bucak kaçıyorum. Eğer bebek sarışın ve tombulsa mide bulantısından bakamıyorum bile, aynı ortamda mümkün değil bir arada bulunamıyorum. Aklımı kaçıracak gibi oluyorum ve çıldırmamak için hemen ortamdan uzaklaşıyorum. Bebek ağlaması duyduğumda kulaklarımı kapatmazsam titremeye başlıyorum öfkeden. İleride bir gün hamile kalırım korkusuyla ağlıyorum, bunun fikrine bile tahammül edemiyorum. Evimde iki ginepig'im, bir kedim, bir de köpeğim var; 10 yıldır onların annesiyim ve kendimi onlara adamış vaziyetteyim. Hayvanlarım bana öyle sevimli geliyor ki onlardan birkaç gün bile ayrılsam dayanamayıp hüngür hüngür ağlıyorum. Öte yandan insan bebekleri bana zerre kadar sevimli gelmiyor, aksine o kadar sevimsiz görünüyorlar ki yüzlerine bakamıyorum :/ Bu şekilde hisseden sadece ben miyim?
:KK20:

Yorumları simdi okudum
Herkeste sanıyor ki bütün kadınlar bebek için ölüyor herkes anayim ben ana modunda gezmek zorunda
Hanımlar böyle bir dünya yok
Evinde bu kadar evcil besleyen biri kendi çocuğu dahi olsa zarar vermez,denilmiş ya zarar vermeyeceği ne malum diye,bu kadar hayvanat annelik yapan bir kadın başka bir canlıyı sizin bildiğiniz şekilde kötüye sevk etmez
Velhasıl yorumlar tepeme çıkardı sinirlerimi
Konu sahibi,umarım evlat sahibi olmak istediğin zaman olur istemediğin takdirde bir kazaya kurban istemezsin,herşey gönlünce olsun ve psikolojik olarak tedavi almanın sana iyi geleceğini düşünüyorum. En azından tiksinti durumunu yenersin
Bebek ağlaması duyunca ben de kulaklık takarım bu arada,cani falan olduğumu düşünmüyorum

Arkadaşlar merhaba. Ben oldum olası çocuklara, hele de bebeklere fazla ilgi duyan, her bebek gördüğümde onu öpüp sevme isteği hisseden biri değildim. Fakat son birkaç yılda bu, ileri bir boyuta taşındı ve artık çocuk-bebek görmeye tahammül edemiyorum. Hele dokunmak, asla! Bana temas edecekler diye ödüm kopuyor, kalp atışlarım değişiyor ve köşe bucak kaçıyorum. Eğer bebek sarışın ve tombulsa mide bulantısından bakamıyorum bile, aynı ortamda mümkün değil bir arada bulunamıyorum. Aklımı kaçıracak gibi oluyorum ve çıldırmamak için hemen ortamdan uzaklaşıyorum. Bebek ağlaması duyduğumda kulaklarımı kapatmazsam titremeye başlıyorum öfkeden. İleride bir gün hamile kalırım korkusuyla ağlıyorum, bunun fikrine bile tahammül edemiyorum. Evimde iki ginepig'im, bir kedim, bir de köpeğim var; 10 yıldır onların annesiyim ve kendimi onlara adamış vaziyetteyim. Hayvanlarım bana öyle sevimli geliyor ki onlardan birkaç gün bile ayrılsam dayanamayıp hüngür hüngür ağlıyorum. Öte yandan insan bebekleri bana zerre kadar sevimli gelmiyor, aksine o kadar sevimsiz görünüyorlar ki yüzlerine bakamıyorum :/ Bu şekilde hisseden sadece ben miyim?
Abence tedavi ol. Elbette çocuk istemek veya sevmek zorunda değilsin ama bahsettiğin şeyler psikolojik bir sorun bebce. Sarışın bebek görünce kusmak ne demek?

Çevremdeki insanlar evlenmeye ve çocuk sahibi olmaya başladı (23 yaşındayım). Hepsinin hayatları artık çocuktan ibaret oldu ve hiçbiri rahatça bir yere kıpırdayamıyor, kafalarına estiği gibi hayatlarını yaşayamıyorlar, uykusuzlar, endişeliler, oturup saatlerce yalnız kalamıyor, kitap okuyamıyor, sinema, tiyatro gibi etkinliklere katılamıyorlar. Allah korusun, başıma öyle bir şey gelir de bir bebeğe bakmak zorunda kalıp güzel hayatımdan vazgeçmem beklenirse diye o kadar çok korkuyorum ki. Kendimi çok seviyorum ve kendime saygım sonsuz, o nedenle bu kadar güzellikler üzerine inşa ettiğim hayatımın, bir bebek tarafından alt üst edilmesine sırf biyolojik hormonların gafletine kapılıp müsaade etmek, yapacağım en büyük haksızlık olur herhalde. Sosyolojik olduğu kadar fizyolojik boyutu da var bu korkunun. Hamile kalmak ve bedenimi bir bebekle paylaşmak istemiyorum, midem aşırı bulanıyor. Bu duygularımdan kime söz etmek istesem "Büyük büyük konuşup durma, öyle şey olmaz" tarzı tepkiler aldığımdan tüm bu iğrenme duygusunu da kendi içimde yaşamak zorunda kalıyorum. Ama evet, kabul edilmesi gerekiyor ki bu da tıpkı karanlık, yükseklik, kapalı ortam korkusu gibi bir fobi ve bunu yaşayanlar için hayal edilemez bir korku unsuru. Deneyimlemeden anlamak pek mümkün olmasa gerek. Bir itiraf mahiyetinde bu yazdıklarım..
Herkes her kadın anne olmak zorunda değil elbette ama bu düşünceler bu sebepler bana hiç normal gelmedi bir travma gibi resmen bence tedavi şart..

Yorumları okuyamadım cok uzun geldi ancak bence sizin durumunuzun sebebi çevrenizdekilerin evlenip çoluk çocuğa karışması.
Bir arkadaşım evlenip boşandı, o güne kadar cocuklara cok alakası yoktu ve boşandıktan sonra iyice tahammül edemez olmuştu, gidip yardım aldı, çocuklara tahammül edememe sebebi evlenip boşandığında arkadaşlarının evli ve çocuk sahibi olması çıktı, yani onunda istediği bir şeydi aslında çocuk ama boşandığı için bilinci bu durumu üzülerek kapatmak yerine savunmaya geçti ' ben zaten çocuk sevmem ' diyerek.
Sizde de aynı durumu anımsattı bana.
Kendinizi sıkmayın, sevdirmeye çalışmayın. Hayatınıza düzgün biri girdiğinde evlilik yoluna gittiğinizde değişmeye başlarsınız, ya da evliysenizde/evleneceksenizde hala bir gram değişiklik yok diyorsanız gidip bir yardım alın, çocukları sevmek için değil, bu ruh durumundan kurtulmak için, sevmek zorunda değilsiniz, ama aynı ortamda sizi rahatsız etme durumlarından bu bilinçten kurtulmanız lazım kendiniz için, yoksa sizi hep mutsuz eder bunlara denk gelmek.

Çevremdeki insanlar evlenmeye ve çocuk sahibi olmaya başladı (23 yaşındayım). Hepsinin hayatları artık çocuktan ibaret oldu ve hiçbiri rahatça bir yere kıpırdayamıyor, kafalarına estiği gibi hayatlarını yaşayamıyorlar, uykusuzlar, endişeliler, oturup saatlerce yalnız kalamıyor, kitap okuyamıyor, sinema, tiyatro gibi etkinliklere katılamıyorlar. Allah korusun, başıma öyle bir şey gelir de bir bebeğe bakmak zorunda kalıp güzel hayatımdan vazgeçmem beklenirse diye o kadar çok korkuyorum ki. Kendimi çok seviyorum ve kendime saygım sonsuz, o nedenle bu kadar güzellikler üzerine inşa ettiğim hayatımın, bir bebek tarafından alt üst edilmesine sırf biyolojik hormonların gafletine kapılıp müsaade etmek, yapacağım en büyük haksızlık olur herhalde. Sosyolojik olduğu kadar fizyolojik boyutu da var bu korkunun. Hamile kalmak ve bedenimi bir bebekle paylaşmak istemiyorum, midem aşırı bulanıyor. Bu duygularımdan kime söz etmek istesem "Büyük büyük konuşup durma, öyle şey olmaz" tarzı tepkiler aldığımdan tüm bu iğrenme duygusunu da kendi içimde yaşamak zorunda kalıyorum. Ama evet, kabul edilmesi gerekiyor ki bu da tıpkı karanlık, yükseklik, kapalı ortam korkusu gibi bir fobi ve bunu yaşayanlar için hayal edilemez bir korku unsuru. Deneyimlemeden anlamak pek mümkün olmasa gerek. Bir itiraf mahiyetinde bu yazdıklarım..
Tamamdir şekerim niye korkuyosun bu kadar dogurmazsin olur biter. Zaten iyilesmeden sakin sakin dogurma.

Ay çok tuhaf geldi. Çocuklardan hoşlanmayan insanlar olabilir ama sizinki gerçekten ileri düzeydeymiş. Umarım ileride sizin gibi olmam ben de pek sevmiyorum çocukları :110:

Çovuk sevmemenin ileri bi bıyutu, doktora gitmen lazım. Artık çocuk sevmeyen istemeyen insan çok arttı onun için başta normal geldi ama mide bulantısı vb hiç duymadım.

tam şu an tlc de baby changes everything var, müsait olan izlesin ve çocuk yapmaktan vazgeçsin :KK70:
valla izlerken bidaha anladım, bazı insanlar çocuk için hayatlarını ne kadar da zorlaştırıyorlar.

Kesınlıkle derhal tedavı olmalısın, cocuk ıstememek ayrı gorunce kusmak, aglamasını duyunca ofkeden tıtremek ayrı bısey ınsallah bırısının bebegıne zarar vermezsın. Cunku bebekler ıcın potansıyel tehlıkesın bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back