- 10 Eylül 2011
- 5.610
- 22.480
- 598
- Konu Sahibi 3 tam 1 robot
-
Asgari ücret alan birine bile kanaatimce zor bir seçenek. Dun hesap kitap yaptım kili kılına oda çocuksuz aile için.Kira fiyatlarındaki artış malumunuz bu yüzden açıklanan konut projesi de.
Şimdi ben bir şartı sağlayamadığım için bu projeye başvuramıyorum tamamen şanssızlık...
Kira fiyatları ve ev fiyatları da sürekli katlanıyor, tek umut belki bu olabilirdi.
bundan sonrası için daha çok korkmaya başladım bu projeden yararlanamayan ve evi olmayan insanlar ne olacak ?
kira ödemek değil ki sorun kira fiyatlarının çok uçuk olması farkındaysanız zaten ilk yazdığım şey bu maaşın 3/2'sini kiraya verince ne var canım kira ödemekte diyemiyor insan.Kiracı olarak devam edecekler
Bunda bir gariplik yok ki,neden endişe ettiniz? Herkesin de bir evi olmak zorunda değil,kirasını ödediğiniz bütün evler sizin nasıl olsa.
1 yıl ikametgah şartıhangi şartı sağlayamıyorsunuz ki az önce bende incelemiştimde pek bi şart yok
Ama ev aldığınızda da aynı durum geçerli,kredi taksitleri de çok aşırı yüksek. Bütçeye göre ev bulmak çok zor satın almak için. Ama kira daha uygun.kira ödemek değil ki sorun kira fiyatlarının çok uçuk olması farkındaysanız zaten ilk yazdığım şey bu maaşın 3/2'sini kiraya verince ne var canım kira ödemekte diyemiyor insan.
Açıkçası biz de belki bir ihtimal bize de düşer diye bekledik projenin açıklanmasını ama yıllardır yapılan tokiden ne farkı var hiç anlamadım. Yine başvurabilen gruplar aynı. O gruplardan biri değiliz ama çok yüksek gelirli de değiliz. Biz de hiçbir zaman ev sahibi olamayacağız sanırım.Kira fiyatlarındaki artış malumunuz bu yüzden açıklanan konut projesi de.
Şimdi ben bir şartı sağlayamadığım için bu projeye başvuramıyorum tamamen şanssızlık...
Kira fiyatları ve ev fiyatları da sürekli katlanıyor, tek umut belki bu olabilirdi.
bundan sonrası için daha çok korkmaya başladım bu projeden yararlanamayan ve evi olmayan insanlar ne olacak ?
Bu evlerin il il dağılımına baktınız mı?Gaziantep, Urfa, Mersin gibi illerde rakam çok yüksek. Büyük ihtimalle dışarıdan gelen sığınmacılar asıl amaç. Onların şartları zaten genellikle tutuyorKira fiyatlarındaki artış malumunuz bu yüzden açıklanan konut projesi de.
Kesinlikle çok haklısınız. Sahibi olamayacağım, çocuğuma bırakamayacağım bi mülke bi ömür para ödemenin neresi normal anlamadım. Biz de baktık ama giremiyoruz biz de maalesef...kira ödemek değil ki sorun kira fiyatlarının çok uçuk olması farkındaysanız zaten ilk yazdığım şey bu maaşın 3/2'sini kiraya verince ne var canım kira ödemekte diyemiyor insan.
Şimdi karşılamak kolay da, bunun emekliliği var. Kiralar sürekli artıyor. Maaşlar o oranda artmıyor. Napcaz kızım bize baksın mı diyeceğiz ben de çok takıyorum kafaya açıkçası.Ama ev aldığınızda da aynı durum geçerli,kredi taksitleri de çok aşırı yüksek. Bütçeye göre ev bulmak çok zor satın almak için. Ama kira daha uygun.
Şöyle ki,karşı bloğumda daire fiyatları 2,5 milyondan başlıyor. Kredi çekilse de alınmaz. Ama kirası 5 bin lira. Bunu karşılamak kolay. Eskiden kira ödeyene kadar aynı parayla ev alınıyordu. Artık kalmadı ne yazık ki.
Yani 1 yıl içinde oturma şartı mı var?1 yıl ikametgah şartı
Zor evet 2 secenek var biri 2bin kusur biri 3 bin küsür taksit secenekli. Asgari ücret ve kirada yaşayan çocuklu bir aile icin cok zor .Proje ile alakalı bilgim yok.
Ama herkes icin bu proje son sansmis gibi davranmayin lutfen.
Asgari ucretli icin bu da mantiksiz diye okumustum.
O il sınırların da 1 yıl yaşamış olma şartı varYani 1 yıl içinde oturma şartı mı var?
Çok teşekkür ederimO il sınırların da 1 yıl yaşamış olma şartı var
EvetO il sınırların da 1 yıl yaşamış olma şartı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?