- 25 Nisan 2007
- 6.600
- 11.284
- 773
- Konu Sahibi -Thanatos-
-
Takıntı yapmayın silinmiş işte.Silinmiş, yok yani yazmıyor. "Psikiyatrik Muayene Tanısı" yazıyor. Silinmiş dimi o zaman.
Takıntı olabilir, yapmam çok normal. Sonuçta ben bu rahatsızlığa sahip olmadan bu tanı bana koyulmuş. Ya farketmeseydim?Takıntı yapmayın silinmiş işte.
Ayrıca ben devletteyim ve 2 şizofren hastası var kurumumda.
Gözükmez canım merak etme..Ben de doktorum biliyorum.. Doktorun da kötü bir amacı olduğunu düşünmüyorum..Çoğu zaman ben de devlet ilacı karsilasin diye farklı tanı girmek mecburiyetinde kalıyorum ama psikiyatrik hastalık olunca olağan olarak endiselenmissiniz..Yine de silinmis tani merak etmeyinEvet,tabiki öyle. F0-99 arası kod sıralaması varmış psikiyatri de. Ya sorun değil şikayet edeceğim gibi geliyor çünkü bana yapılanın bir başkasının başına gelmesini istemiyorum. Ha bir de size de sorayım. Doktor tanıyı falan sildi, e nabız da her zamanki gibi tanı kısmında "Psikiyatrik Muayene Tanısı" yazıyor, başka birşey yazmıyor,Muayeneye de normal poliklinik muayenesi yazmış. Gözükür mü acaba tanıyı sildiği halde? Çok soru sordum özür dilerim.
Tanı değil tanının raporlaşması önemli diye biliyorum.Takıntı olabilir, yapmam çok normal. Sonuçta ben bu rahatsızlığa sahip olmadan bu tanı bana koyulmuş. Ya farketmeseydim?
Yani daha dikkatli olabilirdi diye düşünüyorum. Olmayan bir hastalığı koyarsın ama dediğim gibi sinüzit varken orta kulak iltihabı yazmadı sonuçta. Hafif depresyon var diye şizofreni mi yazılması gerekiyordu. Teşekkür ederim yorumunuz için.Gözükmez canım merak etme..Ben de doktorum biliyorum.. Doktorun da kötü bir amacı olduğunu düşünmüyorum..Çoğu zaman ben de devlet ilacı karsilasin diye farklı tanı girmek mecburiyetinde kalıyorum ama psikiyatrik hastalık olunca olağan olarak endiselenmissiniz..Yine de silinmis tani merak etmeyin
Büyük ihtimalle kuvvetli bir antispikotik yazdı.
Bazı ilaçlar sadece belli bir tanıda sisteme giriliyor vs..
Ama saçmalık şu.
Sinirliyim diye niye şizofren olayım.
Bin türlü ilaç var antispikotik
Evet mesela depresyon varken şizofreni yazılmaz, başka bir ilaç yazsaydı, o ilacın hiç muadili ya da farklı bir markası yokmuydu yani. Garip geldi bana.Tanı değil tanının raporlaşması önemli diye biliyorum.
Yani mesela şizofreni tanısı almışsınız ama bunun ile ilgili kurul raporunuz yok.
Kurul raporu ile bu işlenir nereye işlenecek ise
Engelli raporu gibi düşünün
Ben engellilerle çalışıyorum yani engelli insanlara yönlendirme yapıyorum ve bizim kuruma gelen insanların çocukların vs kurul raporu olmalı. Yani tek doktorun sen bedensel engellinin veya zihinsel engelisin demesi bizim için bir şey ifade etmez. Ya 3 doktorun imzaladığı durum bildirir raporu olacak ki bu da her yerde kullanılamıyor ya da sağlık kurul raporu olmalı ki biz bu insana evet zihinsel engelli diyebilelim.
Zaten e nabız sadece bir bilgi kaynağı.
Resmi bir evrak niteliği taşımaz.
Acile girip sırtımıza krem süreler o bile kayıt ediliyor. Size özeldir yani. Bir şey ifade etmiyor
..Bunu çoğu doktor yapıyor malesef. Ama bu bizim sağlık dosyamıza işliyor. Şizofreni çok ağır bir tanı. Bu sizin tüm hayatınızda önünüze çıkabilecek bir durum işe giriş çıkışlar vs.
Doktorun yaptığı çok yanlış hatta şikayet edilesi cinsten. Ben olsam şikayet ederdim herkese bunu yapıyorsa yazım yani insanların hayatıyla oynuyor. İyiki erken farketmişsiniz.
Benim ve eşimin gittiği doktorda ikimizede anksiyete teşhisi koymuşsu oysaki benim sıkıntım okb eşimin anksiyete ve başka bi sıkıntısı daha vardı. Bu tanı meselesini önemsemiyor sanırım doktorlar. Bende e nabızdan takip ediyorum her muayene sonrası doktorların ne teşhis koyduğunu. Önemli bir detay.
Takıntı olabilir, yapmam çok normal. Sonuçta ben bu rahatsızlığa sahip olmadan bu tanı bana koyulmuş. Ya farketmeseydim?
Konuyu bilmediğim için kalkıp doktor suçlaması yapamayacağım da yani şizofren tanısı aldı diye hayatın kaydi öldün bittin yazanlar gerçekten şizofren olan insanları düşünmüyor mu ?
Bu insanlar ilaçlarını düzenli alınca sizin gibi bir hayat sürüyor bu nasıl bir gaddarlık?
Sizden farkları ne biliyormusunuz intihar oranları.
Onunda neden olduğunu söylememe gerek yok diyeceğim ama var , küçük bir azınlığı dışında ( hastalık bazlı) insanlar dışlandığı için yapıyor bunu.
Incitiyorsunuz onları bu tavrinizla ,çok yazın gerçekten.
Siz benim ne demek istediğimi anlamamışsınız.Konuyu bilmediğim için kalkıp doktor suçlaması yapamayacağım da yani şizofren tanısı aldı diye hayatın kaydi öldün bittin yazanlar gerçekten şizofren olan insanları düşünmüyor mu ?
Bu insanlar ilaçlarını düzenli alınca sizin gibi bir hayat sürüyor bu nasıl bir gaddarlık?
Sizden farkları ne biliyormusunuz intihar oranları.
Onunda neden olduğunu söylememe gerek yok diyeceğim ama var , küçük bir azınlığı dışında ( hastalık bazlı) insanlar dışlandığı için yapıyor bunu.
Incitiyorsunuz onları bu tavrinizla ,çok yazın gerçekten.
Bakın yorum sahibi beni anlamamış. Evet taktım bunu, çünkü yoktan yere tanı almak canımı sıktı. Şizofren hastalarına karşı gaddarlıkta yapmadım, kendim bu hastalığa sahip olsam tedavimi olurum. Ama olmayan önemli bir hastalığın benim sağlık sicilime yazılması bir zahmet moralimi bozsun. Ben cevabımı aldım, yorumunuz için teşekkür ederim.Ben kamuda çalışıyorum ve 2 tane raporlu şifozren hastası arkadaşım var. Konu sahibine de yazdım bunu zaten.
Yani o kadar öldüm bittim olayı değil bu yahu.
Hala beni anlamamışsınız diyor . Çoğu hastadan haberi bile yok insanların ama olunca mahvediyorlar .Ben kamuda çalışıyorum ve 2 tane raporlu şifozren hastası arkadaşım var. Konu sahibine de yazdım bunu zaten.
Yani o kadar öldüm bittim olayı değil bu yahu.
Hanımefendi, siz hala beni anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Ben gerçek tanı alanlardan bahsetmiyorum, onlara herhangi birşey de söylemiyorum. Ben benim gibi yanlış teşhis koyulan hastalardan bahsediyorum. Hastalardan haberim olup olmadığımı nereden biliyorsunuz? Benimle beraber misiniz?Hala beni anlamamışsınız diyor . Çoğu hastadan haberi bile yok insanların ama olunca mahvediyorlar .
Insanlar nasıl bana şizofren tanısı konulur bu korkunc bir sey derken gerçekten şizofreni olan birinin kirilmayacağını düşünüyor gerçekten ilginç .
Ayrıca şizofren degil Ama bipolar tanılı bayağı doktor arkadaşım oldu . Adam cerrah mesela , bipolar tanılı . Böyle şeylere korkulduğu gibi bakılmıyor en azından devlette iş verirken.
Evet anlatmak istediğim buydu.Anksiyete, kaygı bozukluğu vs. Değil ki bu.
Bence sağlık bakanlığına bildirin.
Hepatit olmayan birine hepatit tanısı koymak gibi bir şey bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?