evet bu açıklanan kampanyadaki evleri asgari ücretliler almaz. alamaz. o konuda size katılıyorum da
peki asgari ücretliler nerede yaşayacak? (işe yeni başlayan bir asgari ücretli mesela)
ortalama bir ilçede ev tuttuk biz geçen hafta
eşyalı 1+1 4 bin lira
ama eşyasız olan da 3500 lira zaten
bu tek kişinin yaşayacağı bir ev
daha küçüğü yok yani henüz o ilçede, 45m2 filan
3500 kira, en kötü apartmanda 100 lira aidat elektrik, su (internet bağlatmasın) telefon, tüp, ısınma 5 bin lira burası....
işine de yürüyerek gidip gelsin.
o da ev boş, varsa köyden anası bir yün döşek verirse orada yatacak değilse ne yapar bilmiyorum.
kalan 500 TL ile ekmek yiyip su içerek ayın sonunu görebilir.
sistem değişikliği de olsa ben umutlu değilim. siyasete girmemek için orayı geçiyorum.
ben çok basit matematiksel bir şeyden bahsediyorum sadece, havuz problemi bu:
eskiden, sizin anne babanız emekli olduğunda mesela sürekli çalışan sayısı artıyordu. havuza giren para büyüyordu.
normalde olması gereken de o zaten....
ama şu anda istihdam da azalıyor çalışma oranı da azalıyor istatistikler daha bu ay yayınlandı açıp bakabilirsiniz.
sürekli nüfus artıyor, baktığımız kaçak artıyor havuzdaki delik artıyor, çalışan azalıyor...nasıl olacak bu iş?
biz (orta direk) ha bire çalışıp havuzu doldurmaya, herkese bakmaya çalışıcaz ama emekli olunca 3 kuruş alacaz- aaa çünkü havuzda su klammaış olacak. başka açıklaması var mı?
birşeyler değişse 10 sene sonra anca şu son 10 seneki deliği kapasak, 20-25 sene sonra belki su seviyesinde artıya geçsek...bize bir faydası yok yani (bize dediğim siz de 40 yaş civarısınız sanırım),
yaşı 20 olanlar başka şeyler düşünebilir. değişir, iyi olur diyebilir. açıkçası ben düşünemiyorum. çünkü değişse bile biz bir hayrını göremeyiz maddi olarak.