- 24 Eylül 2010
- 5.874
- 18.903
- 448
- Konu Sahibi 3 tam 1 robot
-
Siz ev sahibinizle, kiracınız da sizinle orta yolu bulsaydı herkes yerinde kalacaktı. Onun yerine 2 ev de taşınacak. Ev sahibiniz çakal değil, haklı. Kusura bakmayın ama piyasanın 1/7 fiyatına oturmak da pek normal değil.Benim dairenin de ederi kira bazında 9000 sarı sitede, ben kiracıma çık demediğim gibi, kirasını da yükseltme çabasına girişmedim. Hatta satmaya da kalkmadım. Evet,çakal...
Etrafınızda 15bine daire yokken 2600 liraya oturuyorsunuz ve ev sahibiniz çakal öyle mi :)
Yok zaten bi sonraki ay zam ayım artacak ttefe tüfeye göre. Ben çok nezih bir semteki evde oturmuyorum. Balkon kapısını çocuk kilidi tutuyor. Pimapen lastikleri kopmuş, kalebodurları kırık. Keşke bir yolunu bulsaydım, ben kendimden çok çıkaracağım kiracıya üzülüyorum, napacak İstanbulda diyorum.Siz ev sahibinizle, kiracınız da sizinle orta yolu bulsaydı herkes yerinde kalacaktı. Onun yerine 2 ev de taşınacak. Ev sahibiniz çakal değil, haklı. Kusura bakmayın ama piyasanın 1/7 fiyatına oturmak da pek normal değil.
merak etmeyin ben her şeye dikkat ettim.Ben yorumumu konu sahibine yazmadım ki dikkat etmemissiniz yorum yazdığım kişi farklı oda beni anlamış sanırım kimseyi üzmek değil niyetim tam tersi dünkü kayinvalidemin yaşadığı üzerine bu konuyu görünce o anki duygularımla yazdım
emlakçılar durduk yere ev sahiplerini arayıp "senin kiracıyı çıkar, şu kadara kira ver bedavaya oturtuyorsun" diye fişfikliyor.Bir arkadaşım 5.500 TL'ye 2+1 de oturuyor. 5 yılı çoktan geçti . Ev sahibi 13.000 TL kira istiyor. Bu zamlar gelmeden önce ev kiraları gayet makul fiyattaydı. Biraz da emlakçılar sebep diye düşünüyorum. Hoş oturduğu ev hastane ve üniversiteye yakın güzel bir konum da ama kirayı verdiğin sürece bütün evler senin olmuyor maalesef . 5.500 TL'lik bir evde oturabilmek için bile eve en az 10.000 TL üzerinde para girmek zorunda ki bu da ft v.s. katılmadan sadece gıda için gerekli tutar. Çocuk okutmak say saya bildiğin kadat
Kira da oturmak ve her an ne olacak diye korku içinde beklemek çok zor.
allah yar ve yardımcımız olsun
Bana da çakallık gelmedi. Herşey o kadar pahalı ki, eskiden kenara para koyardım şimdi koyduğum paraları harcıyorum.Etrafınızda 15bine daire yokken 2600 liraya oturuyorsunuz ve ev sahibiniz çakal öyle mi :)
Teşekkür ederim bundan haberim yoktu
Babama kuraya katılın ben ödeyemediğinizde yardımcı olurum diyordum
Tek emekli maaşıyla zor olur onlar için o zaman
Kesinlikle size katılıyorum,eskiden bi şeyler daha mümkünken memur olmak ev almak vb. Ebeveynlerimizin hiçbir şey yapmış olmaması tam aksine bizlerden bi şeyler beklenmesi beni de öfkelendiriyor ama kabullenmekte başka çare yok…kardeşimle bir olup 5 yıl önce ev aldık anne babama şu anda da faturalarını aidatlarını ödüyoruz..kendimi de kıl payı kurtardım 2 sene önce ev alabildim kredi ödüyorum ama kardeşim kurtaramadı belki annemlere alacağı ev olmasaydı kendine alacaktı şu an almak mümkün değilmerak etmeyin ben her şeye dikkat ettim.
niyetiniz kimseyi üzmek değil ama sürekli bir laf sokma çabası içine girince ben üzülmüyor muyum?
annemin en büyük hayali ev almak, peşinatı da var ama ona rağmen ev onun için hayal çünkü son 2 senede özellikle uçtu resmen ev fiyatları.
hayalinden vazgeçmiş değil, belki birkaç sene sonra ekonomide işler biraz yoluna girerse bu düşünceyi yeniden gündeme alacak.
ona bakarsanız ben de annem ve babama kızgınım, gençliklerinde bir ev uydurmadıkları için. hatta sadece ev de değil, emekliliklerini bile uydurmadılar ve şimdi ayrılar, annem de kirada babam da. evlat olarak benden beklenti içindeler ama ben özel sektörde çalışıyorum, maaşım da asgari ücretin bir tık üstünde sadece.
şimdi zamanında asla kendini düşünmemiş 2 çocuk sahibi bu insanlara başka insanlar da kızabilir ama en çok ben öfkeliyim. yapsalardı kimseye yük olmadan yaşarlardı. bu tür durumlar özellikle çocukları zor duruma sokuyor. anneannem de aynı biçimde, hayatı boyunca çalışmamış etmemiş, babasından kalan emekli maaşını alıyor ev kirasını annem, teyzem vs aralarında bölüşüyor.
ev bark yapılmadığı zaman elden ayaktan düşene kadar çalışmak zorunda kalıyor insan bunun da farkındayım.
ben bekarım, kenarda biraz birikmişim var. ev almaya elbette yetmez ama gençlik, yaşlılık, hastalık sağlık farketmez zor günlerimi düşünüp yaptım, yapmaya da devam ediyorum. bekarım, şu an gücüm yok ama evlenirsem yapacağım ilk şey ev alıp eşimle ödemek, yaşlılığımız için. çünkü tek başıma o masrafın altından kalkamam. evlenmezsem de eve gücüm yetmediği takdirde başka bişeyler yapıp biraz olsun kendimi sağlama alma niyetindeyim.
o yüzden almak isteyip alamamanın üzüntüsünü de çok iyi biliyorum. sizin kayınvalideyi de anlıyorum.
emlakçılar durduk yere ev sahiplerini arayıp "senin kiracıyı çıkar, şu kadara kira ver bedavaya oturtuyorsun" diye fişfikliyor.
yüzbinlerce başvuru oldu ve olmaya da devam edecek bu projeye. çıkma şansı zaten çok da yüksek değil. haliyle çok umutsuzluğa kapılmadan farklı seçenekler aramaya başlayın bence. umarız bu vesile ile ev fiyatları da düşer de toki olmadan da birşeyler yapma şansımız olur
Sizinkiler neden almamışlar ? Eskiden emekli ikramiyesiyle bile ev alınirmis.Kesinlikle size katılıyorum,eskiden bi şeyler daha mümkünken memur olmak ev almak vb. Ebeveynlerimizin hiçbir şey yapmış olmaması tam aksine bizlerden bi şeyler beklenmesi beni de öfkelendiriyor ama kabullenmekte başka çare yok…kardeşimle bir olup 5 yıl önce ev aldık anne babama şu anda da faturalarını aidatlarını ödüyoruz..kendimi de kıl payı kurtardım 2 sene önce ev alabildim kredi ödüyorum ama kardeşim kurtaramadı belki annemlere alacağı ev olmasaydı kendine alacaktı şu an almak mümkün değil
Emeklileri yok çünkü,annem günlük tarla işlerinde babam da ara sıra günlük işlerde çalışmış..ben 18 yaşında atanıp evin geçimini tek başıma devraldım onun öncesi de kardeşlerle beraber lise ortaokul tatiller Dalan hep çalışarak eve destek olarak geçtiSizinkiler neden almamışlar ? Eskiden emekli ikramiyesiyle bile ev alınirmis.
Evet 5500 lira kira verebilmek için asgari alan iki kişi çalışmak zorunda. Bu zamlar gelmeden önce her şey görece daha makul fiyattaydı. Ama artık değil maalesef. Ben memurum maaşım geçen yıla göre 2 katına çıktı ama alım gücüm yarıya indi.Bir arkadaşım 5.500 TL'ye 2+1 de oturuyor. 5 yılı çoktan geçti . Ev sahibi 13.000 TL kira istiyor. Bu zamlar gelmeden önce ev kiraları gayet makul fiyattaydı. Biraz da emlakçılar sebep diye düşünüyorum. Hoş oturduğu ev hastane ve üniversiteye yakın güzel bir konum da ama kirayı verdiğin sürece bütün evler senin olmuyor maalesef . 5.500 TL'lik bir evde oturabilmek için bile eve en az 10.000 TL üzerinde para girmek zorunda ki bu da ft v.s. katılmadan sadece gıda için gerekli tutar. Çocuk okutmak say saya bildiğin kadat
Kira da oturmak ve her an ne olacak diye korku içinde beklemek çok zor.
allah yar ve yardımcımız olsun
Kendimi anlatayım; ev sahibim çakal, zam yapamayacağını bildiğinden satıcam daireyi diyince hayhay dedik, alana çıkmayacağımızı belirt dedik. Dairem satıldı. İki gün önce de yeni ev sahibinden ben oturacağım, bir aya daireyi boşalt tebligatı geldi. Oturduğum daire 3+1, 2600 Kiram. Şu an etrafımda 15bine 3+1 daire yok. Ücretsizdeyim, velevki iş başı yaptım bebemi sırtıma bağlayıp, alacağım maaş 12bin. Diyeceğim bu kadar
Bekarken ev mi araba mı diyip 2+1den hallice bir ev almıştım Allahtan, şu an kirada. İçine 2 çocukla sığamıcam, ama mecbur ona geçiçem tahliye sürecimizin sonunda. Ya o olmasaydı napacaktım ben.
Bu yüzden bu devirde ev şart, hele de çocuğunuz varsa...
Zaten bu yüzden arttı biliyor musunuz? Yeğenim evlenecek diye kiralık arıyorlar. Baktıkları bi dairede ya çok yüksek kirası diyince emlakçının dediği, siz veremiyorsunuz ama karalar veriyor, onlara çerez parasıÖyle mi dersiniz bilemedim.
Evimin yan tarafında ki daireyi (İstanbul'un varoş bir semti) 10.000.- TL'ye Suriyeli'ye vermişler.
Binadakiler daha şimdiden bıkmış durumda 5 çocuk , gelen giden ,kapı önünde ki ayakkabılar , bağrışlar v.s. Çoğu ev sahibi insanlar çekmek zorunda değil ama biri fazla para alacağım diye tüm apartmanın huzuru kaçmış durumda maalesef.
Eve gireli 2 yıl önümüzdeki ay olacak, yıllardır oturmuyorum. 2300le girdim tefe tüfeyle 2600 oldu ikinci senemde.Kendiniz etmişsiniz kendiniz bulmuşsunuz.
Kiranın (enflasyonu dahil etsek bile) o kadar düşük kalabilmesi için, ev sahibinin yıllarca sözleşme gereği ödenmesi gereken artışı almaya çalışması, kiracının da bunu reddetmesi lazım.
Kendiniz demişsiniz “zam yapamayacağını bildiği için” diye pardon da niye yapılamıyor? Yaparsa ne olur tehdit mi edilecekti nedir yani?
Satmaktan başka çaresi kalmamış, normalde dava açması lazım. Ki yeni ev sahibi hemen çık diyebiliyor, tehdit de işe yaramamış.
Kira o kadar düşük olduğunda devlete beyan bile edemiyorsunuz bile devlet sizin daha fazla kira geliri aldığınızı varsayıp bir de fazla fazla vergi istiyor haberiniz var mı?
O kira vergiyi bile karşılamaz, ev sahibi cebinden para ödüyor oturmanız için, nasıl çakal nasıl.
Burada hep diyoruz, yeni sıfırdan eve taşınmak çok pahalı, böyle fark açıldığında ortada uzlaşıp idare edin diye. Şu anda çok daha uygun fiyata oturabilirdiniz, kötü olmuş.
Banka kredisi ile ev almak tokiden ev almaktan daha mantıklı. Eğer biraz birikiminiz varsa yapabiliyorsanız eğer kredi çekin. Bundan 3 sene önce ev için kredi çektik, aylık ödeme 3500 olarak. O zamanki maaşıma göre çok ağırdı. Sonra zamanla maaşlara zam geldi kredi ödemesi aynı kaldı. Şuan buralarda kiradan daha düşük kaldı. Kısa vadede zorluk çekersiniz ama uzun vadede bedava gibi olur. Paranın değeri git gide düşüyor, bankayı kazıklamış gibi olduk
Allah herkesi ev sahibi olmayı nasip etsin.
şu anda bankalar kredi vermiyorBanka kredisi ile ev almak tokiden ev almaktan daha mantıklı. Eğer biraz birikiminiz varsa yapabiliyorsanız eğer kredi çekin. Bundan 3 sene önce ev için kredi çektik, aylık ödeme 3500 olarak. O zamanki maaşıma göre çok ağırdı. Sonra zamanla maaşlara zam geldi kredi ödemesi aynı kaldı. Şuan buralarda kiradan daha düşük kaldı. Kısa vadede zorluk çekersiniz ama uzun vadede bedava gibi olur. Paranın değeri git gide düşüyor, bankayı kazıklamış gibi olduk
Allah herkesi ev sahibi olmayı nasip etsin.
e nihayetinde siz de kiracıyı çıkardınız mı çıkardınz. siz de çakalsınız yani bu durumda?Benim dairenin de ederi kira bazında 9000 sarı sitede, ben kiracıma çık demediğim gibi, kirasını da yükseltme çabasına girişmedim. Hatta satmaya da kalkmadım. Evet,çakal...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?