İlaç vermek için koyulan teşhis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Takıntı yapmayın silinmiş işte.
Ayrıca ben devletteyim ve 2 şizofren hastası var kurumumda.
Takıntı olabilir, yapmam çok normal. Sonuçta ben bu rahatsızlığa sahip olmadan bu tanı bana koyulmuş. Ya farketmeseydim?

Gözükmez canım merak etme..Ben de doktorum biliyorum.. Doktorun da kötü bir amacı olduğunu düşünmüyorum..Çoğu zaman ben de devlet ilacı karsilasin diye farklı tanı girmek mecburiyetinde kalıyorum ama psikiyatrik hastalık olunca olağan olarak endiselenmissiniz..Yine de silinmis tani merak etmeyin

Büyük ihtimalle kuvvetli bir antispikotik yazdı.
Bazı ilaçlar sadece belli bir tanıda sisteme giriliyor vs..
Ama saçmalık şu.
Sinirliyim diye niye şizofren olayım.
Bin türlü ilaç var antispikotik

Takıntı olabilir, yapmam çok normal. Sonuçta ben bu rahatsızlığa sahip olmadan bu tanı bana koyulmuş. Ya farketmeseydim?
Tanı değil tanının raporlaşması önemli diye biliyorum.
Yani mesela şizofreni tanısı almışsınız ama bunun ile ilgili kurul raporunuz yok.
Kurul raporu ile bu işlenir nereye işlenecek ise
Engelli raporu gibi düşünün
Ben engellilerle çalışıyorum yani engelli insanlara yönlendirme yapıyorum ve bizim kuruma gelen insanların çocukların vs kurul raporu olmalı. Yani tek doktorun sen bedensel engellinin veya zihinsel engelisin demesi bizim için bir şey ifade etmez. Ya 3 doktorun imzaladığı durum bildirir raporu olacak ki bu da her yerde kullanılamıyor ya da sağlık kurul raporu olmalı ki biz bu insana evet zihinsel engelli diyebilelim.
Zaten e nabız sadece bir bilgi kaynağı.
Resmi bir evrak niteliği taşımaz.
Acile girip sırtımıza krem süreler o bile kayıt ediliyor. Size özeldir yani. Bir şey ifade etmiyor

Yani daha dikkatli olabilirdi diye düşünüyorum. Olmayan bir hastalığı koyarsın ama dediğim gibi sinüzit varken orta kulak iltihabı yazmadı sonuçta. Hafif depresyon var diye şizofreni mi yazılması gerekiyordu. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Büyük ihtimalle kuvvetli bir antispikotik yazdı.
Bazı ilaçlar sadece belli bir tanıda sisteme giriliyor vs..
Ama saçmalık şu.
Sinirliyim diye niye şizofren olayım.
Bin türlü ilaç var antispikotik
Evet mesela depresyon varken şizofreni yazılmaz, başka bir ilaç yazsaydı, o ilacın hiç muadili ya da farklı bir markası yokmuydu yani. Garip geldi bana.
Sizin söylediklerinizi bilmiyordum, çok çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.

..

Konuyu bilmediğim için kalkıp doktor suçlaması yapamayacağım da yani şizofren tanısı aldı diye hayatın kaydi öldün bittin yazanlar gerçekten şizofren olan insanları düşünmüyor mu ?
Bu insanlar ilaçlarını düzenli alınca sizin gibi bir hayat sürüyor bu nasıl bir gaddarlık?
Sizden farkları ne biliyormusunuz intihar oranları.
Onunda neden olduğunu söylememe gerek yok diyeceğim ama var , küçük bir azınlığı dışında ( hastalık bazlı) insanlar dışlandığı için yapıyor bunu.
Incitiyorsunuz onları bu tavrinizla ,çok yazın gerçekten.

Tamam da, farketmişsiniz, doktora sildirtmişsiniz. E-Nabızda da görünmüyor.
Sonuçlanmış bitmiş. Artık bu saatten sonrası kendinize eziyet olur.
Haa ben bunu hala sorun ederim diyorsanız bir şey diyemem.

Ben kamuda çalışıyorum ve 2 tane raporlu şifozren hastası arkadaşım var. Konu sahibine de yazdım bunu zaten.
Yani o kadar öldüm bittim olayı değil bu yahu.

Siz benim ne demek istediğimi anlamamışsınız.
GERÇEKTEN hasta olarak tanı alanlara hiçbir yorumum yok. Yani gerçekten bu rahatsızlığı taşıyanlara ne acıyorum ne dışlıyorum ne üzülüyorum. Hangi hadle benim gaddarlığımı eleştiriyorsunuz. Lütfen yazdıklarımı anlayın ona göre yorum yapın. Benim hayatımın kayması olarak düşündüğüm nokta hiç yoktan yere tanı almış olmam,ha şizofren hastası olurum, Allah tan gelmiştir kabul ederim ve tedavimi olurum. Ama olmadığım bir hastalık, hatta böyle önemli derecede olmadığım bir akıl sağlığı hastalığı benim hayatımı kaydırır. Boş yere tanı almış olurum, mesela polislik düşünüyorum diyelim engel olur. Beni anladığınızda emin misiniz? Burada şizofren hastalarını yermedim, onlara gaddarlıkta da bulunmadım. Her hastaya da hastalığa da saygım var. O kadar insan yorum yaptı kimse sizin gibi düşünmedi, lütfen sivri olmak için yorum yapmayın bakış açınızı değiştirin. İyi günler.

Ben kamuda çalışıyorum ve 2 tane raporlu şifozren hastası arkadaşım var. Konu sahibine de yazdım bunu zaten.
Bakın yorum sahibi beni anlamamış. Evet taktım bunu, çünkü yoktan yere tanı almak canımı sıktı. Şizofren hastalarına karşı gaddarlıkta yapmadım, kendim bu hastalığa sahip olsam tedavimi olurum. Ama olmayan önemli bir hastalığın benim sağlık sicilime yazılması bir zahmet moralimi bozsun. Ben cevabımı aldım, yorumunuz için teşekkür ederim.

Hala beni anlamamışsınız diyor . Çoğu hastadan haberi bile yok insanların ama olunca mahvediyorlar .
Insanlar nasıl bana şizofren tanısı konulur bu korkunc bir sey derken gerçekten şizofreni olan birinin kirilmayacağını düşünüyor gerçekten ilginç .
Ayrıca şizofren degil Ama bipolar tanılı bayağı doktor arkadaşım oldu . Adam cerrah mesela , bipolar tanılı . Böyle şeylere korkulduğu gibi bakılmıyor en azından devlette iş verirken.

Hanımefendi, siz hala beni anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Ben gerçek tanı alanlardan bahsetmiyorum, onlara herhangi birşey de söylemiyorum. Ben benim gibi yanlış teşhis koyulan hastalardan bahsediyorum. Hastalardan haberim olup olmadığımı nereden biliyorsunuz? Benimle beraber misiniz?
Şöyle düşünün, kanser değilsiniz ama kanser tanısı koydu, üzülmez misiniz, dünyanız başınıza yıkılmaz mı? Allah aşkına soruyorum size, yanlış teşhis yüzünden hayatı kararan bir sürü insan varken neden bu sivrilik? Neyi savunuyorsunuz? Ben şizofreni olmak kötü, acınası dedim mi? Yanlış şizofreni teşhisi alıp hayatımı etkilemesi kötü dedim. Buna şizofreni de dahil, kanser de.

Anksiyete, kaygı bozukluğu vs. Değil ki bu.
Bence sağlık bakanlığına bildirin.
Hepatit olmayan birine hepatit tanısı koymak gibi bir şey bu.

Anksiyete, kaygı bozukluğu vs. Değil ki bu.
Bence sağlık bakanlığına bildirin.
Hepatit olmayan birine hepatit tanısı koymak gibi bir şey bu.
Evet anlatmak istediğim buydu.
Hastalık gözümü korkutmuyor, eğer hastaysam gider tedavimi olurum. Ama olmadığım bende Varolmayan bir hastalığın tanısını neden sağlık dosyamda taşıyayım?
Artık şikayet edeceğim İstanbul'a dönünce. En azından anonim olarak.

İyi ki sildirmişsiniz. Sgk da memurum ve mahkemeler bile hakkınızda açılan bir davada direk hastane kayıtlarınızı istiyor. Yıllar sonra bile başınıza iş açabilirdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…