İlaç vermek için koyulan teşhis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zannetmiyorum ben görüneceğini, öyle olsa e nabızda da görünürdü, düzeltti demekki.
Bence şikayet etmelisin.

Evet,tabiki öyle. F0-99 arası kod sıralaması varmış psikiyatri de. Ya sorun değil şikayet edeceğim gibi geliyor çünkü bana yapılanın bir başkasının başına gelmesini istemiyorum. Ha bir de size de sorayım. Doktor tanıyı falan sildi, e nabız da her zamanki gibi tanı kısmında "Psikiyatrik Muayene Tanısı" yazıyor, başka birşey yazmıyor,Muayeneye de normal poliklinik muayenesi yazmış. Gözükür mü acaba tanıyı sildiği halde? Çok soru sordum özür dilerim.

Ben olsam şikayet ederdim. İlaç yazabilmek için anksiyete tanısı da koyabilirdi. Şizofreni öyle basit bir şey mi? Hoş hiçbiri basit değil ama yani bu daha ağır.

Bunu çoğu doktor yapıyor malesef. Ama bu bizim sağlık dosyamıza işliyor. Şizofreni çok ağır bir tanı. Bu sizin tüm hayatınızda önünüze çıkabilecek bir durum işe giriş çıkışlar vs.
Doktorun yaptığı çok yanlış hatta şikayet edilesi cinsten. Ben olsam şikayet ederdim herkese bunu yapıyorsa yazım yani insanların hayatıyla oynuyor. İyiki erken farketmişsiniz.
Benim ve eşimin gittiği doktorda ikimizede anksiyete teşhisi koymuşsu oysaki benim sıkıntım okb eşimin anksiyete ve başka bi sıkıntısı daha vardı. Bu tanı meselesini önemsemiyor sanırım doktorlar. Bende e nabızdan takip ediyorum her muayene sonrası doktorların ne teşhis koyduğunu. Önemli bir detay.

Zannetmiyorum ben görüneceğini, öyle olsa e nabızda da görünürdü, düzeltti demekki.
Bence şikayet etmelisin.
Evet mesela önceki nuayenelerimde tanı olarak doktorum "depresyon, dehb" gibi şeyler yazmış, bunlar gözüküyor ama bu son gözükmüyor. Umarım da gözükmez.
Teşekkür ederim yardımların için. Mutlaka üstüne düşeceğim bu konunun.

Peki bunu sildiği zaman sağlık dosyamdan da silinmiş midir. Ay delireceğim ya, psikolojim bozuldu kaç gündür.
Siz sildirmiş miydiniz tanıyı?

Ben olsam şikayet ederdim. İlaç yazabilmek için anksiyete tanısı da koyabilirdi. Şizofreni öyle basit bir şey mi? Hoş hiçbiri basit değil ama yani bu daha ağır.
Evet engelli raporu dahi alınabiliyor muş. Zaten kodu yazdığım gibi bir sürü engelli oranları forum sayfaları geldi.

Ama şu da var size rapor verilmemiş şizofreni hastalarında rapor verilmesi yukarı da bahsettiğim durumlara sebep olur.
Nasıl yani? Sağlık raporumu ya da sicilimi etkilemiş olması için şizofreni için rapor mu almam gerekiyordu? Ha işlenmiyor yani değil mi ne olur işlenmesin ya.

Sizin konuyu okuyunca ben de baktım eskiden panik bozukluk tedavisi görmüştüm ve e nabızdaki tanıda o şekilde yazıyordu hatta kodu da vardı. Şimdi baktım bütün muayenelerimde "genel psikiyatrik muayene" yazıyor ve tanı numarası falan yazmıyor. Anlamadım neden böyle gözüküyor. Doktor sildim dediyse silmiştir bence.

Peki bunu sildiği zaman sağlık dosyamdan da silinmiş midir. Ay delireceğim ya, psikolojim bozuldu kaç gündür.
Siz sildirmiş miydiniz tanıyı?
Aksiyete çok ciddi bi teşhis olmadığı için dikkate almadım. Ama e nabızdan takip edebilirsiniz tanının silinip silinmediğini.

Hiç hatırlamıyorum.
Ama reçeteyi iptal ettirdikten sonra eczaneye gidip baktırdım böyle bir reçete bulunmamaktadır dedi.

Evet engelli raporu dahi alınabiliyor muş. Zaten kodu yazdığım gibi bir sürü engelli oranları forum sayfaları geldi.
Bilemiyorum gerçi silmiş şimdi, başına dert açar belki bu şikayet. Ama sonuçta işini doğru yapmamış oluyor.

Canım bazılarında tanı koyuluyor. Bazılarında tanı koyulmadığında psikiyatrik Muayene tanısı yazıyor. Benim tanı koyulmamıştı, daha doğrusu ben sildirmiştim.

Bilemiyorum gerçi silmiş şimdi, başına dert açar belki bu şikayet. Ama sonuçta işini doğru yapmamış oluyor.
Anonim şikayet etme hakkım varsa hemen ederim valla. Kaç gündür burnumdan soluyorum, yaşattığı tahribatın haddi hesabı yok.

Diğer polikliniklerde de ilaç yazabilmek için farklı tanılar yazıyorlar. Sende yok ama ilaç alman için yazdım diyorlar. Biz aile terapisine gidiyorduk, randevuları ben alıyordum. Bir gün mhrs ye bakarken gördüm ki her ay bir kez psikiyatri muayenesi olmuşum gibi görünüyor. Eşim de güldü, gıcık oldum, senin yüzünden terapiye gidiyoruz ama sanki bende sorun varmış gibi görünüyor dedim

Nasıl yani? Sağlık raporumu ya da sicilimi etkilemiş olması için şizofreni için rapor mu almam gerekiyordu? Ha işlenmiyor yani değil mi ne olur işlenmesin ya.
Bildiğim kadarıyla heyet raporu gerekir. Tek doktor yanlış teşhis koyabilir diye ki bizim kurumda şizofreni hastası olup teşhisini sildiren bir memur var. Ben sizi zor sokacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Kendi doktorunuzla bu konuyu nevolur ne olmaz görüşün.
Dediğim gibi bazen yeşil reçeteli ilaçları yazmak için bu şekilde teşhis koyuyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…