İleri Derece Çocuk Fobisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevmemesine hak veririm herkes sevecek diye bir soylemim de yok benim ama konu sahibinin ki seviyorumdan çok nefret ediyorum tiksiniyorum diye devam ediyor. Yani konuyu niye saptırayım belki ilerde pişman olacak çocuk isteyecek çocuk olunca hayat standardı düşecek kendisine saygısını yitirecek istediği gibi hayatı olmayacak bunun suçlusu bebeğini görmeyecek mi? O zaman fiziksel olmasa da psikolojik şiddet başlayacak bu hayatta hiç birşeyin garantisi yok bunu biliyorsunuz sevmeyene lafım yok da işte işin içine tiksinme ve nefret duygusu giriyor ve bunun bilincinde bir konu sahibi var.

Size tek ve garanti tavsiyem rahminizi ve yumurtaliklarinizi aldırın bu en önemlisi sizden olacak bebeğin hayrına olur. Bu kadar strese gireceğine bu iş bir ameliyata bakar.

Başkasının bebeğinin ağlamasına kulak kapatıp öfke krizine giriyormuş, o bebeğe kendisi baksa nasıl sakinleşecek acaba.

Dilerim hic cocugunuz olmaz.

Boyle bir fobiniz var madem omur boyu bununla yasamak zorunda kalmazsiniz.

Düşüncelerinizde bazı yerler bana anormal gelmedi, konu üzerinde epey kafa yormuşsunuz anlaşılan.
Bir bebeğin kendi isteğinizle sizin hayatınızı ve kurduğunuz güzellikleri yıkacağı endişesi falan normal bence. Ülkemizde mahvolan sadece annenin hayatı oluyor bence, bu hiç adil değil, size sonuna kadar katılıyorum. Bu yüzden çocuk istemeyen kadınlar da çok çok çok haklıdır bana göre. Ama düşüne düşüne iğrenme boyutuna getirmişsiniz sanırım. Asla olumsuz eleştirmiyorum, bir psikologla görüşürseniz -ileride çocuk yapmasanız bile- sizi bu noktaya getiren bilinçaltınızı falan bir yoklamış olursunuz hiç olmazsa.

Hayvan seven, onlara annelik eden biri kendi yavrusuna bu dediklerinizi yapmaz. Herkes çocuk sevmek zorunda değil ayrıca!

Ya işte anlatamıyorum sanki konu sahibinin kötülüğünü istiyormuşum gibi garip yorumlar aldım. Bu benim düşüncem ortaya söylerim ister uygular ister uygulamaz.

Zaten bebek bakmak çok zor çok yorucu, ben 50 gündür dışarı çıkamadım doğru duzgun çunku çok ağlıyor markete bile gidemiyorum, bu kadar zahmet ve feragat insanın içinde sevgi olmadan gösterilebilir mi? Kendi çocuğuna tahammül etmek başkasının çocuğuna tahammül etmekten daha zor çünkü bütün sorumluluğu sana ait yükü sana ait. Hal böyleyken sanmıyorumki bsşka bebekten tiksinip kendininkini ciğerine soksun.

çocuk sahibi olmak istemeyebilirsin bu çok normal. Fakat tiksinmem pek normal değilsin. Psikolojik destek alman lazım. Açıkçası beni biraz korkuttun. İleri derecede daha kötü sonuçlar doğurabilir durumun

Hayvan seven, onlara annelik eden biri kendi yavrusuna bu dediklerinizi yapmaz. Herkes çocuk sevmek zorunda değil ayrıca!
Ya hu anlatamıyorum ki üstüne bastıra bastıra tekrar söylüyorum HERKES ÇOCUK SEVMEK ZORUNDA DEĞİL ANLIYORUM ama KONU SAHİBİ NEFRET VE TİKSİNME DUYGUSU BESLİYOR BUNU NORMAL BULMUYORUM!!!! bir daha yazayım mı on mesaja aynı şeyi yazdım.

işte benim de ileride fikri değişebilir dememdeki tek sebep derdinin bilincinde bir konu sahibesi olması. bunlar ihtimal evet ama tam tersi de bir ihtimaldir.

işte benim de ileride fikri değişebilir dememdeki tek sebep derdinin bilincinde bir konu sahibesi olması. bunlar ihtimal evet ama tam tersi de bir ihtimaldir.
İnşaAllah ben yanılırım. Eğer içinde inancı varsa tedavi olumlu yanıt verir belki çocuk yine istemez hak veririm en azından tiksinme ve nefret duyguları bertaraf olur.

Biz bebeği çocuğu severiz kendimizinkini bırakın asansörde metroda alışverişte bir bebek görsek illa bir yorum yapar bir makas alır hiç yapmasak bir gülücük atarız... bunu herkes yapacak diye bir kural yok ama sizin durumda birini düşündüm asansörde bir çocuk ağlasa size doğru gelse bacağınıza yapışsa,çocuklar yapıyor yanlışlıkla annesi zannedip,o zaman sizin tepkinizi düşünemiyorum onun için bir uzmana gidin tedavi olun en azında o durumlarda panik olmamak için...yine çocuk yapmayın...anca bu tavsiyeyi verebiliriz burda size başka ne diyebiliriz bir resetleme düğmemiz yokki resetle googleden şunu yükle düzelirsin diyelim

Ben de milletin cocugunu sevmem, sevecegimi de zannetmiyorum. Cocuk sevmeyen insanlara da anormal bakanlar anormal bence. Nice cocuk seven merhametsiz ve kendisi haric etrafa zerre faydasi olmayan insan var. O yuzden cocuk sevmeyen insan gibi bir kriter oldukca sacma. Kaldi ki neden sinemada aglayan cocugu, ucakta koltuguma tekme atan cocugu, misafirlikte her yeri dagitan, ciglik atarak etrafini rahatsiz eden cocugu seveyim?
Artik sosyal medya da sagolsun anneler de bebekler de oldukca itici. Butun dunya onlarin etrafinda donuyor, her turlu anormal hareketleri normallestiriliyor. Eline telefon alan bebek, iki tusa basmayi ogrendiyse dahi falan zannediliyor. Her seyi ama her seyi abartip sevimsizlestiriyoruz.

Sana yazdığımı hatırlamıyorum ben :/ konu sahibi, tıksınınce hastada oluyoda ben tıksınınce nie olmuyorum bnide boyle insanlar hasta ediyo belki hayret bişisin ya .

Bir kedi, bir insan cocuk annesi ve bir köpek asigi olarak, insanlarin bu ucunden de korkmasini/tiksinmesini, (zarar vermedikleri surece) anlayabiliyorum.
Asıl "nasil kedi/kopek/cocuk sevmezsin, ne bicim insansin sen?" Diyenleri anlayamiyorum.
Ama bunlardab nefret eden/korkan/tiksinen birine de sen sakın bunlardan birine sahip olma demek beddua degildir bence.
Zaten bizim toplumda yetiskin bireyler icin evlenmek ve cocuk yapmak birer toplumsal gorev gibi lanse edildigi icin, insanlar istemedikleri/hazir olmadiklari halde sirf yapmalari gerektigini sandiklari icin cocuk yapiyorlar.
Bu durumda anne-babaya da yazik oluyor, cocuga da.
Gerek var mi, yok?
Dunya zaten yeterince kalabalik,
Bundan sonra sadece gerçekten cocuk sahibi olmak isteyen, gercekten bakabilecek guce sahip olanlar cocuk yapsa yeter.

Sana yazdığımı hatırlamıyorum ben :/ konu sahibi, tıksınınce hastada oluyoda ben tıksınınce nie olmuyorum bnide boyle insanlar hasta ediyo belki hayret bişisin ya .

benim sana cevap vermem için bana yazmış olmana gerek yok. öyle bir durum olsa her mesajının altında cevapla butonunu bulamazdım. forum nedir onu öğrenmen gerek.

ayrıca konu sahibini "böyle insanlar" diyerek farklı göstermezsin. nasıl ki bir kanser hastasına duyarlı davranıyorsan,bedensel engelli birine anlayışlı oluyorsan klinik olarak yardıma muhtaç birine de aynı şekilde davranman gerekir. etik olan budur. ona burada "senden tiksindim kendini kısırlaştır" demen kimseye yarar sağlamaz aksine o insanı olumsuz etkilersin. hayır ben iyi niyetli davranamıyorum benim içim kötü diyorsan da yazmama hakkın var karşındaki insanın iyiliği için ve insanlık namına.

Iyiligi için zaten ondan boyle bişi istedim doktora goturmedim ya :/ mademkı bebekten tıksınıcek durumda hıc cocuk getirmemesi onun iyiliğine. Hadi diyelim kazaydı oldu cocuk ya ona zarar verirse :/ bende boyle insamlara tahammul edemiyorum .oyle insanları parçalayasım geliyo . O nasıl kı bı küçücük bebekten tıksınıyosa bende tiksiniyorum .bende hastayım napcaz simdi . İyikide boyle bi hastalığım var hıc rahatsz degılım

seninle anlaşamıyoruz çünkü söylediklerimi anlamıyorsun. tamam sen de hastaysan umarım tedavi olur ve dünyaya iyi bir çocuk yetiştirirsin.

Cocuk sevmiyorsaniz cocuk yapmazsiniz olur biter. Zor degil. Baskasinin cocuguna o baskalari bakiyor zaten sizin onlar adina endiselenmemeniz lazim. Zira sizi ilgilendirmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…