• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlaç vermek için koyulan teşhis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

-Thanatos-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
13.209
46.516
548
26
Kızlar hepinize iyi akşamlar dilerim. Umarım hepiniz iyisinizdir.
Ben geçen hafta İSTANBULda bir psikiyatri doktoruna gittim, kendi doktorumun bulunduğu hastaneydi fakat kendi doktorumun izinli olduğu için hastanede başka bir doktora Muayene oldum. Buraya kadar herşey normal. Klasik şeyler anlattım. Öfkemden, sinirlendiğimde aşırı sinirli oluşumdan bahsettim, arada sırada dikkat eksikliğimin tekrarladığından kısaca bahsettim (yaklaşık 1 dakika).Normalde psikiyatri ilaçları kullanmıyorum, fakat doktor bana ilaç yazdı. Hemde 2 tane. Neyse dedim vardır bir bildiği diyip çıktım odadan. Huyumdur, kağıtta ne yazarsa konulan tanıyı falan araştırım, her zamanki gibi yaptım bunu. Adam bana Şizofreni teşhisi koymuş ya, F-28 kodlu. Gördüğüm an ellerim boşaldı resmen. Arkadaşlar evet sinir problemim var ama artık kendimi kontrol edebiliyorum. Neyse. Velhasıl ben doktorun yanına gittim. Kendisine de sakince anlattım. "İşinize karışmak gibi olmasın ama huyumdur tanıları araştırırım. Tanıda kodun şizofreni olduğunu gördüm, bana açabilir misiniz?" diye sordum. Kendisi de bana ilaç vermek için öyle bir kod girdiğini ve tanıya takılmamı söyledi. Neyse yine çıktım. Yanımda erkek arkadaşımın kardeşi var. O da bir doktor arkadaşına hemen telefon etti. Doktor tanıyı sildirmemi söyledi. Bu kodla engelli raporu bile alınabileceğini dahi söyledi. Ben girip hemen tanıyı sildirdim, doktor da sağolsun hemen sildi. Şimdi, e nabıza baktığımda "Psikiyatrik Muayene Tanısı" olarak gözüküyor tanı kısmında, bu tanı ileride bir problem yaratır mı? Daha doğrusu evlilik iş gibi önemli durumlarda bu tanı çıkar mı? Daha doğrusu silinen tanı çıkar mı? Sağlık raporu konusunda problem olur mu?
Ve şunu söyleyeyim, bir insana olmadığı hastalığın kodunu vermek bu kadar kolay mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl ya hic birşey anlamadım senelerdir anksiyete panik atak depresyon ne varsa hepsi için psikiyatrideyim hala da gidiyorum hic böyle bisey görmedim sinirlisiniz tahammülsüzsünüz diye bu teshisi neden koydu ki ilaçlarınız neydi acaba çok garip.gercekten

Nasıl ya hic birşey anlamadım senelerdir anksiyete panik atak depresyon ne varsa hepsi için psikiyatrideyim hala da gidiyorum hic böyle bisey görmedim sinirlisiniz tahammülsüzsünüz diye bu teshisi neden koydu ki ilaçlarınız neydi acaba çok garip.gercekten
İlaçları araştırmadım ben, önce direkt olarak tanıyı olduğu gibi İnternete yazdım. Görünce hemen silinmesini talep ettim.
Zaten söylediğim gibi 2 dakikadan fazla kalmadım yanında, bu teşhisi de ilacı yazabilmek için vermiş güya. Öyle dedi.

Sevgili Astoria Astoria , psikolog olduğunu hatırlıyorum. Yanlışlık varsa affola. Müsait olduğunda konuma bakabilir misin? Teşekkür ederim.

İlaçları araştırmadım ben, önce direkt olarak tanıyı olduğu gibi İnternete yazdım. Görünce hemen silinmesini talep ettim.
Zaten söylediğim gibi 2 dakikadan fazla kalmadım yanında, bu teşhisi de ilacı yazabilmek için vermiş güya. Öyle dedi.
Allah allah iyi ki farketmissiniz benim genelde anksiyete panik atak yazar yazar bisey depresyon yazar ama kullandığım ilaclar içerikleri ayni adları farkli olur hep bi kaç defa çok sinirlendiğimı de söylemistim size niye bu teşhisi koymuş ona da takıldım aslında

Allah allah iyi ki farketmissiniz benim genelde anksiyete panik atak yazar yazar bisey depresyon yazar ama kullandığım ilaclar içerikleri ayni adları farkli olur hep bi kaç defa çok sinirlendiğimı de söylemistim size niye bu teşhisi koymuş ona da takıldım aslında
Ahaha ona bende takıldım. :D
Ama ben şizofreni miyim diye direkt sordum vallahi, hayır sadece bu ilacı yazmak için bu tanıyı girmem gerekiyor dedi. Belki de yatıştırıcı verdi bilemiyorum.

Ama tanı "şizofreni"ydi,yani hayatımı etkileyebilecek bir tanıydı.

Ben bununla ilgili birşeyler okudum sanki yine son zamanlarda forumda.
İlaç yazabilmek için şizofren tanısı koymak ne demek? Bence bunu Sağlık Bakanlığı'na bildirin.
Kendi doktoruma gittim. Hatta sinirimden ağladım. Saçmalama böyle birşey yok Cheryl, yanlışlıkla girmiştir diyerek yatıştırmaya çalıştı. Ama yok yani takıntı oldu bende e nabız girip duruyorum sürekli. Sağlık bakanlığına gitsem sonuç alabilir miyim acaba?

Kendi doktoruma gittim. Hatta sinirimden ağladım. Saçmalama böyle birşey yok Cheryl, yanlışlıkla girmiştir diyerek yatıştırmaya çalıştı. Ama yok yani takıntı oldu bende e nabız girip duruyorum sürekli.

Tamam silmiştir siz dikkatli davranarak halletmişsiniz ama hiç ilgilenmeyen birilerine de yapılabilir aynısı. Bildiğim kadarıyla genç bir kadınsınız, ileride devlet memuru olmak isteyebilirsiniz, psikolojik geçmişinizin önemli olacağı meslekler edinebilirsiniz. Bu bir sorun olarak da karşınıza çıkabilir.
Bu basit bir dikkatsizlikse olabilir tabii ancak doktorun dediğine bakılırsa ilaç yazmak için sürekli kullanılan bir yöntem gibi.
Detaylı araştırmak ve şikayet etmek gerek sanki.

:KK57:
Mutlaka hastane yonetimine gidin, bashekimle konusun, hemen silsinler hemen
Olmazsa Saglik bakanligina sikayet edeceginizi soyleyin
Ne demek ilac yazmak icin sizofreni teshisi koymak???? Depresyon teshisiyle ilac yazamiyor muymus?
Once kaydi sildirin sonra doktoru sikayet edin sacmalik bu yaptigi
Ya dikkatsiz biri olsaydım, reçeteyi alıp çantaya koysaydın diyorum hayatım kayardı ya. Zaten hemen sildirdim. E nabız da diğer psikiyatri muayenelerimde yazdığı gibi "psikiyatrik Muayene Tanısı" yazıyor, normal Muayene olarak düzelttirdim.
Diyorum ya 2 dk ya durdum ya durmadım. Orada uçan arabalar görüyorum tarzda şeyler söylemedim, normal her zaman söylediğim şeyleri söyledim. Acaba ileride bir problem olur mu, silinse bile aile hekimleri görebiliyorlar mı ki.

Rspldn diye bi ilaç mı yazdılar size? Bazı ilaçları yeşil reçeteli olduğu için bu şekilde yazmış olabilir diye düşünüyorum. İş bulma konusunda ya da iş hayatınızı etkileyebilir bence. Çünkü bazı mesleklerde özellikle devlet kurumlarında kpss vs de dedikleri gibi engelli alanında girmek gerekir ki bazı kurumlarda(silahlı çalışan) psikiyatrik muayeneyi önemsiyorlar.

Tamam silmiştir siz dikkatli davranarak halletmişsiniz ama hiç ilgilenmeyen birilerine de yapılabilir aynısı. Bildiğim kadarıyla genç bir kadınsınız, ileride devlet memuru olmak isteyebilirsiniz, psikolojik geçmişinizin önemli olacağı meslekler edinebilirsiniz. Bu bir sorun olarak da karşınıza çıkabilir.
Bu basit bir dikkatsizlikse olabilir tabii ancak doktorun dediğine bakılırsa ilaç yazmak için sürekli kullanılan bir yöntem gibi.
Detaylı araştırmak ve şikayet etmek gerek sanki.
Evet yaşım 22. Öyle çok bir sorunum da yok yahu sinirli biriyim biraz tahammülsüz azıcık şımarığım ama şizofren değilim. O kadar da değil.
Aslında dediğinizi düşündüm ama doktoru hiç kızdırmak istemedim. Olayın üstünden çok geçmedi, gidip şikayet etmem daha mantıklı geliyor bana. Sildi tanıyı anlattıklarımı falan da sildi e nabız da da gözükmüyor, sağlık raporunda da gözükmez herhalde değil mi? :(

Şu an bir doktorun yanında çalışıyorum. Hastaya ilaç yazacağımız zaman devletin karşılaması için belli tanıları girmemiz gerekiyor. Mesela göz seğirmesi ile gelen bir hastaya gözü rahatlasın diye verdiğimiz bir ilaç için konjonktivit tanısı atılması gerekiyor ama hastanın konjonktiviti yok. İlacın alınması için o teşhisin girilmesi lazım mesela. Sizinki de böyle bir durumdur diyeceğim ama göz hastalıklarıyla psikiyatri çok farklı bir dal. En azından göz hastalıkları ileride bir sorun yaratmaz psikiyatri gibi.

Ama şu da var size rapor verilmemiş şizofreni hastalarında rapor verilmesi yukarı da bahsettiğim durumlara sebep olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back