• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlaç vermek için koyulan teşhis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bildiğim kadarıyla heyet raporu gerekir. Tek doktor yanlış teşhis koyabilir diye ki bizim kurumda şizofreni hastası olup teşhisini sildiren bir memur var. Ben sizi zor sokacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Kendi doktorunuzla bu konuyu nevolur ne olmaz görüşün.
Dediğim gibi bazen yeşil reçeteli ilaçları yazmak için bu şekilde teşhis koyuyorlar.
Anladım,bilgileriniz için teşekkür ediyorum. Normalde tanıları kodları falan yazıyor ama bunda sadece "Psikiyatrik Muayene Tanısı" yazıyor kod falan yok, silmiş sanırım gerçekten. Belki de başıma iş açmaz. Sildirdim sonuçta. Üzüldüm arkadaşınıza, umarım hayatını etkilememiştir.

Diğer polikliniklerde de ilaç yazabilmek için farklı tanılar yazıyorlar. Sende yok ama ilaç alman için yazdım diyorlar. Biz aile terapisine gidiyorduk, randevuları ben alıyordum. Bir gün mhrs ye bakarken gördüm ki her ay bir kez psikiyatri muayenesi olmuşum gibi görünüyor. Eşim de güldü, gıcık oldum, senin yüzünden terapiye gidiyoruz ama sanki bende sorun varmış gibi görünüyor dedim
Ama şizofreniyi görünce ne bileyim korktum, açıkçası şok oldum.

Canım bazılarında tanı koyuluyor. Bazılarında tanı koyulmadığında psikiyatrik Muayene tanısı yazıyor. Benim tanı koyulmamıştı, daha doğrusu ben sildirmiştim.
İşte bende hep tanı koyulmuştu tedavim 2 yıl önce bitti. En son yazın baktığımda tanı koduyla birlikte yazıyordu. Şu an baktım sadece "genel psikiyatrik muayene" yazıyor. Önceden açıkça yazıyordu o tanılar şimdi neden böyle anlayamadım.

İşte bende hep tanı koyulmuştu tedavim 2 yıl önce bitti. En son yazın baktığımda tanı koduyla birlikte yazıyordu. Şu an baktım sadece "genel psikiyatrik muayene" yazıyor. Önceden açıkça yazıyordu o tanılar şimdi neden böyle anlayamadım.
Hepsine tek tek baktınız mı? Ben hepsine baktım, çoğunda tanım yazıyor. Sadece konuşmak için gittiklerimde falan dediğiniz gibi yazıyor.

Anladım,bilgileriniz için teşekkür ediyorum. Normalde tanıları kodları falan yazıyor ama bunda sadece "Psikiyatrik Muayene Tanısı" yazıyor kod falan yok, silmiş sanırım gerçekten. Belki de başıma iş açmaz. Sildirdim sonuçta. Üzüldüm arkadaşınıza, umarım hayatını etkilememiştir.
Benim kardeşime de aynı tanıkondu bende e devlet e nabız hepsine baktım ki gözümle göreyim çünkü inanasım gelmemişti. Onunda hiç bir yerde şizofreni yazmıyor. Siz bu konu üzerinde sağlık raporu talep etmediğiniz sürece sicile işlemez diye düşünüyorum.

Hepsine tek tek baktınız mı? Ben hepsine baktım, çoğunda tanım yazıyor. Sadece konuşmak için gittiklerimde falan dediğiniz gibi yazıyor.
Hepsine baktım farklı doktorlar da vardı gittiğim. Şimdi hepsinde aynı şey yazıyor çok ilginç geldi.

konuyla ilgili değil ama ilk defa duydum ekmek nasıl kırılır ki 😲

Dikkatli biri olman çok güzel. Cok ama çok geçmiş olsun. Şikayet etmen gerektiğini düşünüyorum 😏

Yani başlarının üzerinde ekmeği ikiye bölünce yeminlerinin bağlayıcılığının kalmadığına inanıyor ya bazıları, o anlamda kullanılıyor ekmek kırmak :)))

Benim kardeşime de aynı kondu tanı bende e devlet e nabız hepsine baktım ki gözümle göreyim çünkü inanasım gelmemişti. Onunda hiç bir yerde şizofreni yazmıyor. Siz bu konu üzerinde sağlık raporu talep etmediğiniz sürece sicile işlemez diye düşünüyorum.
Haa. Peki evlilik için ya da iş için alınan sağlık raporunda çıkar mı acaba bu konu? Sonuçta şizofreni için özel rapor almadım ben.

Haa. Peki evlilik için ya da iş için alınan sağlık raporunda çıkar mı acaba bu konu? Sonuçta şizofreni için özel rapor almadım ben.
Sanmıyorum. Normal bir tanı gibi düşünün. Normal tanılar herhangi bir işlemde karşımıza çıkmıyor bu da çıkmaz ki siz zaten hemen sildirmişsiniz kayda bile geçmemiştir.

Benimkinde farklı yazıyor, acaba niye.
Ben de anlamadım konuyu dağıtmayayım daha fazla ama yerinizde olsam şikayet etmek için değil de bilgi almak için bakanlığın danışma hattını arar sorardım. Benim tanılar e nabızda bu şekle dönünce "Acaba?" dedim.

Siz bir rapor vs talep etmedikçe o tanılar gözükmez, bi yere de işlemez, zaten adam silmiş daha neyin kuruntusunu yaptınız ki? Ayrıca SGK’nın kuralları var, hasta ilacı alabilsin diye bazen olmayan tanıları girebiliyoruz mecburen, doktoru şikayete falan gerek yok yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back