- 27 Kasım 2019
- 226
- 441
- 23
- Konu Sahibi -Thanatos-
-
Silinmiş canım merak etme için rahat olsun.Silinmiş, yok yani yazmıyor. "Psikiyatrik Muayene Tanısı" yazıyor. Silinmiş dimi o zaman.
Kızlar hepinize iyi akşamlar dilerim. Umarım hepiniz iyisinizdir.
Ben geçen hafta İSTANBULda bir psikiyatri doktoruna gittim, kendi doktorumun bulunduğu hastaneydi fakat kendi doktorumun izinli olduğu için hastanede başka bir doktora Muayene oldum. Buraya kadar herşey normal. Klasik şeyler anlattım. Öfkemden, sinirlendiğimde aşırı sinirli oluşumdan bahsettim, arada sırada dikkat eksikliğimin tekrarladığından kısaca bahsettim (yaklaşık 1 dakika).Normalde psikiyatri ilaçları kullanmıyorum, fakat doktor bana ilaç yazdı. Hemde 2 tane. Neyse dedim vardır bir bildiği diyip çıktım odadan. Huyumdur, kağıtta ne yazarsa konulan tanıyı falan araştırım, her zamanki gibi yaptım bunu. Adam bana Şizofreni teşhisi koymuş ya, F-28 kodlu. Gördüğüm an ellerim boşaldı resmen. Arkadaşlar evet sinir problemim var ama artık kendimi kontrol edebiliyorum. Neyse. Velhasıl ben doktorun yanına gittim. Kendisine de sakince anlattım. "İşinize karışmak gibi olmasın ama huyumdur tanıları araştırırım. Tanıda kodun şizofreni olduğunu gördüm, bana açabilir misiniz?" diye sordum. Kendisi de bana ilaç vermek için öyle bir kod girdiğini ve tanıya takılmamı söyledi. Neyse yine çıktım. Yanımda erkek arkadaşımın kardeşi var. O da bir doktor arkadaşına hemen telefon etti. Doktor tanıyı sildirmemi söyledi. Bu kodla engelli raporu bile alınabileceğini dahi söyledi. Ben girip hemen tanıyı sildirdim, doktor da sağolsun hemen sildi. Şimdi, e nabıza baktığımda "Psikiyatrik Muayene Tanısı" olarak gözüküyor tanı kısmında, bu tanı ileride bir problem yaratır mı? Daha doğrusu evlilik iş gibi önemli durumlarda bu tanı çıkar mı? Daha doğrusu silinen tanı çıkar mı? Sağlık raporu konusunda problem olur mu?
Ve şunu söyleyeyim, bir insana olmadığı hastalığın kodunu vermek bu kadar kolay mı?
SevgiliAstoria , psikolog olduğunu hatırlıyorum. Yanlışlık varsa affola. Müsait olduğunda konuma bakabilir misin? Teşekkür ederim.
Ah tamam o zaman çok çok teşekkür ederim :)Sanmıyorum. Normal bir tanı gibi düşünün. Normal tanılar herhangi bir işlemde karşımıza çıkmıyor bu da çıkmaz ki siz zaten hemen sildirmişsiniz kayda bile geçmemiştir.
Valla internetten araştırınca gizlilik vs yazılmış ama devlet benim bilgimi benden mi gizleyecek, çok saçma.Ben de anlamadım konuyu dağıtmayayım daha fazla ama yerinizde olsam şikayet etmek için değil de bilgi almak için bakanlığın danışma hattını arar sorardım. Benim tanılar e nabızda bu şekle dönünce "Acaba?" dedim.
Farkındaysanız orta kulak iltihabı gibi bir tanı koyulmadı, şizofreni gibi bir tanı koyuldu. Kuruntu yapmam sizce de normal değil mi, el insaf internetten bir sürü insan bir sürü yanlış teşhis almış, kiminin hayatını etkilemiş, kiminin etkilenmemiş. Soruyorum size, sırf teşhis için olmayan bir tanı girmek normal bir durum mu? Bana normal gelmiyor kusura bakmayın. Ya ben bakmasaydım, ya başka bir durum olsaydı? O zaman ne olacaktı. Kaldı ki Şizofreni teşhisi ya, normal bir teşhis değil.Siz bir rapor vs talep etmedikçe o tanılar gözükmez, bi yere de işlemez, zaten adam silmiş daha neyin kuruntusunu yaptınız ki? Ayrıca SGK’nın kuralları var, hasta ilacı alabilsin diye bazen olmayan tanıları girebiliyoruz mecburen, doktoru şikayete falan gerek yok yani.
Dikkatli olmakta fayda var. Evet prosedür böyle olabilir ama insanın hayatını etkileyecek teşhisler koyulmamalı bana göre.Ise girerken heyet raporu istiyorlar. Hastane dosyalarinin gecmisini degil ki?
Yine de erkenden farketmenize sevindim. Ben de hic bakmazdim. Bundan sora ben de dikkat ederim artik.
Sizde dikkatli olun lütfen, her tanınıza e nabızda dikkat edin. Çok teşekkür ederim yorum için.ilk okurken tamam dedim normal ama bu tanı yazılmamalı oldukca ciddi. ben dikkat dağ. için ilaç kullanıyorum doktorum tanı kısmına sgk ilacı odesin diye hafif depresyon yazmıştı ama bana bildirdi. sildirerek iyi yapmışsınız.
Yorum için teşekkür ederim. İlaç kullanmıyorum, uzun bir süre de kullanmayacağım. Gerçekten burada ilaca karlı olan bazı arkadaşlara hak veriyorum artık.Silinmiş canım merak etme için rahat olsun.
Zaten iki ilaç biraz fazla gibi geldi. genel olarak psikiyatri doktorları dinliyo ilaç yazıp salıyor bizde sanıyoruz ki doktor iyi yapıyor. Bence önce psikoloğa gidip terapi görün aşamazsanız ilaç kullanın.
Ben ve eşim gittik geçici çözüm oldu kalıcılığı yok.
Sizinki de kötüymüş.E nabizda silindiyse, silinmistir
Sikayetiniz de sonuç alır mi bilmem ama deneyin.
E nabizda aile sağlığı merkezinde hic gitmediğim bir ay içinde 6 adet muayene görünüyordu.
Aradın şikayet ettim,
Ardından hemşire beni aradı,
Aramızda hallederdik, neden şikayet ediyorsunuz, belliki yanlışlıkla olmuş, ben sizin üzerinizden para mi kazanıyorum, çocuklarınızın asilarini yapiyorum, yuzyuze bakiyoruz vs bir ton saydı.
Sonra telefonda o muayenelere gitmediğimi, bir saat içinde silinmezse sistemden, şu anda tehdit ettikleri ile birlikte işi uzatmaktan çekinmeyeceğimi söyledim.
1 saate hepsi düzenlenmiş ve doğru hale gelmişti.
O tanıyı da düzelttiyse tamamdir.
takmayın kafaniza:)
Geçmiş olsun.
Ben bilmiyordum, çok ama çok teşekkür ederim.Her bölümdeki doktorun yazdığı ilaçların ödenmesi için belirli tanıların yazılması şarttır. Mesela astım olmadığı halde bazı ilaçlarda astım yazılması şart bu maalesef SGK’nın zorunlu tuttuğu bir olay. Bu şikayet edeceğiniz ya da şikayetinizden bir sonuç alabileceğiniz bir durum değil Türkiye de düzen böyle ama anlayışlı bir doktora denk gelmişsiniz ve ricanız üzerine düzeltmiş. Onlarda belirli tanıları ezberliyorlar kodlarıyla ve yazıyorlar günde kaç hastaya baktıkları düşünülünce anlayışlı olmak lazım. Ama sizde haklısınız kendi açınızdan. Ayrıca sildiği için hiçbir yerde kayıtta olmaz merak etmeyin. Ve çok önem de arz etmiyor bu tanılar dediğim gibi düzen böyle.
Askeriye vs düşünmüyorum. Sizden de duymak içimi rahatlattı. Teşekkür ederim bilgilerinizi benimle paylaştığınız için.Merhaba, doğru hatırlıyorsunuz.
Ben hastanede çalışan bir psikolog değilim, stajlarımı hastanede yaptım çok detaylı bilmiyorum o yüzden. Şizofreni tanısı almanız sorun olabilirdi, staj zamanında bir hasta gelip şizofreni tanısının kaldırılmasını istemişti bizden sorun olur iş yerimde falan diye, kaldırmıştık. Şu anki durumda bir sorun yok gibi görünüyor, askeriye vb. yerlerde çalışmak istemediğiniz sürece bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Şu an belki buralarda da olmuyordur bilmiyorum ama onların işe alımlarda detaylı baktığını biliyorum sadece.
Hayır düşünmüyorum ama içine oturdu yani bu tanıyı girmesi. Şok oldum biraz.Kolluk kuvvetine katılmayı düşünmüyor iseniz rahat olun. Zaten onlar için muayene olman bile yetiyor galiba. Tanı olmasa bile pol. Muayenesi 2 sene engel teşkil ediyor. Harici bir durumda sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Konu sadece evlilikle alakalı değil, herhangi bir iş yerine girerken dahi sağlık raporu istiyorlar. Bu tanı bir çok yerde sıkıntı yaratıyormuş ki, insanlar engelli raporu vs çıkartıyormuş bu tanı üzerinden. O yüzden çekindim açıkçası, teşekkür ederim yorumunuz için.Psikiyatrik muayene tanısı yazıyorsa silinmiş sorun yok.
O kod sadece yazdığı ilaci alabilmeniz icin yoksa hasta olduğunuz için değil, annemin başı dönüyordu ağrı vardi kadın epilepsi değil ama epilepsi hastalarının kullandığı bı ilaç yazılmıştı. Öyle düşünün.
Kesinlikle sorun yok içiniz rahat olsun.
Acı ama gerçek, Şizofreni akrabam var raporlu, hatta ilaçlara vücudu bağışıklık kazandı arada Türkiyede yurt dışında hastaneye yatar çıkar vücudu temizlenir ilaçlardan etki etsin diye, inanın evlenecek olsa bal gibi evlenir. Devletin hiç bı kurumunda şizofreni evlenemez alarmı yok, kodu yok, yasağı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?